MACHINE HEAD - Flynn újabb kifakadása: "Ki a f... hallgatja a Dope-ot?"

Szívére vette az új dalukra érkezett kommenteket

2019. október 14. (hétfő) 14:16

Szívére vette a Machine Head főnöke, Robb Flynn a Do Or Die címmel pénteken bemutatott dalukat ért kritikákat, netes kommenteket és ki is fakadt az Instán, ahogy csak ő tud... Sokak szerint a nóta refrénje, benne a 'Die Motherfucker Die' sorral hasonlít a Dope zenekar 2001-es dalára, a Die MF Die-ra, mások meg úgy gondolták, hogy a dalszöveg, benne olyan sorokkal, hogy 'nincs olyan metal banda, amelyikre ne hatottam volna' és 'mi nem a Chimaira vagy a Strapping Young Lad vagyunk', dedós és cikis, és csak egy reakció arra, hogy sokaknak nem jött be a 2018-as Machine Head album, a Catharsis. 

Az októberi HammerWorld magazin Robb Flynn címlappal jelent meg, és természetesen a lapban egy Machine Head interjút is találsz. A

 Robb Flynn posztja az Instán:

"Az összes nyivákoló netes trollnak, akik rendre azon nyígnek és mensiznek, hogy a Do Or Die dalban vannak szövegek a Dope nevű bandától. Itt egy kis emlékeztető, bakker, az idióta nu-metalos agyaitoknak... 1993 óta mondom a Fuck It All dalunk középrészében, hogy 'c'mon motherfucker c'mon'. Itt egy videó is rólam, 1995-ből, ahogy a Dynamo fesztiválon mondom ezt. Jó hét évvel azelőtt, hogy a Dope-tól 2001-ben kijött a Die MFD Die, ti kicseszett kolbászzabálók!

Hoppá!   

Arról nem is beszélve, hogy az összes kicseszett banda ezen a bolygón, amelyiknek bármilyen formában ott van a szövegében a 'motherfucker' (és ez vonatkozik a Coal Chamberre, a Five Finger Death Punch-ra, a Dope-ra és igen, a Machine Headre), mind az 1984-es hip hop klasszikusból, a The Roof Is On Fire-ből csórta a Rock Master Scott & The Dynamic Three-től. Tanuljátok már meg a kicseszett zenetörténelmeteket, pöcsfejek!

És ha még egy elkúrt netes puncifejet meghallok sírni a 'csicskagyász szövegekről', miközben ülnek a számítógép előtt és a pöcsüket masszírozzák  a kicseszett Babymetal szövegeinek zseniálitására, zabáljatok fel egy tálnyi pélót! Mert abban a pillanatban, ahogy jön a Panterától a Walk, olyan Edgar Allan Poe-stílusú mesteri szöveggel, mint a 'jártasd a szádat, amikor épp nem vagyok ott, ezt könnyű elérni' és 'sétálj tovább báttya'... Vagy a Lamb Of Godtól a 'ez egy kib...ott meghívó', ugyanezek a kicseszett agydonorok egyből szaladnak a parkettra headbangelni. És joggal teszik!

Ui.: Ki a f... hallgatja a Dope-ot?"
 

 


 

 

 View this post on Instagram

  

 

 


 

 


 

 

 


To all the bitchass internet troll motherfuckers who keep whining and menstrating about how “Do Or Die” has lyrics from the band Dope. Here’s a little fucking reminder for your moronic nu-metal-brain’s, since 1993 in our song “fuck at all” I’ve been saying “c’mon motherfucker c’mon” in the middle break down. Here’s video of me in 1995 saying it at Dynamo!⠀ ⠀ It was a good seven years before Dopes 2001’s “Die MF Die” came out you fuckin sausage gobblers!⠀ ⠀ DUH!!⠀ ⠀ Not to mention that any fucking band on the planet saying “______ motherfucker ______” in any combination (and that goes for coal chamber, five finger death punch, dope, and yes, Machine Head) are all jacking it from 1984’s hip hop classic “The Roof Is On Fire” by Rock Master Scott & The Dynamic Three. Swipe right ➡️ to listen! Know your fucking musical history fuckboi’s!!⠀ ⠀ And if I hear one more fucking internet twathole moaning about “cringe worthy lyrics” while they sit in front of their computers stroking their little fucking boners to the lyrical genius of fucking BABYMETAL, eat a bowl of cock! ⠀ ⠀ Because the second the Pantera’s “walk” comes on, with such lyrical Edgar Allan Poe-esque masterpiece is like “run your mouth when I’m not around it’s easy to achieve” and “walk on home boy” Or lamb of god’s “this is a motherfucking invitation” these same fucking brain-donors run right out to the dance floor and start headbanging!⠀And rightly so!! ⠀ P.S. Who the fuck listens to Dope!!??


A post shared by robbflynn (@robbflynn) on

 


 
⠀ 

 

Robb Flynn már hónapokkal ezelőtt beszélt egy Do Or Die című új dalról, amelyet végre közzé is tettek. Ezt a nótát még tavaly decemberben rögzítették Zack Ohren és Russ Russell stúdiósok segítségével, és mivel akkor még csupán Robb Flynn énekes/gitáros és Jared MacEachern basszusgitáros alkotta a Machine Headet, dobosként Carlos Cruz (Warbringer) segítette ki őket. A nóta videoklipjében viszont már a turnékra leigazolt új tagok, Wacław "Vogg" Kiełtyka gitáros (Decapitated) és Matt Alston dobos (Devilment ) látható.  

 

 


MACHINE HEAD - Do Or Die (2019-es dal)
Nemrég derült ki, hogy a friss Machine Head felállásban kik is sorakoznak fel Robb Flynn, valamint a basszer Jared MacEachearn basszer mellé. Egyelőre annyi biztos, hogy ez a felállás lép majd színpadra a jubileumi turnén, hogy elnyomják a klasszikus, de nem Burn My Eyes lemezes Machine Head dalokat.

Az új gitáros a lengyel Decapitatedből ismert Waclaw "Vogg" Kieltyka, az új dobos pedig Matt Alston (Devilment, Eastern Front). Az őszi Európa-turnénak 2020 tavaszán lesz folytatása is, április közepétől. Budapesten akkor nem lesz koncert, Pozsonyban viszont igen, május 10-én.
Vogg:

"Hatalmas megtiszteltetés, hogy a hatalmas Machine Headdel játszhatok majd. A zenéjükön nőttem fel és amikor megtudtam, hogy csatlakozni fogok hozzájuk ezen a turnén, szó szerint kikészültem!

13 évesen a Burn My Eyes lemez dalait tanultam játszani, és máig is az az egyik örök kedvenc albumon. Hatalmas hatással volt a játékomra és a gitártudásomra.

A Machine Head nem csupán egy zenekar, hanem egy intézmény, amelynek ma is nagy hatása van a metal színtér alakulására, szóval számomra, zenészként és metal rajongóként is, nagyon különleges, hogy egy kis részem nekem is lehet ebben.

Egyértelműen óriási iskola és élmény lesz számomra, hogy egy ilyen profi stáb tagja leszek. Kezdődik a kaland és alig várom!

A Decapitated rajongóknak: találkozni fogunk a 2020-as Decapitated bulikon. Tervezzük az új dalok írását is a következő albumra, szóval, készüljetek rá!
"

A 2020-ra meghirdetett turné-folytatás:


Április
19 Zaragoza, Teatro de las Esquinas, Spain
21 Santiago De Compostela, Capitol, Spain
23 Oporto, Coliseu de Porto, Portugal
24 Lisbon, Coliseu de Lisboa, Portugal
25 Madrid, La Riviera, Spain
27 Malaga, Paris 15, Spain
28 Murcia, Gamma, Spain
29 Valencia, Republicca, Spain

Május
1 Barcelona, Razzmatazz, Spain
2 Toulouse, Le Bikini, France
5 Ludwigsburg, MHP arena, Germany
6 Wiesbaden, Schlachthof, Germany
8 Hannover, Swiss Life Hall, Germany
9 Prága, Forum Karlin, Czech Republic
10 Pozsony, Refinery Gallery, Slovakia
12 Bukarest, Quantic Club, Romania
13 Sofia, Universiada Hall, Bulgaria
15 Thessaloniki, Fix Factory Of Sound, Greece
16 Athens, Piraeus Academy, Greece
20 Kiev, Stereoplaza, Ukraine
22 Moscow, 1930 Moscow, Russia
23 St Petersburg, A2, Russia
25 Helsinki, The Circus, Finland
28 Stockholm, Fryhuset Arenan, Sweden
29 Oslo, Sentrum Scene, Norway
30 Aarhus, Train, Denmark

Június
1 Hamburg, Grosse Freiheit 36, Germany
2 Utrecht, Tivoliredenburg, Netherlands
3 Lille, L’Aeronef, France
5 London, Alexandra Palace, UK
6 Birmingham O2 Academy, UK

Robb Flynn korábban a brit Hammernek adott interjújában beszélt a tavalyi Catharsis album fogadtatásáról, az utolsó turnéról Phil Demmel gitárossal és Dave McClain dobossal, valamint egy Do Or Die című új nótáról.

"A Do Or Die zenéjét még tavaly augusztusban írtam, még azelőtt, hogy minden megtörtént volna. Két nappal a Facebook Live-os bejelentés (Phil és Dave távozásáról) után már stúdióztam is, új ötleteken, új szövegeken dolgoztam. Minden bizonnyal rendesen ki voltam akadva akkor. A rengeteg negativitás és gyűlölködő után, az összes szarság után. Az új dal gonosz!...

...Tudom, hogy a népszerű dalaink egy jó része nagyon is metaforikus, mint a Now We Die és a Halo, és bírom az ilyesmit. Szeretem az úgymond erőszakos költészetet, de néha muszáj kiöntenem magamból a szarságot. Ahogy Jamey Jasta szokta mondani: 'Ez őstulok Oakland metal!' (nevet)


Flynn azt is mondja, hogy azon az utolsó turnén Demmellel és McClainnel voltak "kétségtelenül emocionális pillanatok".

"Igyekeztem méltósággal tolni a dolgot. A körút minden estéjén arra biztattam az embereket, hogy éltessék a srácokat, elismerve minden hozzájárulásukat, és ennek így is kellett lennie."


Phil Demmel korábban úgy fogalmazott, hogy "utálta" a legutóbbi Machine Head lemezt, Robb Flynn pedig a Catharsis lemezre kapott negativitás-cunamiról beszélt a lapnak.


"Kilenc hónapon át én játszottam Amerika pofozógépének szerepét, attól fogva, hogy a Catharsis album első dalát közzétettük. Nem tudtam egyetlen árva posztot sem kitenni úgy, hogy ne jöttek volna oda százával a dühödt trollok. Egy banda vezetője magára is maradhat. Amikor pedig a dolgoknak nem feltétlenül jó a fogadtatásuk, akkor ez a magányérzet még erősödik is."


Flynn nem kívánta megosztónak nevezni a Catharsis albumot.


"Rohadt büszke vagyok a lemezre. Tudtam, hogy sokakat feldühít majd. Valahogy a Catharsis mitológiájának része lett, hogy az egy nagyon megosztó album. Minden egyes cikkben ezt olvastam! Igen, a fehér felsőbbrendűséget hirdetőknek és a rasszista szarkupacoknak az volt! A kib...ott alt-rightosok számára az volt! De a rajongóink szerették - az emberek szeretik azt a kib...ott lemezt. Egy rakás seggfej troll meg rinyált egy csomó minden miatt. Csesszék meg!"


Az őszi turnén mutatkozik majd be az új felállás is, Robb Flynn azonban még nem nevezte meg az új tagokat.

"Nézd, szeretek egy bandában lenni. Szeretem ha mások is odateszik a magukét, szeretek másokkal együtt alkotni. Úgy érzem, hogy az erősségeim egyike éppen az, hogy képes vagyok egy rakás jó ötletből kialakítani egyetlen óriási ötletet. Ami a jövőbeni tagokat illeti... nem tudom, ember... Épp csak túl vagyok egy váláson, nem állok még készen egy új házasságra! (nevet) Folynak a meghallgatások, közben meg jammelek a régi arcokkal, és írom az új zenéket is. Új dalokat rögzítek. Új anyagon dolgozom. Lekötöm magam, koncentráltan dolgozom, maradok pozitív, ez minden, amit tehetek. Élvezem a kib...ott pillanatot."

 

MACHINE HEAD - A Thousand Lies (2019 - Live In The Studio)
MACHINE HEAD - Death Church (2019 - Live In The Studio)
MACHINE HEAD - Davidian (2019 - Live In The Studio) 

A Burn My Eyes című 1994-es debütáló album tagságának háromnegyedével és egy spéci turnéval ünnepli meg a Machine Head a klasszikus első album 25 éves évfordulóját, azaz Robb Flynn (és Jared MacEachern basszer) mellé felsorakozott a csapat régi dobosa, Chris Kontos, valamint a régi gitáros, Logan Mader. A legjobb hír az, hogy az őszi jubileumi turnénak lesz magyar állomása is, október 20-án a Barba Negrában.


A különleges este programja két részből áll majd: az egyikben Robb Flynn, Jared MacEachern és a két bejelentett zenész nyomja a csapat modern klasszikusait (pl.
Imperium, Halo, és The Blood, The Sweat, The Tears), a másikban pedig  klasszikus Burn My Eyes album dalai hangzanak el, az eredeti dobossal és az eredeti gitárossal.

"A Machine Head idén egy komplett turné keretén belül megünnepli a ma már klasszikusnak számító, Burn My Eyes album huszonöt éves jubileumát. A koncert szinte biztos, hogy egyszeri és megismételhetetlen lesz, röviden összefoglalva nem csak azoknak kötelező, akik ezen a valóban klasszikusnak számító albumon nőttek fel, hanem azoknak is, akik metal történelmet szeretnének látni a Machine Head klasszikus felállásával.

Robb Flynn frontember és Jared MacEachern basszusgitáros visszahívta az akkori felállás két tagját, Logan Mader gitárost és Chris Kontos dobos.


A Machine Head debütáló albuma, 1994. augusztus 09-én jelent meg. A lemez akkora siker volt világszerte, hogy az 1980 óta működő Roadrunner kiadó legsikeresebb kiadványaként tartották számon egészen 1999-ig. A Burn My Eyes minden értelemben klasszikus.

A korszak kemény rock és metal zenei színterén annyira újnak és frissnek számított zenéjével, mondanivalójával, hangzásával és persze Flynn karizmatikus egyéniségével, illetve karcos orgánumával, hogy később egy komplett metal zenei generációra lett hatással. Zenekarok százai próbálták másolni, vagy követni a stílust, ezzel a Machine Head nagyon hamar a műfaj egyik meghatározó zenekarává vált. Ha ma kellene divatos kifejezéssel megfogalmazni azt, hogy mit alkottak meg a kilencvenes években, akkor csak annyit mondanának rá a zeneipari kritikusok, hogy egy új, izgalmas és kreatív innovációt hoztak be a heavy, pontosabban thrash metalba."

A turné 2019. október 20-án éri el Budapestet, ahol a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható a Burn My Eyes 25 műsor. A helyszín már többször is bizonyított: 2015-ben és 2018-ban is játszott a budai klubban a zenekar.


Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS