VULGAR DISPLAY OF COVER - Interjú Vörös Attila gitárossal

Október 22-én Fehérváron játszanak, 25-én pedig Budapesten

2019. október 9. (szerda) 12:20

Október 22-én a székesfehérvári Nyolcasban, október 25-én pedig a budapesti Instantban játszik a Vörös Attila gitáros nevével fémjelzett Pantera tribute csapat, a Vulgar Display Of Cover. A fővárosi koncerten az idén 25 éves Far Beyond Driven album teljes egészében elhangzik majd, de lesznek Damageplan, Rebel Meets Rebel és Hellyeah nóták is a programban.

A Vulgar Display Of Cover a Pantera munkásságát ápolja, dolgozza fel különleges minőségben. A bulijaik mindig élményszámba mennek. A csapat legismertebb tagja Vörös Attila gitáros, aki immár szép nemzetközi karriert tudhat maga mögött, hiszen turnézott a Sanctuaryvel, a Satyriconnal, a néhai Warrel Dane-nel, a Nevermore-ral, jelenleg pedig a Tyr tagjaként járja a világot. Cselő beszélgetett Attilával a közelgő Vulgar Display Of Cover bulik kapcsán.

 


www.facebook.com/vdocpantera


A fehérvári buli Facebook oldala

A budapesti buli Facebook oldala

 
 Nyilvántartod vagy esetleg összeszámoltad már, hogy hány koncertje volt összesen a bandának a fennállása alatt?


"Ebben a formában, tehát Vulgar Display Of Cover név alatt olyan 50-60 koncertünk lehetett eddig összesen. A jövőben ennél mindenképp több bulit szeretnék majd összehozni."


Melyik volt az eddigi legnagyobb koncertetek?


"A minden évben esedékes Dimebag emlékesteken átlagosan 700-900 fő körüli létszám szokott lenni, aminél talán valamelyik Rockmaratonon lehettek többen, olyan 1000-1500-an, pontos számot nem tudok mondani."


Melyik volt a Budapesttől legmesszebb játszott buli?

"A környező országokat leszámítva leginkább itthon koncerteztünk, így talán Debrecen, vagy Nyíregyháza lehetett a legmesszebbi helyszín. Jövőre azonban fel fogunk lépni a norvégiai Karmoygeddon fesztiválon, de tervezünk más külföldi fellépéseket, akár kisebb turnékat is."

 A tengerentúlra hívtak már titeket?

"Komoly felkérés még nem érkezett, de idővel mindenképp tervezünk oda is eljutni. A legutóbbi Tyr amerikai turnén egyébként végre személyesen is találkoztam Aaron 'Wirez' Barnes-szal, a Pantera/Damageplan mindenkori front keverősével (FOH), aki felajánlotta, hogyha bármikor is arra turnéznánk, ő szívesen eljönne minket hangosítani, méghozzá teljesen baráti alapon."


Az egyes koncertjeitek programja mennyire tér el egymástól és mitől függ, hogy éppen milyen nótákat vesztek elő?

"Van egy közel tucatnyi dal, ami szinte minden alkalommal előkerül, így általában 3-4 nótát szoktunk ezekhez képest rotálni. A repertoár amúgy már elég tekintélyes, gyakorlatilag a Reinventing The Steel illetve Cowboys From Hell lemezeket leszámítva, a 3 középső albumot teljes egészében eljátszottuk már a zenekar története során egy adott ponton, de a másik két lemezről is játszunk 3-4 dalt."

 


(Fotó: PartyCore)
 Közösen állítjátok össze a műsort vagy ez a te feladatod?

"A program gerincét én szoktam felvázolni, és ha bárkinek van valami konkrét kívánsága, akkor azokat beleépítjük. A konkrét dalsorrend/setlist összeállítása, elkészítése pedig Guoth Zalán (Scary Guyz) feladata."


Október 22-én a székesfehérvári Nyolcas Műhelyben, 25-én pedig a budapesti Instantban lesz bulitok. Ide milyen műsorral készültök?


"Fehérváron a Nyolcasban Béla (Budai Béla) fog dobolni. Vele egy 'szokásosnak' mondható, vegyes programot tolunk majd 1-2 ritkasággal, az Instantban pedig amellett, hogy az esemény Vinnie Paul emlékest is lesz - tehát minden meghívott zenekar csakis hozzá köthető Pantera, Damageplan, illetve Hellyeah dalokat fog játszani - ismét eljátsszuk a teljes, idén 25 éves Far Beyond Driven albumot, néhány örökzölddel kiegészítve.

Elképesztő feeling így, teljes egészében megszólaltatni ezt a lemezt, sok dal számomra így lett teljesen kerek, hogy élőben is eljátszottuk. Különleges atmoszférája van, amit igyekszünk a tőlünk telhető maximumon bemutatni. Mindezt Geröly Matyi dobolásával, aki ismét Bélát helyettesíti elképesztő energiával és erővel. Szívből várunk mindenkit, aki szereti a Panterát vagy akár csak a keményebb, élő zenét."

 Gondoltatok már arra, hogy a Pantera stílusában önálló albumot is csináltok?


"Ha nem is teljesen ebben a koncepcióban, de én egy ponton mindenképp szeretnék egy olyan, alapvetően keményebb lemezt összehozni, amit aztán hozzájuk hasonlóan, élőben, egyben feljátszva rögzítenénk, előtte jól összepróbálva. Egy ilyen 'jammelősebb' album nagyon régóta kikívánkozik már belőlem. Amúgy egy hasonló szellemiségben, Kocsis Máté barátommal közösen íródott albumunk jó néhány éve hever a polcon, ami ha minden jól alakul, a következő év elején napvilágot is lát végre valahára!"

 


www.instagram.com/attilavorosofficial

www.facebook.com/attilavorosofficial

Hammer TV

 
RED ROCKETS - Dal- és klippremier: Örökké átkozott
2021. december 7. (kedd) 09:51

Örökké átkozott címmel egy új dallal és a hozzá forgatott klippel jelentkezett a szombathelyi Red Rockets. A 80-as, 90-es évek hazai dirty rock and rollját játszó csapat már dolgozik a 2019-es Túl a horizonton album utódján. Az új dalról és klipről a dalszerző-gitáros Kinöhl Dávid: "A dal szövege magában foglalja legőszintébb érzéseinket, melyeket a zenével, zenéléssel kapcsolatban érzünk. Mindenki életében történnek jó és rossz dolgok, néha összeomlik körülöttünk minden, de van valami, ami mögé mindig lehet menekülni, 'megment, ha az élet elrabol'. Az Örökké átkozott című dalunk körülbelül egy évvel ezelőtt kezdett el megszületni. Bár akusztikus gitáron látta meg a napvilágot, a próbaterem falai közt mégis egy tempósabb verzióban játszottuk, torzított gitárokkal. Mindannyian szeretünk kísérletezni a zenében, és ha valamit jónak érzünk a Red Rockets-ben, az az, hogy nem egy sémára épülnek,...

MOLTO - Új videoklip a debreceni bandától: Megtört álom
MOLTO - Új videoklip a debreceni bandától: Megtört álom

Kontroll címmel tavaly tavasszal jelent meg a debreceni Molto zenekar második nagylemeze, a 2018-as Víziók utódja. Az egykori Szeg, Necropsia és Beholder zenészekből álló és a súlyos,...

TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS