VULGAR DISPLAY OF COVER - Interjú Vörös Attila gitárossal

Október 22-én Fehérváron játszanak, 25-én pedig Budapesten

2019. október 9. (szerda) 12:20

Október 22-én a székesfehérvári Nyolcasban, október 25-én pedig a budapesti Instantban játszik a Vörös Attila gitáros nevével fémjelzett Pantera tribute csapat, a Vulgar Display Of Cover. A fővárosi koncerten az idén 25 éves Far Beyond Driven album teljes egészében elhangzik majd, de lesznek Damageplan, Rebel Meets Rebel és Hellyeah nóták is a programban.

A Vulgar Display Of Cover a Pantera munkásságát ápolja, dolgozza fel különleges minőségben. A bulijaik mindig élményszámba mennek. A csapat legismertebb tagja Vörös Attila gitáros, aki immár szép nemzetközi karriert tudhat maga mögött, hiszen turnézott a Sanctuaryvel, a Satyriconnal, a néhai Warrel Dane-nel, a Nevermore-ral, jelenleg pedig a Tyr tagjaként járja a világot. Cselő beszélgetett Attilával a közelgő Vulgar Display Of Cover bulik kapcsán.

 


www.facebook.com/vdocpantera


A fehérvári buli Facebook oldala

A budapesti buli Facebook oldala

 
 Nyilvántartod vagy esetleg összeszámoltad már, hogy hány koncertje volt összesen a bandának a fennállása alatt?


"Ebben a formában, tehát Vulgar Display Of Cover név alatt olyan 50-60 koncertünk lehetett eddig összesen. A jövőben ennél mindenképp több bulit szeretnék majd összehozni."


Melyik volt az eddigi legnagyobb koncertetek?


"A minden évben esedékes Dimebag emlékesteken átlagosan 700-900 fő körüli létszám szokott lenni, aminél talán valamelyik Rockmaratonon lehettek többen, olyan 1000-1500-an, pontos számot nem tudok mondani."


Melyik volt a Budapesttől legmesszebb játszott buli?

"A környező országokat leszámítva leginkább itthon koncerteztünk, így talán Debrecen, vagy Nyíregyháza lehetett a legmesszebbi helyszín. Jövőre azonban fel fogunk lépni a norvégiai Karmoygeddon fesztiválon, de tervezünk más külföldi fellépéseket, akár kisebb turnékat is."

 A tengerentúlra hívtak már titeket?

"Komoly felkérés még nem érkezett, de idővel mindenképp tervezünk oda is eljutni. A legutóbbi Tyr amerikai turnén egyébként végre személyesen is találkoztam Aaron 'Wirez' Barnes-szal, a Pantera/Damageplan mindenkori front keverősével (FOH), aki felajánlotta, hogyha bármikor is arra turnéznánk, ő szívesen eljönne minket hangosítani, méghozzá teljesen baráti alapon."


Az egyes koncertjeitek programja mennyire tér el egymástól és mitől függ, hogy éppen milyen nótákat vesztek elő?

"Van egy közel tucatnyi dal, ami szinte minden alkalommal előkerül, így általában 3-4 nótát szoktunk ezekhez képest rotálni. A repertoár amúgy már elég tekintélyes, gyakorlatilag a Reinventing The Steel illetve Cowboys From Hell lemezeket leszámítva, a 3 középső albumot teljes egészében eljátszottuk már a zenekar története során egy adott ponton, de a másik két lemezről is játszunk 3-4 dalt."

 


(Fotó: PartyCore)
 Közösen állítjátok össze a műsort vagy ez a te feladatod?

"A program gerincét én szoktam felvázolni, és ha bárkinek van valami konkrét kívánsága, akkor azokat beleépítjük. A konkrét dalsorrend/setlist összeállítása, elkészítése pedig Guoth Zalán (Scary Guyz) feladata."


Október 22-én a székesfehérvári Nyolcas Műhelyben, 25-én pedig a budapesti Instantban lesz bulitok. Ide milyen műsorral készültök?


"Fehérváron a Nyolcasban Béla (Budai Béla) fog dobolni. Vele egy 'szokásosnak' mondható, vegyes programot tolunk majd 1-2 ritkasággal, az Instantban pedig amellett, hogy az esemény Vinnie Paul emlékest is lesz - tehát minden meghívott zenekar csakis hozzá köthető Pantera, Damageplan, illetve Hellyeah dalokat fog játszani - ismét eljátsszuk a teljes, idén 25 éves Far Beyond Driven albumot, néhány örökzölddel kiegészítve.

Elképesztő feeling így, teljes egészében megszólaltatni ezt a lemezt, sok dal számomra így lett teljesen kerek, hogy élőben is eljátszottuk. Különleges atmoszférája van, amit igyekszünk a tőlünk telhető maximumon bemutatni. Mindezt Geröly Matyi dobolásával, aki ismét Bélát helyettesíti elképesztő energiával és erővel. Szívből várunk mindenkit, aki szereti a Panterát vagy akár csak a keményebb, élő zenét."

 Gondoltatok már arra, hogy a Pantera stílusában önálló albumot is csináltok?


"Ha nem is teljesen ebben a koncepcióban, de én egy ponton mindenképp szeretnék egy olyan, alapvetően keményebb lemezt összehozni, amit aztán hozzájuk hasonlóan, élőben, egyben feljátszva rögzítenénk, előtte jól összepróbálva. Egy ilyen 'jammelősebb' album nagyon régóta kikívánkozik már belőlem. Amúgy egy hasonló szellemiségben, Kocsis Máté barátommal közösen íródott albumunk jó néhány éve hever a polcon, ami ha minden jól alakul, a következő év elején napvilágot is lát végre valahára!"

 


www.instagram.com/attilavorosofficial

www.facebook.com/attilavorosofficial

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS