INVADER - "Saját szavaikkal" mutatják be a Valóságelvonó albumot

December végéig az Ossian vendégeként játszanak országszerte

2019. október 6. (vasárnap) 08:25 | utoljára módosítva: 2019. december 14. (szombat) 22:54

Valóságelvonó címmel pénteken jelent meg az Invader zenekar új albuma, amelynek bemutató turnéja is elindult aznap, az Ossian vendégeként.

A budapesti heavy metal banda frontjára még 2016-ban tért vissza  Nachladal István énekes (ex-Wisdom), az új album dalait pedig az alapító gitáros, Lahovicz "Puccer" Zoltán (Ego Project), Krcsmarik "Steew" István basszer (Noa Rock) és Munkácsi Tamás gitáros (End Of Paradise) gitáros mutatja be.

Az Invader egyetlen őszi budapesti koncertje a Dürer Kertben lesz november 1-jén a Heavy Halloween Night bulin, többek között a Power társaságában.

 


www.facebook.com/InvaderzenekarINVADER:
Nachladal "Nahi" István - ének
Lahovicz "Puccer" Zoltán - gitár, vokál
Munkácsi Tamás - gitár, vokál
Krcsmarik "Steew" István - basszusgitár, vokál
Nagymihály Lajos - dobok

Ű


ADJ URAM

Krcsmarik "Steew" István:
"Ez volt az első dal, amely Puccer úr keze nyomán teremtődött. Megküldte a gitártémát, majd - ahogy az az egész anyagra jellemző - csináltam egy kb. hangszerelést, felkántáltam, ami legelőször kiszakadt belőlem. Ezek után már tudatosan megkreáltam az énektémát, szöveget írtam rá, meghangszereltem, Nahi pedig felénekelte az első verziót. Rendhagyó módon a klipforgatás előtt, Bonyhádon nyomta fel, amit már a CD-n hallani. A szöveg arról az érzésről szól, amikor az ember nem találja a helyét a saját életét befolyásoló 'valóságban', de az életösztön a 'tudattalanból' is reményt fest a másnapra az ima hangjain."

Puccer: "A korábbi anyagoktól eltérően erre a lemezre úgy készültünk, hogy Steewnek eleve voltak témái és mivel a tavaly évvégi EP dalaihoz is ő írt szövegeket, ezért már az elején eldöntöttük, hogy ez az új anyagon is így lesz. Kapirgálás közben jött a riff, abból lett egy riff, verze, bridge, refrén váz, aztán Steew rakta össze egy komplett egésszé a dalt. Meglepődtem, amikor jött az ötlet, hogy ebből lenne klip is, de most már azt mondom, hogy jó választás volt és ezúton is köszönjük a bonyhádi barátok segítségét!"

Munkácsi Tamás: "Hangulatában az első lemezes Ezer wattos vallás mellé tudnám tenni, jó kis lendületes nóta, igazi koncertdal. A szóló megírásában segédkezett Rubcsics Ricsi barátom."


 

INVADER - Adj Uram! (a 2019-es Valóságelvonó albumhoz)AMENNYIT AZ ISTEN


K.I.: "A második Puccer-riffre épülő dal. Itt a dallamformálással együtt jött a szöveg. Ez egy mai magyar társadalom portré. Munka, kocsma, kocsma, munka felépítésű létformálásban fakuló lélektánc. A magánypárba bebörtönzött családmodell aktja. Egy sajnos tipikus jelenség a létben, amit viszont bármikor át lehet festeni hittel, szeretettel, elfogadással."

P.: "Szeretem a málhás témákat, amikor már egy szál gitár magában is egy erős, 'bólogatós' témát hoz, így indult a dolog. Eredetileg lassabbra terveztem, de aztán mégis inkább középtempós lett a dolog váza, amit szintén Steew formált jóra, véglegesre. A szöveg nagyon fontos, nagyon igaz, és ahogy fentebb a szerző is írja, nagyon mai! Apró érdekesség, hogy a befejezés – ami nem egy tipikus leütés, vagy végtelen zsizsegés – a felénekléskor alakult így, Nahi valamiért, ha jól emlékszem előbb abbahagyta az adott sort… és lám, ebből jött az ötlet, hogy akár így is lehet…"

 

INVADER - Amennyit az Isten (szöveges videó a 2019-es Valóságelvonó albumhoz)


 


VALÓSÁGELVONÓ


K.I.: "Még egy Puccer úr hangoskodás. Ebből a dalból született vagy három verzió. Sehogy nem akart összeállni zeneileg az én fejemben, aztán mégiscsak sikerült kompromisszumra jutni önmagammal. Egy tipikus 80-as évekbeli hömbörgés, úgy is maradt!" (nevet) A dalszöveg összefoglalása az egész lemez mondandójának, mégpedig a kinek a valósága az igaz csatározástól való távolmaradás. A 'tudattalanba' menekülés, felejtésszárnyakon való egyensúlyozás."

P.: "Ez egy nagyon régi Invader dal újragondolt, és persze zene-szakmailag indokoltan módosított változata. Amilyen nehezen állt össze, szerintem legalább annyira erős lett a végeredmény, van benne minden, a tekeréstől egészen szellőpistáig..." (nevet)

M.T.: "Puccer úr régi dala alapján átíródott-szerű képződmény. Akkor is szerettem játszani, így a jelenlegi verzió is egyik kedvenc!" (nevet)

 

INVADER - Valóságelvonó (szöveges videó a 2019-es Valóságelvonó albumhoz) FÉLIG SEM EGÉSZ


K.I.: "Ez a dal egy régebbi ötlet alapján formálódott azzá, ami. Hallgattam a régi demókat és egyszer csak beugrott, hogy ez nagyon Nahi-kompatibilis, hát nekiálltam 'invaderesíteni'. A szöveg egy dilemma: menjek vagy maradjak - e kettészakadt, identitáshiányos helyen, hol a közép láthatatlan, a gondolat fakó, a lét propaganda, de mégiscsak: a Teremtő ide szánt."

P.: "Bár itt én csak hallgató, lelkes rajongó vagyok, de ajánlanám a dalt, mert nagyon erős, kellően modern és összetett a téma!"

M.T.: "Valóban Nahi-kompatibilis szám, nagyívű dallamok, a szóló nincs túlkomplikálva, mégis az egyik kedvencem a lemezről."
NEM LESZEK

K.I.: "Munkácsi Tomi riffegésére fogalmazott múlt és jelen. Egy helyben való időutazás. 'Voltérzéscsapdákban' vergődő létezés segélykiáltásait visszaverő jelenek pillanatai villannak tükörképet a létre, miközben rohanunk a lelassult utak szabályveszélytáblákkal szegélyezett szabadsága felé."

P.:
"Tomi csinált bele nekem szép, egyszerű kétszólamot, hogy én is tudjak szerepelni… (nevet) Az egyik kedvenc dalom az anyagon, Nahi nagyot énekel… Itt is!"

M.T.: "Éjszakai imprózgatás közben, egy sör mellett jött az alapötlet. Majd jól el is felejtődött, aztán mégis előkerült és összeraktam... (nevet) Mivel szeretem a terces kétszólamokat, ide is került a szóló végére, Puccer úr örömére is, ahogy korábban említette..."
 


INVADER - Nem leszek (a 2019-es Valóságelvonó albumhoz)SZÉDÜL A VILÁG

K.I.: "Ő egy balladisztikus megjelenítése a káosz uralta hétköznapoknak. A bármit hoztam otthonról teljes felhasználatlansága a mában folyton változó állandóságra. A konyhában íródott egy álmatlan hajnalon egy akusztikus gitár segítségével. Az eredeti hangszerelés monumentálisabbra sikerült, de úgy túl 'Invadertelen' volt ezért a klasszikusabb metal ballada formát húztam rá." 
VÁLTOZÁS

K.I.:
"Ez az egyik 'Invadermentes' dal a gyűjteményben. Kicsit modernebb színezékkel bíró lüktetés. Amikor kikerült a kezeim közül, nem voltam biztos benne, hogy Nahinak ez jól áll, de megcáfolt, nagyon jól megfogalmazta, amit én éreztem. Az egyik kedvencem. Itt is lábujjhegyen kellett a hangszereléssel bánni, mert azért ez még is csak egy Invader lemez... (nevet) Ez a mellőzöttek dala, akik úgy érzik, hogy nincs helyük ebben a legyártott valóságban."

P.: "Azt tudom, hogy egyszer feljátszottam Steewnél az alapot, de lehet, hogy az még az EP-re történt. Nagyon jó volt tolni, húzós, málhás téma. A szöveg minden visz… Tessék meghallgatni! Egy hosszabb koncertprogram biztos része nálam a nóta."

 


INVADER - Változás (szöveges videó a 2019-es Valóságelvonó albumhoz)VÁROSKÓR


K.I.: "És itt is a másik 'Invadermentes' zeneszám. Ebben rendesen pulzál a 80-as, 90-es évek sleaze, glam rock szelleme egy kis mai felhanggal. Ez csak egyszerűen kigördült a néha előforduló gyakorlás közben... (nevet) Ez is egy portré. Ez a nagyvárosok lakóinak kirakatüveg sziluettjeivel táncoló nyüzsgésszellemek kísértetjárása, a járdapartokon sütkérező koldusoperák áriáin nevelkedett közönyök mélasága, a levegőért kapkodó fák báljain ingyenélő, arctalan tömeg legyintése, ahogy az autók féksikolyain elcsúszó álmaik rebbenek valóságot egy pillanatba nélkülük."

P.: "Mivel ez az első olyan dal, amit Invader színekben, Steew szerzeményként már játszottunk, ezért nálam kiemelt helyen van. Jó játszani, szeretem, hogy nem kapkodós és mégis lendületes."

M.T.:
"Ezt játszottuk először koncerteken az új dalok közül, pozitív volt a fogadtatás és nekünk is tetszik… Steew úr keze munkája..."
 


INVADER - Városkór (szöveges videó a 2019-es Valóságelvonó albumhoz)VÉDTELEN

K.I.: "Még egy Puccer úr riffterápia. Ez a dal is nagyon könnyen fogalmazódott meg, ha úgy tetszik, adta magát. Megkántáltam, majd kiötlöttem, hogy a volt Invader énekesek együtt tolják fel, de ez időhiány miatt sajnos nem valósult meg, ezért én vállaltam magamra a dühöshangok előterjesztését. A szöveg a szakításról szól, a szembenállásról, az elidegenítésről. A mai magyar társadalom törzsi táncáról, amit a politikusokkal jár, megtagadva családot, barátot, szomszédot, magyart. Nem tudom szépíteni, nem is akarom."

P.: "Már az első riff verziónál veregettem a saját vállam, hogy hú de jó lett... Aztán 'átcsináltam' legalább ötször, mert hol a verze nem ment a riffhez, hol a refrén a többi részhez. Aztán összeállt, nem bonyi, de jó húzós kis téma lett, amelyhez Steew is több kiegészítő verziót, szakmai részeket és szólót gyártott, ez lett a végleges. Nekem így nagyon bejön a dolog, de titkon remélem, hogy egyszer még a három énekes verzió is megvalósulhat valami bónusztétel vagy hasonló gyanánt..."
 


INVADER - Védtelen (szöveges videó a 2019-es Valóságelvonó albumhoz)NEM LAKIK ITT SENKI


K.I.: "Egy újabb szerzemény Munkácsi Tomi kezéből. Egy tipikusan Invader hangvétel. Egy kihűlés a társadalomból, egy elveszni vágyás a rendszerből, egy tehetetlen toporgás a rohanásban, egy kiüresedés a létben, egy pillanatnyi zaj mi múlni nem látszik, de halkulni sem."

P.: "Valóban igaz, Tomi-dal a javából, jóféle..." M.T.: "A tavalyi kislemezen is megjelent dal. Igazából egy véletlenül elkapott feeling. Apróbb javítgatások után könnyen összeállt...M ár játszottuk koncerteken, működik! (nevet) Valójában az egész lemezre igaz, hogy nagyon különbözőek vagyunk zenei ízlésben, mégis jól összegyúrtuk az ötleteket, ez a dal is jó példa erre."INVADER - Nem lakik itt senki (szöveges videó a 2019-es Valóságelvonó albumhoz)

A Valóságelvonó albumot itt rendelheted meg 
 

 


INVADER - Valóságelvonó
(10. 04. - Nail Records)

01. Adj Uram...!
02. Amennyit az Isten
03. Valóságelvonó
04. Félig sem egész
05. Nem leszek
06. Szédül a világ
07. Változás
08. Városkór
09. Védtelen
10. Nem lakik itt senki


A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 
Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS