KALAPÁCS JÓZSEF - Az új Omen énekesről: "Stula egy valódi rock arc, manír nélkül"

Ma este a Barba Negra klubban játszik az Omen és a Kalapács zenekar

2019. október 4. (péntek) 16:04 | utoljára módosítva: 2019. december 14. (szombat) 22:52

Ma este a Kalapács zenekar a Barba Negra klubban játszik. Az Életreítéltek 'best of' koncertjük mellett Kalapács József korábbi zenekara, az Omen mutatja be a Halálfogytiglan című új lemezét, Molnár 'Stula' Péter énekessel.

Fiery a Színfalak mögött blog számára készített a minap egy interjút Kalapács Józsival, aki többek között azt is elmondta, hogy szerinte a Pokolgép azzal az öt taggal már soha többet nem fog összeállni, de az új Omen énekessel kapcsolatban is volt Józsinak néhány pozitív meglátása.

 


www.facebook.com/KalapacsZenekarOfficialRészlet az interjúból:


Mi várható október 4-én a Barba Negrában?

"Nevezhetnénk hagyományosnak is ezeket a koncerteket, hiszen már évek óta legalább kétszer fellépünk a Barba Negrában plusz egyszer még a Trackben is. Azt hiszem, ezt a koncertet nem is nagyon kell magyarázni, mert szerintem egy Omen - Kalapács buli van olyan érdekes, mint egy Pokolgép - Kalapács lenne."


Mit szólsz az Omen új énekeséhez?

"Nagyon pozitív várakozással vagyok a mostani Omen bulival kapcsolatban, mert az utánam következő korszakok közül most érzem a csapatot a legerősebbnek. Stula nagyszerű választás volt. Szeretem Korit, többször is dolgoztam vele együtt az Atilla fiai fellépéseken és még fogunk is, ez egész biztos. Azt éreztem nála, hogy az első perctől fogva nem volt jó neki ez a kétlakiság a debreceni P. Box és az Omen között. Most az Omen húzta a rövidebbet és nyilvánvalóan ez egy szükséges lépés volt a zenekar részéről.

Amikor Kori bekerült az Omenbe, akkor Stuláról még nem is tudtam, pedig biztosan bontogatta már a szárnyait. A Mobilmánia időszakban viszont már határozottan odafigyelésre kényszerített. Stula igazi 'soósimi', ahogy annak idején Gyenizse Bandi hívta azokat, akikben érezhető volt az őserő. Rám is mondta akkoriban és remélem, mára is maradt még bennem valami szikra ebből a 'soósimiségből'. Soós Imre volt az a színész, aki az elemi erőt és a népi hőst testesítette meg a kommunista éra alatti filmekben. Stula egy valódi rock arc, manír nélkül. Drukkolok nekik, de az én drukkom nélkül is biztosan sikerülni fog, mert nagyon együtt van a banda, az új lemezüket többször meghallgattam már."


Lassan jön a Kalapács 20-dik évforduló is.

"Ezzel a bulival kicsit előre akarjuk vetíteni a jövő évet, ahol inkább a Kalapács dalok lesznek túlsúlyban, hiszen jövőre lesz húsz éves a zenekar. Látod, mi már nem voltunk akkor sem csikó korban, amikor a zenekar megalakult és még mindig együtt vagyunk. Készülünk új albummal is, a dalok már nálam vannak, szöveget kell írni rájuk. Nagyon sok ötlet van, de ebből kiválasztjuk a legerősebb tizenkettőt. Az eddigi előjelekből nagyon erősnek érezzük az anyagot, de ez semmit nem jelent, mindig a közönség dönt.

Sosem tudhatjuk, hogy melyik lesz a sikeresebb. Van olyan dal, amiről azt gondoltam, hogy a világot rengeti meg, és bár szeretik, nem ez lett a kedvenc. Viszont van olyan dal - nem mondom el, hogy melyik -, amit már évek óta nem játszottunk és azóta is követelik. Most leporoljuk és újra elővesszük.

A Barba Negra színpadán mindig különleges élmény állni, nagyon jó bulikat szoktunk ott csinálni, és ez október 4-én sem lesz máshogy. Világszínvonalú hely minden szempontból, tökéletes a hangtechnika és a látvány tekintetében is kielégíti az ínyenceket is. Szeretném, ha mindenki eljönne, akinek fontos ez a két zenekar! Mindhalálig Rock and Roll!!!" 


A teljes interjúhoz kattints ide!


 


 
Novemberben egy négy állomásos miniturnéra utazik a Brit-szigetekre a Kalapács zenekar. Velük tart majd a Lőrincz Tibor vezette Stress is, továbbá az ír, északír koncerteken fellép a Korrózió, az angliai dátumokon pedig a Hundeground.

"Dublin, Omagh, London és Manchester a négy helyszín, ahol Best of Pokolgép Show-val várja majd a Kalapács a kinti rajongóit, elsősorban a kint élő magyarokat megcélozva, de természetesen korántsem leszűkítve, hiszen lelkesen mutatják be a magyar metal történelem legendássá vált klasszikusait a helyi közönségnek is.

A novemberi miniturné vendége a szintén több évtizedes múltú Stress zenekar lesz, akik a korai magyar heavy metal úttörőjeként rengeteg kultikus szerzeménnyel erősítették a hazai színteret. Bár az 1977-es alakulás óta csak két nagylemezük készült, a zenekar a '80-as években a legnépszerűbb hazai heavy metal előadók közé tartozott. Akkor azonban csupán egy 1986-os kislemezt tudtak kiadni olyan dalokkal, mint az Acélkerék és a Séta éjfélkor. A Kísértet kastély című első nagylemez végül 1991-ben jelent meg, amit A tűz még ég című második követett 2005-ben. Lőrincz Tibor énekes pedig a mai napig lelkesen tartja életben a zenekart." 

 

KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show
vendégek: Stress, Korrózió
Dublin, Fibber Magees - 2019. november 14.


KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show
vendégek: Stress, Korrózió
Omagh, Bogan's Bar - 2019. november 15.


KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show
vendégek: Stress, Hundeground
London, Underworld - 2019. november 16.


KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show
vendégek: Stress, Hundeground
Manchester, Gullivers - 2019. november 14.
 

 

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS