KALAPÁCS JÓZSEF - Az új Omen énekesről: "Stula egy valódi rock arc, manír nélkül"

Ma este a Barba Negra klubban játszik az Omen és a Kalapács zenekar

2019. október 4. (péntek) 16:04 | utoljára módosítva: 2019. december 14. (szombat) 22:52

Ma este a Kalapács zenekar a Barba Negra klubban játszik. Az Életreítéltek 'best of' koncertjük mellett Kalapács József korábbi zenekara, az Omen mutatja be a Halálfogytiglan című új lemezét, Molnár 'Stula' Péter énekessel.

Fiery a Színfalak mögött blog számára készített a minap egy interjút Kalapács Józsival, aki többek között azt is elmondta, hogy szerinte a Pokolgép azzal az öt taggal már soha többet nem fog összeállni, de az új Omen énekessel kapcsolatban is volt Józsinak néhány pozitív meglátása.

 


www.facebook.com/KalapacsZenekarOfficialRészlet az interjúból:


Mi várható október 4-én a Barba Negrában?

"Nevezhetnénk hagyományosnak is ezeket a koncerteket, hiszen már évek óta legalább kétszer fellépünk a Barba Negrában plusz egyszer még a Trackben is. Azt hiszem, ezt a koncertet nem is nagyon kell magyarázni, mert szerintem egy Omen - Kalapács buli van olyan érdekes, mint egy Pokolgép - Kalapács lenne."


Mit szólsz az Omen új énekeséhez?

"Nagyon pozitív várakozással vagyok a mostani Omen bulival kapcsolatban, mert az utánam következő korszakok közül most érzem a csapatot a legerősebbnek. Stula nagyszerű választás volt. Szeretem Korit, többször is dolgoztam vele együtt az Atilla fiai fellépéseken és még fogunk is, ez egész biztos. Azt éreztem nála, hogy az első perctől fogva nem volt jó neki ez a kétlakiság a debreceni P. Box és az Omen között. Most az Omen húzta a rövidebbet és nyilvánvalóan ez egy szükséges lépés volt a zenekar részéről.

Amikor Kori bekerült az Omenbe, akkor Stuláról még nem is tudtam, pedig biztosan bontogatta már a szárnyait. A Mobilmánia időszakban viszont már határozottan odafigyelésre kényszerített. Stula igazi 'soósimi', ahogy annak idején Gyenizse Bandi hívta azokat, akikben érezhető volt az őserő. Rám is mondta akkoriban és remélem, mára is maradt még bennem valami szikra ebből a 'soósimiségből'. Soós Imre volt az a színész, aki az elemi erőt és a népi hőst testesítette meg a kommunista éra alatti filmekben. Stula egy valódi rock arc, manír nélkül. Drukkolok nekik, de az én drukkom nélkül is biztosan sikerülni fog, mert nagyon együtt van a banda, az új lemezüket többször meghallgattam már."


Lassan jön a Kalapács 20-dik évforduló is.

"Ezzel a bulival kicsit előre akarjuk vetíteni a jövő évet, ahol inkább a Kalapács dalok lesznek túlsúlyban, hiszen jövőre lesz húsz éves a zenekar. Látod, mi már nem voltunk akkor sem csikó korban, amikor a zenekar megalakult és még mindig együtt vagyunk. Készülünk új albummal is, a dalok már nálam vannak, szöveget kell írni rájuk. Nagyon sok ötlet van, de ebből kiválasztjuk a legerősebb tizenkettőt. Az eddigi előjelekből nagyon erősnek érezzük az anyagot, de ez semmit nem jelent, mindig a közönség dönt.

Sosem tudhatjuk, hogy melyik lesz a sikeresebb. Van olyan dal, amiről azt gondoltam, hogy a világot rengeti meg, és bár szeretik, nem ez lett a kedvenc. Viszont van olyan dal - nem mondom el, hogy melyik -, amit már évek óta nem játszottunk és azóta is követelik. Most leporoljuk és újra elővesszük.

A Barba Negra színpadán mindig különleges élmény állni, nagyon jó bulikat szoktunk ott csinálni, és ez október 4-én sem lesz máshogy. Világszínvonalú hely minden szempontból, tökéletes a hangtechnika és a látvány tekintetében is kielégíti az ínyenceket is. Szeretném, ha mindenki eljönne, akinek fontos ez a két zenekar! Mindhalálig Rock and Roll!!!" 


A teljes interjúhoz kattints ide!


 


 
Novemberben egy négy állomásos miniturnéra utazik a Brit-szigetekre a Kalapács zenekar. Velük tart majd a Lőrincz Tibor vezette Stress is, továbbá az ír, északír koncerteken fellép a Korrózió, az angliai dátumokon pedig a Hundeground.

"Dublin, Omagh, London és Manchester a négy helyszín, ahol Best of Pokolgép Show-val várja majd a Kalapács a kinti rajongóit, elsősorban a kint élő magyarokat megcélozva, de természetesen korántsem leszűkítve, hiszen lelkesen mutatják be a magyar metal történelem legendássá vált klasszikusait a helyi közönségnek is.

A novemberi miniturné vendége a szintén több évtizedes múltú Stress zenekar lesz, akik a korai magyar heavy metal úttörőjeként rengeteg kultikus szerzeménnyel erősítették a hazai színteret. Bár az 1977-es alakulás óta csak két nagylemezük készült, a zenekar a '80-as években a legnépszerűbb hazai heavy metal előadók közé tartozott. Akkor azonban csupán egy 1986-os kislemezt tudtak kiadni olyan dalokkal, mint az Acélkerék és a Séta éjfélkor. A Kísértet kastély című első nagylemez végül 1991-ben jelent meg, amit A tűz még ég című második követett 2005-ben. Lőrincz Tibor énekes pedig a mai napig lelkesen tartja életben a zenekart." 

 

KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show
vendégek: Stress, Korrózió
Dublin, Fibber Magees - 2019. november 14.


KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show
vendégek: Stress, Korrózió
Omagh, Bogan's Bar - 2019. november 15.


KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show
vendégek: Stress, Hundeground
London, Underworld - 2019. november 16.


KALAPÁCS // Best of Pokolgép Show
vendégek: Stress, Hundeground
Manchester, Gullivers - 2019. november 14.
 

 

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hammer TV

 
DEEP PURPLE - Megjelent az új lemez, itt a Turning To Crime
2021. november 27. (szombat) 08:19

Megjelent és végig is hallgatható az új Deep Purple lemez, a feldolgozásokat tartalmazó Turning To Crime. "Ez az anyagunk teljesen más, mint bármelyik album, amit a zenekar valaha is rögzített." "A Turning To Crime az első olyan Deep Purple stúdióalbum, amely teljes egészében olyan dalokból áll, amelyeket nem a zenekar írt, amelyeket korábban más művészek rögzítettek. A producer ismét Bob Ezrin volt." A nem éppen nyilvánvaló dalok kapcsán Roger Glover basszusgitáros: "A Deep Purple zenészekből áll, nem csupán hard rockerekből. És hát tudják is rólunk az emberek, hogy képesek vagyunk sok egyébre. Elég szerencsések vagyunk, mert hát tényleg jól tudunk játszani. Minden a zenén múlik. Mi elsősorban zenészek vagyunk...     ...Nem tréfamesterek vagyunk, akik csakis a színpadban gondolkodnak, vagy az alapján választanak dalokat, hogy mások mit várnak el tőlünk. Mindig arra törekedtünk, hogy...

HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship
HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship

Worship címmel megjelent és végig is hallgatható az új Hypocrisy album, a címadó dalhoz pedig egy friss klip is érkezett. A Pain éléről is ismert Peter Tägtgren death metal...

NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még
NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még

Álmodjunk még címmel mutatta be friss dalát és videoklipjét a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori Metalraines társaival:...

HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society
HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society

Resurrect Society címmel és hat dallal jelent meg a grind/death vonalas esztergomi Humanoise első EP-je. Máris megismerkedhetsz vele! "A Humanoise zenekart Csepecz Péter, Németh Bence...

MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától

A Christmas Carol címmel tavaly egy karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica két új...

KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok
KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok

Gyomaendrődön nyomja a karcos rockot a Killer Mendez, már 2015 tavasza óta. A Mentes című EP-jük 2020 februárban jött ki, a folytatás pedig Lorem Ipsum címmel érkezik majd. Az új EP...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS