DYING WISH - Dalpremier szöveges videóval: Árnyékvilág

Október 11-én koncert a Barba Negrában a jubileumos Dalriada és Nevergreen vendégeként

2019. október 3. (csütörtök) 10:40 | utoljára módosítva: 2019. december 14. (szombat) 22:51

Üvöltő sötét címmel a most megjelent októberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként lát napvilágot az új Dying Wish album, amelyről elsőként az Árnyékvilág dal kapott egy szöveges videót.

Pénteken, október 4-én Nagyváradon játszik a csapat a Moby Dickkel, de hamarosan Budapesten is elcsípheted őket a Barba Negrában, október 11-én a 15 éves jubileumát ünneplő Dalriada és a 25 éves Nevergreen vendégeként. November 1-jén hazai pályán, Karcagon várnak majd mindenkit egy lemezbemutató bulira (plusz Moby Dick és Angertea).

 


www.facebook.com/dyingwishhungary


A Barbás koncert Facebook oldala"A három évvel ezelőtti Tükörország lemezhez hasonlóan, az új albumunk is magyar nyelven készült és tíz dalt tartalmaz.

Az Üvöltő sötét album az októberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg, de digipak formátumban, támogatói csomagban, pólóval együtt is megvásárolható.

A rendeléshez kattints ide!A borítót Ujlaki Richárd készítette, akit a Grave Grinder Clothing nevű, horrorpólókat készítő cég fejeként ismerhettek.


Vannak fantasztikus vendégmuzsikusaink is, akik felkérésünknek eleget téve,óriásiakat játszanak a lemezen: Szijártó Zsolt (Kárpátia), Kemencei Balázs (Stonedirt/Wall Of Sleep), Cserfalvi 'Töfi' Zoltán (Iron Maidnem/Denevér hangstúdió) szólógitáron tolnak valami félelmeteseket, Boros Béla (Palmetta/Denevér hangstúdió) egy szuper basszusszólót nyom, Hocza Róbert (Mytra) és Perge Adrián (Senor) pedig a billentyűs hangszereket kezelik több nótában is! Óriási köszönet nekik innen is!
"

 Az Árnyékvilág dalról Ács Sándor gitáros:


"Ez volt az utolsóként elkészült dal. Talán ez is közrejátszott, hogy felépítésében, hangulatában progresszívebb a többinél. Egy hétköznap este született a kezdőtéma. Hónapokig a fiókban hevert. Nagyon sokat agyaltunk a lehetséges folytatásokon, majd egyszer csak kipattant ez az egyszerű, letisztult verze téma. A többi riff már jött magától.

Közösen gyúrtuk végső formára a próbateremben. A billentyűket itt is Igor kezelte, Boros Béla hangmérnök úr pedig egy tök jó basszusszólót pengetett fel a dalhoz."


Dömötör Balázs énekes:
"Van pár mániám, amelyek többször visszaköszönnek a szövegekben és egyelőre nem eresztenek. Ilyen ez a 'tegnap, ma, holnap' kérdéskör is, vagy a közhelyesnek ható; honnan jövünk, mit csinálunk most, hova és miért arra megyünk. És miközben azon lamentálok, hogy beleveszünk abba, ami volt, és nem azt rágjuk eleget inkább, hogy mi lesz, valójában a legkényelmesebbnek tűnő, és egyben menekülő utat, a mába való belefeledkezést választom, mert az biztos, nem kell annyira összetörjük magunkat az elemzéssel, tervezgetéssel. Mindez persze önámítás, menekülés, és nagyjából kivitelezhetetlen."
 


DYING WISH - Árnyékvilág (szöveges videó a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)
DYING WISH - Előzetes a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz
   

 

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS