DYING WISH - Dalpremier szöveges videóval: Árnyékvilág

Október 11-én koncert a Barba Negrában a jubileumos Dalriada és Nevergreen vendégeként

2019. október 3. (csütörtök) 10:40 | utoljára módosítva: 2019. december 14. (szombat) 22:51

Üvöltő sötét címmel a most megjelent októberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként lát napvilágot az új Dying Wish album, amelyről elsőként az Árnyékvilág dal kapott egy szöveges videót.

Pénteken, október 4-én Nagyváradon játszik a csapat a Moby Dickkel, de hamarosan Budapesten is elcsípheted őket a Barba Negrában, október 11-én a 15 éves jubileumát ünneplő Dalriada és a 25 éves Nevergreen vendégeként. November 1-jén hazai pályán, Karcagon várnak majd mindenkit egy lemezbemutató bulira (plusz Moby Dick és Angertea).

 


www.facebook.com/dyingwishhungary


A Barbás koncert Facebook oldala"A három évvel ezelőtti Tükörország lemezhez hasonlóan, az új albumunk is magyar nyelven készült és tíz dalt tartalmaz.

Az Üvöltő sötét album az októberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg, de digipak formátumban, támogatói csomagban, pólóval együtt is megvásárolható.

A rendeléshez kattints ide!A borítót Ujlaki Richárd készítette, akit a Grave Grinder Clothing nevű, horrorpólókat készítő cég fejeként ismerhettek.


Vannak fantasztikus vendégmuzsikusaink is, akik felkérésünknek eleget téve,óriásiakat játszanak a lemezen: Szijártó Zsolt (Kárpátia), Kemencei Balázs (Stonedirt/Wall Of Sleep), Cserfalvi 'Töfi' Zoltán (Iron Maidnem/Denevér hangstúdió) szólógitáron tolnak valami félelmeteseket, Boros Béla (Palmetta/Denevér hangstúdió) egy szuper basszusszólót nyom, Hocza Róbert (Mytra) és Perge Adrián (Senor) pedig a billentyűs hangszereket kezelik több nótában is! Óriási köszönet nekik innen is!
"

 Az Árnyékvilág dalról Ács Sándor gitáros:


"Ez volt az utolsóként elkészült dal. Talán ez is közrejátszott, hogy felépítésében, hangulatában progresszívebb a többinél. Egy hétköznap este született a kezdőtéma. Hónapokig a fiókban hevert. Nagyon sokat agyaltunk a lehetséges folytatásokon, majd egyszer csak kipattant ez az egyszerű, letisztult verze téma. A többi riff már jött magától.

Közösen gyúrtuk végső formára a próbateremben. A billentyűket itt is Igor kezelte, Boros Béla hangmérnök úr pedig egy tök jó basszusszólót pengetett fel a dalhoz."


Dömötör Balázs énekes:
"Van pár mániám, amelyek többször visszaköszönnek a szövegekben és egyelőre nem eresztenek. Ilyen ez a 'tegnap, ma, holnap' kérdéskör is, vagy a közhelyesnek ható; honnan jövünk, mit csinálunk most, hova és miért arra megyünk. És miközben azon lamentálok, hogy beleveszünk abba, ami volt, és nem azt rágjuk eleget inkább, hogy mi lesz, valójában a legkényelmesebbnek tűnő, és egyben menekülő utat, a mába való belefeledkezést választom, mert az biztos, nem kell annyira összetörjük magunkat az elemzéssel, tervezgetéssel. Mindez persze önámítás, menekülés, és nagyjából kivitelezhetetlen."
 


DYING WISH - Árnyékvilág (szöveges videó a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz)
DYING WISH - Előzetes a 2019-es Üvöltő sötét albumhoz
   

 

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hammer TV

 
DEEP PURPLE - Megjelent az új lemez, itt a Turning To Crime
2021. november 27. (szombat) 08:19

Megjelent és végig is hallgatható az új Deep Purple lemez, a feldolgozásokat tartalmazó Turning To Crime. "Ez az anyagunk teljesen más, mint bármelyik album, amit a zenekar valaha is rögzített." "A Turning To Crime az első olyan Deep Purple stúdióalbum, amely teljes egészében olyan dalokból áll, amelyeket nem a zenekar írt, amelyeket korábban más művészek rögzítettek. A producer ismét Bob Ezrin volt." A nem éppen nyilvánvaló dalok kapcsán Roger Glover basszusgitáros: "A Deep Purple zenészekből áll, nem csupán hard rockerekből. És hát tudják is rólunk az emberek, hogy képesek vagyunk sok egyébre. Elég szerencsések vagyunk, mert hát tényleg jól tudunk játszani. Minden a zenén múlik. Mi elsősorban zenészek vagyunk...     ...Nem tréfamesterek vagyunk, akik csakis a színpadban gondolkodnak, vagy az alapján választanak dalokat, hogy mások mit várnak el tőlünk. Mindig arra törekedtünk, hogy...

HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship
HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship

Worship címmel megjelent és végig is hallgatható az új Hypocrisy album, a címadó dalhoz pedig egy friss klip is érkezett. A Pain éléről is ismert Peter Tägtgren death metal...

NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még
NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még

Álmodjunk még címmel mutatta be friss dalát és videoklipjét a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori Metalraines társaival:...

HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society
HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society

Resurrect Society címmel és hat dallal jelent meg a grind/death vonalas esztergomi Humanoise első EP-je. Máris megismerkedhetsz vele! "A Humanoise zenekart Csepecz Péter, Németh Bence...

MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától

A Christmas Carol címmel tavaly egy karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica két új...

KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok
KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok

Gyomaendrődön nyomja a karcos rockot a Killer Mendez, már 2015 tavasza óta. A Mentes című EP-jük 2020 februárban jött ki, a folytatás pedig Lorem Ipsum címmel érkezik majd. Az új EP...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS