DEPRESSZIÓ - Halász Feri bemutatja a Nehéz szó album kilenc dalát

Pénteken Kiskunfélegyházán játszanak a Tripla Zenei Fesztiválon

2019. október 1. (kedd) 06:30 | utoljára módosítva: 2019. december 14. (szombat) 22:44

Nehéz szó címmel jelent meg a Depresszió új albuma, amely a Mahasz-lista első helyén nyitott, aranylemez lett, majd a második héten is büszkén tartotta az első helyet a hazai eladási listán. Az őszi Depresszió turné október 12-én indul majd a Pécsi Est Caféban, de már pénteken, október 4-én is lesz egy bulijuk Kiskunfélegyházán, a Tripla Zenei Fesztiválon.

A Nehéz szó kilenc dalát az alábbiakban a Depresszió frontembere, Halász Feri mutatja be, az októberi HammerWorld magazinban egy interjút is találsz majd Ferivel.


 


www.facebook.com/depressziomusic


Halász Ferenc énekes-gitáros:

"Az előző albumunk elkészítése annyira jó hangulatban zajlott, hogy most nem hagytunk magunknak 1 év szünetet arra, hogy újra alkotni kezdjünk. Az elmúlt két évben folyamatosan zajlottak a munkálatok az anyagon, így több időt és energiát tudunk fektetni a dalokba, mint a korábbi lemezeink esetében, pedig azokat sem hanyagoltuk el. Azt érzem, hogy még gazdagabb és tartalmasabb lett az anyag, mint a korábbiak, sikerült sok új színt is vinni a palettánkba. Szövegileg talán az egyik legmélyebb tartalommal bíró albumunk lett a Nehéz szó.

Új módszereket is kipróbáltunk a stúdióban Varga Zoltán producer/hangmérnökkel és az ő koncepciójából az eddigi legvastagabban szóló lemezünk készült el. Természetes egy lelkesedésből születő anyag esetében, hogy az alkotók nagyon kötődnek a friss lemezükhöz, de miután már hónapok óta hallgatjuk, ezért nyugodtan tudom azt mondani, hogyha egy lemezt mutathatnék csak meg valakinek, aki még nem ismeri a zenekart, akkor most ez lenne az."
NAPOS OLDAL


"Felszabadult érzés, modern, rockos zenei környezetben. A túlzott elvárásoktól való megszabadulás érzését próbáltam szavakba önteni a szövegben. Ahogy elkészült a dal végleges demóváltozata, már tudtuk, hogy ezzel szeretnénk indítani a lemezt."DEPRESSZIÓ - Napos oldal (szöveges videó a 2019-es Nehéz szó albumhoz)


ELMOZDÍTHATATLAN

"Talán a legjobban megszólaló dal a lemezen. Ezt alakítottuk át a legtöbbször, mielőtt elnyerte a végleges formáját. Alapvetően egy nu metalos zenei környezetről van szó, azt viszont nem szerettük volna, ha nagyon átmegy közhely-puffogtatásba. Persze ettől még nem lett matekmetal, de minket kielégít a zeneisége. Azt a kérdéskört jártam körül, hogy az ember képes-e megváltozni, és, ha igen, akkor az boldoggá teszi-e."DEPRESSZIÓ - Elmozdíthatatlan (szöveges videó a 2019-es Nehéz szó albumhoz)


BŰNRÉSZES


"Eredetileg ez egy sokkal vidámabb hangulatú rock'n'roll téma volt, amit igazából csak magamnak játszogattam otthon. Annyira rákaptam azonban a hangulatára, hogy végül a próbateremben is el kezdtünk foglalkozni vele, és a Depresszió arculatához igazítottuk. Azt a receptet próbáltam meg leírni benne, ami nekem ahhoz kell, hogy a saját személyiségjegyeimet meg tudjam őrizni a külső nyomással szemben."
 

EMBERNEK MARADNI

"Eredetileg egy tradicionálisabb metal dal volt, amikor elkezdtünk foglalkozni vele. Nagyon nehezen találtam énekdallamot hozzá. Talán ezzel a refrénes énekdallammal töltöttem el a legtöbb időt az eddigi dalaink közül, de úgy érzem, hogy megérte, mert egy nagyon fogós dallam jött ki belőle. Amikor végre megszületett, akkor a zenekar és Varga Zoli producer is nagyon belelkesedett. Éreztük, hogy egy fontos dal született meg a pályánk szempontjából. Végül a refrén köré igazítottuk a teljes dalt, de az eddigi reakciókat látva, azt gondolom, hogy nem tettük rosszul. A hétköznapok küzdelmeiről szól a dal, és arról, hogy közben meg kell ragadni az alkalmat a boldogságra."DEPRESSZIÓ - Embernek maradni (a 2019-es Nehéz szó albumhoz)


CSENDBEN ÉS ZAJBAN


"Súlyos zenei környezetben egy szerelmes dal. Korábban egy-egy szám erejéig kísérleteztük azzal, hogy még lejjebb hangoljuk a gitárokat. Ezen a lemezen több dalnak is jól állt ez a súlyosság. Eléggé szélsőséges hangulatváltások vannak benne, de nekem pont ettől tetszik annyira. A morcos zenei környezet miatt nem lett ömlengős a tartalom sem. Eléggé mocskos és ösztönös a gitártéma, és egy új színfolt ez a hangulat az eddigiekhez képest."DEPRESSZIÓ - Csendben és zajban (szöveges videó a 2019-es Nehéz szó albumhoz)

 

KÜLÖNJÁRAT

"Egy húzós groove mellé egy slágeres refrén. Általában ezzel a metódussal alkotunk, mert ez esik jól, viszont ilyen jellegű groove még nem szerepelt a lemezeinken. Elsőre kicsit furának éreztük, hogy blues-os jellegű verzét csináljunk hozzá, de nagyon adta magát, és ezt is sikerült a saját képünkre formálni. A szeretteinkkel való összetartozásról szól a dalszöveg."DEPRESSZIÓ - Különjárat (a 2019-es Nehéz szó albumhoz)

 
 

HOGY LENNÉL?

"Eredetileg egy thrashes zenei környezetből indult ez a dal, de úgy túlságosan hasonlított a korábbi ilyen jellegű dalainkhoz. Végül beugrott ez a New York HC-s gitártéma, és a szám azonnal életre kelt. Egy kicsit mi is elgondolkoztunk azon, hogy hogyan illeszkedik ez a Depresszióhoz, de annyira ösztönös volt így a dal, és annyira jól esett nekünk, hogy elengedtük az ezzel kapcsolatos aggályainkat.

Sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e ezt a témát. Úgy látom, hogy a természetes és normális emberi érzelmekre is rátelepszik manapság a gúny és a közönyösség sokak részéről, amit pajzsként használnak a félelmeik és gyengeségeik leplezésére. Természetesen nem a humorról van szó, hanem az egyértelmű rosszindulatról.

Persze, az is előfordul, hogy valakinek csak az aktuális élethelyzetéből adódik ez a diszfunkció. Akármiből is fakad, nem szeretem látni azt, amikor más boldogságába és szép emberi érzelmekbe törli valaki a lábát, és próbálja értéktelennek beállítani. Ettől ez még nem lett egy kioktató jellegű dal, mert azt gondolom, hogy ebben a kérdésben is egymás megértése lehet a kulcs. "DEPRESSZIÓ - Hogy lennél? (szöveges videó a 2019-es Nehéz szó albumhoz)


ÉN LESZEK


"A legszínesebb és a legdrámaibb hatású dal a lemezen. Mélyre hangolt gitárokkal, komoly- és filmzenei hatásokkal. Ehhez egy szövegileg is jól illeszkedő tartalmat kerestem. Sok minden zavar engem is a közéletben, amit nyilván nem lehet egyetlen egy számban elmondani, ezért csak érzeteket írtam le. Aki nyitott szemmel jár a világban, az érteni fogja az üzenetet."DEPRESSZIÓ - Én leszek (szöveges videó a 2019-es Nehéz szó albumhoz)


VÉRREL-VEREJTÉKKEL

"A sok nehéz téma után egy dal a problémák elengedéséről. Hangulatilag és tartalmilag is egyfajta vidám vége-főcímként funkcionál ez a tétel a lemezen. " 
DEPRESSZIÓ - Nehéz szó album

Online streaming és letöltés


Rendelés a metalshop.hu felületén


 

Hamarosan indul a lemezbemutató turné, ahol a Burnout lesz a vendég. Az őszi-téli országjárás legnagyobb bulijára december 21-én kerül sor a budapesti Barba Negrában.


Halász Feri az évzáróról:

"Eddig minden év végi Barbás bulink teltházas volt, tehát azt tanácsoljuk mindenkinek, aki velünk szeretne tartani, hogy időben gondoskodjon a belépőjéről! Pláne annak tudatában, hogy a jövő évi 20 éves jubileumi koncert miatt nagyon sokáig nem játszunk utána a fővárosban."

 

Turnéállomások:

10.04. Kiskunfélegyháza – Tripla Fesztivál
10.12. Pécs – Est Café
10.18. Veszprém – Expresszó
10.26. Tatabánya – Roxxy Music Cafe

11.09. Szombathely – Végállomás
11.15. Miskolc – Helynekem
11.16. Debrecen – Roncsbár
11.22. Szeged – IH Rendezvényközpont
11.23. Szolnok – Váróterem

12.07. Győr - Bridge
12.14. Gyöngyös – Start Műhely
12.21. Budapest – Barba Negra Music Club


 
 

 DEPRESSZIÓ - Nehéz szó
(09/09 - Hammer/HMP)

1. Napos oldal
2. Elmozdíthatatlan
3. Bűnrészes
4. Embernek maradni
5. Csendben és zajban
6. Különjárat
7. Hogy lennél?
8. Én leszek
9. Vérrel-verejtékkel

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 Hammer TV

 
DEEP PURPLE - Megjelent az új lemez, itt a Turning To Crime
2021. november 27. (szombat) 08:19

Megjelent és végig is hallgatható az új Deep Purple lemez, a feldolgozásokat tartalmazó Turning To Crime. "Ez az anyagunk teljesen más, mint bármelyik album, amit a zenekar valaha is rögzített." "A Turning To Crime az első olyan Deep Purple stúdióalbum, amely teljes egészében olyan dalokból áll, amelyeket nem a zenekar írt, amelyeket korábban más művészek rögzítettek. A producer ismét Bob Ezrin volt." A nem éppen nyilvánvaló dalok kapcsán Roger Glover basszusgitáros: "A Deep Purple zenészekből áll, nem csupán hard rockerekből. És hát tudják is rólunk az emberek, hogy képesek vagyunk sok egyébre. Elég szerencsések vagyunk, mert hát tényleg jól tudunk játszani. Minden a zenén múlik. Mi elsősorban zenészek vagyunk...     ...Nem tréfamesterek vagyunk, akik csakis a színpadban gondolkodnak, vagy az alapján választanak dalokat, hogy mások mit várnak el tőlünk. Mindig arra törekedtünk, hogy...

HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship
HYPOCRISY - Új videoklip az új album mellé Peter Tägtgrenéktől: Worship

Worship címmel megjelent és végig is hallgatható az új Hypocrisy album, a címadó dalhoz pedig egy friss klip is érkezett. A Pain éléről is ismert Peter Tägtgren death metal...

NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még
NEVERLAND - Klippremier az új hazai metal formációtól: Álmodjunk még

Álmodjunk még címmel mutatta be friss dalát és videoklipjét a Neverland, egy új banda, amelyben az Avenford gitárosa, Szehoffner Péter ismét együtt zenél egykori Metalraines társaival:...

HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society
HUMANOISE - Grind és death Esztergomból, itt az első EP: Resurrect Society

Resurrect Society címmel és hat dallal jelent meg a grind/death vonalas esztergomi Humanoise első EP-je. Máris megismerkedhetsz vele! "A Humanoise zenekart Csepecz Péter, Németh Bence...

MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
MAJESTICA - Két karácsonyi dal és klip a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától

A Christmas Carol címmel tavaly egy karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica két új...

KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok
KILLER MENDEZ - Jön az új EP, ismerkedj meg az első dallal: Számok

Gyomaendrődön nyomja a karcos rockot a Killer Mendez, már 2015 tavasza óta. A Mentes című EP-jük 2020 februárban jött ki, a folytatás pedig Lorem Ipsum címmel érkezik majd. Az új EP...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS