DEPRESSZIÓ - Halász Feri bemutatja a Nehéz szó album kilenc dalát

Pénteken Kiskunfélegyházán játszanak a Tripla Zenei Fesztiválon

2019. október 1. (kedd) 06:30 | utoljára módosítva: 2019. december 14. (szombat) 22:44

Nehéz szó címmel jelent meg a Depresszió új albuma, amely a Mahasz-lista első helyén nyitott, aranylemez lett, majd a második héten is büszkén tartotta az első helyet a hazai eladási listán. Az őszi Depresszió turné október 12-én indul majd a Pécsi Est Caféban, de már pénteken, október 4-én is lesz egy bulijuk Kiskunfélegyházán, a Tripla Zenei Fesztiválon.

A Nehéz szó kilenc dalát az alábbiakban a Depresszió frontembere, Halász Feri mutatja be, az októberi HammerWorld magazinban egy interjút is találsz majd Ferivel.


 


www.facebook.com/depressziomusic


Halász Ferenc énekes-gitáros:

"Az előző albumunk elkészítése annyira jó hangulatban zajlott, hogy most nem hagytunk magunknak 1 év szünetet arra, hogy újra alkotni kezdjünk. Az elmúlt két évben folyamatosan zajlottak a munkálatok az anyagon, így több időt és energiát tudunk fektetni a dalokba, mint a korábbi lemezeink esetében, pedig azokat sem hanyagoltuk el. Azt érzem, hogy még gazdagabb és tartalmasabb lett az anyag, mint a korábbiak, sikerült sok új színt is vinni a palettánkba. Szövegileg talán az egyik legmélyebb tartalommal bíró albumunk lett a Nehéz szó.

Új módszereket is kipróbáltunk a stúdióban Varga Zoltán producer/hangmérnökkel és az ő koncepciójából az eddigi legvastagabban szóló lemezünk készült el. Természetes egy lelkesedésből születő anyag esetében, hogy az alkotók nagyon kötődnek a friss lemezükhöz, de miután már hónapok óta hallgatjuk, ezért nyugodtan tudom azt mondani, hogyha egy lemezt mutathatnék csak meg valakinek, aki még nem ismeri a zenekart, akkor most ez lenne az."
NAPOS OLDAL


"Felszabadult érzés, modern, rockos zenei környezetben. A túlzott elvárásoktól való megszabadulás érzését próbáltam szavakba önteni a szövegben. Ahogy elkészült a dal végleges demóváltozata, már tudtuk, hogy ezzel szeretnénk indítani a lemezt."DEPRESSZIÓ - Napos oldal (szöveges videó a 2019-es Nehéz szó albumhoz)


ELMOZDÍTHATATLAN

"Talán a legjobban megszólaló dal a lemezen. Ezt alakítottuk át a legtöbbször, mielőtt elnyerte a végleges formáját. Alapvetően egy nu metalos zenei környezetről van szó, azt viszont nem szerettük volna, ha nagyon átmegy közhely-puffogtatásba. Persze ettől még nem lett matekmetal, de minket kielégít a zeneisége. Azt a kérdéskört jártam körül, hogy az ember képes-e megváltozni, és, ha igen, akkor az boldoggá teszi-e."DEPRESSZIÓ - Elmozdíthatatlan (szöveges videó a 2019-es Nehéz szó albumhoz)


BŰNRÉSZES


"Eredetileg ez egy sokkal vidámabb hangulatú rock'n'roll téma volt, amit igazából csak magamnak játszogattam otthon. Annyira rákaptam azonban a hangulatára, hogy végül a próbateremben is el kezdtünk foglalkozni vele, és a Depresszió arculatához igazítottuk. Azt a receptet próbáltam meg leírni benne, ami nekem ahhoz kell, hogy a saját személyiségjegyeimet meg tudjam őrizni a külső nyomással szemben."
 

EMBERNEK MARADNI

"Eredetileg egy tradicionálisabb metal dal volt, amikor elkezdtünk foglalkozni vele. Nagyon nehezen találtam énekdallamot hozzá. Talán ezzel a refrénes énekdallammal töltöttem el a legtöbb időt az eddigi dalaink közül, de úgy érzem, hogy megérte, mert egy nagyon fogós dallam jött ki belőle. Amikor végre megszületett, akkor a zenekar és Varga Zoli producer is nagyon belelkesedett. Éreztük, hogy egy fontos dal született meg a pályánk szempontjából. Végül a refrén köré igazítottuk a teljes dalt, de az eddigi reakciókat látva, azt gondolom, hogy nem tettük rosszul. A hétköznapok küzdelmeiről szól a dal, és arról, hogy közben meg kell ragadni az alkalmat a boldogságra."DEPRESSZIÓ - Embernek maradni (a 2019-es Nehéz szó albumhoz)


CSENDBEN ÉS ZAJBAN


"Súlyos zenei környezetben egy szerelmes dal. Korábban egy-egy szám erejéig kísérleteztük azzal, hogy még lejjebb hangoljuk a gitárokat. Ezen a lemezen több dalnak is jól állt ez a súlyosság. Eléggé szélsőséges hangulatváltások vannak benne, de nekem pont ettől tetszik annyira. A morcos zenei környezet miatt nem lett ömlengős a tartalom sem. Eléggé mocskos és ösztönös a gitártéma, és egy új színfolt ez a hangulat az eddigiekhez képest."DEPRESSZIÓ - Csendben és zajban (szöveges videó a 2019-es Nehéz szó albumhoz)

 

KÜLÖNJÁRAT

"Egy húzós groove mellé egy slágeres refrén. Általában ezzel a metódussal alkotunk, mert ez esik jól, viszont ilyen jellegű groove még nem szerepelt a lemezeinken. Elsőre kicsit furának éreztük, hogy blues-os jellegű verzét csináljunk hozzá, de nagyon adta magát, és ezt is sikerült a saját képünkre formálni. A szeretteinkkel való összetartozásról szól a dalszöveg."DEPRESSZIÓ - Különjárat (a 2019-es Nehéz szó albumhoz)

 
 

HOGY LENNÉL?

"Eredetileg egy thrashes zenei környezetből indult ez a dal, de úgy túlságosan hasonlított a korábbi ilyen jellegű dalainkhoz. Végül beugrott ez a New York HC-s gitártéma, és a szám azonnal életre kelt. Egy kicsit mi is elgondolkoztunk azon, hogy hogyan illeszkedik ez a Depresszióhoz, de annyira ösztönös volt így a dal, és annyira jól esett nekünk, hogy elengedtük az ezzel kapcsolatos aggályainkat.

Sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e ezt a témát. Úgy látom, hogy a természetes és normális emberi érzelmekre is rátelepszik manapság a gúny és a közönyösség sokak részéről, amit pajzsként használnak a félelmeik és gyengeségeik leplezésére. Természetesen nem a humorról van szó, hanem az egyértelmű rosszindulatról.

Persze, az is előfordul, hogy valakinek csak az aktuális élethelyzetéből adódik ez a diszfunkció. Akármiből is fakad, nem szeretem látni azt, amikor más boldogságába és szép emberi érzelmekbe törli valaki a lábát, és próbálja értéktelennek beállítani. Ettől ez még nem lett egy kioktató jellegű dal, mert azt gondolom, hogy ebben a kérdésben is egymás megértése lehet a kulcs. "DEPRESSZIÓ - Hogy lennél? (szöveges videó a 2019-es Nehéz szó albumhoz)


ÉN LESZEK


"A legszínesebb és a legdrámaibb hatású dal a lemezen. Mélyre hangolt gitárokkal, komoly- és filmzenei hatásokkal. Ehhez egy szövegileg is jól illeszkedő tartalmat kerestem. Sok minden zavar engem is a közéletben, amit nyilván nem lehet egyetlen egy számban elmondani, ezért csak érzeteket írtam le. Aki nyitott szemmel jár a világban, az érteni fogja az üzenetet."DEPRESSZIÓ - Én leszek (szöveges videó a 2019-es Nehéz szó albumhoz)


VÉRREL-VEREJTÉKKEL

"A sok nehéz téma után egy dal a problémák elengedéséről. Hangulatilag és tartalmilag is egyfajta vidám vége-főcímként funkcionál ez a tétel a lemezen. " 
DEPRESSZIÓ - Nehéz szó album

Online streaming és letöltés


Rendelés a metalshop.hu felületén


 

Hamarosan indul a lemezbemutató turné, ahol a Burnout lesz a vendég. Az őszi-téli országjárás legnagyobb bulijára december 21-én kerül sor a budapesti Barba Negrában.


Halász Feri az évzáróról:

"Eddig minden év végi Barbás bulink teltházas volt, tehát azt tanácsoljuk mindenkinek, aki velünk szeretne tartani, hogy időben gondoskodjon a belépőjéről! Pláne annak tudatában, hogy a jövő évi 20 éves jubileumi koncert miatt nagyon sokáig nem játszunk utána a fővárosban."

 

Turnéállomások:

10.04. Kiskunfélegyháza – Tripla Fesztivál
10.12. Pécs – Est Café
10.18. Veszprém – Expresszó
10.26. Tatabánya – Roxxy Music Cafe

11.09. Szombathely – Végállomás
11.15. Miskolc – Helynekem
11.16. Debrecen – Roncsbár
11.22. Szeged – IH Rendezvényközpont
11.23. Szolnok – Váróterem

12.07. Győr - Bridge
12.14. Gyöngyös – Start Műhely
12.21. Budapest – Barba Negra Music Club


 
 

 DEPRESSZIÓ - Nehéz szó
(09/09 - Hammer/HMP)

1. Napos oldal
2. Elmozdíthatatlan
3. Bűnrészes
4. Embernek maradni
5. Csendben és zajban
6. Különjárat
7. Hogy lennél?
8. Én leszek
9. Vérrel-verejtékkel

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
2020. november 28. (szombat) 09:16

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos (Megadeth, ex-Soilwork), 16 év után pedig megjelent a negyedik nagylemezük is. A 2004-es Necrosis lemez utódja Edder & Bile címmel jött ki, és végig is hallgatható. Az albumon két vendég is hallható: Jeff Becerra, a legendás Possessed főnöke, valamint Kam Lee, a floridai Massacre énekese, aki az egészen korai Death-ben is dobolt és hörgött.   www.facebook.com/cadavertheband Neddo: "Dirkkel még 2014-ben találkoztam, amikor a 70000 Tons Of Metal fesztiválon a Satyriconban helyettesítette Frostot. Gyorsan kiderült, hogy hatalmas rajongója a Cadavernek, én pedig akkoriban már dolgoztam pár új dalon, amelyeket egy esetleges szólóalbumra szántam. De aztán jött az ötlet, hogy Dirkkel összehozhatnánk a Cadaver harmadik...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon

Aeromantic címmel még február végén jelentkezett egy új albummal a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars)...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS