SLAYER - A rajongó kárpitos, aki trónra ültette a bálványait

"Úgy ismerem a Slayer történetét, mint a tenyeremet"

2019. június 28. (péntek) 09:51

A Papp László Sportarénában becslések szerint nyolcezren lazultak el a Slayer utolsó magyarországi attrakcióján.

Három esztendeje a soproni Volt Fesztiválra egy trónnal, valamint három székkel és egy, a zenekar logóját viselő asztallal érkezett a fanatikus kárpitos, a Slayer rajongó Obsitos Attila.


"Amikor pedig a Slayer bejelentette, hogy befejezi a pályafutását, az együttes utolsó magyarországi fellépése előtt elhatároztam, hogy még egy igazán nagy dobással meglepem őket. Kitaláltam, hogy készítek négy életnagyságú trónt, amin a pályafutásuk alatt megjelent albumborítók jelennek meg."

 "Úgy ismerem a Slayer történetét, mint a tenyeremet. Tudom, hogy ahol fellépnek, ott dugig megtelnek az arénák. Most is igényes show-val készültek, látszott, hogy nagyon megadták a módját a búcsújuknak. Természetesen én is a szokásos lelkesedéssel készültem, szerettem volna egy újabb emlékezetes ajándékkal meglepni őket – említette a Tiszavasváriban élő rajongó, Obsitos Attila.

A Volt fesztiválon a gitáros Gary Holt ismerősként üdvözölte őt, az énekes, basszusgitáros chilei Tom Araya pedig azzal viccelődött vele, hogy bár gyönyörű a kárpit, a macskája hamarosan kikarmolja.

Amikor 1991-ben a Deep Purple fellépett Nyíregyházán, hordárként szorgoskodott a legendás gitáros, Richie Blackmore körül. Nemcsak kap, ad is – A haveri körömmel amikor csak tudunk, elmegyünk a kedvenceink koncertjeire. Így jutottunk el többek között az UDO, az Accept és a Black Sabbath bulijaira. Munka közben jár az agyam, és az zakatol benne, hogy ne csak kapjak tőlük zenei élményt, hanem a magam módján én is adjak nekik valami apróságot.


Nyolc éve a Hegyalja Fesztiválon a Motörhead énekesét, Lemmyt lepte meg egy második világháborús cigarettatartóval, mivel tudta róla, hogy nagy gyűjtő.

"Láttam rajta, hogy mennyire örül neki. Ettől aztán belelkesedtem. Tudtam, hogy az Exodus gitárosa szereti a festményeket. Az utolsó vacsora című örökbecsű alkotást újragondoltam, kicseréltem rajta az arcokat, és ezt adtam át neki. Kirobbanó volt a sikere.

Utána a Slayer lett a következő célcsoport. A koncert szervezői segítségével sikerült bejutnia a kedvencei öltözőjébe, ahol átadhatta az ajándékát Obsitos Attila – Olyan kanapét csináltam, ami illik hozzájuk: teljesen tükrözi az arculatukat, az érzésvilágukat. Nagyon tetszett nekik a Hegyalján átadott ajándék. Három éve Sopronba egy trónnal, valamint három székkel és egy, a zenekar logóját viselő asztallal érkeztem, amit az asztalos barátommal közösen készítettünk.

Amikor pedig a Slayer bejelentette, hogy befejezi a pályafutását, az együttes utolsó magyarországi fellépése előtt elhatároztam, hogy még egy igazán nagy dobással meglepem őket. Kitaláltam, hogy készítek négy életnagyságú trónt, amin a pályafutásuk alatt megjelent albumborítók jelennek meg.

A tehetséges fafaragó, Perge József alkotta meg az ülőlapon látható albumborítót, a háttámlán a Slayer-saslogót, illetve egy majdnem életnagyságú koponyát. A koncert szervezői segítségével sikerült bejutnom a kedvenceim öltözőjébe, ahol átadhattam az ajándékomat. Leírhatatlan volt az érzés. Láttam az örömet, a meglepődést az arcukon.

Garry Holt azonnal mérőszalagot kért azért, hogy lemérje: befér-e a trón a dzsipjébe, azzal vinné el a nappalijába a trónt.

(Forrás: szon.hu)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
2020. november 28. (szombat) 09:16

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos (Megadeth, ex-Soilwork), 16 év után pedig megjelent a negyedik nagylemezük is. A 2004-es Necrosis lemez utódja Edder & Bile címmel jött ki, és végig is hallgatható. Az albumon két vendég is hallható: Jeff Becerra, a legendás Possessed főnöke, valamint Kam Lee, a floridai Massacre énekese, aki az egészen korai Death-ben is dobolt és hörgött.   www.facebook.com/cadavertheband Neddo: "Dirkkel még 2014-ben találkoztam, amikor a 70000 Tons Of Metal fesztiválon a Satyriconban helyettesítette Frostot. Gyorsan kiderült, hogy hatalmas rajongója a Cadavernek, én pedig akkoriban már dolgoztam pár új dalon, amelyeket egy esetleges szólóalbumra szántam. De aztán jött az ötlet, hogy Dirkkel összehozhatnánk a Cadaver harmadik...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon

Aeromantic címmel még február végén jelentkezett egy új albummal a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars)...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS