SILVERLAND - EP-premier, dalkommentárokkal: Fading Lights

A közös fő irányvonal: főként az alternatív és post rock elemeiből

2019. június 7. (péntek) 11:56 | utoljára módosítva: 2019. december 10. (kedd) 06:14

Ahogy ígérte a Silverland trió, Fading Lights címmel máris itt az alternatíve/post rock vonalas budapesti csapat bemutatkozó EP-je. Ismerkedj meg a dalaikkal!

"A Silverland 2018-ban alakult Budapesten, az első EP-nk, a Fading Lights a grunge és a post rock irányzatokat egyesíti, és hamarosan elérhető lesz a Spotify-on és a Bandcampen is. A zenekar tagjai: Darvas Bence - ének/gitár, Csernela Patrik - basszusgitár és Korpás Dániel - dobok."

 


 

www.facebook.com/silverlandhunWATERSTEPS


"A dal témája azt boncolgatja, mit jelentenek illetve mik az üzenetei az álmoknak. Miért álmodunk? Egyfajta belső én tükörkép lehet. Vagy bármi más is, de akkor mégis micsoda és miért álmodjuk azt, amit?

Az EP talán legprogresszívabb száma. Változatos gitárhangzások teszik jellegzetessé a dalt, illetve a részek váltása is gyakrabban fordulnak elő benne, mint a többi dalban."
 


SILVERLAND - Watersteps (a 2019-es Fading Lights EP-ről)
BLISSFUL DAY


"Alapvetően egy szerelmes dal, mely egy társ megtalálásának és a vele való együttlétnek az örömeit mutatja be. A lelki társ megtalálásáról illetve a társasági élet elutasítóiról is szó van benne. Itt arra világít rá, mennyire beszűkült gondolkodásmód ez. Hangzásilag melankólia és erőteljes gitárok jellemzőek rá."
 


SILVERLAND - Blissful Day (a 2019-es Fading Lights EP-ről)HAND IN HAND

"A kislemezről ez az egyik olyan szám, amely nagyobb volumenű témát elemez. Lázadóbb hangvétel jellemzi. A szám az igazságról szól, ami sajnos a világunkban nincs meg. Egyfajta változtatni akarásról szól. Közös erővel elérni azt, aminek kell lennie. Konkrét, lényegre törő megfogalmazás és erős riffek jellemzik."
 


SILVERLAND - Hand In Hand (a 2019-es Fading Lights EP-ről)


LATE NIGHT


"Az album táncolósabb száma, mely az éjszakai bulikat és a közben létrejött kapcsolatokat mutatja be. Egy ilyen fajta időtöltésnek örömtelinek kellene lennie, viszont a dal a csalódásról szól, melyeket egy ilyen esemény tud okozni. A dal hangzását leginkább az indie zenekarok inspirálták. A kórusok, a riffek mind a brit vonalat igyekeznek képviselni."
 


SILVERLAND - Late Night (a 2019-es Fading Lights EP-ről)DESCRIBE YOUR FEELINGS


"Szintén egy szerelmes számról van szó, mely a másikkal töltött kellemes időt és a jövőbe tekintést mutatja be. Az illető jellemzi az egész kapcsolatot és azt, hogy mire gondol közben. Hangzása nyersebb, letisztultabb. Hol atmoszférikusabb, hol egyszerűbb dallam illetve ritmus jellemzi."
 


SILVERLAND - Describe Your Feelings (a 2019-es Fading Lights EP-ről)


SWIMMING

"Az EP szintén egy erőteljes témájú száma, mely a szabadságról szól, a Hand In Hand című dallal egységet alkotva. A dalt leginkább az egyet nem értés, ösztönzés a közös erő és elszántság jellemzi.

Egy inspiráló dal, mely arra sarkallja az embert, hogy tegyen azért, hogy jobbá váljon az, ahol él, amiben él. Dinamikus gitárok és feszes, egyenletes ritmusok jellemzik."
 


SILVERLAND - Swimming (a 2019-es Fading Lights EP-ről)

A zenekar a közeljövőben koncerttel is készül, illetve további számok kiadására.A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS