UNFOCUSED - Rögtön egy turnéval mutatkozott be a régisulis thrash-death trió

Az ungvári Castrum főnökének új csapatáról van szó

2019. május 12. (vasárnap) 11:46

Régen hallhattunk már az ungvári Castrumról, ám a zenekar vezetője, a gitáros/énekes Cornelius manapság sem pihen. Néhány héttel ezelőtt ugyanis alapított egy régisulis thrash-death formációt Unfocused néven, sőt, már az első komolyabb turnét is lebonyolította az énekes Melitta és a dobos Den társaságában.

Az április 26-tól május 4-ig tartó koncertsorozat Csehországot, Lengyelországot és Németországot érintette, a trió az ukrán Revolt, a szintén ukrán Fleshgore, illetve a cseh Hypnos társaságában turnézott. Sőt, a négy horda igazából még csak az „első félidőn” van túl, hiszen a körút októberben, Ukrajnában folytatódik. Corneliusnak Zubor Olly tett fel néhány aktuális kérdést.

 


www.facebook.com/unfocused.uaPár nappal ezelőtt egy kisebb turnét bonyolítottatok le a frissiben összerakott, Unfocused nevű új csapatoddal. Mesélj, hogyan sikerült ez a körút? Milyen volt a zenétek fogadtatása a rajongók körében?

"Annak ellenére, hogy a csapat totál ismeretlenül, és bármilyen hanganyag hiányában indult erre a turnéra, a fogadtatás maximálisan pozitívra sikeredett. Sőt, a turnénak köszönhetően már néhány további koncertmeghívással is gazdagabbak lettünk."


Volt elég saját nóta a repertoárotokban? Vagy játszottatok feldolgozásokat is?

"A turné során minden nap 30 perc állt a rendelkezésünkre, amit ki is használtunk. A hat darab saját nóta mellett két feldolgozás is helyet kapott a programunkban, mégpedig a Violent By Nature az Atrophy-tól, illetve az Insult To Injury a Whiplash-től."


Egyébként hogyan találtál a zenésztársaidra? És mit kell tudni róluk?

"Teljesen spontán történt minden. Volt két kész szerzeményem, melyek közül az egyiket átküldtem Dennek, és megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve dobolni rá, ő pedig igent mondott. Találkoztunk a próbatermében, és egyetlen próba alatt kidolgoztuk a dobtémákat. Először az volt a tervem, hogy én énekelek majd, de amikor megírtam ehhez a számhoz a szöveget (People Of Grey lett a címe), valami teljesen más hangorgánum rajzolódott ki bennem, és ezért bevontuk a képbe Melittát.

Dennel ellentétben Melitta nem rendelkezik semmiféle zenei tapasztalattal, ez az első komoly zenekara, és egyben első turnéélménye. Den több különféle stílussal rendelkező csapatban játszott már korábban, pl. Powerfool (power metal), Reusmarkt (black metal), Quiet Observer (prog metal), Majesty of Revival (power metal). Az Unfocused-on kívül van még egy aktív zenekara, az Omniverse, ahol a zenei képlet leginkább a progresszív death/thrash metalra hasonlít."

 Mik a további terveitek? Várhatunk az Unfocusedtól egy kézzelfogható hanghordozót is?

"Természetesen. Most, hogy vége a turnénak, neki is látunk a felvételeknek. Előreláthatóan 8-10 szerzeményt fog tartalmazni, és ez évben igyekszünk ki is adni különböző hanghordozókon."


Ha már itt tartunk, a Castrum háza táján mi a helyzet? Hiszen ott is régóta tervezgetsz egy új lemezt, ami valamiért mégsem akar elkészülni. Vagy éppen ez az oka az új banda létrejöttének, mert a Castrum szekere ennyire elakadt?


"A negyedik Castrum lemez 8 szerzeményt fog tartalmazni, a címe naIVehemence lesz, és remélem ez évben az is végre megjelenik majd. Az új banda nem okoz semmiféle gondot a Castrumra nézve, de mivel koncerteket az utóbbival ritkán adunk, ezért gondoltam úgy, hogy összehozok egy újabb csapatot, amelyikkel bármikor útra kelhetek."

 
 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS