FLOUT - EP-vel és mini-interjúval mutatkozik be a budapesti ötös

"A közönség által 5 legkedveltebb nóta került fel az EP-re"

2019. május 7. (kedd) 13:35 | utoljára módosítva: 2019. december 10. (kedd) 05:32

Nemrég jelent meg a modern, dinamikus metalt játszó budapesti Flout bemutatkozó EP-je, amelyet azonnal végig is hallgathatsz - egy mini-interjú kíséretében. A csapatot élőben is elcsípheted a Heedless Elegance vendégeként május 31-én az S8 Undergroundban tartandó lemezbemutató bulijukon, a Snailgardn és a Nest of Plagues társaságában.

Megszámlálhatatlan magyar nyelvű modern vonalas zenekart hallhattunk már mindnyájan, elég csak az élvonalbeli AWS-t, A Nova Prospectet, a USEME-t, vagy a Down For Whatevert megemlíteni. Mindezek mellett viszont ha nyitott fülekkel és szemekkel járunk, akkor friss, tehetséges, karakteres produkciókat találhatunk a beton alatt, melyek arra várnak, hogy kiássák őket.

 


www.facebook.com/floutband


Debreceni Márk - ének
Matula Dávid - gitár
Kocsis Szabolcs - gitár
Lengyel Dávid - basszusgitár
Kmetyó Levente - dobok
A budapesti modern metal formációt még a tavalyi S8 Underground tehetségkutatóban volt szerencsém megismerni azáltal, hogy ismét beülhettem a négy zsűri-szék egyikébe Képíró Sándornak köszönhetően. Alapból mindig nagy izgalommal vártam az év ezen eseményét, hiszen eddig minden évadban remek bandákat ismerhettem meg. Így lett ez a Flout zenekarral is, akik az előző verseny dobogójának harmadik helyére állhattak fel, nem is ok nélkül.

A zenekar kisugárzása, felkészültsége és imidzse már az első selejtezőn felkeltette az egész zsűri érdeklődését, viszont minden kezdő gyermek-betegségétől eltekintve kerek, összeszedett műsort raktak le az asztalra. A jelenlegi felállásuk gyakorlatilag a tehetségkutatón debütált, most háromnegyed évvel később pedig elkészítették az első bemutatkozó kislemezüket, mely a zenekar neve után nemes egyszerűséggel a Flout címet kapta. Erre a picit kevesebb, mint húszperces anyagra a közönség 5 legjobban kedvelt dalát választották ki a srácok.FLOUT - Flout EP (2019)A koncerteken a frontember, Debreceni Márk intenzív színpadi jelenléte, valamint a közönséggel való kivételes kommunikációja remekül működik a dögös riffekkel, de a dalok szerkezetéből adódóan is egy dinamikus produkciót kaphat az, aki élőben is szeretne meggyőződni az anyagról. A zenekar már a következő anyagon munkálkodik, így mi is magasabbra rakjuk azt a bizonyos lécet mind zeneileg, mind technikailag, mind esztétikailag. Kezdők létére úgy vélem egy kiemelkedő, metál-köntösbe csomagolt lírai sztorit kínálnak, melyre a megfelelő fülek biztosan fel fognak figyelni, csak idő kérdése.


Mit jelent a zenekar neve?

Lengyel Dávid, Dáci basszusgitáros: "Gúnyolódást, valaminek a semmibe vételét jelenti nagy vonalakban. Számunkra ez inkább a társadalmi elvárásokra való fütyülést jelenti."


Egy év után már első kislemez? Látszik a művészeti céltudatosság, de zeneileg mennyire vagytok tudatosak?


Debreceni Márk énekes: "Meglepően jó tempóban haladtunk a tavalyi év során. Rengeteg ötletünk volt és amik egyeztek, azokat kidolgoztuk, így az első 4 hónap alatt már egy 40 perces műsort össze is sikerült raknunk. A 2018-as show dalai közül a közönség által 5 legkedveltebb nóta került fel az EP-re."

Dáci: "Zeneileg próbálunk egy általunk meghatározott, vegyített stílusnál maradni. A számok felépítése általában szövegtől, annak hangulatától függ."


 
Miért döntöttetek a magyar szöveg mellett?

Márk: "Úgy gondolom magyar embernek magyar szó jár, és ha van egy ilyen szép és kifejező nyelvünk akkor azt igenis használnunk kell. Ha van mondanivalója a szövegeidnek és szeretnéd, hogy célba is érjenek a legkönnyebb módszer, ha az embereket a saját anyanyelvükön szólítod meg."


Dalszerkezet szempontjából úgy éreztem hogy a több néhol lehetne kevesebb is. Hogyan állnak össze a dalok? Próbán együtt rakjátok össze, vagy egyesek kész témával érkeznek?


Dáci:
"A zeneszerzés folyamatában mindenkinek megvan a maga szerepe. Vanamikor valaki majdnem kész témával érkezik, és azt alakítjuk véglegessé, de olykor próba alkalmával száll meg minket az ihlet."


 
Szimpatikus, hogy bátran nyúltok a líraibb kontextushoz. Van ennek valami különleges értékkel bíró genezise?

Márk: "Nagyon szeretem a verseket és nagy slam poetry fan vagyok. Amikor írok igyekszem minőségben felérni ezekhez a műfajokhoz. Első körben én is verselek, majd ezek alakulnak át idővel dalszövegekké. Mindig is igényem volt arra, hogy a váltakozó riffekhez választékos szöveg párosuljon. Nekem ez egy jó játék, az átlag hallgató figyelmét pedig felkelti és talán kicsit közelebb hozza a metalhoz azok szívét is akik alapból nem hallgatják."Mik a jövőbeli terveitek?


Márk:
"Nyáron tervezzük befejezni a nagylemezünket amit jövő év elején szeretnénk megjelentetni. Ezt Ősszel kezdjük el felvenni, ha minden jó ütemben halad. Fut mellette egy másik projekt is ami egy tematikus, történetet elmesélő 5 dalos kislemez de ezt most jegeltük, amíg a nagylemez dalai nem véglegesek."


 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS