POSITIVE MENTAL ATTITUDE - Új dal és klip, melléjük pedig egy interjú

Kislemez-bemutató koncert: április 27., Dürer Kert

2019. április 23. (kedd) 10:31 | utoljára módosítva: 2019. december 10. (kedd) 05:25

A nemrég Brooklyn címmel bemutatott klipes dal után máris itt egy újabb klippel kísért kislemez előzetes szám a Positive Metal Attitude-tól, azaz a PMA nevű budapesti hardcore projekttől, amelyben a The Idoru, a Dawncore, a Penalty Kick, a Newborn, a Ghostchant és Blind Myself révén ismert arcok játszanak. Mellé pedig egy rövid interjút is elovashatsz, amit Szénégető Richárd készített Kovácsházi Attilával, a PMA énekesével.

"A friss anyag mindegyik száma New York egyes városrészeiről kapta a címét, itt és most üdvözlünk mindenkit Harlemben! Lemezbemutató koncert: április 27., Dürer 041."
 


www.facebook.com/pmazenekar


A kislemez-bemutató buli a FacebookonEltelt 3 év a PMA alapítása óta. Hogy érzitek, beváltotta a zenekar a hozzá fűzött reményeiteket?

"Úgy érezzük, hogy be. Minden, amiért a zenekar elindult működik. Élvezzük, amit csinálunk, megjelenik benne mindaz, amit gyermekfejjel egy zenébe beleálmodtunk, a szövegekben szintén. Nagyon jó hangulatúak a koncertjeink és nagyszerű dolog, hogy vannak emberek, akikkel folyamatosan tudunk osztozni ebben a zenei élményben."


Igen rövid idő alatt elkészült 2 EP és egy LP, most pedig egy "hosszabb pihenő" után ismét egy EP-vel rukkoltok elő. Eleve csak pár dalban gondolkodtatok most, vagy pedig életjelet akartatok egy új nagylemez előtt?

"Mikor kicsit behúztuk a féket akkor már kész volt egy újabb nagylemeznyi anyag, de nem nyúltunk hozzá, írtunk pár teljesen új dalt és nagyon élvezzük, hogy csupán pár számon dolgozunk, olyan, mint egy fejezeten dolgozni egy könyvben."

 
Az EP-t rögtön egy klipes dallal vezettétek fel, most pedig egy újabb videó debütál. Csak nekem tűnik úgy, mintha kicsit komolyabban vennétek most a promóciót?


"Igen, komolyabban vesszük! Ja nem… (nevet) Igazából így jött ki az első kislemez, ami nagyon meghatároz minket. Picit inkább ahhoz igazodunk mind zeneileg, mind megjelenésében. Szerintem egyébként nem csinálunk semmit másként a lelkesedésünk töretlen."


Alakulgat a koncertnaptáratok, bár ilyen téren végig aktív volt a csapat. Mennyire könnyű egy-egy bulit összehoznotok? Ugye eleve szinte mindenkinek van más érdekeltsége, de arra is kíváncsi lennék, hogy maga a PMA mennyire "eladható" jelenleg szerintetek?

"Szinte mindent mi rakunk össze, így annyira nem nehéz. A nehezebb falatok a reunionok, mivel próbálunk “befűzni” régebbi bandákat egy-egy bulira. Eddig volt Sedative Bang, Resources, viszont őszre is szeretnénk valakit, ami úgy néz ki, összejön egy pesti és egy szombathelyi koncert erejéig biztosan. No meg vannak olyan régi barátaink, akikkel minden évben futjuk a köröket, de még nem sikerült előre lépni, hiába ezek a gyulaiak nem adják oda magukat egykönnyen (nevet). A saját szervezésű dolgokon túl, nagyon jól esik, hogy az Agnostic Front elé is sikerült bekerülni az augusztusi Sportalsó-beli koncertnél. Hogy mennyire eladható? Azt nem tudom megmondani. Még nem volt olyan koncertünk ahol ne énekelték volna a szövegeinket, szerintem az egy nagyon fontos mutató."

 
Ha mondjuk belefutnál egy olyan buliba, ahol elmaradna ez a kórus, akkor zavarna? Mennyire fontos számodra, hogy a mondanivalód nyitott fülekre találjon? Azért a PMA szövegei nem feltétlenül követik a hazai hardcore bandák szövegvilágát...


"Nem zavarna, ha elmaradna a kórus, ha egyetlen ember is érdeklődést mutat, akkor már helyben vagyunk, ha pedig egy sem, akkor is vinnének haza egy csomó mindent, többek között az együtt zenélés örömét. Fontos, hogy ne legyen fontos, hogy milyen fülekre talál, mert ha annak túl nagy jelentőséget tulajdonítunk, akkor elveszik az eredeti cél, ami az, hogy élvezzük, amit csinálunk, hogy megelevenedjen a gyermeki énünk zenélés közben. Azt nem tudom, miről szólnak a hazai hardcore bandák szövegei, mert nem tudom, ki számít ma hazai hardcore-nak! (nevet) Viszont a hasonló gondolkodású emberek zenéjében vagy így vagy úgy megjelenik annak az esszenciája, amit mi képviselünk. Velük gyakran játszunk egy színpadon."


Mi volt a legpozitívabb és mi a legnegatívabb megnyilvánulás a zenekarral kapcsolatban?

"Kezdem a rosszal, talán az, hogy úgy köptek minket, hogy nem akartak megérteni. De ez sem igazán rossz, inkább olyan emberi. A jó, huu a legjobb? Hogy több emberből is olyan érzéseket váltanak ki a dalaink, hogy megköszönik, hogy megírtuk, vagy azt, hogy létezünk. Az egy nagyon felemelő érzés, olyan, amikor tudod, hogy egyetlen megtett lépés sem volt hiábavaló."


Mi a cél most, hogy hamarosan a komlett EP napvilágot lát? Mikorra várható egy újabb nagylemez?

"A cél rég nem a végállomás” (nevet) De komolyan, nem akarunk megérkezni sehova. Úton vagyunk, ez a lényeg, az utunk fontosabb a célunknál. - Miket hallgattok, olvastok, néztek mostanában? Mivel kapcsolódtok ki két koncert között? - Ez egy nagyon nehéz kérdés és csak a magam nevében tudok nyilatkozni: stoner dolgokat, meg reggae / dub de az nálam örök. Ha időm engedi, akkor olvasom a Nagy Marvel-Képregény gyűjteményt, aztán jön a DC! (nevet) Nézni? Trónok Harca… (nagy mosoly) és lazulni Modern Család. A mindennapokban pedig a családdal teszünk, veszünk, sétálunk az erdőben, kutyázunk!PMA - Harlem (a 2019-es New York EP előzeteseként)
PMA - Brooklyn (a 2019-es New York EP előzeteseként)A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


Hammer TV

 
TRIVIUM - Matt Heafy és Mike Shinoda közös dalt készített: In Defiance
2021. június 19. (szombat) 09:07

Tavaly januárban a Trivium frontembere Matt Heafy és Mike Shinoda a Linkin Parkból közösen dolgozott egy új számon a Twitchen. Az In Defiance címet viselő nóta már meg is hallgatható. Matt Heafy: "Végre itt van az In Defiance dal, amelynek Mike Shinoda volt a producere. Ismétlőn nyomassátok! Arigato Shinoda-san, hogy ez a nóta úgy szól, mint semmi más, amit valaha készítettem!"   Produkció, programozás: Mike Shinoda Ének, gitár: Matthew K Heafy Artwork: Half Sumo      

TIMO TOLKKI'S AVALON - Hallottad már az új dalt James LaBrie-vel?
TIMO TOLKKI'S AVALON - Hallottad már az új dalt James LaBrie-vel?

The Enigma Birth címmel megjelent és végig is hallgatható az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To...

BUCKCHERRY - Marti Frederiksennel készült az új album, már három dal meghallgatható
BUCKCHERRY - Marti Frederiksennel készült az új album, már három dal meghallgatható

Hellbound címmel június 25-én jelenik meg a Josh Todd énekes vezette Buckcherry új albuma, a 2019-es Warpaint lemez utódja, harmadik előzetesként pedig a 54321 című nyitódallal lehet...

SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, új dal és klip: Revolution
SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, új dal és klip: Revolution

Ha olvastad a májusi HammerWorld magazinban a Saxon frontemberével készült interjút, akkor nem ér meglepetésként, hogy Biff Byford egy komplett nagylemezt készített el a fiával, Sebbel....

FEAR FACTORY - Friss klip az új album mellé: Recode
FEAR FACTORY - Friss klip az új album mellé: Recode

Megjelent és végig is hallgatható az Aggression Continuum című új Fear Factory album lemez, a Recode című dalhoz pedig egy klip is érkezett Noha a lemezen Burton C. Bell énekes...

AT THE GATES - Dalpremier a júliusi albumról: The Fall Into Time
AT THE GATES - Dalpremier a júliusi albumról: The Fall Into Time

The Nightmare Of Being címmel július 2-án jelenik meg az új At The Gates album, a göteborgi death metal alapbandától pedig már a The Fall Into Time című harmadik előzetes dallal is...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS