POSITIVE MENTAL ATTITUDE - Új dal és klip, melléjük pedig egy interjú

Kislemez-bemutató koncert: április 27., Dürer Kert

2019. április 23. (kedd) 10:31 | utoljára módosítva: 2019. december 10. (kedd) 05:25

A nemrég Brooklyn címmel bemutatott klipes dal után máris itt egy újabb klippel kísért kislemez előzetes szám a Positive Metal Attitude-tól, azaz a PMA nevű budapesti hardcore projekttől, amelyben a The Idoru, a Dawncore, a Penalty Kick, a Newborn, a Ghostchant és Blind Myself révén ismert arcok játszanak. Mellé pedig egy rövid interjút is elovashatsz, amit Szénégető Richárd készített Kovácsházi Attilával, a PMA énekesével.

"A friss anyag mindegyik száma New York egyes városrészeiről kapta a címét, itt és most üdvözlünk mindenkit Harlemben! Lemezbemutató koncert: április 27., Dürer 041."
 


www.facebook.com/pmazenekar


A kislemez-bemutató buli a FacebookonEltelt 3 év a PMA alapítása óta. Hogy érzitek, beváltotta a zenekar a hozzá fűzött reményeiteket?

"Úgy érezzük, hogy be. Minden, amiért a zenekar elindult működik. Élvezzük, amit csinálunk, megjelenik benne mindaz, amit gyermekfejjel egy zenébe beleálmodtunk, a szövegekben szintén. Nagyon jó hangulatúak a koncertjeink és nagyszerű dolog, hogy vannak emberek, akikkel folyamatosan tudunk osztozni ebben a zenei élményben."


Igen rövid idő alatt elkészült 2 EP és egy LP, most pedig egy "hosszabb pihenő" után ismét egy EP-vel rukkoltok elő. Eleve csak pár dalban gondolkodtatok most, vagy pedig életjelet akartatok egy új nagylemez előtt?

"Mikor kicsit behúztuk a féket akkor már kész volt egy újabb nagylemeznyi anyag, de nem nyúltunk hozzá, írtunk pár teljesen új dalt és nagyon élvezzük, hogy csupán pár számon dolgozunk, olyan, mint egy fejezeten dolgozni egy könyvben."

 
Az EP-t rögtön egy klipes dallal vezettétek fel, most pedig egy újabb videó debütál. Csak nekem tűnik úgy, mintha kicsit komolyabban vennétek most a promóciót?


"Igen, komolyabban vesszük! Ja nem… (nevet) Igazából így jött ki az első kislemez, ami nagyon meghatároz minket. Picit inkább ahhoz igazodunk mind zeneileg, mind megjelenésében. Szerintem egyébként nem csinálunk semmit másként a lelkesedésünk töretlen."


Alakulgat a koncertnaptáratok, bár ilyen téren végig aktív volt a csapat. Mennyire könnyű egy-egy bulit összehoznotok? Ugye eleve szinte mindenkinek van más érdekeltsége, de arra is kíváncsi lennék, hogy maga a PMA mennyire "eladható" jelenleg szerintetek?

"Szinte mindent mi rakunk össze, így annyira nem nehéz. A nehezebb falatok a reunionok, mivel próbálunk “befűzni” régebbi bandákat egy-egy bulira. Eddig volt Sedative Bang, Resources, viszont őszre is szeretnénk valakit, ami úgy néz ki, összejön egy pesti és egy szombathelyi koncert erejéig biztosan. No meg vannak olyan régi barátaink, akikkel minden évben futjuk a köröket, de még nem sikerült előre lépni, hiába ezek a gyulaiak nem adják oda magukat egykönnyen (nevet). A saját szervezésű dolgokon túl, nagyon jól esik, hogy az Agnostic Front elé is sikerült bekerülni az augusztusi Sportalsó-beli koncertnél. Hogy mennyire eladható? Azt nem tudom megmondani. Még nem volt olyan koncertünk ahol ne énekelték volna a szövegeinket, szerintem az egy nagyon fontos mutató."

 
Ha mondjuk belefutnál egy olyan buliba, ahol elmaradna ez a kórus, akkor zavarna? Mennyire fontos számodra, hogy a mondanivalód nyitott fülekre találjon? Azért a PMA szövegei nem feltétlenül követik a hazai hardcore bandák szövegvilágát...


"Nem zavarna, ha elmaradna a kórus, ha egyetlen ember is érdeklődést mutat, akkor már helyben vagyunk, ha pedig egy sem, akkor is vinnének haza egy csomó mindent, többek között az együtt zenélés örömét. Fontos, hogy ne legyen fontos, hogy milyen fülekre talál, mert ha annak túl nagy jelentőséget tulajdonítunk, akkor elveszik az eredeti cél, ami az, hogy élvezzük, amit csinálunk, hogy megelevenedjen a gyermeki énünk zenélés közben. Azt nem tudom, miről szólnak a hazai hardcore bandák szövegei, mert nem tudom, ki számít ma hazai hardcore-nak! (nevet) Viszont a hasonló gondolkodású emberek zenéjében vagy így vagy úgy megjelenik annak az esszenciája, amit mi képviselünk. Velük gyakran játszunk egy színpadon."


Mi volt a legpozitívabb és mi a legnegatívabb megnyilvánulás a zenekarral kapcsolatban?

"Kezdem a rosszal, talán az, hogy úgy köptek minket, hogy nem akartak megérteni. De ez sem igazán rossz, inkább olyan emberi. A jó, huu a legjobb? Hogy több emberből is olyan érzéseket váltanak ki a dalaink, hogy megköszönik, hogy megírtuk, vagy azt, hogy létezünk. Az egy nagyon felemelő érzés, olyan, amikor tudod, hogy egyetlen megtett lépés sem volt hiábavaló."


Mi a cél most, hogy hamarosan a komlett EP napvilágot lát? Mikorra várható egy újabb nagylemez?

"A cél rég nem a végállomás” (nevet) De komolyan, nem akarunk megérkezni sehova. Úton vagyunk, ez a lényeg, az utunk fontosabb a célunknál. - Miket hallgattok, olvastok, néztek mostanában? Mivel kapcsolódtok ki két koncert között? - Ez egy nagyon nehéz kérdés és csak a magam nevében tudok nyilatkozni: stoner dolgokat, meg reggae / dub de az nálam örök. Ha időm engedi, akkor olvasom a Nagy Marvel-Képregény gyűjteményt, aztán jön a DC! (nevet) Nézni? Trónok Harca… (nagy mosoly) és lazulni Modern Család. A mindennapokban pedig a családdal teszünk, veszünk, sétálunk az erdőben, kutyázunk!PMA - Harlem (a 2019-es New York EP előzeteseként)
PMA - Brooklyn (a 2019-es New York EP előzeteseként)A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CHARLOTTE WESSELS - Az ex-Delain énekesnő első szólódala: Soft Revolution
2021. március 8. (hétfő) 15:36

Február közepén jelentette be Charlotte Wessels énekesnő, hogy kiszállt a Delainből (akárcsak három zenésztársa), most pedig itt az első szólódala, a Soft Revolution. Charlotte: "Meg akartam osztani veletek ezt a kis stúdióriport stílusú videót a Soft Revolutionhöz, mert eddig ez az egyik kedvenc dalom, és azért is, mert bírom, ahogy bemutatja a Six Feet Under stúdiót, ahol laza pólóban üldögélve szoktam felvételeket készíteni. Mindig azt mondom magamnak, hogy felállok és rendesen újra eléneklem a dalt a korrekt felvételi helyemen, de az utóbbi nótáknál sok esetben a 'dalírós felvételt' használtam fel végül, amelyben szűretlenül jön át az érzelem, gyakran első nekifutásra. A valóságtól csak a frissen mosott haj és némi alapozó jelent eltérést... A művészet továbbra is egy hazugság, emberek, semmi sem igazi." A Soft Revolution a Hónap dala volt Charlotte Patreon oldalán januárban, ahol további dalokat,...

GEOFF TATE - Áprilisban jön a második Sweet Oblivion lemez, klippel a második dal: Another Change
GEOFF TATE - Áprilisban jön a második Sweet Oblivion lemez, klippel a második dal: Another Change

Sweet Oblivion a neve annak a projektnek, amelyet a Frontiers kiadó pár éve szervezett az ex-Queensryche, ma Operation: Mindcrime énekes, Geoff Tate köré. 2019 nyarán jelent meg az első...

GRAVE MIASMA - Okkult death metal, videóval a májusi album első dala: Rogyapa
GRAVE MIASMA - Okkult death metal, videóval a májusi album első dala: Rogyapa

Abyss Of Wrathful Deities címmel május 14-én jelenik meg az okkult death metalos brit Grave Miasma ötödik kiaványa, első előzetesként pedig a videóval kísért Rogyapa dallal lehet...

ENTOMBED - 49 éves korában elhunyt a svéd színtér legendás frontembere, LG Petrov
ENTOMBED - 49 éves korában elhunyt a svéd színtér legendás frontembere, LG Petrov

49 éves korában elhunyt LG Petrov, az Entombed ex-frontembere, az Entombed A.D. és a Firespawn énekese, a svéd death metal színtér egyik legendás alakja. A tragikus hírt az Entombed...

MÁTYÁS ATTILA BAND - Karcosabb, húzósabb album érkezik, új dal és videó Székely Marcival: Nem felejtem el
MÁTYÁS ATTILA BAND - Karcosabb, húzósabb album érkezik, új dal és videó Székely Marcival: Nem felejtem el

Nem felejtem el címmel már a harmadik előzetes dallal is lehet ismerkedni a Mátyás Attila Band kiadás előtt álló új albumáról. A 10 nótás lemezt a korábbiaknál karcosabbnak,...

HERMAN FRANK - Jön az ex-Accept gitáros új szólóalbuma, itt az első dal: Eye Of The Storm
HERMAN FRANK - Jön az ex-Accept gitáros új szólóalbuma, itt az első dal: Eye Of The Storm

Two For A Lie címmel május 21-én jelenik meg az ex-Accept, Victory gitáros, Herman Frank ötödik szólólemeze, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért Eye Of The Storm...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS