MOBILMÁNIA - Interjú Zefivel Tabánról, Rhoda Scott-ról és az észak-amerikai bulikról

"Június 29–én a Barba Negra Trackben lesz nagyszabású koncertünk"

2019. április 11. (csütörtök) 18:12 | utoljára módosítva: 2019. december 10. (kedd) 05:15

A Mobilmánia zenekar táján továbbra is nagy az aktivitás. Zeffer András zenekarvezető vendégművészként meghívást kapott egy legendás jazz zenész koncertjére. A Mobilmánia nemsokára Amerikába repül egy miniturnéra és nemsokára megjelenik a csapat legutóbbi, a Budapest Sportarénában megrendezett gigakoncertjének anyaga is. Zefi számolt be a történésekről a HammerWorld magazinnak.

 


www.facebook.com/mobilmaniaofficial

 

Néhány nap múlva, április 14-én a Budapest Sportarénában játszik a legendás jazz zongorista Rhoda Scott. Téged rock zenészként ismer az egész ország. Mégis vendégművészként fellépsz majd az eseményen. Hogyan jött a felkérés és milyen szereped lesz a koncerten?

"Az az óriási megtiszteltetés ért, hogy Rhoda Scott magyarországi menedzsmentje, Guba Gábor barátom felkért, hogy vegyek részt az eseményen. Azt kérdezte, lenne-e kedvem egy kis közös együtt zenélésre a művésznővel, mivel ők rám gondoltak a magyar Hammondosok közül. Nem sokat kellett töprengenem a válaszon, azonnal igent mondtam és a nyakukba ugrottam, ugyanis fiatal korom egyik bálványa volt Rhoda Scott.1975-ben hallottam róla először, amikor otthon, még egy fekete-fehér tévén láttam őt játszani a Magyar Televizió 1-es csatornáján. Ez meghatározó élmény volt számomra. Ő a jazz és a blues műfajban fantasztikus előadó a hangszeren. Tanulmányaim során a klasszikus zene mellett tanultam jazz zongorát, valamint sípos orgonát is. Így tőlem sem esik távol a jazz, a blues stílusú játék, de én ezen az estén is maradok rockzenész és az imádott hangszeremet is a saját stílusomban fogom használni. Szerintem ez a közös produkció pont ettől lesz érdekes. Az is biztos, hogy keményen érezhető lesz a két különböző játékstílus, ami mégis azt igazolja majd, hogy megfér a két műfaj egy színpadon."Jazz zenét szoktál hallgatni amúgy? Esetleg el tudod képzelni, hogy a jövőben ebben a stílusban is alkoss, szólólemezt készíts?


"Természetesen szoktam hallgatni ilyen jellegű zenei anyagokat, leginkább autóban, hosszabb úton, de hogy én ilyen stílusban dalokat írjak az kizárt a részemről."

 
A Mobilmánia sem pihen. Nemsokára egy rövidebb észak-amerikai turnéra indultok. Milyen városokban, klubokban léptek majd fel?

"Igen, a hír igaz. Sok dolgot jelöltem ki 2006–ban, a banda megalakulásakor, amit még el szeretnék érni. Az egyik ilyen álom a Budapest Sportarénában megvalósult önálló koncertünk volt. A másik, hogy a banda kijusson Amerikába. Nem gondoltam, hogy mind a kettő sikerülni fog. Tavalyra kaptuk a meghívást a diaszpóra magyarságától, hogy Los Angelesben, Edmontonban és Vancouverben adjunk 3 koncertet. A meghívás mostanra realizálódott és már ki merem jelenteni, hogy húsvét hétfőtől április 30-ig Észak-Amerikában leszünk!"


 
Milyen műsort állítottál össze a tengerentúli közönségnek?

"Ezekre az előadásokra egy egészen különleges műsort állítottunk össze, aminek a próbáit már el is kezdtük."Milyen felállásban megy a banda?


"A Mobilmánia tagjai mellett régi barátunk, zenésztársunk Závodi Janó is velünk jön erre a turnéra, hogy még szélesebb spektrumú műsort adhassunk, ugyanis Janó a TRB ben és a RockBand-ben Bajnokkal, Tibivel és velem több mint 10 évet zenélt együtt."Úgy tudom, az utolsó, már leszervezett dátumot le kellett mondanotok. Erre miért került sor?

"Valóban, egy előadást le kellett mondanunk, mivel május elsején a Tabánban adunk egy hatalmas koncertet Vikidál Gyulával és nem értünk volna haza."

 
Egy nagyszabású koncert DVD-n is dolgoztok jelenleg. Hol tartanak a munkálatok?

„A 2018 január 6–i Vikidál 70 – Zeffer 60 – Mobilmánia 10 Budapest Arénában megtartott jubileumi megakoncertünk dupla DVD, tripla audio CD és dupla bakelit kiadványán dolgozunk több mint másfél éve. Hatalmas és rendkívül változatos, színes anyag lett. Mi a zenekarral már megnéztük és hatalmas öröm, hogy hamarosan a rajongóink is magukévá tehetik! Köszönet ezért a Hammer Records kiadónak és a stáb minden tagjának."

  Mikorra várható az anyag megjelenése?


"Június 29–én a Barba Negra Trackben lesz nagyszabású koncertünk. Erre az alkalomra jelenik meg ez a monstre kiadvány, amelyet ott helyben a koncert után dedikálni is fogunk!"Nyáron hol lehet majd látni a zenekart, milyen fontos itthoni koncertek várhatók?

"'Sűrű az idő' - írja Horváth Attila egy Mobilmánia dalunkban. Közel 40 koncertünk lesz még ebben az évben. Mint fentebb is említettem, május elsején a Tabánban és június 29-én a Barba Trackben adunk két teljesen eltérő karakterű műsort Budapesten. Július 13-án a Rockmaratonon, július 20-án pedig az Agárdi Popstrandon leszünk egy nagykoncert erejéig. És persze folyamatosan turnézunk júniustól egészen október elejéig az ország nagy színpadjain, város- és falunapjain, fesztiváljain. Ősszel pedig jönnek a rock klubok, ahol szintén sokan várnak minket."
Egy időben volt arról szó, hogy idén is lesz Mobilmánia koncert a Budapest Sportarénában. Ez a buli végül megvalósul?

"Voltak ilyen tervek is, mivel sokan, nagyon, nagyon sokan kérdezték, hogy mikor lépünk fel ismét az Arénában? Figyelembe véve, hogy a koncertünk után majdnem másfél év telt el a kiadvány megjelenéséig, ebben az esztendőben már biztosan nem lesz ott koncertünk. Reményeim szerint sokan megvásárolják majd a DVD-t olyanok, akik ott voltak és azok is, akik valamiért nem tudtak eljönni, ezért úgy gondoltam, hadd fusson még ez az élmény. Ez nem azt jelenti, hogy elvetettem a lehetőséget. Jött egy ötletem, ami megint olyan izgatottá tett, hogy hamarosan jelentkezni fogunk egy Aréna koncert időponttal. De erről még nem szeretnék további részleteket elárulni. Sok mindennek össze kell állnia ahhoz, hogy ismételten azon a pazar helyen koncertezzünk! Remélem sikerülni fog!"
 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS