HANGSZERT A KÉZBE - A mai napon Kazincbarcikára érkezik a rendezvénysorozat

Hetvenötezredik látogatóját várja a Hangszert a kézbe!

2019. április 9. (kedd) 09:49 | utoljára módosítva: 2019. április 9. (kedd) 09:49

Kazincbarcikára érkezik április 9-én a Hangszert a kézbe rendezvénysorozat. A mintegy 140 hangszert utaztató rendhagyó kiállítás 28. helyszínén akár a hetvenötezredik látogató is megérkezhet a rendezvényre.

Az Egressy Béni Művelődési Központban április 13-ig várják az érdeklődőket.

 


Az esemény Facebook oldala

 

Az öt évvel ezelőtt indult Hangfoglaló Program kilencedik, a Magyar Könnyűzenei Oktatást Támogató Alprogramja csak később, 2016-ban lett része a Nemzeti Kulturális Alapon (NKA) belül működő támogatórendszernek. Első jelentősebb kezdeményezése a Hangszert a kézbe utazó kiállítás elindítása volt, amelyet egy meghívásos pályázat révén azóta is a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) szervez és bonyolít.


A rendhagyó kiállításhoz a HANOSZ tagjai mintegy száznegyven hangszert és hangtechnikai eszközt biztosítanak hét szekcióban, így gitárok, basszusgitárok, billentyűs és ütős hangszerek, komoly- és világzenei hangszerek valamint elektronikus eszközök és hangtechnikai berendezések próbálhatók ki az ingyenes eseményeken. A HANOSZ nemcsak a hangszerekről, de hozzáértő zenészekről és zenetanárokról is gondoskodik, így minden hangszercsoport értő szakemberek közreműködésével ismerhető meg.

 

 

Az első kiállításnak 2017. február végén a szolnoki Aba-Novák Agóra adott helyet, majd a Hangfoglaló Program első meghívásos pályázatának köszönhetően további hét helyszínen mutatkozhatott be a rendhagyó énekórákkal is kiegészülő rendezvény. A nem várt érdeklődésnek köszönhetően a Kollégium 2017 tavaszán úgy döntött, hogy folytatni kívánja a sorozatot, így újabb meghívásos pályázatot írt ki a szervezők számára. Ez azóta kétszer megismétlődött, így az elmúlt bő két évben négy meghívásos és egy egyedi pályázat révén 200 millió forintot biztosított a Hangfoglaló Program a Hangszert a kézbe sorozathoz.


A Hangszert a kézbe eddig huszonhét alkalommal mutatkozott be, eljutott minden megyébe, Debrecenben és Egerben kétszer is járt. A tavaly novemberben kezdődött negyedik sorozatban elsősorban kisebb városokba, járási székhelyekre utazik a kiállítás, így Cegléd után Vácott, Gyöngyösön, Mátészalkán és legutóbb Hajdúszoboszlón járt. A huszonhét helyszínen eddig 126 napon, 1260 órában várták a látogatókat, akiknek a száma a legutóbbi alkalommal meghaladta a hetvenháromezret. Ezért úgy tűnik, a szervezők joggal bíznak abban, hogy a 28. állomáson, Kazincbarcikán, akár a 75 ezredik látogatót is köszönthetik.


A Hangszert a kézbe kiállítás-sorozat 28. állomásának a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központ ad otthont. Az eseményt április 9-én Szitka Péter, a város polgármestere nyitja meg, köszöntőt mond Dr. Makkai Orsolya, a helyszínt biztosító Barcika Art Kft. ügyvezetője és Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának vezetője.


A kiállítás következő helyszíne április végén Törökszentmiklós lesz, majd Szentendrén, Dunaharasztiban és Gyálon lesznek kipróbálhatóak a hangszerek.
 

hangfoglalo.hu

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
APOCALYPTICA - A Papa Roach énekesével egy klasszikus rock nóta: White Room
2021. március 5. (péntek) 18:47

A Papa Roach énekesével, Jacoby Shaddix-szel készítette el új felvételét a csellómetalos finn Apocalyptica. Nem saját szerzeményről van szó, hanem a legendás Cream zenekar nem kevésbé legendás White Room daláról. Eicca Toppinen: "Már nagyon vártuk, hogy ezt megoszthassuk veletek! Rendkívül szórakoztató volt elkészíteni egy ilyen legendás nóta átiratát, az pedig külön megtisztelő, hogy Jacoby Shaddix is csatlakozott hozzánk. Remélhetőleg nektek is annyira bejön majd, amennyire mi szeretjük!"       APOCALYPTICA feat. Jacoby Shaddix - White Room (Cream, 2021)  

SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer
SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer

Azt még tavaly jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók...

WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól
WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól

Curse Of Autumn címmel megjelent és végig is hallgatható a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me...

EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You
EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey
NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey

At Night We Prey címmel holnap jelenik meg, de már végighallgatható a görög dark metal legenda, az idén éppen 30 éve aktív Nightfall új stúdióalbuma, a 2013-as Cassiopeia lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS