ZOLI BAND - Megjelent a Santa Monica album, dalpremier: Budapest My Love

Még ebben a hónapban koncert Budapesten és Debrecenben

2019. április 6. (szombat) 09:55 | utoljára módosítva: 2019. december 7. (szombat) 07:04

Santa Monica címmel jelenik meg az idei év elején az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte, a masztert pedig Howie Weinberg készítette. Az albumhoz kapcsolódó Európa-turné április 10-én indul Drezdában, és lesz két magyar buli is, április 20-án az A38 Hajón, április 25-én pedig a debreceni Roncsbárban.

Az album az Edge Records és Zoli saját kiadója, a November 56 Records közös kiadásában látott napvilágot, és már meghallgatható a legtöbb online streaming felületen (Spotify, Tidal, Apple Music stb.), illetve megrendelhető a metalshop.hu-n is. A zenekar áprilisban 12 állomásos európai turnén népszerűsíti az új lemezt a Slowmesh társaságában, ennek befejezéseként pedig visszatérnek Magyarországra, ahol Budapesten az A38 Hajón, Debrecenben pedig a Roncsbárban mutatják be a friss lemez dalait.

 


www.facebook.com/zolibandofficial

 

Téglás Zoli pár év kihagyás után most ismert magyar zenészekkel lehelt új életet szólóprojektjébe: a Zoli Band a gitáros Lukács Petával (Bikini, European Mantra), a billentyűs Szebényi Danival (Kowalsky meg a Vega) és a dobos Szűcs Péterrel (Ørdøg, Superbutt) tagokkal kiegészülve vált magyar 'szupergrouppá' ebben a teljesen új felállásban. Téglás Zoli zenekarával 2010-ben már kiadott egy dupla nagylemezt Red & Blue címmel, más tagsággal.

Az egyszerre modern megszólalású, de rengeteg klasszikus elemet felvonultató Santa Monica olyan zenekarok hatásaiból táplálkozik, mint az Alice In Chains, a Stone Sour, vagy a Scorpions.

 


ZOLI BAND - A Separate Peace (a 2019-es Santa Monica album előzeteseként)
Téglás Zoli:


"Az album számomra egyfajta visszanyúlás a múltamba, mivel rengeteg zenekarban dominál mostanság a kiabálás, üvöltés, és úgy érzem, hogy a rockzenéből kezd kiveszni a rendes tiszta, dallamos éneklés, én pedig olyan zenekarokon nőttem fel, mint az Alice In Chains, vagy az Iron Maiden; akkoriban rengeteg ilyesmit hallgattunk, így ezzel a zenekarral ezt a világot szeretném újra visszahozni."

A lemezről előzetesen kiadott Angel's Wings dal rögtön felkerült három Spotify lejátszási listára is, ahol egy hónap alatt több, mint 130 ezren hallgatták meg.

Angol nyelvű a Santa Monica lemez, egy dal azonban kivételt képez: utolsó tételként felkerült rá a Kocsmárosné, amely egy Petőfi Sándor vers, a Falu végén kurta kocsma átdolgozott, megzenésített változata.

Az albumhoz hamarosan érkezik az első videoklip is, melyet a Budapest My Love című tételhez forgattak. Zoli így mesélt a Budapest My Love című dalról:


"A New York, New York és az I Love L. A. klasszikusok mintájára írtam a Budapest My Love című dalt, mint tisztelgést a magyar főváros előtt, amely számomra a legkedvesebb város a világon." 
ZOLI BAND - Budapest My Love (a 2019-es Santa Monica albumról)
ZOLI BAND - Angels Wings (a 2019-es Santa Monica album előzeteseként)

Zoli Band - Santa Monica digitális felületeken:

songwhip.com/album/zoli-band/santa-monica

"Téglás Zoli énekes, producer, színész és tevékeny állatvédő magyar szülők gyermekeként született Los Angelesben, 1994 óta az amerikai Ignite zenekar énekese. 2000-ben turnézott a legendás The Misfits zenekarral, 2010-ben pedig csatlakozott a Pennywise nevű punk rock / hardcore zenekarhoz, és énekel az All Or Nothing című lemezükön. Színészként több nagy nevű produkcióban részt vett, feltűnt a Netflixes Spectral sorozatban, a 2015-ös Argo 2-ben Jackson szerepében, illetve részt vett az idén ősszel bemutatásra kerülő 6., Dark Fate című Terminator film forgatásán is. Zene és film mellett hosszú ideje foglalkozik környezetvédelemmel és pelikánok mentésével, régi támogatója a Sea Shepherd Conservation Society környezetvédő mozgalomnak, illetve létrehozta saját csoportját, a Pelican Rescue Team-et.

Lukács Peta gitáros az 1996-os Ki mit tud? tehetségkutatón tűnt fel először, majd pár évvel később, 2001-ben megalapította az European Mantra fúziós jazz metal zenekart. 2006-tól Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekarában, a Bikiniben a gitározik, 2013-ban pedig kiadta első, War & Peace című szólólemezét, mellyel Fonogram-díjat is nyert. Karrierje során ezzel együtt 8 rangos díjazásban részesült, és már tíz éve Gitármánia Tábor állandó tanítója.
"
 

 

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

 
ZOLI BAND - Santa Monica
(04/05 - November 56 Records/Edge Records)

01. Angels Wings
02. Death Or Liberty
03. A Seperate Peace
04. Santa Monica
05. Budapest My Love
06. Hold Me
07. There Is A Light That Never Goes Out (The Smith feldolgozás)
08. Dead Dog
09. Vampire
10. Christina
11. Like A Lady
12. Kocsmárosné

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS