VANTA - Új dal a doom/sludge duótól: My Enemy

Hamarosan kijön egy 2 számos EP-jük

2019. április 2. (kedd) 13:33

True Enemy címmel egy új dallal jelentkezett a 2017-ben alakult Vanta duó, azaz Mesterházy Győző dobos és Söptei Balázs gitáros-énekes, akik leginkább doom és sludge elemekből építkező, kísérleti metalt játszanak. A "vanta" a világ legsötétebb anyaga, a szén, egy nanocsövekből felépülő allotrop módosulata, amely a rá eső látható fény hatalmas hányadát nyeli el. A True Enemy dal egy 2 számos új EP előzetese.

"Rohanó világunkban, senki sem figyel oda öt percnél tovább semmire, a modern ember, amúgy is inkább vizuálisan érzékeny."

 


www.facebook.com/vanta000A dalpremier kapcsán így fogalmaztak
a Lángolónak:


MGy: Igaz, most rávettük magunkat egy két számos EP elkészítésére, mi abban hiszünk, hogy minden nótát különálló egységként kell kezelni. Én egy albumtól azt várom, hogy valamennyire hasonló trippeket adjanak a rajta lévő számok. Persze nekünk is megvan a saját hangzásunk, de a metalon belül eléggé csapongunk. Sőt, az új anyag kifejezetten, ilyen nehéz blues-os lesz.

SB: Annyira más hangulatúak a számaink, hogy maximum csokrot lehet belőlük kötni. Csak tudatos zenefogyasztó hallgatna meg egy ennyire eklektikus lemezt. Győző fest is minden számhoz egy képet. Általában digitálisan, de az alapokat mindig kézzel rajzolja. Ő grafikus, én szoftverfejlesztő vagyok, még együtt jártunk gimibe.

MGy: Volt egy ilyen, tipikus szar sulis bandánk, csak aztán a Söpi bejelentette, hogy szakított a stílussal. Utána volt egy ilyen troll pop zenekara. Még a Csillag születik-be is elmentek. Lekeverték őket élő adásban. Kicsit obszcén volt a dalocska. Na, mindegy. Ez a története annak, amikor a Söpi nem játszott metalt.

SB: Na azért ez egészen nem így volt!

MGy:
Az nem baj! Na, és aztán újra megtért és jött a Vanta. Nekem akkor, már megvolt az Aenthropy, imádok velük játszani, de minél többen vagytok egy bandában, annál inkább formálódik egy közös valamivé a zene. Én meg úgy éreztem, hogy jöhetne valami, ami egy kicsit úgy durvább. Két ember az tudja, mit akar.

SB: Bizony, itt nincsenek kompromisszumok, meg aztán, a próbák egyeztetése is könnyebb így és nem kell turnébusz sem. Nyilván valamennyire korlátozottak a lehetőségek, hogy mit lehet így megvalósítani. Eredetileg, feszültség levezetőnek szántuk ezt a felállást. Elég jam-alapú a zenénk.

MGy: Az elején még Söpi hozta a riffeit és azokat pakolgattuk, aztán átalakult a számírás, szervesebbé vált. Volt egy téma, ami olyan volt, mintha egy Guy Ritchie filmből lenne, olyan szöveget is írtunk hozzá, az volt az egyik dal, ami rákerült a Her Highness-szel közös splitre. Ahhoz a lemezhez például olajfestményt csináltam, az lett befotózva. Egészen sok film tematikájú dalunk van.

SB: Például a heptapod, azt az Érkezés alapötlete ihlette. Tovább gondoltuk, mit mondhattak volna még az idegenek nekünk.
 


VANTA - My Enemy (2019)


 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS