FAMINEHILL - Pénteken jön ki az Ascend lemez, itt a címadó dal!

Pénteken lemezbemutató koncert is lesz a Barba Negrában

2019. április 2. (kedd) 16:13 | utoljára módosítva: 2019. december 7. (szombat) 07:06

A dallamos hardcore, post-rock, metalcore vonalas kazincbarcikai Faminehill első albuma Ascend címmel jön majd ki április 5-én a Famined Records gondozásában, és most már a címadó számmal is lehet ismerkedni.

Az album előrendelése -
katt ide!

"A szövegek mindazon érzések legyűréséről szólnak, amelyek megnehezítik a mindennapokat. Az Ascend szövege főként a mentális betegségekről szól, és azért választottuk címadónak, mert jól példázza a lemez fő üzenetét. Mindannyian ugyanazoktól a dolgoktól szenvedünk, csak másképp, és van mód ezek legyűrésére."

"Április 5-én jön ki az Ascend című lemezünk, aznap pedig a Barba Negrában játszunk majd. Ez a koncert egyben a lemezbemutató turnénk startja is lesz, a turné olasz, holland, belga, cseh és persze pár magyar várost is érint."

 


www.facebook.com/faminehill

 

Apr 5. Budapest, HU / Barba Negra Music Club
Apr 12. Merano, IT / Youth Center Jungle
Apr 13. TBA
Apr 14. Utrecht, NL / TBA
Apr 15. Fontaine L'evequé, BE / MCP Apache
Apr 17. Prague, CZ / Balada Bar
Apr 18. Kyjov, CZ / Rock N Rolla
Apr 26. Győr, HU / Győr, Dongó
Apr 27. Székesfehérvár, HU / Nyolcas Műhely
Apr 30. Debrecen, HU / Kaptár Klub
May 17. Szeged, HU / Grand Café
May 18. Eger, HU / Zöld Pecsét
FAMINEHILL - Ascend (a 2019-es Ascend album előzeteseként)
Faminehill: "A Torn a felismerésről szól. Nem számít, hogy mások mivel hibáztatnak, vagy milyen módon próbálnak akadályozni a célunk, a boldogságunk elérésében, ezeket leküzdve kell tovább mennünk az utunkon."

Az albumunk címe Ascend, a szó jelentése: 'felemelkedik'. A lemez témája a felemelkedésről szól, ahogy próbálunk túljutni a különböző akadályokon mindennapi életünk során. Ebben az esetben leginkább a mentális betegségekről esik szó.

A szövegek többsége negatív nézőpontból íródott, de összességében az a dalok üzenete, hogy pozitív hozzáállással le tudjuk küzdeni a fájdalmakat, melyeket legtöbben magunkban hordozunk."FAMINEHILL - Torn (a 2019-es Ascend albumhoz)

"A Ruin dalszövege egy, az emberhez közel álló személy elvesztéséről szól. Miközben próbáljuk feldolgozni a gyászt, a düh az egyike a sok negatív érzésnek, mely a hosszú és fájdalmas feldolgozás során érzékelhető. Kiválthatják különböző múltbéli események, elszalasztott lehetőségek vagy akár családtagok is.

A dalban az igazságtalanság érzete is megjelenik. Nehéz beletörődni egy jó ember korai elvesztése során, hogy mások leélnek akár 80 évet is egészségben, miközben életük során leginkább embertársaik életét próbálják megnehezíteni.
 


FAMINEHILL - Ruin (a 2019-es Ascend album előzeteseként)
instagram.com/faminehill

A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
APOCALYPTICA - A Papa Roach énekesével egy klasszikus rock nóta: White Room
2021. március 5. (péntek) 18:47

A Papa Roach énekesével, Jacoby Shaddix-szel készítette el új felvételét a csellómetalos finn Apocalyptica. Nem saját szerzeményről van szó, hanem a legendás Cream zenekar nem kevésbé legendás White Room daláról. Eicca Toppinen: "Már nagyon vártuk, hogy ezt megoszthassuk veletek! Rendkívül szórakoztató volt elkészíteni egy ilyen legendás nóta átiratát, az pedig külön megtisztelő, hogy Jacoby Shaddix is csatlakozott hozzánk. Remélhetőleg nektek is annyira bejön majd, amennyire mi szeretjük!"       APOCALYPTICA feat. Jacoby Shaddix - White Room (Cream, 2021)  

SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer
SAXON - Jön az Inspirations album, új szöveges videó: Paperback Writer

Azt még tavaly jelentette be a brit heavy metal intézmény Saxon, hogy egy feldolgozásokat rejtő albummal kíván tisztelegni a számukra fontos inspirációt jelentő zenekarok és előadók...

WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól
WITHERFALL - Albumpremier és friss videoklip az amerikai prog-power brigádtól

Curse Of Autumn címmel megjelent és végig is hallgatható a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection
AGENT STEEL - Hamarosan itt az új album, dalpremier: Outer Space Connection

Ahogy ősszel már jeleztük, az Agent Steel egy új album kiadására készül: az UFO-megszállott eredeti énekes, John Cyriis vezette kultikus speed metal banda lemeze No Other Godz Before Me...

EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You
EVANESCENCE - Dalpremier a hónap végén érkező új lemezről: Better Without You

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey
NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey

At Night We Prey címmel holnap jelenik meg, de már végighallgatható a görög dark metal legenda, az idén éppen 30 éve aktív Nightfall új stúdióalbuma, a 2013-as Cassiopeia lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS