STARDUST - Tagcsere után újult lendülettel

Highway To Heartbreak címmel érkezik majd az első albumuk

2019. április 1. (hétfő) 13:59 | utoljára módosítva: 2019. december 7. (szombat) 07:00

A budapesti Stardust 2019 elején kötött szerződést az olasz Frontiers kiadóval, amely jelenleg az egyik legjelentősebb nemzetközi hard rock/metal zenéket gondozó cég olyan legendás nevekkel a repertoárjában, mint a Whitesnake, a Uriah Heep, a Nazareth, a Stryper, a Dokken,  Toto, Alan Parsons és persze számtalan fontos előadó az utóbbi négy évtized dallamrock színteréről.

A bandában nemrég tagcsere is történt. Horváth Ákos zenekarvezető/énekes/dalszerző számolt be a részletekről.

 


www.facebook.com/stardustaorHol tartanak az első Stardust album felvételei?

"Hosszú, kemény munka van mögöttünk. Már majdnem elkészültünk és úgy érezzük, egész erős lett az anyag. A daloknak meg kellett születnie és be kellett érnie mielőtt rögzítettük őket. Aki ismer minket azt tudja, hogy én szerzem a dalokat, és amellett, hogy rengeteg ötletem és riffem van a fiókban sajnos nem mindig áll gyorsan össze egy szerzemény. Egy-egy nótát addig csiszolunk, amíg maradéktalanul elégedettek leszünk vele. Ha nincs meg ez az érzés, akkor félredobjuk. Szeretnék a stílus határain belül valami sajátságos hangvételt hozni és ez bizony nem egyszerű úgy, hogy tulajdonképpen már az összes riffet, harmóniamenetet és dallamvezetést megírták előttünk.

Az első Stardust album címe Highway To Heartbreak lesz és várhatóan még az idén megjelenik. A pontos időpontot még a tavasz folyamán egyeztetjük a kiadóval. Nagy lépés ez a zenekar számára, amelyben a régóta velünk tartó rajongóknak is nagy szerepe van. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik folyamatosan kitartottak, kitartanak mellettünk, folyamatosan bíztatnak és türelmesen várnak a debütáló anyagra. Nagyon hálásak vagyunk nekik és remélem, ezt a szeretetet valahogy vissza tudjuk majd adni a zenénkkel."Külföldi dalszerzőkkel is együttműködtél. Kik ők és hány közös nóta lesz a lemezen?


"Igen, néhány éve jött a gondolat, hogy megkereshetnénk nemzetközileg elismert dalszerzőket is, akik emelhetnék a Stardust nívóját. Így merült fel Mark Spiro és Tommy Denander, akik nagy nevek a szakmában. Felfoghatatlanul szerencsésnek érzem magunkat, hogy a Stardust is bekerült azon zenekarok közé, akiknek egy olyan szerző írt, mint Mark Spiro. Többek közt Mr. Big, Heart, Giant, Winger és Cheap Trick nóták megalkotásában is segédkezett a pályafutása során.

Marknak lesz pár dala a lemezen, amiket én hangszereltem. Ezenkívül lesz egy közös szerzemény, ami a Can't Stop Lovin' You címet viseli. Mark mindig konkrét dallal jön, ellentétben Tommy Denanderrel, aki csak a zenét hozza és nekem kell a dallamot, szöveget kitalálni. Tommy szintén csodás szerző/gitáros, rengeteg lemezen szerepelt. Többek közt rendszeres társszerző a House Of Lordsnál, a legújabb Deep Purple és Alice Cooper anyagokban is benne volt a keze. Szóval nagyon-nagyon izgalmas kémiai folyamatok zajlanak majd a lemezen!” (nevet)
STARDUST - Shout It Out (2018)
A tavasz folyamán tagcsere is történt a zenekarban. Mit lehet tudni ennek a részleteiről?

"Igen, sajnos Gellér Tomi gitárossal elváltak az útjaink. Tominak nagyon fontos a családja és komoly állása is van, ezért nem tudott volna annyi időt áldozni a zenekarra a közeljövőben, mint amennyit én szerettem volna. Ez sajnos manapság egy súlyos probléma a hazai zenészeknél, főleg a családosoknál. Meg kell élni, dolgozni kell, ott a család és előbb-utóbb szétszakadsz. Itt is - ott is meg kell felelni és prioritást kell felállítani. Borzasztóan nehéz feladat. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, hiszen ha Tomi nincs ott a kezdeteknél, akkor valószínűleg nem így alakul a Stardust sorsa. Tominak nagyon sokat köszönhetek, ahogy a zenekar is. De meg kellett hoznunk ezt a komoly döntést a csapat előrejutása érdekében.

A banda alapítása óta az volt a cél, hogy kikerüljünk a nemzetközi piacra és én már régóta amellett voltam, hogy minél több munkát rakjunk a projectbe, ami több időt és elkötelezettséget jelent. Szeretném, hogy egyre jobbak legyünk, folyamatosan fejlődjünk. Ahhoz, hogy a zenekar megfeleljen a kinti szintnek és kívánalmaknak nagyobb felkészültség szükséges. Ez természetesen rám is vonatkozik, hiszen nekem is fejlődnöm kell és ezt abban a formában, ahogy eddig működött a banda képtelen lettem voltam megvalósítani.

Örökké hálás leszek Tominak az eddigiekért és remélem, hogy a Rockstars not Dead projecttel, ahol most játszik jelentős sikereket ér el. Az új gitárosunk a nemrég feloszlott Hollywood Rose gitárosa Szabolcsi 'Fészek' Bence lett. Egy ismert zenész haveromtól hallottam róla. Emellett korábban a bőgősünk, Bence is ajánlotta őt, csak akkor még dübörgött a Hollywood Rose.

Fészekben megtaláltuk azt, aki mint ember és mint gitáros is megfelel a kívánalmaknak. Minden zenei stílusban otthon van, a rockzenén belül pedig különösen tájékozott. A játéka is egyedi és ízes. Már el is kezdtünk ötletelni új dalokon, amelyek későbbi Stardust albumokon jelenhetnek meg. Fész egy óriási tehetség, mellesleg jó, hogy továbbra is van egy kis haj a zenekarban, ha már nekem kevesebb lett idővel!" (nevet)Az új felállás nemsokára élőben is bemutatkozik. Mikor és hol lesz a buli?


"Az új felállással május 3-án a Váci Művelődési Házban lépünk fel először. Játszunk majd dalokat a nemsokára megjelenő első albumról és mellette igyekeztünk olyan bulizós rock slágereket is műsorra tűzni, amelyekkel mi is jól felpörgünk a színpadon. Természetesen a végén most is eljátsszuk a közönség kedvenc Charlie nóta a Jég dupla whiskyvel feldolgozását. Mindenkit sok-sok szeretettel várunk!"


 


A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS