TAAKE - Szerdán a Bölzerrel jönnek Budapestre

Tavaly novemberben jelent meg a hetedik Taake nagylemez

2018. október 15. (hétfő) 13:13

Kong Vinter címmel még tavaly novemberben jelent meg a norvég blacker Taake hetedik nagylemeze, amelyen ezúttal is minden hangszert az alapító frontember, Hoest, azaz Ørjan Stedjeberg játszott fel. A 25 éves Taake jubileumi Európa-turnéra indul és október 17-én, szerdán Budapestre is eljutnak majd, méghozzá a svájci Bölzer és két másik norvég formáció társaságában.

"A Vulture Industries és a Gorgoroth soraiban is játszhatott már Budapesten a norvég black metal színtér egyik legvégletesebb zeneszerzője, Hoest, azonban saját zenekarával, a Taake-val eddig csak a Rockmaratonon léphetett fel. Október 17-én viszont a Taake jubileumi, 25 éves turnéja végre egy klubkoncert erejéig is eljut a fővárosba, az A38 Hajó szervezésében, a Planetnoir Industries közreműködésével. Az ősz black metal klubkoncertjén pedig a svájci Bölzer és a norvég One Tail, One Head is színpadra áll, a bemelegítésről pedig a novemberben új albummal jelentkező, blackes, doomos norvég Slegest gondoskodik."

 


www.facebook.com/taakeofficial


A koncert Facebook oldalaTAAKE


"Bár a zenekar még Thule néven alakult meg, az kétségtelen, hogy a Hoest köré (újra)szerveződő zenekar mindmáig az egyik leghitelesebb black metal zenekar tudott maradni, amelyben a műfaj teljes első és második hulláma visszatükröződik. A Bathorytól a norvég gyökerekre való büszkeséget, a Darkthrone-tól és a Carpathian Foresttől a jéghideg és távolságtartóan fenyegető, nyers riffeket, a korai Immortaltól a féktelen dühöt és mizantrópiát, az Enslavedtől pedig a progresszív gondolkodásmódot örökölte meg és gondolta tovább a zeneszerző-frontember.


A Taake pedig gondoskodott is arról az elmúlt években, hogy hagyatéka ne csak múlt időben maradhasson fel: első három lemezének trilógiája mindmáig időtlen értékű, Hoest saját maga által írt és feljátszott lemezein pedig időszakosan a teljes színteret maga mögé állította (a 2011-es Noregs vaapen lemezen Csihar Attila, Nocturno Culto és Demonaz is szerepel), miközben élőben session-zenészek vetette körbe magát.

 A 2014-es Strident Hus után a Taake tavaly jelentkezett új nagylemezzel, a Kong Winter pedig aligha okozhatott csalódást a klasszikus black metal szerelmeseinek, hiszen az album nyers sokszínűsége nemcsak felidézi a kilencvenes évek hajnalának távolságtartását és ridegségét, hanem be is bizonyítja, hogy Hoest még mindig képes saját zenei határait feszegetni, miközben szerzőként is újfent termékeny. A tavalyi év egy friss Deathcult lemez megjelenéssel is kecsegtetett, 2018. októberében pedig végre klubban, az A38 Hajó színpadán lehet majd látni napjaink egyik legmeghatározóbb black metal produkcióját, a Taakét."

 

TAAKE - Inntrenger (a 2017-es Kong Vinter albumról)BÖLZER

"A norvég legenda előtt Svájc leghangosabb duója, a Bölzer bizonyít majd újra: a zenekar három éve a Behemoth vendégeként már bemutatkozhatott a határfeszegető death/black metal szerelmeseinek, most pedig az A38 Hajón mutathatják majd be újabb dalaikat.

Öt évvel ezelőtt az Aura című EP-vel a nemzetközi szaksajtó és a közönség egyszerre kapta fel a fejét a szokatlan felállású, és még szokatlanabb hangzású zenekarra, akik zenéjük atmoszférájának rendelik alá a metal műfaji szélsőségeit, és akikkel kapcsolatban a kritikák sem tudták megkerülni a Celtic Frost hatását, de ezt aligha tagadná a mitológiai szövegvilágú duó."


ONE TAIL, ONE HEAD

"Az este vendége a pár napja az első nagylemezével (Worlds Open, Worlds Collide) jelentkező trondheimi One Tail, One Head lesz, amelyben többek között Black Majesty és Behexen tagok játszanak nyers, old school black metalt azzal a fenyegető elánnal, ami a Mayhemet és a Darkthrone-t is életre hívta.

A zenekar korábban még sosem játszott Budapesten, első hazai koncertjük pedig minden bizonnyal kihagyhatatlan esemény lesz a műfaj elkötelezett rajongói számára."

  

Hammer TV

 
TANKCSAPDA - Véres és brutális, új Tankcsapda klip: Megölni engem
2021. május 18. (kedd) 07:59

Már napok óta hallani arról, hogy jön egy véres/brutális új klip a Tankcsapdától. Most itt is van, íme a Megölni engem. Ez a nóta eredetileg a 2019 őszén kiadott Liliput Hollywood albumon jelent meg. Az új kisfilmet Görög Attila (DeadLens Kult), a főszereplője pedig Csáki Benedek, akit már ismerhetsz az Ülj le mellém klipjéből.   Az indexnek a videó kapcsán: Érdemes egy lemez megjelenése után másfél évvel klipet készíteni egy dalhoz? Fejes Tamás: Miután ez a rohadt Covid-vírus mindent felülírt, mindenképp. A Liliput Hollywood című albumot, illetve a rajta szereplő számokat még meg sem turnéztattuk, a járvány miatt konkrétan egy lemezbemutató koncertsorozatot halasztottunk el, amit most már lassan két éve nem tudunk pótolni. Lukács László: Ez azért még nem olyan rettentően hosszú idő. Mivel ebből egy évet nyugodtan vehetünk teljesen koncertmentesnek, ennek a lemeznek a dalait még...

FIVE FINGER DEATH PUNCH - Nem is egy, hanem két albumot rögzítenek a következő hónapokban
FIVE FINGER DEATH PUNCH - Nem is egy, hanem két albumot rögzítenek a következő hónapokban

Nem is egy, hanem két albumot rögzít a nyár folyamán a Five Finger Death Punch. A csapat terveit Bathory Zoli gitáros vezette elő egy Facebook-videóban. A tavalyi F8 album utódja lesz...

PRETTY MAIDS - Új klip Ronnie Atkins énekestől: Frequency Of Love
PRETTY MAIDS - Új klip Ronnie Atkins énekestől: Frequency Of Love

Az még ősszel derült ki, hogy a dán Pretty Maids énekese, Ronnie Atkins gyógyíthatatlan, négyes stádiumú rákkal harcol, ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy egy szólóalbumot...

KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo"...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS