ANTI-NOWHERE LEAGUE - "A punk zene nem változott sokat, ez még mindig egy nagy erőteljes stílus"

Szombaton British Punk Invasion II. buli a Dürerben

2018. október 9. (kedd) 18:10

A februári, teltházas I. British Punk Invasion (The Exploited, UK Subs, Cockney Rejects, Peter and the Test Tube Babies) klubfesztiválnak október 13-án jön a folytatása!

Ezúttal már 5 brit legenda érkezik a Dürer Kertbe, most szombaton. A II. British Punk Invasion fellépői: The Adicts (est. 1976), GBH (est. 1979), Discharge (est. 1977), Anti-Nowhere League (est. 1980), Sham69 (est. 1975).

 


A koncert Facebook oldala


Az átszerelések alatt sem kell majd unatkozni, mivel a középső teremben a hazai LoPunk fogja nyomni a brit punk vonal legnagyobb 'slágereit'.

A szervezők tájékoztatása szerint, az online jegyek már elfogytak, de papírjegyeket még lehet váltani elővételben a Dürer Kertben illetve a CD Pincében. Valamint felhívják a figyelmet, hogy a helyszínen is lesz még jegyárusítás! Tehát el lehet indulni bátran, a hazánkban eddig példanélküli, a stílus kedvelőinek mindenképpen kihagyhatatlan rendezvénysorozat újabb állomására.

 


2018. október 13., szombat
British Punk Invasion II.
Budapest,Dürer Kert


Menetrend:
16:30 - kapunyitás
17:30 - 18:40 Sham69 (est. 1975)
18:40 - 19:00 Lopunk - british punk cover band (Room 041)
19:00 - 20:10 Anti-Nowhere League (est. 1980)
20:10 - 20:30 Lopunk - british punk cover band (Room 041)
20:30 - 21:40 Discharge (est. 1977)
21:40 - 22:00 Lopunk - british punk cover band (Room 041)
22:00 - 23:10 GBH (est. 1979)
23:10 - 23:30 Lopunk - british punk cover band (Room 041)
23:30 - 01:00 The Adicts (est. 1976)
Az Anti-Nowhere League története 1980-ban kezdődött Royal Tunbridge Wells-ben. A bemutatkozó kislemezük, a Streets Of London) (a B oldalán a So What dallal) 1981-ben jelent meg, és az angol listán az előkelő 48. helyre tört fel. Valószínűleg még ennél jobb helyre is került volna idővel, ha a hatóság nem tiltja be a trágárságokkal teli B oldal miatt. A So What azóta a banda himnusza lett és a Metallica is rendszeresen játssza a koncertjein. A banda a British Punk Invasion II. keretén belül Budapesten lép fel október 13-án a Dürer Kertben, ebből az alkalomból interjúvoltam meg a banda frontemberét, Animalt.1980 óta szinte folyamatosan működik a banda, hogy érzed sokat változott a zenétek az évek folyamán?

"Úgy gondolom, folyamatosan változunk, egyre ütősebb számaink vannak és egyre többen hallgatnak minket."Mit gondolsz, sokat változott a punk mint mozgalom, kultúra az évek során?

"A punk zene nem változott sokat, ez még mindig egy nagy erőteljes stílus. Az emberek viszont sokat változtak és a zenei ízlésük is, de azért sokan hallgatják a régi emlékek miatt, vagy új élményekért."

2017-ben jött ki a legutóbbi albumotok, a League Style, reggae/ska/rocksteady feldolgozásokkal. Mik a visszajelzések?

A League Style (Loosen Up Vol.1) olyan dalokat tartalmaz, amiken anno felnőttem. Mivel a kiadónk szerette volna, ha kijövünk egy feldolgozásokat tartalmazó albummal, arra gondoltam, hogy jópofa lenne eljátszani ezeket a dalokat abból a korszakból, amikor a 60-as évek végén, 70-es évek elején fiatal skinhead voltam. Gondoltam, jó poén lesz, és Winstonnal már évek óta beszélgettük, hogy egyszer meg kéne csinálni. Nem mindenkinek tetszik, de vannak, akiknek igen. Nekem inkább nosztalgia, mint új irány."Szerettek élőben játszani?

"Persze, az a legjobb drog a világon, amikor a véred megindul az ereidben és mindenhova adrenalint szállít."Van valamilyen jó élményetek a magyarokkal?


"Csak a bulikról, de az óriási, a magyarok tudják, hogy kell bulizni."


Nemrég kijött egy dokumentumfilm rólatok. Büszkék vagytok rá?

Idén, november másodikán lesz majd a bemutatója.A banda sztoriját meséli el és az én gyerekkoromat, sok kiadatlan felvételt is tartalmazni fog. Még én sem láttam, de másfél évig készült, remélem, hogy ütős lesz."Ki döntötte el, hogy mi kerüljön be és mi ne a filmbe?

"Nem volt kérdés, ez a történelmünk."Miért kaptad az Animal (Állat) becenevet?


"Sok becenevem volt az évek során, Shed, JoyBoy, Old Nick (ördög)… egy darabig még Crash is, de aztán a közönség ragasztotta rám az Állatot. A We Are... The League című első albumunkon volt egy szám, aminek ez volt a címe, és ezt mindig bekiabálták, aztán szépen hozzászoktam."


Mi a különbség a brit és a kelet-európai közönség között, ha van egyáltalán?


"A britek nem énekelnek annyit együtt velünk, mint az európaiak, inkább nagyon berúgnak a bulin. Ezért amikor Európába utazunk, több énekelhető számmal készülünk a bulikra."Van olyan koncertélményed a közönséggel, ami nagyon emlékezetes?

"Nagyon sok, nem is tudnék választani. Talán egy nagyon durva zágrábi buli lenne, még a régi Jugoszlávia idején..."Mik a tervek a következő pár évre?

"Befejezni a könyvet, amit írok és kiadni a Branded albumot, amit annak idején nem engedtek kiadni 1983-ban."Mit üzensz a közönségnek?

"Nagyon várjuk, hogy megérkezzünk és bulizzunk egy hatalmasat, mielőtt ez az őrült világ széthullik. Sokáig éljen a Punk!"  

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS