DYSTOPIA - Új felállással indul szombaton az őszi lemezbemutató turné

A budapesti lemezbemutató október 27-én lesz a Trip Hajón

2018. október 3. (szerda) 15:03 | utoljára módosítva: 2019. január 7. (hétfő) 10:32

Building Bridges címmel a nyári HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként jelent meg a szegedi Dystopia harmadik albuma, október 6-án pedig a Pécsi Estben veszi kezdetét a csapat őszi lemezbemutató turnéja, amelynek során olyan bandákkal állnak majd színpadra, mint a Fish!, a Fatal Error, a Kies és az Ann My Guard.

A budapesti lemezbemutató buli október 27-én lesz a Trip Hajón a 2 napos Metal Halloween rendezvény keretein belül.

 


www.facebook.com/dystopiahungaryA Dystopia felállásában változás is történt, a pécsi koncerten már Blanár Levente gitározik majd Mezey Balázs helyén.

"Biztosan látható kívülről is, hogy az új lemez beharangozása óta kicsit nagyobb fordulatszámra kapcsoltunk a zenekarral. Bazsi már a lemez felvételeinek ideje alatt is jelezte, hogy az élete olyan irányt vett, ami valószínűleg nem teszi majd lehetővé, hogy ebből a fokozott aktivitásból egyformán kivegye a részét. Bár ez akkor még nem tűnt akkora problémának, és nem gondoltuk, hogy ez később megoldhatatlan akadályt állít elénk, a sors végül mégis úgy hozta, hogy Mezey Balázs barátunk utoljára a szeptember elsejei VIII. Tattoo The Sun fesztiválon állt velünk közösen a színpadra.

Bazsival a legnagyobb barátságban váltunk el, döntését tiszteletben tartjuk, és ahogy eddig, innentől is fontos részei leszünk egymás életének. Legutóbb négy éve kellett szembenéznünk hasonló nehézséggel, és akkor emiatt majdnem véget is ért a zenekar története. Most viszont teljesen más a helyzet, és szerencsére a tökéletes utánpótlás is sokkal hamarabb megérkezett, mint azt bármelyikünk remélte volna.

Blanár Leventét a Let the Cigar Die és a Barbears együttesekből ismerhetitek, ráadásul egyszer már csatlakozott is hozzánk egy Alter Bridge feldolgozás erejéig, amit még a “Way to Unfold” szegedi lemezbemutatóján adtunk elő közösen. Jó barátunk, és nyugodtan mondhatjuk, hogy az egyik legjobb gitáros és legjobb torkú vokalista, akit ismerünk.


Néhány próba alatt ki is derült számunkra, hogy Levi élete a zene körül forog, és a zene iránti szeretetet csak erősítjük egymásban."


A srácok már készítettek is egy házi playthrough videót az új felállással: a frontember Vári Gábor stúdiójában (Miracle Sound) a What Does The Beast Say? című dalt rögzítették élőben, a felvételen pedig az egyik szólamot már Levente énekli.
 


DYSTOPIA - What Does The Beast Say? (live playthrough - Miracle Sound stúdió)"Szerettük volna kicsit megmutatni, hogyan készülünk az őszi fellépésekre. A What Does The Beast Say? egyébként a legdéliesebb hangzású nóta a lemezen, emiatt talán kicsit ki is lóg a többi közül, viszont a gonoszabb hangvételt abszolút indokolja a dal szövege.

A szám arról szól, amikor valaki felismeri a saját félelmeinek, önzésének és negatív gondolatainak forrásait. Amikor rájön, hogy akinek a szavait visszhangozza, akinek a nevében ítélkezik, vagy akinek meg akar felelni a cselekedeteivel, annak talán már nincs is valódi, direkt kihatása az életére, mégis így cselekszik, mert már a személyisége részévé vált.

Mindenkiben van egy rész, amivel a legkevésbé szeretne szembe nézni, és talán ez a rész sarkall bizonyos embereket a gyűlöletre vagy épp az önsorsrontásra. Nincs más lehetőség, ezzel érdemes szembenéznünk és meg kell tanulnunk együtt élni vele. Ha ezt megtesszük, végül talán jóra is fordíthatjuk ezt az energiát."DYSTOPIA - The Remedy Engine (a 2018-as Building Bridges albumhoz)
DYSTOPIA Tour / 2018 ősz

10. 06. Pécsi Est - w/Fish!
10. 13. Esztergom, Sportalsó - w/Fish
10. 25. Szeged, Jate Klub - w/Fatal Error, Kies
10. 26. Székesfehérvár, Petőfi Kultúrtanszék - w/Fish!
10. 27. Budapest, Trip Hajó, Metal Halloween
11. 07. Szeged, Milleniumi Kávéház (Akusztikus)
11. 09. Kiskunfélegyháza, Rocktár
11. 10. Szombathely, Cinema - w/Fish!
11. 17. Tatabánya, Roxxy - w/Fish!
11. 22. Bielsko Biala (PL) - Rude Boy - w/Ann My Guard
11. 23. Katowice (PL) - Klub Faust - w/Ann My Guard
11. 24. Hodonin (CZ) - Club Nautilus - w/Ann My Guard
DYSTOPIA - Purge Yourself (a 2018-as Building Bridges album előzeteseként)
DYSTOPIA - Building Bridges (a 2018-as album)

 

Dystopia - Building Bridges online platformokon:

songwhip.com/album/dystopia/building-bridges
 


 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
METALLICA - James Hetfield sok barátja már megkapta az oltást, ő még egy kicsit szkeptikus
2021. május 9. (vasárnap) 19:49

A Metallica frontembere, James Hetfield még március végén volt vemdége a The Fierce Life podcastnek, ahol többek között arról is beszélt, hogy miért nem döntött még arról, hogy beoltatja-e magát. Az oltás témája akkor merült fel, amikor az idei turnézás lehetősége került szóba: "Fogalmam sincs. Ez nem rajtam múlik. Ez a biztonság kérdése, mindenki bizonságáé, nemcsak a rajongóké, hanem a stábunké és a miénk is. Nem vagyok biztos abban, hogy ez mit is jelent a jövőben, már ami a vakcinákat illeti. Egy kicsit szkeptikus vagyok az oltakozással kapcsolatban, de látszólag ez rendben halad, az emberek megkapják az oltásokat és van egy csomó barátom, aki már meg is kapta. Én magam nem vagyok még biztos a dologban...   ....De azt remélem, hogy nem jön el a pillanat, amikor szükséges lesz, hogy legyen egy Covid-pecsét vagy ilyesmi az útleveledben, hogy bárhova elutazhass. De ha ez mégis bekövetkezik, akkor...

ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér
ROAD - Videoklippel az első dal a júniusi albumról: Igazi testvér

Pár napja derült ki, hogyí Tóth Tamás (Mytra, Nomad, ex-Wisdom stb.) lett a Road zenekar új dobosa, a friss stúdióalbum pedig június 11-én jelenik meg Senki kedvéért nem fékezünk...

NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel
NEMZETI HANG - Új dal és videó az Encsi Városi SC felkérésére: Bajnok leszel

Bajnok leszel címmel egy videóval kísért új dallal jelentkezett a Nemzeti Hang zenekar. "Az Encsi Városi Sport Club vezetőitől felkérést kaptunk a klub hivatalos indulójának...

SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal
SAXON - Biff projektje és lemeze a fiával, jön a Heavy Water albuma, videóval a címadó dal

Ha olvastad már a májusi HammerWorld magazinban a Saxon frontemberével készült interjút, akkor nem ér meglepetésként, hogy Biff Byford egy komplett nagylemezt készített el a fiával,...

ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind
ARTILLERY - Új klip a friss album mellé: In Your Mind

X címmel tegnap megjelent a dán thrasher Artillery új stúdióalbuma, az In Your Mind dalhoz pedig egy friss videó is született. Az új anyagot a koppenhágai Medley stúdióban vették...

RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers
RISE AGAINST - Új dal és klip a június elején érkező lemezről: The Numbers

Az még tavaly szeptemberben történt, hogy három év után egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Rise Against. Azóta kiderült, hogy a Broken Dream, Inc. nóta is felkerül az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS