THE DEVIL'S TRADE - Klippel a második lemezelőzetes dal: Your Own Hell

Európa-turné is lesz a Crippled Black Phoenix vendégeként

2018. szeptember 21. (péntek) 08:23 | utoljára módosítva: 2019. január 7. (hétfő) 10:26

What Happened To The Little Blind Crow címmel szeptember 28-án jelenik meg az új The Devil's Trade nagylemez, amelynek második előzetes dala, a Your Own Hell egy klipet is kapott. A The Devil's Trade Makó Dávid (HAW, ex-Stereochrist)  akusztikus folk/blues szólóprodukciója, az első album címe Those Miles We’ve Walked Alone volt. A friss anyaggal Dávid a Crippled Black Phoenix vemdégeként is turnézik majd ősszel Európában.

"A klipet Szabó 'Pó bácsi' Péter barátommal készítettük a Your Own Hell című dalhoz, gyerekkorom egyik meghatározó helyszínén, a verőcei Duna parton, ahova annyi minden köt, hogy bele sem tudok most menni - mondta Dávid a premier kapcsán a recorderblog.hu-nak. - A klip is tele van szimbólumokkal, és nagyon szépen támogatja a dalt, amiben egyrészt jelen van az a pokol, amit a családokat, barátokat, életeket hátrahagyók hoznak létre, és az a béke amit a magányban megtalált erő, és egyensúly okoz, plusz az a bizonyosság, hogy aki egyszer elmenekült, az vissza is tér, még ha csak pillanatokra is, és akkor szembesül a saját perszonális poklával, ami a valódi pokol."

 


www.facebook.com/TheDevilsTradeMakó Dávid, a Stereochrist és a HAW frontembere 2014-ben jelentette meg első szólólemezét, a Those Miles We Walked Alone-t The Devil's Trade néven. A Townes Van Zandt-féle, Appalache környéki folk-bluest és a magyar népzenei elemeket közös nevezőre hozó debütálás az év egyik legkomolyabb énekes-dalszerzői bemutatkozása volt - szeptember 28-án pedig érkezik a folytatás, immár a Golden Antenna Records gondozásában. A közelgő Európa-turnéról, a tervben lévő kollaborációkról pedig maga Dávid mesélt Kollár Bálintnak.


Több mint tíz évig független zenészként működtél, idén azonban leszerződtél a Golden Antenna Recordshoz. Miért most és éppen hozzájuk?

"A függetlenség nagyon romantikus állapot, de ahhoz, hogy a zeném a megfelelő minőségben jusson el az emberekhez, és hogy tovább tudjak haladni előre és felfelé a 2016-os Európa-turnéval megkezdett úton, ez volt a következő lépcsőfok. Szóba jöttek más, esetleg nagyobb kiadók is, de a természetes és logikus lépés a Golden Antenna volt. Magáért beszél az, amilyen előadókkal foglalkoznak, és, hogy mennyire nyitottak a zenémre. Az első lemezem, és a turnéim ismeretében még előzetes demókat sem kellett küldenem az új dalokról, pedig szóltam, hogy az új lemez más lesz. Még az sem zavarta őket, hogy nem egy stúdióban akartam felvenni, hanem Szabó 'Nagyúr' Márton barátommal, kísérletezve, négy különböző helyszínen dolgoztunk."

 Talán korai még erről kérdezni, de hogy érzed: változtatott valamit a zenéléshez való viszonyodon az, hogy leszerződtél hozzájuk?

"Elég szigorú dátumot tűztek ki a lemez leadásához, ez nagyon inspirált, de önmagában az, hogy egy profi PR csapattal dolgoznak, hogy pontosan tudják minek mikor, és hogyan kell történnie, nekem óriási könnyebbség. Jakab Zoltán, a menedzserem és jó barátom is csodálatos munkát végez, így nekem nem kell feltétlenül mindenben részt vennem, így tudok csak a zenére koncentrálni."


Még júliusban azt ígérted a Facebookon, hogy 2018-ban két albumot fogsz megjelentetni, plusz egyet a zenekaroddal, és négynél is több kollaborációd lesz különböző művészekkel. Azóta megjelent a Happy Music Is Shit Sessions EP, valamint hamarosan a What Happened To The Little Blind Crow lemez is, mi a helyzet a többi téren?


"A HAW lemez annyira halad, amennyire komoly zenekar vagyunk, de igyekszünk még idén befejezni a felvételeket. Igazán ez csak rajtam múlik. A TDT miatt nehezen találok plusz kreatív energiákat. A kollaborációkból kettő már megtörtént, A Crippled Black Phoenix új lemezére készült egy VHK-feldolgozás, amiben Zolival éneklünk, illetve az Orient Fall Weaving Spiders című dalában működtem közre. A maradék két közös munkából egy sajnos meghiúsult, ami még hátra van, arról pedig nem tudom, beszélhetek-e, de annyit talán elárulhatok, hogy a magyar underground egy legendás zenésze dolgozik egy igen váratlan lemezen."THE DEVIL'S TRADE - No One Here (a 2018-as albumról)


A What Happened To The Little Blind Crowról elsőként megjelent szám, a No One Here az 1988-ban, a romániai falurombolások keretében elárasztott Bözödújfaluról szól. Miért volt fontos számodra, hogy elmeséld a falu történetét? Illetve, miért pont ezzel a dallal akartad felvezetni a lemezt?

"Mert jártam ott, és megszakadt a szívem. Amikor a kilencvenes években a Pesty Fekete Dobozban hallottam a falu történetét, tudtam, hogy el kell mennem, meg kell néznem magamnak a templom tornyát. Amikor ez több mint tíz évvel később sikerült, olyan letaglózó volt, hogy azóta minden nap magammal cipelem a súlyát. A minket ért politikai és kultúrális hatások még jobban elmélyítették bennem a történetet, és úgy gondolom, nekünk, akik a peremvidéken alkotunk, feladatunk az ilyen történetek továbbadása, és életben tartása. Hogy ez legyen az első dal, kiadói döntés volt."


Amikor két éve interjúztunk, azt mondtad, hogy már tudod is, mi lesz a címe az új lemeznek - de nem árultad el. Kitartottál az elképzelésed mellett? Ha igen, mit szimbolizál számodra a cím?

"Azóta nagyon sok minden történt velem, és változott a lemez címe, koncepciója is. A vak varjúcska története egyelőre csak a fejemben létezik, és konkrétan a dalokban nem is jelenik meg, csak a fojtogatóan szép borítón – ami Borbás Róbert (Grindesign) barátom munkája - látható egy részlet belőle. Ebben a történetben a megvakított varjú felcseperedik, és bosszújaként elhozza a világ végét. A lemez pedig a világ végéről szól, globális, és perszonális értelemben, és arról, ahogy a miket körülvevő egyetemes káoszban miként sikerült apránként megtalálnom a szabadságot, és egyfajta békét, ami meg tud élni a bennem dolgozó éktelen haraggal."


A teljes interjúhoz kattints ide!

 

THE DEVIL'S TRADE - Your Own Hell (a 2018-as albumhoz)
THE DEVIL'S TRADE - Beharangozó a 2018-as albumhoz)

  A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS