OSSIAN - "Az igazi rajongók örülnek, hogy a csapat ilyen hosszú életkort ért meg"

Szombaton a Barba Negra Trackben tripla jubileumi koncert

2018. szeptember 13. (csütörtök) 08:55

Még április végén jelent meg az Ossian új, 18 dalos válogatásalbuma, a Nyitott szívvel, amely akár a 2016-os 30 év legszebb balladái korong folytatásának is tekinthető, igaz lendületesebb nótákat, és újra felvett szerzeményeket is tartalmaz. A nyarat egy új dal, a szöveges videóként publikált Hatvanszor indította, amely a tripla jubileumi év alkalmából született. Paksi Endre ugyanis idén ünnepli 60. születésnapját, valamint 30 éves a zenekar legelső albuma, az Acélszív, Rubcsics Richárd gitáros csatlakozásával pedig 20 éve indult újra a banda.

Két hete pedig – több hónapos titkos szervezkedés és munka után – a HammerWorld Magazin extra CD mellékleteként napvilágot látott Egyek vagyunk tribute lemez érkezett, melyen a hazai rock/metal zenei színtér krémje dolgozott fel egy-egy ikonikus Ossian nótát. Témákban tehát nem szenvedtünk hiányt, kérdéseinket pedig az énekes/zenekarvezető Paksi Endrének címeztük, aki a most szombaton megrendezésre kerülő Barba Negra Trackes Paksi 60 / Acélszív 30 / Paksi - Rubcsics 20 elnevezésű nagyszabású koncertre készülődve válaszolta meg azokat.

 
A 2016-os 30 év legszebb balladái után készített interjúnkban azt mondtad, hogy (minimum) még egy lemeznyi ilyen jellegű dal van a zenekar tarsolyában. A Nyitott szívvel címmel április végén megjelent újabb válogatást mégsem mondanám egyértelműen annak egyenes folytatásának, hiszen lendületesebb szerzemények is helyet kaptak rajta, és nem csak eredeti verziók, hanem újra feljátszott darabok is.

"Már nem igazán emlékszem, hogy pontosan hogyan alakult ki, valahogy úgy éreztük, hogy egy sima ballada best of helyett most egy kicsit színesebb anyagot kellene összerakni. Szerintünk jól sikerült, és a visszajelzések minket igazolnak, mert ez az albumunk is elérte már a platina státuszt."A nyarat, de főként az idei esztendőben esedékes hármas jubileumot egy friss, Hatvanszor című új dallal köszöntöttétek, amit szöveges videóként publikáltatok. A szövege egyértelmű állásfoglalás és üzenet mind a támogatóid, mind az irigyeid felé. Milyen visszajelzések érkeztek eddig a számra?

"Az igazi rajongók örülnek, hogy a csapat ilyen hosszú életkort ért meg, az ellenségek nem annyira..." (nevet)Ez a nóta azóta is csak online érhető el. Fizikai formátumban meg fog jelenni?


"A jövő évi albumon szerepelni fog bónuszdalként."Bő egy hete jelent meg az Egyek vagyunk átdolgozásalbum, aminek az a különlegessége, hogy egy olyan Ossian (igaz, tribute) lemez, amin különböző zenekarok játsszák a dalaitokat. A Rock FM-ben volt a kiadvány élő premierje, aminek tartalmát mint meghívott vendégek ismerhettetek meg Ricsivel, hiszen több helyen is elhangzott már, hogy elkészültéről nem tudtatok. Az élő közvetítés során nagyjából ez le is jött, de jó lett volna, ha a lejátszott nótáknál – néhány minimális kivételtől eltekintve – nem csak az állóképként beadott borítót láthattuk volna, hanem titeket, és a reagálásaitokat. Miről maradtunk le?

"Hihetetlenül meglepett minket a dolog és régen esett már valami ennyire jól nekünk. Tökéletes volt a hírzárlat, pedig a produkcióban résztvevők egy jó részével rendszeresen összefutottunk a nyár folyamán. Ilyenkor érzi az ember, hogy érdemes volt ezt a hosszú és nem igazán könnyű utat bejárni."Nagyon vidám hangulatúnak tűnt az adás, de biztos mélyebben is megérintett titeket ez az ajándék. Ricsi egyszer viccesen azt is mondta, hogy itt a stúdióban a rock katonái vagytok, kint meg majd az anyámasszony katonái lesztek… Gondolom, azóta otthon többször is végighallgattad már a teljes albumot. Lehet, hogy diplomatikus választ fogsz adni, de neked melyik felvétel (vagy akár több is) nyerte el leginkább a tetszésedet, és miért?

"Nem tudok elvonatkoztatni a dolog pozitív gesztus jellegétől és ráadásul tisztán hallom zenész-füllel, hogy minden csapat a szívét-lelkét beleadta a produkcióba. Külön érdekesség, hogy mindenki a saját képére formálta a dalokat. Nagyon érdekes a teljesen különböző életkorú és zenei stílusú előadóktól visszahallani a gondolataimat, felemelő és megtisztelő számomra."


Az interjú folytatásához kattints ide! Szeptember 15-én a rajongókkal együtt tripla jubileumra készül a csapat: Paksi Endre 60. születésnapja, az Acélszív album megjelenésének 30. évfordulója is méltóképpen, nagyszabású, látványos koncert keretében kerül megünneplésre, miközben arról sem feledkeznek meg, hogy éppen húsz éve annak, hogy Rubcsics Richárd gitáros és Endre együtt kezdték el a zenekar egy új és azóta is töretlenül tartó korszakát.

Az ünneplésből a zenekar kiadója, a Hammer Records sem marad ki, hiszen több hónapos titkos szervezkedés és munka után egy különleges kiadvánnyal lepi meg nem csak a rajongókat, de magát Paksi Endrét is. A HammerWorld magazin szeptemberi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg az a korong, melyen a hazai rock zenei élet krémje dolgozott fel egy-egy ikonikus Ossian nótát, miközben Endre erről mit sem sejtett.

A kiadvány tegnap - teljes egészében - debütált a Rock FM 95.8 rádió Rock Délután című élő adásában, Endre és Rubcsics Ricsi részvételével. Az adást rekordszámú néző követett figyelemmel a Facebookon, a műsor vissza is nézhető:

 


Ossian Tribute - Egyek vagyunk
(2018 / Hammer Records)

1. A rock katonái (Road)
2. Ahol a szürkeség véget ér (Mobilmánia)
3. Rocker vagyok (Moby Dick)
4. A magam útját járom (Dorothy)
5. Ítéletnap (Crystal Viper)
6. Éjféli lány (AWS)
7. Szenvedély (Omen)
8. Ahányszor látlak (Leander Kills)
9. Sörivók (Alcohol)
10. Magányos angyal
(Magányos Angyalok - Kalapács József / Rudán Joe / Bodor Máté / Matláry Miklós / Friskó Péter / Kovács Zoltán / Nagy Dávid)
11. Soha nem lehet (Sunset)
12. Ha Te ott leszel velem (Dalriada)
13. Hiszek abban (Romantikus Erőszak)
14. Társ a bajban (Tales of Evening)
15. Trianon (Hungarica)
16. Vad bolygó (Archaic)
17. Acélszív (Lord)
18. Ítéletnap (Tankcsapda)

bónusz:
60. Hé, Te!
(újrafelvett verzió az Utolsó Lázadó EP-ről, a Hammer Records első megjelent stúdiófelvétele 1998-ból.)


 

A nyár folyamán egy új Ossian dal is napvilágot látott, a zenekar a beszédes című új szerzeményt a tripla jubileumi év alkalmából hozta ki.

Paksi Endre:

"Ez a dal a hármas jubileum kapcsán egy apró ajándék minden Barátunknak, a sok szeretetért, amit kaptunk Tőletek az elmúlt évek folyamán. Remélem, hogy vissza tudunk adni mindent a zenénkkel, kamatostul!”


OSSIAN - Hatvanszor (2018)


  

A tekintélyes show vendége a Kalapács József vezette - életmű estjeinek akusztikus kíséretére alakult - Kalapács és az Akusztika lesz, mindemellett a rendezvényről kép és hangfelvétel készül.


A koncert Facebook oldala

 

További Ossian turnédátumok:

2018. szeptember 2. (vasárnap) Homoródalmás (Erdély) - Barlangfesztivál
2018. szeptember 15. (szombat) Budapest - Barba Negra Track
2018. szeptember 22. (szombat) Várhosszúrét - Kézműves Udvar

2018. október 12. (péntek) Békéscsaba - Városi Sportcsarnok
2018. október 13. (szombat) Debrecen - Lovarda
2018. október 19. (péntek) Győr - Multi Csarnok
2018. október 20. (szombat) Szombathely - Agora Sportház
2018. október 26. (péntek) Miskolc - Egyetemi Csarnok

2018. november 16. (péntek) Kaposvár - Városi Sportcsarnok
2018. november 17. (szombat) Tatabánya - Földi Imre Sportcsarnok
2018. november 24. (szombat) Sopron - GY.I.K.

2018. december 8. (szombat) Pécs - Expo Center

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
2020. november 23. (hétfő) 19:08

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges videóval kísért Miami Supercops dallal is lehet barátkozni. A Sea Savage borítóját Graham Humphrey készítette, az anyag producere Domo Dixon volt, a keverés és a maszter pedig Zack Ohren munkája.     www.facebook.com/gamabomb     GAMA BOMB - Miami Supercops (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sheer Khan (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sea Savage (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sea Savage (12/04 - Prosthetic Records) 01. Judo Killer 02. Sea Savage 03. Miami Supercops 04. She’s Not My Mother, Todd 05. Ironblood 06. Lords Of The Hellfire Club 07. Sheer Khan 08. Rusty Jaw 09. Monsterizer 10. Ready, Steady, Goat! 11. Electric Pentacle 12. Gone Haywire...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

SLOWMESH - Videoklippel a decemberi album első dala, a címadó szám: Isolate
SLOWMESH - Videoklippel a decemberi album első dala, a címadó szám: Isolate

Isolate címmel egy klippel kísért új dal érkezett a Slowmesh zenekartól. A budapesti csapat második albuma Isolate címmel jelenik meg december 15-én, elsőként a decemberi-januári...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék karácsonyi EP-jéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék karácsonyi EP-jéről

Here We Come A-Caroling címmel egy karácsonyi EP-t ad ki Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night közös zenekara, a Blackmore's Night. A 4 dalos EP-ről már két...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS