OSSIAN - "Az igazi rajongók örülnek, hogy a csapat ilyen hosszú életkort ért meg"

Szombaton a Barba Negra Trackben tripla jubileumi koncert

2018. szeptember 13. (csütörtök) 08:55

Még április végén jelent meg az Ossian új, 18 dalos válogatásalbuma, a Nyitott szívvel, amely akár a 2016-os 30 év legszebb balladái korong folytatásának is tekinthető, igaz lendületesebb nótákat, és újra felvett szerzeményeket is tartalmaz. A nyarat egy új dal, a szöveges videóként publikált Hatvanszor indította, amely a tripla jubileumi év alkalmából született. Paksi Endre ugyanis idén ünnepli 60. születésnapját, valamint 30 éves a zenekar legelső albuma, az Acélszív, Rubcsics Richárd gitáros csatlakozásával pedig 20 éve indult újra a banda.

Két hete pedig – több hónapos titkos szervezkedés és munka után – a HammerWorld Magazin extra CD mellékleteként napvilágot látott Egyek vagyunk tribute lemez érkezett, melyen a hazai rock/metal zenei színtér krémje dolgozott fel egy-egy ikonikus Ossian nótát. Témákban tehát nem szenvedtünk hiányt, kérdéseinket pedig az énekes/zenekarvezető Paksi Endrének címeztük, aki a most szombaton megrendezésre kerülő Barba Negra Trackes Paksi 60 / Acélszív 30 / Paksi - Rubcsics 20 elnevezésű nagyszabású koncertre készülődve válaszolta meg azokat.

 
A 2016-os 30 év legszebb balladái után készített interjúnkban azt mondtad, hogy (minimum) még egy lemeznyi ilyen jellegű dal van a zenekar tarsolyában. A Nyitott szívvel címmel április végén megjelent újabb válogatást mégsem mondanám egyértelműen annak egyenes folytatásának, hiszen lendületesebb szerzemények is helyet kaptak rajta, és nem csak eredeti verziók, hanem újra feljátszott darabok is.

"Már nem igazán emlékszem, hogy pontosan hogyan alakult ki, valahogy úgy éreztük, hogy egy sima ballada best of helyett most egy kicsit színesebb anyagot kellene összerakni. Szerintünk jól sikerült, és a visszajelzések minket igazolnak, mert ez az albumunk is elérte már a platina státuszt."A nyarat, de főként az idei esztendőben esedékes hármas jubileumot egy friss, Hatvanszor című új dallal köszöntöttétek, amit szöveges videóként publikáltatok. A szövege egyértelmű állásfoglalás és üzenet mind a támogatóid, mind az irigyeid felé. Milyen visszajelzések érkeztek eddig a számra?

"Az igazi rajongók örülnek, hogy a csapat ilyen hosszú életkort ért meg, az ellenségek nem annyira..." (nevet)Ez a nóta azóta is csak online érhető el. Fizikai formátumban meg fog jelenni?


"A jövő évi albumon szerepelni fog bónuszdalként."Bő egy hete jelent meg az Egyek vagyunk átdolgozásalbum, aminek az a különlegessége, hogy egy olyan Ossian (igaz, tribute) lemez, amin különböző zenekarok játsszák a dalaitokat. A Rock FM-ben volt a kiadvány élő premierje, aminek tartalmát mint meghívott vendégek ismerhettetek meg Ricsivel, hiszen több helyen is elhangzott már, hogy elkészültéről nem tudtatok. Az élő közvetítés során nagyjából ez le is jött, de jó lett volna, ha a lejátszott nótáknál – néhány minimális kivételtől eltekintve – nem csak az állóképként beadott borítót láthattuk volna, hanem titeket, és a reagálásaitokat. Miről maradtunk le?

"Hihetetlenül meglepett minket a dolog és régen esett már valami ennyire jól nekünk. Tökéletes volt a hírzárlat, pedig a produkcióban résztvevők egy jó részével rendszeresen összefutottunk a nyár folyamán. Ilyenkor érzi az ember, hogy érdemes volt ezt a hosszú és nem igazán könnyű utat bejárni."Nagyon vidám hangulatúnak tűnt az adás, de biztos mélyebben is megérintett titeket ez az ajándék. Ricsi egyszer viccesen azt is mondta, hogy itt a stúdióban a rock katonái vagytok, kint meg majd az anyámasszony katonái lesztek… Gondolom, azóta otthon többször is végighallgattad már a teljes albumot. Lehet, hogy diplomatikus választ fogsz adni, de neked melyik felvétel (vagy akár több is) nyerte el leginkább a tetszésedet, és miért?

"Nem tudok elvonatkoztatni a dolog pozitív gesztus jellegétől és ráadásul tisztán hallom zenész-füllel, hogy minden csapat a szívét-lelkét beleadta a produkcióba. Külön érdekesség, hogy mindenki a saját képére formálta a dalokat. Nagyon érdekes a teljesen különböző életkorú és zenei stílusú előadóktól visszahallani a gondolataimat, felemelő és megtisztelő számomra."


Az interjú folytatásához kattints ide! Szeptember 15-én a rajongókkal együtt tripla jubileumra készül a csapat: Paksi Endre 60. születésnapja, az Acélszív album megjelenésének 30. évfordulója is méltóképpen, nagyszabású, látványos koncert keretében kerül megünneplésre, miközben arról sem feledkeznek meg, hogy éppen húsz éve annak, hogy Rubcsics Richárd gitáros és Endre együtt kezdték el a zenekar egy új és azóta is töretlenül tartó korszakát.

Az ünneplésből a zenekar kiadója, a Hammer Records sem marad ki, hiszen több hónapos titkos szervezkedés és munka után egy különleges kiadvánnyal lepi meg nem csak a rajongókat, de magát Paksi Endrét is. A HammerWorld magazin szeptemberi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg az a korong, melyen a hazai rock zenei élet krémje dolgozott fel egy-egy ikonikus Ossian nótát, miközben Endre erről mit sem sejtett.

A kiadvány tegnap - teljes egészében - debütált a Rock FM 95.8 rádió Rock Délután című élő adásában, Endre és Rubcsics Ricsi részvételével. Az adást rekordszámú néző követett figyelemmel a Facebookon, a műsor vissza is nézhető:

 


Ossian Tribute - Egyek vagyunk
(2018 / Hammer Records)

1. A rock katonái (Road)
2. Ahol a szürkeség véget ér (Mobilmánia)
3. Rocker vagyok (Moby Dick)
4. A magam útját járom (Dorothy)
5. Ítéletnap (Crystal Viper)
6. Éjféli lány (AWS)
7. Szenvedély (Omen)
8. Ahányszor látlak (Leander Kills)
9. Sörivók (Alcohol)
10. Magányos angyal
(Magányos Angyalok - Kalapács József / Rudán Joe / Bodor Máté / Matláry Miklós / Friskó Péter / Kovács Zoltán / Nagy Dávid)
11. Soha nem lehet (Sunset)
12. Ha Te ott leszel velem (Dalriada)
13. Hiszek abban (Romantikus Erőszak)
14. Társ a bajban (Tales of Evening)
15. Trianon (Hungarica)
16. Vad bolygó (Archaic)
17. Acélszív (Lord)
18. Ítéletnap (Tankcsapda)

bónusz:
60. Hé, Te!
(újrafelvett verzió az Utolsó Lázadó EP-ről, a Hammer Records első megjelent stúdiófelvétele 1998-ból.)


 

A nyár folyamán egy új Ossian dal is napvilágot látott, a zenekar a beszédes című új szerzeményt a tripla jubileumi év alkalmából hozta ki.

Paksi Endre:

"Ez a dal a hármas jubileum kapcsán egy apró ajándék minden Barátunknak, a sok szeretetért, amit kaptunk Tőletek az elmúlt évek folyamán. Remélem, hogy vissza tudunk adni mindent a zenénkkel, kamatostul!”


OSSIAN - Hatvanszor (2018)


  

A tekintélyes show vendége a Kalapács József vezette - életmű estjeinek akusztikus kíséretére alakult - Kalapács és az Akusztika lesz, mindemellett a rendezvényről kép és hangfelvétel készül.


A koncert Facebook oldala

 

További Ossian turnédátumok:

2018. szeptember 2. (vasárnap) Homoródalmás (Erdély) - Barlangfesztivál
2018. szeptember 15. (szombat) Budapest - Barba Negra Track
2018. szeptember 22. (szombat) Várhosszúrét - Kézműves Udvar

2018. október 12. (péntek) Békéscsaba - Városi Sportcsarnok
2018. október 13. (szombat) Debrecen - Lovarda
2018. október 19. (péntek) Győr - Multi Csarnok
2018. október 20. (szombat) Szombathely - Agora Sportház
2018. október 26. (péntek) Miskolc - Egyetemi Csarnok

2018. november 16. (péntek) Kaposvár - Városi Sportcsarnok
2018. november 17. (szombat) Tatabánya - Földi Imre Sportcsarnok
2018. november 24. (szombat) Sopron - GY.I.K.

2018. december 8. (szombat) Pécs - Expo Center

 

Hammer TV

 
CONVERGE - Chelsea Wolfe-fal egy közös dal, videoklippel együtt: Blood Moon
2021. szeptember 28. (kedd) 16:59

Az még 2016-ban volt, amikor a legendás bostoni hardcore/metal banda, a Converge a holland Roadburn Fesztiválon néhány extra vendéggel lépett fel. A Bloodmoon projekthez az énekes-dalszerző Chelsea Wolfe és társa, Ben Chisholm is csatlakozott, valamint a Cave-In/Mutoid Man vezetője, Stephen Brodsky és a Neurosisból Steve Von Till. Azóta is többször szóba került egy Bloodmoon lemez, és most végre kiderült, hogy az album november 19-én jön majd ki Bloodmoon: 1 címmel. Első előzetesként máris itt a Blood Moon dal, többek között Chelsea Wolfe-fal. Klip is született hozzá, a rendező Emily Birds volt. A Converge legutóbbi lemeze a 2017-es The Dusk In Us volt.   CONVERGE - Blood Moon (a 2021-es Bloodmoon: I albumhoz) Jacob Bannon | Kurt Ballou | Nate Newton | Ben Koller Stephen Brodsky | Chelsea Wolfe | Ben Chisholm CONVERGE - Bloodmoon: I (11/19 - Epitaph) 01. Blood Moon 02....

BILLY TALENT - Videó is született a Weezer frontemberével közös dalukhoz: End Of Me
BILLY TALENT - Videó is született a Weezer frontemberével közös dalukhoz: End Of Me

Eredetileg 2020 nyarán tért volna vissza Budapestre a kanadai Billy Talent, a világjárvány miatt azonban a koncertre csak 2022. június 8-án kerül majd sor, a vendégbanda pedig az Of Mice...

BE'LAKOR - Progos, melodikus death metal Ausztráliából, új dal és klip: Foothold
BE'LAKOR - Progos, melodikus death metal Ausztráliából, új dal és klip: Foothold

Coherence címmel október 29-én jelenik meg a melodikus, progos death metalt játszó ausztrál Be'lakor ötödik albuma, a 2016-os Vessels lemez utódja, második előzetesként pedig a...

BASTARÐUR - Dalpremier a Sólstafir frontemberének crusty projektjétől: The Whispering Beast
BASTARÐUR - Dalpremier a Sólstafir frontemberének crusty projektjétől: The Whispering Beast

Aðalbjörn Tryggvason, a Sólstafir énekes/gitárosa egy új szólóprojektet hozott össze Bastarður néven, a bemutatkozó album pedig október 29-én jön majd ki Satan's Loss Of Son címmel....

NYTT LAND - Ahol Szibéria világa és az északi folk találkozik, új videoklip: Blood Of The North
NYTT LAND - Ahol Szibéria világa és az északi folk találkozik, új videoklip: Blood Of The North

Ritual címmel a nyár végén jelent meg az északi folkot ambient hatásokkal játszó orosz Nytt Land hetedik albuma, ezúttal már a Napalm gondozásában. Az új klipjük a lemezt záró Blood...

GENERATION KILL - Új klipes dal az ex-Exodus énekes csapatától: Into The Black
GENERATION KILL - Új klipes dal az ex-Exodus énekes csapatától: Into The Black

Május végén egy klipes új dallal jelentkezett az egykori Exodus frontember, Rob Dukes zenekara, a Generation Kill, a Never Relent nótában pedig vendégük is volt, Gary Holt gitáros. Azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS