TANKCSAPDA - "Egy ilyen megosztó nóta... a legeslegjobb húzás"

2019. május 3-án Tankcsapda 30 koncert a Barba Negra Trackben

2018. augusztus 20. (hétfő) 08:03

Egy jó alapos interjút készített a Tankcsapdával a legutóbbi esztergomi koncert előtt Szénégető Ricsi kollégánk, amelynek során az igencsak megosztó új dal, a Vagyok olyan szemét mellett a tegnapi, az állami ünnep keretében adott budapesti buli is szóba került, akárcsak az, hogy hogyan is fest majd a 2019. januárjában startoló Tankcsapda 30 jubileumi év.
(Fotó: Korcsog Zoltán)

A Tankcsapda 30 budapesti koncertje a Barba Negra Trackben lesz május 3-án. A Lukács Félévszázad turné következő állomása augusztus 23-án lesz Alsóörsön, a Zorall Sörolimpián.

 


www.facebook.com/Tankcsapda


A 2019 májusi koncert Facebook oldalaA Vagyok olyan szemét dalról:

Sidi: "Azt már megszoktuk, hogy nem szabad levonni abból sok következtetést, hogy hányan írják, hogy ez nagyon rossz vagy, hogy eddig ez a legjobb. Minden dalnak – ha visszagondolok, így volt a Köpök rátok, az Alföldi gyerek és most a Vagyok olyan szemét esetében is, szóval minden dalnak vegyes a fogadtatása. Ha mi egy új dallal jelentkezünk, akkor 3x olyan kritikusan nézik az emberek, hogy milyen lett az új Tankcsapda dal. El kell engedni, nem görcsölünk rá. Most szívjuk vissza a dalt, mert azt írták hogy szar, vagy adjuk ki még egyszer, mert azt írták, hogy tök jó?

Igazából onnantól kezdve, hogy mi ezt a dalt életre keltettük, és útjára engedjük, onnantól kezdve éli az életét, figyeljük egy darabig, de hosszútávon igazából a koncerteken dől el, hogy mi lesz a sorsa. Emlékszem, hogy mikor az Alföldi gyerek kijött, hetekig a közönség se tudott vele mit kezdeni vele, meg a szakma se, azóta meg szinte alapkő lett a koncerteken! Úgy hívom, hogy a nyakba ülős szám, mert amikor elkezdjük, akkor minden lány felül a barátja nyakába, és mindenki teli torokból üvölt. Amikor jött a Köpök rátok, ugyanez volt a helyzet, azóta meg mindenki derékból headbangel rá! (nevet)

Igazából az idő az, ami ezeket a dalokat mindig szépen bebetonozza a saját helyére. Biztos vagyok benne, hogy ezzel a dallal is így lesz. Már most látszik.

 Fejes: "A Tankcsapda zenekar már nem úgy csinál dolgokat, nem úgy hoz ki dalokat, hogy itt van egy nóta és akkor tessék! Ez azért nem így van, mert a zenekar ezen már régen túl van. Azt, hogy a V.O.SZ. - amikor ki fog jönni - kurvára meg fogja osztani az embereket, tudtuk, de valamilyen szempontból megint itt volt az ideje előjönni egy olyan számmal, ami megosztó. Egy olyan időszakban van a zenekar, ami alkotási időszak és kihoztunk egy olyan számot, mint az Alföldi gyerek, ami szintén stratégiai nóta volt. Ott is tudtuk, hogy mi fog belőle kinőni, annak az volt a szerepe. Szándékosan olyan számot akartunk csinálni. Szándékosan nyálnótát, egy stratégiailag szándékosan olyan típusú, berendezkedésű számot."


Lukács: "Azért az szerintem nagyon messze van a nyáltól. Egy könnyebb darab, de nem nyálnóta.


Fejes: "Szerintem meg az! (nevet) A lényeg a lényeg, hogy ez kib...ott megosztó nóta. Hiszen milyen is lenne egy olyan Tankcsapda nóta, amilyen tőlünk még sose születtet meg? Az, hogy minden stílusban játszunk, akár soronként változva, eklektikusan, az egyértelműen megosztja az embereket. Lemezírási időszakban ennél jobbat sosem lehet csinálni, mert a zenekar, ha most megint kihozott volna egy Alföldi gyerek, egy Köpök rátok, vagy akár egy Mennyország Tourist jellegű nótát, akkor kurvára nem biztos, hogy ez a zenekar új lemezének jót tenne. De egy ilyen megosztó nóta, ami miatt megint ott vagyunk a köztudatban, miközben csinálunk egy Lukács 50 turnét, a legeslegjobb húzás.

Nagyjából megint azt csinálják a rajongóink, azok az emberek, akik a mi életünkhöz - nagyon csúnya szóval élve, de - statisztálnak, beszélnek erről a dologról, megvitatják: kurva szar, régebben jobb volt, meg: ez volt a lelke, az volt a lelke – az, hogy hogyan fogalmazzák, nekünk kurvára mindegy. A lényeg, hogy megint platformon van a zenekar. És kurvára várják a zenekar új lemezét! Valaki szkeptikus vele szemben, valaki kibaszott pozitívan áll hozzá, de az a lényeg, hogy benne van a levegőben, hogy jön egy kib...ott Tankcsapda lemez, amire mindenki rá fog ugrani! És ez ilyen egyszerű, minden egyes nótánál.

Amikor a Zene betemet nótával jöttünk nyitódalnak, akkor is direkt húztuk vissza az egész dolgot, hogy persze, jó nóta legyen, egy lendületes nóta, friss legyen, olyan legyen, amilyen még nem volt, viszont ne legyen egyértelmű sláger, mert nem az a jó lemeznyitóként. Most a következő lemezre viszont mindenképpen egy egyértelmű nagy slágert kell előhozni, nem egy Zene betemet-szintű szerzeményt. Azoknak a nótáknak nincs stratégiai szerepe a Tankcsapda életében, egy duplán jubiláló zenekarnak az életében. Most egy Lukács 50, jövőre egy T-30, tehát ezeket meg kell lépni, azért, hogy a zenekar olyan szinten tudjon maradni, mint amilyen szinten mozog. És persze van, aki ezt érti, valaki nem érti, valaki elfogadja, valaki nem fogadja. Ez egy ilyen játék. Ilyen se volt még, hogy idén Lukács 50, jövőre meg a 30."


Lukács: "Igen, jövőre 20 évet fiatalodom! Ezek szerint 2029-ben már csak 10 leszek. Megyünk visszafelé! (nevet)


Akkor ezek szerint készül az új lemez?

Fejes: "Készül a lemez. Megvan a cím!" (nevetés)

 

 
A Tankcsapda 30 jubileumi évről, 2019-ről


Lukács: "Szilveszterkor még Lukács 50 koncertet játszunk, és január 1-jén is játszunk, de akkor már Tankcsapda 30-at. 24 órán belül két teljesen eltérő karakterű dolog lesz."


Fejes: "Más műsor, más dizájn."


Sidi:
"Ősszel egyébként egy tíz állomásos - jellemzően csarnok - turné lesz."


Fejes: "És közben kijön egy -Lukács - Tüzes Víz-, meg kihozzuk – itthon először - műsoros pendrive-on a teljes audio-életművünket, 30 év összes számát. 3 pendrive lesz, limitált kiadásban, 5-5000 darabbal. 5000 az első 10 év, 5000 a második 10 év és 5000 a harmadik 10. Hasonló dizájn, de mégis színben megkülönböztetve. Természetesen a Mol kutakon lehet majd megvenni és igen nyomott, nagyon kedvező áron. Ezzel szeretnénk bevezetni azt a dolgot, hogy a CD-piac elmúlása ellenére is hátha tudunk egy másfajta fizikális hordozót mégis a piacon tartani, amire egyébként szükség van.

Mindenféleképpen azt akarjuk, hogy ne csak virtuálisan, de kézzel foghatóan is meglegyen a zenekar életműve, illetve a további alkotásai is. Lukács: Annyit kell tudni még erről a pendrive-összesről, bár úgyis olvassátok majd a hirdetéseket, hogy ezen a 3 pendrive-on rajta lesz a valaha kiadott, publikált, összes audió felvételünk. Tehát mindenféle olyan hanganyag, amit valaha kiadtunk. Nemcsak az albumok és a kislemezek B-oldalai, de a valaha megjelent koncert DVD-k – azok is amik CD-n nem jelentek meg - hanganyaga is rákerül!

 Sőt, lesz rajta olyan koncertfelvétel, pl. 2012. decemberi Aréna buli, amit eddig nem adtunk ki, így tehát lesz rajta olyan anyag is, ami most fog megjelenni hanganyag formájában először. A 3 pendrive nagyon sok a hallgatnivaló: minden, olyan audio-tartalom, ami valaha Tankcsapda név alatt megjelent. Ez mind rajta lesz. Nyilván jó minőségben, szép csomagolásban. Nagyon penge lesz. Nem csak én, mindhárman benne vagyunk a munkában, különböző arányban, mértékben ennek a 3 pendrive-nak az összeállításában. Én magam is csodálkoztam, amikor rájöttem, hogy mennyi minden van, amit az embereknek meg lehet mutatni, és kurva jó, hogy most meg is tudjuk mutatni.

Összesen 12 ezer forintért magadévá teheted a komplett Tankcsapda életművet. Háromszor 5000 darab lesz, nem fogjuk utána nyomni, ez tényleg ennyi lesz. Meg lesz hirdetve, hogy melyik benzinkutakon lehet kapni, ott lehet meg venni, amíg a készlet tart. Azt gondolom, hogy ez egy szép nyitánya a 30 éves jubileumi évnek."

 

 Arról, hogy miért vállalták el az állami ünnepi rendezvénysorozaton, augusztus 19-én:

Fejes: "Miért ne? Mert 19-e után mindenki látni fogja, hogy miért. Mindenki politizál, mindenki f..., mindenki ugat, de konkrétan: ez egy fasza koncertfelkérés. Miért ne vállaltuk volna be? Kurva jó helyen, rengeteg embernek, fasza technikával, egy kib...ott jó bulit lehet csinálni legálisan Budapest belvárosában, miközben lezárnak egy komplett hidat. Egy Lukács 50 jubileumi koncerten, egy 30 éves turné nyitánya előtt vagyunk, és egy ilyenre felkérnek.

Szarok bele egyébként a sok senkiházi fa...opó kutyába – és ezt nyugodtan leírhatod – akik próbálják a Tankcsapdát belerángatni a politikába, holott mindenki tudhatja, tudhatná, hogy 30 éves a zenekar, és sose politizált, és nem is fogunk senki kedvéért. Próbáltak már minket az MSZP-be is belerángatni, a Jobbikba is, sőt a Kurucinfó szerint anarchista, liberalista, kommunista jelképeket égettünk az embereknek az agyába a legutóbbi Sziget koncertünkön.

Minden f...ággal megtalálnak, olyan emberek, akik reggeltől estig a politikában élnek, és különböző összeesküvés elméleteket gyártanak, de ettől a mi életünk nem fog változni. Mi a mi életünket írjuk, a mi értékrendünk szerint élünk, és hogyha felkérnek minket egy koncertre, mi elmondjuk, hogy milyen feltételekkel vállaljuk. Nemcsak anyagi szempontból, hanem erkölcsi, illetve minden más szempontból. Itt is kértük, hogy a politika teljes kizárásával legyen a rendezvény.

Ráadásul egyetlen kérdésem lenne az összes ilyen agysérült paraszttól, aki próbálja mindenféleképp ránk erőltetni, hogy eladtuk magunkat az aktuális kormánynak, hogyha ezen a koncerten nem mi, hanem mondjuk DJ Bobo lenne, akkor ő is Fidesz párti lenne? Ha valaki csak és kizárólag ebben tud gondolkodni, annak gratulálok, és ezeket az embereket mi pont azzal szarjuk le, hogy igenis elmegyünk! Ha mi el akarunk menni valahova, vagy el akarunk vállalni valamit, akkor igenis el fogjuk vállalni, és senki semmilyen szinten nem fogja befolyásolni ezt. De az ellenkezője is igaz! Nagyon sok olyan felkérés érkezik, amire akár hihetetlen pénzeket is ajánlanak, de ha mi nem akarjuk elvállalni, nem megyünk el ezekre."


A teljes interjúhoz kattints ide! 

 


 

Hozzászólások

[017718]
TrollKiller
Én má' azt hittem, wromnál és melkornál nagyobb gumicsizmás, kannásboros panelproli nincsen, de úgy fest, mindig van lejjebb.
[017717]
BS11
fejes...ne ugassál a kurva anyádat...láttam már sok mindent de még olyanról nem hallottam, hogy valaki visszavonta volna a foci indulót, mióta nem megy úgy a csapatnak...magyarázkodhattok, debreceni tájszólásos geci maradsz...ott szoptad orbánt, ez nem állami ünnepség volt, hanem egy diktátor személyes bulija...kitől bérled a klubbod te geci! Magyarország mi a fasz van veled...Eszenyi Attila
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
2020. november 23. (hétfő) 19:08

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges videóval kísért Miami Supercops dallal is lehet barátkozni. A Sea Savage borítóját Graham Humphrey készítette, az anyag producere Domo Dixon volt, a keverés és a maszter pedig Zack Ohren munkája.     www.facebook.com/gamabomb     GAMA BOMB - Miami Supercops (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sheer Khan (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sea Savage (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sea Savage (12/04 - Prosthetic Records) 01. Judo Killer 02. Sea Savage 03. Miami Supercops 04. She’s Not My Mother, Todd 05. Ironblood 06. Lords Of The Hellfire Club 07. Sheer Khan 08. Rusty Jaw 09. Monsterizer 10. Ready, Steady, Goat! 11. Electric Pentacle 12. Gone Haywire...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

SLOWMESH - Videoklippel a decemberi album első dala, a címadó szám: Isolate
SLOWMESH - Videoklippel a decemberi album első dala, a címadó szám: Isolate

Isolate címmel egy klippel kísért új dal érkezett a Slowmesh zenekartól. A budapesti csapat második albuma Isolate címmel jelenik meg december 15-én, elsőként a decemberi-januári...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék karácsonyi EP-jéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék karácsonyi EP-jéről

Here We Come A-Caroling címmel egy karácsonyi EP-t ad ki Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night közös zenekara, a Blackmore's Night. A 4 dalos EP-ről már két...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS