SAQQARA - Albumpremier: Első csapás, Devil be is mutatja a 10 dalt

A CD megrendelhető a zenekarnál, de a boiltokban is megtalálod

2018. június 25. (hétfő) 16:02 | utoljára módosítva: 2019. január 7. (hétfő) 06:10

Két előzetes dalt már bemutattunk attól a 2017 augusztusában alakult Saqqara zenekartól, amelynek élén a Crossholderből és a Rebelből ismert Szaládi "Devil" Károly áll. A bemutatkozó albumuk Első csapás címmel jelent meg nemrég a Nail Records gondozásában, és nemcsak végighallgathatod az összes nótát, de még azt is elolvashatod melléjük, hogy a frontember hogyan mutatja be a javarészt modern metalos stílusjegyekkel, sok samplerrel, valamint némi tradicionális metallal fűszerezett számokat.

"A zenekart 2017 szeptemberében alapította Szaládi 'Devil' Károly énekes (Rebel, ex-Symphonium, Crossholder, Words Of Blood) és Nagy Viktor gitáros (Mindless Game, ex-Nepride), később csatlakozott hozzájuk Magyar Zoltán gitáros (JMB, MZ Projekt, ex-Empty Rooms – Gary Moore Cover Band), valamint Seiben Sándor dobos (ex-Words Of Blood) és Berecz György basszer."

 


www.facebook.com/saqqara.music


Szakkara:

"Szakkara egy egyiptomi falu Gíza tartományban, Kairótól 30 km-re, nem messze Heluántól. Itt található az ókori Egyiptom egyik fővárosának, Memphisznek a legősibb temetője, 7 km hosszú nekropolisza. Nevét egyes források szerint a Beni Szoqar törzstől, mások szerint Szokar óegyiptomi istentől kapta.

Magántemetkezésekre és uralkodók nyughelyéül egyaránt használták mintegy 3 ezer éven át. Uralkodókat a II. dinasztia korától a XIII. dinasztiáig temettek ide. Közülük a leghíresebb Dzsószer fáraó, akinek síregyüttese, közepén az első piramissal, az ún. lépcsős piramissal az egyik legismertebb egyiptomi műemlék. A piramis tervezője és építője Imhotep volt, akit később istenként tiszteltek."VÉR SZAGÁTÓL


"A dalt Anne Rice: Lestat, a vámpír című műve ihlette. Régóta foglalkoztat a vámpír-mítosz, sokat olvastam anno Vlad Tepesről, Lugosi Béláról is. Ez a téma örök, és bár manapság a csillogós vámpírok a divatosak, vannak még rajtam kívül 'rajongói' az igazi vérszomjas fenevadnak, pl. Rob Zombie, vagy a Hollywood Vampires."

 

SAQQARA - Vér szagától (a 2018-as Első csapás albumról)ARANY NAP


"Nagyon szeretem a történelmet, azon belül is az ókori birodalmak történeteit. A dal visszarepít Dzsószer idejébe. Őt az Ó birodalom a leghatalmasabb fáraói közé sorolta. Dzsószer az egyiptomi királyok közül elsőként viselte a 'Nub Ré' (Arany Nap) nevet, ezáltal magát Ré napistennel azonosította."


SAQQARA - Arany Nap (a 2018-as Első csapás albumról)HA MAJD NEM LESZEK


"Egy szomorúan végződő szerelemi történet. Sajnos sokszor előfordul, hogy egy ember annyira rabja lesz egy másiknak, hogy nélküle nem akar tovább élni."


SAQQARA - Ha majd nem leszek (a 2018-as Első csapás albumról)KEGYETLEN VALÓSÁG


"Korunk legnagyobb problémája a környezetszennyezés. A világ nagyhatalmai és döntéshozó politikusai sem képesek úrrá lenni ezen a globális méretű problémán. Azt gondolom, hogy az emberek saját maguk körül kis mértékben tudnának változtatni, fontos erről beszélni és még fontosabb cselekedni."


SAQQARA - Kegyetlen valóság (a 2018-as Első csapás albumról)SZABADKÉNT SZOLGA


"Egy kis aktuálpolitika. Párttól függetlenül úgy gondolom, hogy egy modern rabszolgatartó társadalomban élünk. Várom és remélem hogy, eljön majd egy Spartacus, aki felszabadít minket."


SAQQARA - Szabadként szolga (a 2018-as Első csapás albumról)ÖRDÖG VAGY ANGYAL


"Az ember születésekor tiszta lappal indul az élet rögös útján. Később a tettei alapján ítéli meg vagy el a társadalom, és kapja meg a jó vagy a rossz bélyeget a homlokára. Ha valakit egyszer rossznak bélyegeznek, azt nagyon nehéz lemosnia magáról, de soha nem késő megpróbálni."


SAQQARA - Ördög vagy Angyal (a 2018-as Első csapás albumról)A HEGY


"Ez a dalunk emléket állít egy kiváló sportembernek, Erőss Zsolt hegymászónak, aki 2010-ben egy baleset szövődményei miatt elvesztette az egyik lábát, de még így sem adta fel álmait, mászott tovább újabb célokat tűzve maga elé. 2013. május 20-án Kiss Péterrel együtt elérte a Kancsendzönga csúcsát, de soha nem tért vissza, eltűntnek nyilvánították. Bátorsága, sportemberi nagysága velünk marad örökre."


SAQQARA - A hegy (a 2018-as Első csapás albumról)SZÁMITHATSZ RÁM


"A dal az őszinte, tiszta, önzetlen barátságról szól. Biztosan sokan ismerik az érzést, mikor az élet megy magától és minden rendben van, körülvesznek emberek, sokat barátnak hiszünk közülük, míg egyszer csak valami elromlik, a sorsunk rossz irányba fordul és a sok jó barát hirtelen nem elérhető, vagy nem ér rá. De ha van egy, aki akkor is mellettünk áll és megfogja a kezünk, akkor tudni fogjuk, hogy ő a barát."


SAQQARA - Számíthatsz rám (a 2018-as Első csapás albumról)NEKI MINDENT, NEKEM SEMMIT


"2017 augusztusában megkeresett Palancsa Gabi barátom, hogy lenne-e kedvem Viktorral egy dalt összehozni a Bátor Kicsi Lelkek Alapítvány részére. Az alapítvány rákbetegségben szenvedő kisgyerekek támogatásával foglalkozik. Természetesen igent mondtam, hiszen minden ehhez hasonló kezdeményezésben nagyon szívesen veszek részt, és Viktort sem kellett győzködni. A kiváló és szomorú szöveg Gábor barátom tollából való, pici emberek életét, küzdelmeit, élni akarásukat meséli el.

A történet érdekessége, hogy ekkor még a Saqqara zenekar nem létezett, viszont a munka Viktorral olyan jó hangulatban folyt és annyira éreztük egymás gondolatait, hogy úgy döntöttünk, folytatjuk a közös munkát."


SAQQARA - Neki mindent , nekem semmit (a 2018-as Első csapás albumról)
SAQQARA:
Nagy Viktor - gitár/sampler
Szaládi Károly - ének
Magyar Zoltán - gitár
Berecz György - basszusgitár
Seiben Sándor - dobok


 


Megrendelhető a bemutatkozó album a zenekar email címén:
saqqara.music@gmail.com

Vagy keresd az ismert lemezboltokban és a koncerteken.

 

 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hammer TV

 
PRAYING MANTIS - Januárban jön a Katharsis album, az első dal: Cry For The Nations
2021. november 28. (vasárnap) 17:20

Katharsis címmel január 28-án egy új stúdióalbummal jelentkezik a Brit Heavy Metal Új Hullámának egyik karakteres csapata, a Praying Mantis. A brit hard rockerek legutóbbi lemeze a 2019-es Gravity volt, az utódjának első előzetese pedig a videóval kísért Cry For The Nations dal. A Katharsis anyagot ugyanaz a felállás készítette, mint két elődjét, azaz John 'Jaycee' Cuijpers énekes és Hans in 't Zandt dobos megtalálta a helyét a bandában. A Troy tesók által eredetileg 1973-ban alapított banda első hivatalos felvétele, a kiváló Captured City dal 1980 februárjában jelent meg azon a legendás Metal For Muthas válogatáson, amelyen két korai Iron Maiden felvétel mellett az Angel Witch és a Samson is szerepelt. Az akkori brit pályatársaknál melodikusabb és epikusabb zenét játszó Praying Mantis bemutatkozó albuma 1981-ben jött ki Time Tells No Lies címmel. A '90-es években főként Japánban voltak sikeresek, akkoriban...

BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP
BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP

Ha szereted az olyan régisulis finn bandákat, mint a Ranger, a Speedtrap vagy a Satan's Fall, akkor érdemes megismerkedned a Blood Sport bemutatkozó EP-jével. A finn formációt mindössze...

INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed
INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed

Cursed címmel egy 4 dalt tartalmazó EP-vel jelentkezett a modern metalos budapesti Inhale Me. A borító egy brit tetováló, Craig Dobson (Daggers for Teeth) munkája, a felvételek pedig Tóth...

SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől
SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől

Azt már az év eleje óta tudjuk, hogy Sion névre hallgat az az új projekt, amelyben az ex-Killswitch Engage frontember, Howard Jones (Light The Torch) fogott össze a metalos youtuberrel, Jared...

CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body
CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body

Ascension Codes  címmel pénteken jelent meg a prog metal vonalon legendás Cynic új albuma, a Diamond Light Body dalhoz pedig egy videó is született. A csapat legutóbbi lemeze a...

SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time
SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time

Hét év után új albummal jelentkezik az atmoszférikus, funeral doom vonalon jól ismert finn Shape Of Despair. A 2015-ös Monotony Fields utódja, az ötödik Shape Of Despair album február...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS