ROAD - Végre itt az új videoklip: Sokkal jobb jónak lenni

Pénteken Győrben, szombaton Hódmezővásárhelyen játszanak

2018. április 19. (csütörtök) 09:46 | utoljára módosítva: 2019. január 6. (vasárnap) 07:22

A hónap elején jelent meg a Road új albuma, a _Tkltssg_hbj (avagy A tökéletesség hibája). A 12 tételes anyag zárótétele a Sokkal jobb jónak lenni, amelyhez végre megérkezett a Mihaszna Filmmel forgatott videoklip - különleges vendég: Csuja Imre. A lemezbemutató turné keretében pénteken Győrben, a SZE Napokon játszik a Road (este 8 órás kezdés), szombaton pedig Hódmezővásárhelyen a Leander Kills, a Dorothy és a Useme társaságában. Pénteken, ha nem leszel a győri bulin, a Petőfi Rádióban egy interjút hallgathatsz meg a Roaddal, este 8-tól (Minek nevezzelek - Boros Csaba műsora).

"Rettenetes volt. Kint voltunk a pusztában, a bánya területén, sűvített a fagyos szél, másnap pedig egy nagyobb mennyiségű hó is leesett - mesélt a forgatásról Molnár Máté frontember az áprilisi HammerWorldben olvasható interjúban. -  Három nadrág, nyolc zokni... De még így sem tudtam végigjátszani a dalt, olyan fizikai fájdalmat éreztem az ujjaimban. Szó szerint szarrá fagytunk. De ha olyan lesz a klip, amilyennek gondoljuk, akkor megérte. Szerintem az eddigi pályafutásunk legmélyebb, legtartalmasabb, legnagyobb ívű daláról van szó. Sokkal jobb jónak lenni a címe, és azzal zárul az új lemez. Egy hat és fél perces tétel. Pozitív amúgy, de nem az a vidám pozitív, hanem az üzenete az."

 


www.facebook.com/roadzenekarEz a szám akár a Road ars poeticájának is tekinthető, nem?

„Abszolút. De nem olyan értelemben, ahogy a múltkor mondtad, hogy 'segges a Balatonba', mert az is a Road amúgy, ez inkább a zenekar komoly arca. Amikor ráébred az ember arra, hogy bakker, tényleg sokkal jobb jónak lenni.

Eredetileg úgy gondoltam, hogy a mélységét eléggé megadja majd az, hogy az egyik kiállásnál Babits Mihány Jónás könyvéből egy részletet elszavalok, de aztán az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha ezt egy olyan ember mondaná el, aki tud is beszélni, mert ez a szakmája, mert ehhez ért. Elkezdtem keresgélni a neten, és az volt a legfurcsább dolog, hogy beleütköztem Csuja Imrébe.

 Őt azért legtöbben a a Torrentéből vagy az Üvegtigrisből ismerik, erre mit látok, Csokibácsi a Jónás könyvét mondja fejből! Hihetetlen jó drámai karakter amúgy, csak ezt az oldalát kevesen ismerik. Kinyomoztam a számát és felhívtam, akkor még magázva. Művész úr, lenne egy ilyen ötletünk, mi a véleménye? Mi vagyunk a Road zenekar, ezt és ezt csináljuk... Jó, próbáljuk meg. És akkor egy stúdióban felvettük ezt a szöveges részt.

 Mondanom sem kell, döbbenetes hatása volt. Megállt a levegő is, ahogy mondta. És akkor jött az újabb ötlet... (nevet) Mi lenne, ha a dalszövegben is megtámasztana engem, mint egyfajta lelkiismeret, vagy egy idősebb én kivetülése. És kipróbáltuk... Varga Zolival, a producerünkkel, már akkor éreztük, hogy ez nagyon jó lesz. De akkor még mindig támadt egy újabb ötletem. A klip... Nem volna kedve szerepelni abban is? És azt is elvállalta!

 


 


Az a legszebb az egészben, hogy az első klipet nem is erre a dalra terveztük, hanem a 135 sebre, de miután ez így összeállt, nem volt kérdés, hogy változtatnunk kell a terveken. Úgy gondolom, hogy ez nem pusztán egy klip lesz, hanem jó értelemben véve egy igazi mű. Különösen, hogy Csuja Imre is beletette magát.

Szóval, így áll a klip, és Viktor (Mihaszna Film) meg azt mondta, hogy inkább egy jó klipet szeretne csinálni, mint egy gyorsat. Úgyhogy megadjuk a módját. Emiatt persze van egy kis csúszás, minden máshogy alakult, mint előzetesen gondoltuk. De nem baj, mert ez tényleg különleges lesz. Most a lemez előbb jön ki, mint a klip. Így alakult..."ROAD feat. CSUJA IMRE - Sokkal jobb jónak lenni (a 2018-as _Tkltssg_hbj albumhoz)
ROAD interjú és poszter az áprilisi HammerWorldben
 


 
"Sokszor elgondolkodtam már azon, micsoda csoda az ember, hogy már-már tökéletes, hibátlan gépeket épít és sorra dönti le a technikai korlátokat - mondja a címadó nóta kapcsán a Road frontembere, Molnár Máté. - Közben meg egymást öljük, vagy ha nem, akkor éhen-szomjan halunk, vagy a saját hülyeségünk lesz a vesztünk. Szóval a fejlődésünknek, ha úgy tetszik a 'tökéletességünknek' egyetlen gátja van, az pedig mi magunk vagyunk, az az ember, aki állandóan a tökéletességre törekszik.

Miközben félig-meddig már mi is gépek vagyunk, ha nem is a szó szoros értelmében, de akkor is, élő mechanikák. Szerintem az emberi agy megvan hozzá, hogy kimászunk a szarból, ez már nem azon múlik. Inkább a szívet, azt kéne bennünk kicserélni egy újra és akkor talán, vagy ki tudja? Erről szól a dal (?) talán, vagy ki tudja…"

 

Online zenehallgatás:

songwhip.com/artist/road

 


Az album grafikai munkálatait Havancsák Gyula végezte, a felvételek pedig a SuperSize Recording falai között zajlottak Varga Zoltán irányításával.ROAD - Előzetes a 2018-as _Tkltssg_hbj albumhoz
Road lemezbemutató koncert: április 30 - Barba Negra Track

A koncert Facebook oldala

 
 

ROAD turné 2018

04.20 Győr @ SZE Napok
04.21. Hódmezővásárhely @ Hódtói Sportcsarnok w/ Leander Kills, Dorothy, Useme
04.27. Nyíregyháza @ Continental Arena w/ Ossian, Leander Kills, Dorothy, Useme
04.28. Miskolc @ Generali Arena w/ Ossian, Leander Kills, Dorothy, Useme
04.29. Zalaegerszeg @ Zalakerámia Sport -és Rendezvénycsarnok
04.30. Budapest @ Barba Negra Track lemezbemutató
05.05. Jászberény @ Szabadtéri Színpad w/ Ossian, Dorothy, Useme
05.12. Salgótarján @ Városi Sportcsarnok w/ Ossian, Leander Kills, Dorothy, Useme A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS