TAAKE - Októberben a Bölzerrel jönnek Budapestre

Novemberben jelent meg a hetedik nagylemezük

2018. április 19. (csütörtök) 07:36

Kong Vinter címmel tavaly novemberben jelent meg a norvég blacker Taake hetedik nagylemeze, amelyen ezúttal is minden hangszert az alapító frontember, Hoest, azaz Ørjan Stedjeberg játszott fel. A 25 éves Taake jubileumi Európa-turnéra indul az ősszel és októberben Budapestre is eljutnak majd, méghozzá a svájci Bölzer és két másik norvég formáció társaságában.

"A Vulture Industries és a Gorgoroth soraiban is játszhatott már Budapesten a norvég black metal színtér egyik legvégletesebb zeneszerzője, Hoest, azonban saját zenekarával, a Taake-val eddig csak a Rockmaratonon léphetett fel. Október 17-én viszont a Taake jubileumi, 25 éves turnéja végre egy klubkoncert erejéig is eljut a fővárosba, az A38 Hajó szervezésében, a Planetnoir Industries közreműködésével. Az ősz black metal klubkoncertjén pedig a svájci Bölzer és a norvég One Tail, One Head is színpadra áll, a bemelegítésről pedig a blackes, doomos norvég Slegest gondoskodik."

 


www.facebook.com/taakeofficial


A koncert Facebook oldalaTAAKE


"Bár a zenekar még Thule néven alakult meg, az kétségtelen, hogy a Hoest köré (újra)szerveződő zenekar mindmáig az egyik leghitelesebb black metal zenekar tudott maradni, amelyben a műfaj teljes első és második hulláma visszatükröződik. A Bathorytól a norvég gyökerekre való büszkeséget, a Darkthrone-tól és a Carpathian Foresttől a jéghideg és távolságtartóan fenyegető, nyers riffeket, a korai Immortaltól a féktelen dühöt és mizantrópiát, az Enslavedtől pedig a progresszív gondolkodásmódot örökölte meg és gondolta tovább a zeneszerző-frontember.


A Taake pedig gondoskodott is arról az elmúlt években, hogy hagyatéka ne csak múlt időben maradhasson fel: első három lemezének trilógiája mindmáig időtlen értékű, Hoest saját maga által írt és feljátszott lemezein pedig időszakosan a teljes színteret maga mögé állította (a 2011-es Noregs vaapen lemezen Csihar Attila, Nocturno Culto és Demonaz is szerepel), miközben élőben session-zenészek vetette körbe magát.

 A 2014-es Strident Hus után a Taake tavaly jelentkezett új nagylemezzel, a Kong Winter pedig aligha okozhatott csalódást a klasszikus black metal szerelmeseinek, hiszen az album nyers sokszínűsége nemcsak felidézi a kilencvenes évek hajnalának távolságtartását és ridegségét, hanem be is bizonyítja, hogy Hoest még mindig képes saját zenei határait feszegetni, miközben szerzőként is újfent termékeny. A tavalyi év egy friss Deathcult lemez megjelenéssel is kecsegtetett, 2018. októberében pedig végre klubban, az A38 Hajó színpadán lehet majd látni napjaink egyik legmeghatározóbb black metal produkcióját, a Taakét."

 

TAAKE - Inntrenger (a 2017-es Kong Vinter albumról)BÖLZER

"A norvég legenda előtt Svájc leghangosabb duója, a Bölzer bizonyít majd újra: a zenekar három éve a Behemoth vendégeként már bemutatkozhatott a határfeszegető death/black metal szerelmeseinek, most pedig az A38 Hajón mutathatják majd be újabb dalaikat.

Öt évvel ezelőtt az Aura című EP-vel a nemzetközi szaksajtó és a közönség egyszerre kapta fel a fejét a szokatlan felállású, és még szokatlanabb hangzású zenekarra, akik zenéjük atmoszférájának rendelik alá a metal műfaji szélsőségeit, és akikkel kapcsolatban a kritikák sem tudták megkerülni a Celtic Frost hatását, de ezt aligha tagadná a mitológiai szövegvilágú duó."

ONE TAIL, ONE HEAD

"Az este vendége a tavaly hosszú csend után végre új kislemezzel jelentkező trondheimi One Tail, One Head lesz, amiben többek között Black Majesty és Behexen tagok játszanak nyers, old school black metalt azzal a fenyegető elánnal, ami a Mayhemet és a Darkthrone-t is életre hívta.

A zenekar korábban még sosem játszott Budapesten, első hazai koncertjük pedig minden bizonnyal kihagyhatatlan esemény lesz a műfaj elkötelezett rajongói számára."

 

Hammer TV

 
CULT OF LUNA - Videóval az első eposz a februári albumról: Cold Burn
2021. december 2. (csütörtök) 07:36

The Long Road North címmel február 11-én egy új albummal jelentkezik a post-metal vonal egyik ász csapata, a svéd Cult Of Luna, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a videóval kísért Cold Burn eposszal. A Cult Of Luna legutóbbi albuma a 2019-es A Dawn To Fear volt, 2020 elején pedig öttételes EP-t adtak ki The Raging River címmel. Úgy volt, hogy 2021 őszén Európa-turnéra indulnak, mégpedig két amerikai banda, a Caspian és a Holy Fawn társaságában, de a körutat, és így a magyar állomást is, 2022 őszére szervezték át. Johannes Persson énekes/gitáros a februárban érkező kilencedik lemez kapcsán: "A hosszú északi út egyben hosszú út hazafelé is. Amikor útra kell kelned, mert jön a jelzés, hallod a hívást, amely visszhangzik az erdőben. Átszáll minden tó felett, a szél által felerősítve. Amikor elér hozzád, tudod, hogy itt az idő. Ideje továbblépni. Nem tudod, hová vezet az út, de bízol benne. Az út...

BILLYBIO - Új videoklip a Biohazardból ismert Billy Graziadeitől: One Life To Live
BILLYBIO - Új videoklip a Biohazardból ismert Billy Graziadeitől: One Life To Live

BillyBio néven pár éve indított egy szólóprojektet a Biohazard gitáros/énekese, Billy Graziadei (Powerflo), a debütáló szólólemez pedig Feed The Fire címmel jött ki 2018-ban. A...

CORELEONI - Új énekessel érkezik a Gotthard gitáros bandájának harmadik albuma
CORELEONI - Új énekessel érkezik a Gotthard gitáros bandájának harmadik albuma

Még a nyáron jelentette be a Gotthard társalapítója és a Coreleoni gitárosa, Leo Leoni, hogy megtalálták Ronnie Romero énekes utódját; a Coreleoni új frontembere az albán Eugent...

HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn
HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn

Február 25-én jelenik meg az új Hammerfall album, a Hammer Of Dawn, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal, az új lemez címadó nótájával azonban már lehet ismerkedni....

WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab
WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab

Az epikus heavy metalt doomos, stoneres témákkal kísérő richmondi Wolftooth harmadik albuma, a 2020-as Valhalla lemez utódja, december 3-án jön majd ki Blood & Iron címmel. Harmadik...

MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese
MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese

53 éves korában elhunyt Molics Zsolt, a Cool Head Klan és a Mamut énekese, aki korábban olyan csapatok frontján állt, mint a Sámán, a Classica, a Seneca, de rövid ideig még a Moby...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS