CYHRA - Klippremier az ex-Amaranthe énekes és az ex-In Flames gitáros csapatától

Októberben jött ki a debütáló nagylemez

2018. február 9. (péntek) 07:56 | utoljára módosítva: 2018. február 9. (péntek) 17:11

Tavaly egy CyHra nevű új csapatban egyesítette erőít az Amaranthe-ból a metalos vonal háttérbe szorulása miatt kilépett Jake E. énekes és az egykori In Flames gitáros Jesper Strömblad. Az új bandához az In Flames-ből távozó Peter Iwers basszer is csatlakozott, a dobos Alexander Landenberg lett a Luca Turilli's Rhapsody-ból, az ötödik tag pedig a svéd Shining ex-gitárosa, a finn Euge Valovirta.

A Letters To Myself című debütáló album tavaly októberben látott napvilágot, most pedig megismerkedhetsz a friss klipjükkel, amit a Heartrage dalhoz készítettek.
 


www.facebook.com/CyHraofficial

 

CYHRA - Heartrage (a 2017-es Letters To Myself albumhoz)
CYHRA - Karma (a 2017-es Letters To Myself albumhoz)
CYHRA - Letter To Myself (a 2017-es Letters To Myself albumról) 

"A CyHrát egy gitárhősömmel alakítottam meg, Jesper Strömbladdal az In Flames-ből - mondja Jake. - Peter Iwers nemrég szállt ki az In Flamesből, ő is része ennek a bandának, a dobosunk pedig Alexander Landenberg. A zene egyenesen a szívből jön, és nagyon élvezzük. Csodás érzés, ugyanakkor egy kicsit fura mindent újra kezdeni."


"Azt hiszem, már jó régóta érlelődött bennem egy új zenekar elindítása, de amikor egy banda tagja vagy, az olyan, mintha párkapcsolatban lennél. Amikor nem mennek jól a dolgok, arra gondolsz, hogy 'idővel majd jobb lesz minden...' De aztán eljön az a pillanat, amikor tovább kell lépned. Az Amaranthe rajongók miatt nem léptem ki korábban, jó volt koncertezni, a bulik után rajongókkal találkozni és látni, hogy milyen boldogok. Emiatt lelkiismeretfurdalásom volt. Szentimentális dolgok miatt nem léptem korábban, hiszen ha nem lennének a rajongók, még mindig egy bárban melóznék. A rajongók nélkül semmi sem lennék."

"Jesperrel már sok éve barátok vagyunk. Ugyanabból a városból jöttünk és annak idején még piró-felelős is voltam az In Flames-nél, szóval a turné közben haverkodtunk össze. 2015 végén vagy 2016 elején egy bárban futottunk össze, és akkor beszéltem neki arról, hogy egy szólóalbumot tervezek. Erre mondta, hogy ő is, és megkérdezte, hogy volna-e kedvem énekelni rajta. Én meg azt vetettem fel neki, hogy gitározhatna a lemezemen, így jött az az ötlete, hogy együtt kéne összehoznunk valamit."

 "Elkezdtünk dalokat írni, csak úgy, minden terv és időbeli korlát nélkül. Később, valamikor 2016 folyamán meséltem erről Alexander Landenbergnek, és felvetettem neki, hogy jöhetne dobolni hozzánk, mert úgy éreztem, hogy passzolna a stílusa ehhez a projekthez. Pár hónappal később már meg is volt négy dalunk, és akkor dőlt el, hogy ez nem egy projekt lesz, hanem egy banda, a CyHra. Az meg tök váratlanul jött, hogy Peter szólt: szeretne basszusozni nálunk! (nevet) Nem sokkal később úgy döntött, hogy kiszáll az In Flames-ből, és így álltak össze a dolgaink. Ekkor határoztuk el, hogy kiadót keresünk, komolyan beindítjuk a bandát."Jake szerint a zenében ugyan ott vannak az Amaranthe és a Jesper-korszakos In Flames elemei is, de a CyHra igazából egyik bandával sem hozható párhuzamba.

"Azt persze azonnal hallani, hogy Jesper gitározik, de ez nem a régi In Flames, semmi ilyesmit nem lehet mondani. A zene modern metal, de azt rögtön hallani, hogy Jesper keze benne van. Ott vannak a dallamai, és pont ezek miatt olyan izgalmas vele dolgozni. Ez olyan mint Slashnél... azonnal tudod, hogy Slash játszik. Ugyanez az ábra Jespernél is.

Amikor az Amaranthe rajongók meghallják majd a CyHrát, a refréneket, a dallamokat, a fogós kórusokat, ők ezek alapján fogják tudni, hogy ebben én is benne vagyok. Egyfajta kombinációja lesz a régi, dallamos In Flames-ből ismert Jesper stílusnak és az én énekdallamaimnak. Egy jó keveréke lesz ezeknek. Az a szándékunk, hogy az Amaranthe és az In Flames rajongói is legalább meghallgassák ezt az új bandát, aztán remélhetőleg tetszeni is fog nekik, amit csinálunk.

Azt majd hallani lehet, hogy a CyHra egy metal banda, de a nyolc év során, amit az Amaranthe-ban töltöttem, komolyan elkezdtek inspirálni az olyan csapatok, mint a Bring Me The Horizon, a 30 Seconds To Mars, a Sixx:A.M. és a hasonlók. Vannak súlyos gitárok benne, súlyos dobok, súlyos basszusok, ugyanakkor néhány dalban amolyan melankolikus hangulat is megjelenik. Ezért mondanám azt, hogy a zene egy kicsit modernebb jellegű. Ahogy telnek az évek, az ember dalszerzőként is fejlődik és a CyHra ennek az eredménye."


A CyHra debütáló albuma a Spinefarm/Universal gondozásában jött ki október 20-án. Jake azt még nem tudja, hogy régi Amaranthe és In Flames dalok bekerülnek-e majd a programba, de az ötletet nem tartja rossznak.

  

 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS