LEANDER KILLS - Közönségszavazatokkal a döntőben!

Február 17-én második elődöntő, benne az AWS zenekar

2018. február 11. (vasárnap) 06:50

A 2018-as A Dal szombati első elődöntőjében a Leander Kills némiképp áthangszerelve, egy extra hegedűssel (Suha Tamás - Symphoniacs) és akusztikus indítással adta elő a Nem szól harang című dalát, és ezt a zsűri értetlenkedve fogadta, így a dobogóról le is csúsztak, de a közönségszavazatoknak köszönhetően mégis ott lehetnek a döntőben. A döntőbe simán bejutott Dánielfy Gergely (47 pont - egyben A Dal 2018 Felfedezettje), Süle Zsolt (45 pont) és Heincz Gábor Biga (42 pont).

A második elődöntőt február 17-én rendezik, abban szerepel majd az AWS zenekar. A két adásból 4-4 dal jut tovább a február 24-i döntőbe, közülük kerül majd ki A Dal 2018 nyertese, így eldől, kié lesz Magyarország legjobb dala.


 


www.facebook.com/leanderkills


 

LEANDER KILLS - Nem szól harang (A Dal 2018, elődöntő)


Köteles Leander a Kisalföldnek, még az elődöntő előtt:


Még az első adás végén említette, hogy belenyúlnak a produkcióba az elődöntőre. Ez mit jelent?


"Minden poént nem akarok lelőni, annyit elárulok, hogy találkoztam egy nagyon tehetséges hegedűs fiúval – a személyét sem fedném fel most. Hegedűvel fogjuk megtámasztani a dalt, egy picit belevisszük a lírai vonalat, de a keménység ugyanúgy megmarad."


Kicsit mintha csodálkozva figyelte volna, hogy a tabella élén végeztek az első válogatón. Mire számított?

"Mindig meglepődöm, mert az adás előtt fogalmam sincs, hogyan reagálnak majd a dalra, a produkcióra. Minden alkalommal megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, de akkor is meglepő, hogy az első helyen osztoztunk – pontosan úgy, mint tavaly. Persze nagyon örülünk ennek."


A második adásban is a metal lett a befutó... Sőt, a harmadik válogatón is van képviselője a műfajnak, csak a beszélgetésünkkor még nem tudjuk az eredményt.


"Az AWS nagyon jó volt, és biztos vagyok benne, hogy a Nova Prospect is jól teljesít majd. Nagyon nagy dolog, hogy a rockzenének ilyen létjogosultsága van. Sokat turnézunk, sokat koncertezünk, és ezt az energiát nagyon jó a tévében is átadni. Hogy ez át is jön, annak meg aztán végképp örülök."


Miért a Nem szól harang című dallal neveztek? Az új albumról tervben volt esetleg más szám is?


"Már nagyon sürgetett a leadási határidő, amikor a lemez utolsó dala íródott, Egy napom maradt címmel. Akkor úgy voltam vele, hogy ezt lehet, bedobjuk majd a műsorba, emiatt három perc alá is szorítottam a dalt. De aztán, ahogy elindult a nevezés, egyszerűen úgy éreztük, hogy a közönség is a Nem szól harangot szereti tőlünk a leginkább, ez sikerült a legjobban az albumról, és rájöttünk, hogy nem is akarunk megint balladával indulni."

 Mi a cél a szerepléssel?

"
Természetesen az első számú célunk az, hogy a közönségbázist építsük tovább. Tavaly nagyon sokat nyertünk ezzel a műsorral: a legtöbb városban, ahova visszamentünk zenélni, kétszer-háromszor annyian lettek a koncertjeinken, mint korábban, pedig már előtte sem panaszkodhattunk. De egyébként is erős évet zártunk – debütált az új lemezünk, nagyot szólt a Tankcsapda Lopott könyvek című dalának feldolgozása is –, úgyhogy nagyon szépen építkezünk. Idén is úgy gondoltuk, hogy A Dallal csak nyerhetünk."


A Leander Kills idei terveiről mit tudhatunk?


"Borzasztó mennyiségű koncertünk lesz, február 16-án indul a turnénk Szombathelyen, gyakorlatilag augusztusig betelt a naptárunk, szóval megy majd a kardio rendesen. Tavasszal pedig egy különleges alkalomra készülünk, március 15-én szimfonikus koncertet adunk Budapesten. Most ez viszi el minden figyelmünket A Dal mellett – az is elképzelhető, hogy duplázás lesz belőle."

A teljes interjúhoz
kattints ide!


 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS