MUDFIELD - A Leander Kills kiadójához szerződött a szeghalmi banda

Koncertek jönnek a Nomad és a Leander Kills vendégeként

2018. január 29. (hétfő) 09:09 | utoljára módosítva: 2019. január 6. (vasárnap) 06:20

Még decemberben mutattuk be a szeghalmi Mudfield zenekar Nem kell című dalát, a második nótát a nyáron a gyulai No Silence stúdióban felvett két friss számuk közül, azóta azonban rendesen meglódult a csapat szekere. Szarka Joseph a Keytracks kiadóhoz szerződtette az ötöst, és tavasszal már a Leander Kills, valamint a Nomad vendégeként fognak bemutatkozni országszerte.

"Feltettük a Youtube-ra a nem kell című dalhoz készült videoklipet decemberben, majd el os küldtem az összes magyarországi kiadónak az anyagot - mondta a frontember Kovácsovics Máté a beol-nak. - Hál’ istennek kaptunk több helyről is ajánlatot, de már akkor az első helyen szerepelt a Keytracks. Végül a cég vezetőjétől, Szarka Józseftől kaptunk választ elsőként, karácsonykor pedig el is jött az egyik szeghalomi­ koncertünkre. Saját bevallása szerint nagyon tetszett neki­, amit csinálunk, egy hete meg is kötöttük a lemezszerződést. Így 2018 végére egy tíz dalból álló albummal készülünk, amelyen nyolc új szám mellett a Nem kell és a ­Gyalog is szerepel majd.

 


www.facebook.com/mudfield


"A kiadó egyébként velünk együtt három zenekart promótál - ezt már a hir6-nak mondta Máté. - Többek közt a már befutott és jó nevű Leander Kills zenekart és a Nomadot. Tavasszal, pontosabban már a jövő héten velük indulunk fellépésekre. Egyelőre még egyfajta előzenekarként.

Javarészt a Nomad, de olykor a Leander Kills előtt fogunk játszani.

A turné után neki is fogunk az első nagylemeznek. Két újabb dalt akarunk még promóként klipre is vinni, hogy ezzel is reklámozzuk a majdani albumot."


Most vagytok abban a korban, hogy dönthessetek: a művészi pálya vagy a civil élet. Nálatok merre mutat a kormányrúd?

"Mindenképpen a zene felé – mondják szinte egyszerre mindannyian. - Szerencsére a kiadó is partner ebben, és ők is azt szeretné, ha biztosítani tudnánk magunknak az alapokat, hogy csak a zenére koncentráljunk."


Honnan volt az indulás?

"Korábban Nightrain néven futottunk, és a névből adódóan elsősorban feldolgozásokat, főleg Guns N' Roses számokat játszottunk, de szerettünk volna kilépni a saját árnyékunkból.

Az első EP elkészítésekor már ­javarészt ­saját szerzeményekkel álltunk színpadra­. A név pedig azért lett Mudfield, ami leginkább Sárrétre fordítható­, mert mindannyian a Sárrétről származunk, és mindenképpen ­szerettük volna kihangsúlyozni, hogy idevalósiak vagyunk.

Nagyon közel állunk egymáshoz, úgy tekintünk egymásra, mintha testvérek lennénk. A dalokban is szeretjük hangsúlyozni az alföldiségünket.

Magyar nyelven készülnek a dalaink. Magyarok vagyunk, közelebb áll a gondolkodásunkhoz, a zenei világunkhoz. Maradni szeretnénk a magyar nyelvnél egyelőre legalábbis.

A Nem kell dalunk is az említett érzésről szól, összefoglalja a falusi életet, azt, hogy én itt érzem jól magam. Azt üzeni: nem fogok pusztán azért felmenni mondjuk Budapestre vagy akár külföldre, mert csak máshol sikerül beteljesíteni az álmaimat. És láss csodát, a mostani lemezszerződés is minket igazol."
 


MUDFIELD - Nem kell (2017)


A stúdiózásról:


"Maradunk a jól beváltnál. Nagyon elégedettek voltunk a gyulai No Silence stúdióval és Simon Istvánnal, így maradunk náluk, amire a kiadó is rábólintott."


A kezdetekről:

Leginkább a szülői indíttatás az elsődleges. Az apukák nagy rock rajongók voltak, Dezsőnél (Szabó Dezső Péter gitár) az anyuka, elvitték őket koncertekre, vinyl lemezeket, kazettákat hallgattak, és aztán előkerül Pista bá neve, akiről mindenki nagy tisztelettel beszél. Pista bá, Kincses István indította el őket a zenei pályán, és ő segítette a kezdetekben őket. Feke Pisti esetében Balogh Árpit is meg kell említenünk, hiszen az első gitár órákat nála vette.

Beol interjú - katt ide!

Hír6 cikk -
katt ide!
 


MUDFIELD - Gyalog (2017-es dal és stúdiós videó) A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hammer TV

 
PRAYING MANTIS - Januárban jön a Katharsis album, az első dal: Cry For The Nations
2021. november 28. (vasárnap) 17:20

Katharsis címmel január 28-án egy új stúdióalbummal jelentkezik a Brit Heavy Metal Új Hullámának egyik karakteres csapata, a Praying Mantis. A brit hard rockerek legutóbbi lemeze a 2019-es Gravity volt, az utódjának első előzetese pedig a videóval kísért Cry For The Nations dal. A Katharsis anyagot ugyanaz a felállás készítette, mint két elődjét, azaz John 'Jaycee' Cuijpers énekes és Hans in 't Zandt dobos megtalálta a helyét a bandában. A Troy tesók által eredetileg 1973-ban alapított banda első hivatalos felvétele, a kiváló Captured City dal 1980 februárjában jelent meg azon a legendás Metal For Muthas válogatáson, amelyen két korai Iron Maiden felvétel mellett az Angel Witch és a Samson is szerepelt. Az akkori brit pályatársaknál melodikusabb és epikusabb zenét játszó Praying Mantis bemutatkozó albuma 1981-ben jött ki Time Tells No Lies címmel. A '90-es években főként Japánban voltak sikeresek, akkoriban...

BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP
BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP

Ha szereted az olyan régisulis finn bandákat, mint a Ranger, a Speedtrap vagy a Satan's Fall, akkor érdemes megismerkedned a Blood Sport bemutatkozó EP-jével. A finn formációt mindössze...

INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed
INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed

Cursed címmel egy 4 dalt tartalmazó EP-vel jelentkezett a modern metalos budapesti Inhale Me. A borító egy brit tetováló, Craig Dobson (Daggers for Teeth) munkája, a felvételek pedig Tóth...

SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől
SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől

Azt már az év eleje óta tudjuk, hogy Sion névre hallgat az az új projekt, amelyben az ex-Killswitch Engage frontember, Howard Jones (Light The Torch) fogott össze a metalos youtuberrel, Jared...

CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body
CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body

Ascension Codes  címmel pénteken jelent meg a prog metal vonalon legendás Cynic új albuma, a Diamond Light Body dalhoz pedig egy videó is született. A csapat legutóbbi lemeze a...

SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time
SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time

Hét év után új albummal jelentkezik az atmoszférikus, funeral doom vonalon jól ismert finn Shape Of Despair. A 2015-ös Monotony Fields utódja, az ötödik Shape Of Despair album február...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS