MAGOR - A tavaszi turné előtt egy új klip: Túlélő

A Magor decemberben ünnepelte a 10. születésnapját

2018. január 24. (szerda) 06:45 | utoljára módosítva: 2019. január 6. (vasárnap) 06:19

A menedék címmel jelent meg a jászberényi Magor második albuma a novemberi HammerWorld magazin egyik extra CD-mellékleteként, most pedig itt egy friss klip a csapattól.

A Magor decemberben ünnepelte a 10. születésnapját Jászberényben egy nagyszabású önálló koncerttel, itt került rögzítésre a Túlélő klip képanyaga. A videóban nem csak a zenekar és közönsége, de a Magor régi tagjai, a roadcsapat, a barátok, családtagok is feltűnnek és együtt ünnepelnek.
 


www.facebook.com/magorzenekarA Túlélő a zenekar második nagylemezén jelent meg, mely a HammerWorld magazin novemberi mellékleteként volt kapható. A dalnak azonban nem ez az első inkarnációja, először a zenekar Túl mindenen című kislemezén jelent meg 2008-ban.

A HammerWorld magazinnak így nyilatkozott Sápi Márton (dobos) a dalról:


„Nem csak azért különleges ez az időszak a számunkra, mert megjelent az új lemez, hanem mert decemberben lesz 10 éve, hogy a zenekar első koncertjét adta. Ebből az apropóból szerettünk volna egy régi dalt átgyúrni, felfrissíteni és feltenni az albumra, ezzel is meglepve a közönséget, megköszönve az elmúlt 10 évet."


Az alapos ráncfelvarráson átesett szerzeményhez nem csak új zene de új sorok is születtek, az eredeti szövegírótól Galli Krisztától:

„10 év után megújulva az eredeti ars poetica. Sok sötét, kilátástalan fájdalom után egyszer csak felragyogott a szívemben az élet utáni vágy, hogy felálljak, vállaljam a sorsom minden színpadon. És bármit túlélek, mert nem áldozat vagyok.”


A videóklipet a Medusa Pictures készítette, akikkel most először dolgozott együtt a Magor.

„Nagyon boldogok vagyunk a végeredménnyel, hiszen nem egy egyszerű koncertklipet képzeltünk el, hanem szerettük volna átadni a hangulatát annak a nagy, baráti, közel háromszáz fős összejövetelnek, ahol a születésnapot ünnepeltük, és úgy érezzük, ez remekül sikerült is.”


 

MAGOR - Túlélő (a 2017-es A menedék albumhoz)

 

 

A zenekar tovább folytatja lemezbemutató turnéját. Az alábbi állomásokon csíphető el a csapat tavasszal. A dátumok köre folyamatosan bővül, érdemes figyelni a zenekar Facebook oldalát

Február 10. Békéscsaba, Narancs + Cadaveres
Március 17. Miskolc, Corner Stage + Ørdøg
Április 7. Győr, Dongó + Ørdøg
Április 13. Szeged + Phoenix Rt és Burnout
Április 27. Tatabánya, Roxxy +Phoenix Rt és Burnout
Május 6. Sopron, GYIK

 


Kiss T. Attila az új anyag kapcsán készített nemrég egy interjút Sápi Márton dobossal. Részletek:


"Pár hete, a novemberi HammerWorld Magazin egyik extra CD mellékleteként jelent meg a jászberényi székhelyű Magor második nagylemeze, A menedék címmel. Az ikergitáros, 'dal a dalban' technikás szólókkal felvértezett klasszikus heavy metalt tesztoszterontól kicsattanó, izmos, süvöltő metalcore témákkal ötvöző, két énekessel nyomuló bandát bő két és fél évvel ezelőtt a debütáló albumuk kiadása kapcsán portálunkon már bemutattuk. Azóta becsülettel szerte-szét koncertezték az országot, de – ahogy ezen a bő negyven perces új anyagon is demonstrálják –, a próbaterembe járást sem hanyagolták el, hiszen mind a dalok felépítésében, mind az énekdallamok- hangok színesítésében egyértelmű fejlődés hallható, vagyis szintet tudtak lépni. Hogy ez 2017-ben az ő esetükben mit jelent, valamint az olvasatukban milyen az új lemez, azt a – napokban a tizedik születésnapját ünneplő – zenekar dobosától, Sápi Mártontól kérdeztük meg.

 
Egy vallomással kell kezdenem: előző közös interjúnk óta sem lett igazán kedvencem a metalcore, viszont a ti új albumotokat nagyon vártam. Röviden át tudjuk venni, hogy mi történt veletek a Testamentum megjelenése óta?


"Miután kijött a lemez, meghívattuk magunkat a Road-AWS turnéra, amit nagyon élveztünk. A nyáron a fesztiválokon túl már közvetlenül a Road előtt kaptunk lehetőséget a Barba Negra színpadán, hogy aztán pár nappal később ugyanott a Sepultura előtt is játszhassunk. Ősszel szintén a Roaddal turnéztunk, majd 2016 év elején megbeszéltük, hogy kicsit visszafogjuk a koncertezést, persze ebből nem lett semmi. (nevet) Mentünk a Moby Dickkel, a Dorothyval, a Phoenix Rt-vel, hogy aztán a nyarat egy Tankcsapdás hétvégével zárjuk, ami végül egy őszi-téli turnéba torkollott Lukácsékkal. Eseménydús volt, rengeteget jártuk az országot, sok új barátra tettünk szert, és az életünk is sokat változott, Zoliéknál (Inges Zoltán, basszusgitáros-énekes – a szerk.) például két gyermek is született ez idő alatt."


Azzal az első nagylemezzel alaposan feltettétek a lécet. Volt bennetek emiatt bármilyen megfelelési kényszer, netán para a mostani dalszerzés során, vagy nagy ívben tettetek az egészre, és görcsmentesen tudtatok dolgozni?

"Para a dalírás vagy a megfelelés miatt abszolút nem, viszont amiatt eléggé be voltunk rezelve, hogy nem készülünk el időre az anyagleadással. Szerencse, hogy jófej, rugalmas emberekkel dolgozunk, innen is köszönet a kiadónknak, aki megértő volt, és persze a legrugalmasabb gumicsapatnak: Galli Kriszta szövegírónak, Brucker Bence hangmérnöknek, Csongor Bálintnak, akivel az énekeket vettük fel, és Bársony Petinek, aki a borítót készítette, valamint mindenkinek, aki a segítségünkre volt ebben a kemény időszakban: család, barátok."
 


MAGOR - Első Istenem (a 2017-es A menedék albumhoz)
 

A címadó nótában súlyos, stoneres verzék ütik fel a fejüket. Az ilyen jellegű éneket az előző albumon még vendégelőadóval oldottátok meg, most viszont ezt is Speki tolta fel. Részemről megsüvegelésre késztető a tett.

"Speki előtt valóban le a kalappal, nem sokan vennék rá magukat, hogy túl az ötvenen énektanárhoz járva még fejlődni akarjanak. Na jó, csak vicceltem, még nincs ötven! (nevet) Ő azért hajlamos arra, hogy rutinból lehozzon dolgokat, hiszen nem tegnap kezdte a zenekarozást. Mi pedig szerettük volna őt kimozdítani a komfortzónájából, mert nagyon tehetséges és sok színe van a hangjának, hörögni, beszélni, kiabálni változatos hangszíneken is tud, jó orgánuma van.

Szeretnénk, ha még tovább is menne, tovább feszegetné a saját határait. A dal pedig a rendhagyó szerkezete miatt az egyik személyes kedvencem. Imádom, hogy csak a végén jön meg a refrén, amihez nagyon sokat hozzátett Csongor Bálint az általa írt vokáltémákkal és Cséry Zoltán, aki pedig billentyűs hangszeren közreműködött."

 Ha már billentyűk… Templomi orgonás témával kezdődik a Meríts erőt a fájdalomból, amit két „ok” miatt külön is kiemelnék. Az egyik a benne hallható Ady idézet, a másik pedig, hogy talán ez a legdurvább, legzúzósabb új nóta az albumon. Mennyire van jelen az életetekben az irodalom? Nem csak a költészet, hanem mondjuk a könyvek vagy a színdarabok világa… Valamint, a Magor zenei irányvonalát, a számok felépítését, megszólalását tekintve mekkora az összhang köztetek?

"Speki szokott verseket olvasni, Adyt, Radnótit, József Attilát… saját bevallása szerint. De szerintem csak sporthíreket olvas meg sörösüveg címkéket! (nevet) Hogy teljesen őszinte legyek, ritkán folytatunk irodalmi diskurzusokat a turnébuszban, a zenéről több szó esik, másokéról vagy a sajátunkról. Így csak a magam nevében beszélhetek, hogy nagyon szeretnék többet olvasni, könyveket is, képregényeket is, mert ezeket nagyon szeretem. Nagyobb tempóban gyűjtöm őket, mint ahogy olvasni tudnám. Színházba ritkán járok, de moziba elég sokat, remélem az is számít. (nevet)

És igen, kemény viták is előfordulnak közöttünk, de ezekben az a jó, hogy nem az egók csapnak össze, hanem a zenei elképzelések. Mindenki a legjobbat szeretné, és ha valamelyikünk meg van győződve arról, hogy az ő elképzelése tenné a legjobbat az adott dalnak, akkor az kiáll az igazáért, vagyis megvívjuk egymással a csatákat."

A teljes interjúhoz kattints ide!

 

MAGOR - Ígérj holnapot (a 2017-es A menedék albumhoz)

 
 

 A Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

 

Hammer TV

 
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
2021. december 6. (hétfő) 17:02

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet ismerkedni. A Ten nem is egy, hanem két új albumot készített el a világjárvány okozta kényszerpihenő miatt, de a két lemez között nincs kapcsolat, a Here Be Monsters tehát nem amolyan első rész, hanem egy önálló anyag. A producer maga Gary Hughes volt, a keverést és a maszterelést pedig Dennis Ward végezte, akivel már a 2011-es Stormwarning lemez óta együtt dolgoznak.   www.facebook.com/TenOfficial TEN: Gary Hughes - ének Dann Rosingana - gitár Steve Grocott - gitá Steve McKenna - basszusgitár Darrel Treece-Birch - billentyűs hangszerek + Markus Kullman - dobok (vendég)   TEN - Fearless (a 2022-as Here Be Monsters albumról) TEN - Here Be Monsters (02/18 - Frontiers) 01. Fearless...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS