SZÜKSÉGÁLLAPOT - Új klip az egri bandától: Egy kép még a fejemben

Februártól Alvinékkal mennek turnéra

2018. január 18. (csütörtök) 15:47

Tavaly tavasszal jelent meg az egri Szükségállapot lemeze, a legfrissebb videoklipjük pedig most készült el az Egy kép még a fejemben című dalhoz.

"Készítettünk egy újabb videót az új lemezhez, és ezúttal egy nosztalgikus hangulatú 2017-es évösszefoglalót tekintettünk koncepciónak, mert nagyon jó hangulatú koncertek és együttlétek voltak tavaly. Arra gondoltunk, hogy az akusztikus dalhoz készítjük el ezt a videót, mert a hangulat így valahogy megemelkedik. Külön hatalmas élmény, hogy ezt a dalt egy kiváló énekesnővel és egyben kiváló emberrel, Majoros Fannival rögzíthettük.

A videóért extra köszönet jár Zolnai Gergelynek és a The Ship Undergroundnak! Nagyon sokat jelentett nekünk ez az év is, idén pedig megkezdjük turnénkat - februártól - az Alvin és a Mókusok vendégeként, és persze további terveket is szövögetve!"

 www.facebook.com/szuksegallapot

 

SZÜKSÉGÁLLAPOT - Egy kép még a fejemben (a 2017-es albumhoz)Ric$ interjúja a csapattal a ricsandgreen.hu számára:


Hosszabb idő után újra aktív a Szükségállapot. Kezdjük talán azzal, hogy 2014-ben jegeltétek a bandát és elég bizonytalan volt, lesz-e folytatás. Miért alakult ez így?


"Körülbelül 2011-től szépen lassan alakult ez így ki. Mondhatnám azt is, hogy a felnőtté válás (meló stb.) miatt mindenkinél kicsit háttérbe szorult a zenekarosdi. Ráadásul ebben az időszakban volt egy dobos váltásunk, ami egy kicsit 'leoffolta' a lelkesedést, mert nem szerettük volna, de hát így hozta az élet.

Valahogy mindenkinek kicsit eltolódott a lelkesedése (engem kivéve :)). Amikor a gitárosunk, Balázs kiment Németországba dolgozni, az tetőzte ezt az egészet, mivel ő alapító tag és nélküle végképp nem akartuk ezt folytatni. Szóval, azt hiszem, itt vált bizonytalanná az egész Szükség jövője."Mikor kezdtétek azt érezni, hogy itt lenne az ideje újra a húrok közé csapni, új dalokat írni?

"2015 nyarán találkoztam azzal a dobosunkkal, aki 2011-ben kilépett tőlünk, és ő rákérdezett, hogy mit szólnék, ha újra megpróbálnánk. Természetesen egy jó nagy 'hát hogy a viharba ne' mellé azonnal százasvigyorba mentem át! El is kezdtük szervezni, hogy a többiekkel együtt újra mikor, hogyan menjen a próba, beszéljük meg stb.

Akkor már Balázs is félig itthon volt, szóval a Jóisten is azt akarta, hogy folytassuk. Mintha minden összeállt volna. Akkor megfogadtuk, hogy elkezdjük újra ezt az egészet, de most aztán mindent bele! Tudatosságot, több munkát raktunk az egészbe és megírtuk az új lemezt, kb. 2016 év elejétől októberig."Elég egyértelműen más ez az új lemez, mégis azonnal beazonosítható, hogy ti vagytok. Szerinted milyen lett az anyag, milyennek érzed most, milyenek a reakciók rá?

"Kicsit ez is az újrakezdés egyik hozománya, hogy megpróbáltuk érettebben kezelni a dalokat, tehát a megírásuknál azért rendesen odafigyeltünk - jobban, mint korábban. Viszont azt leszögezném, hogy nem direkt lett sötétebb, metalosabb ez a korong. Pusztán az elmúlt évek bennünk megragadt dolgait raktuk bele, teljesen őszintén és valahogy egy ilyen mélyebb dolog sült ki belőle, ami egyáltalán nem baj. Mindenképpen pozitív változásnak tudjuk ezt be a zenekar életében.

Szerintem egy elég komplex és változatos anyag lett, de még koránt sincs vége az ötleteknek! (nevet) Sokféle reakció van, ahogy ilyenkor az lenni szokott. Sokan bírálták a keménysége miatt, hogy ezek nem mi vagyunk, de itt megjegyezném, hogy ezek vagyunk csak mi igazán most 2017-ben, ezért is nem kapott címet a lemez.

Az ember alkalmazkodik a környezetéhez és tapasztal, innen merítve nem maradhat minden ugyanolyan véleményem szerint. A folyamatos változásokkal szembe kell néznünk, mert nem feltétlenül rosszak ezek a dolgok. Azt kifejezetten örömmel vettük, hogy olyanok is meghallgatják a lemezt, akik eddig nem szerették a Szükséget és pozitívan állítják be ezt az új anyagot. Szerintem több réteghez eljut most ez a lemez és az üzenete is. Ez a legfontosabb nekünk!"


A teljes interjúhoz kattints ide!

 

SZÜKSÉGÁLLAPOT - Az egymás háborúja (a 2017-es albumhoz)
SZÜKSÉGÁLLAPOT - Ezek mind mi vagyunk (szöveges videó a 2017-es albumhoz)
SZÜKSÉGÁLLAPOT - Talpunk alatt (a 2017-es albumról)


  
 

Hammer TV

 
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
2021. december 6. (hétfő) 17:02

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet ismerkedni. A Ten nem is egy, hanem két új albumot készített el a világjárvány okozta kényszerpihenő miatt, de a két lemez között nincs kapcsolat, a Here Be Monsters tehát nem amolyan első rész, hanem egy önálló anyag. A producer maga Gary Hughes volt, a keverést és a maszterelést pedig Dennis Ward végezte, akivel már a 2011-es Stormwarning lemez óta együtt dolgoznak.   www.facebook.com/TenOfficial TEN: Gary Hughes - ének Dann Rosingana - gitár Steve Grocott - gitá Steve McKenna - basszusgitár Darrel Treece-Birch - billentyűs hangszerek + Markus Kullman - dobok (vendég)   TEN - Fearless (a 2022-as Here Be Monsters albumról) TEN - Here Be Monsters (02/18 - Frontiers) 01. Fearless...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS