THE CRANBERRIES - Dolores O'Riordan énekesnő egy metal bandával készült dolgozni Londonban

Nyugodjék békében!

2018. január 16. (kedd) 07:43

A The Cranberries énekesnőjének váratlan halálával kapcsolatban továbbra is csak annyit tudni, hogy a 46 éves Dolores O'Riordan Londonban, a Hyde Park melletti Hilton hotelben hunyt el. A helyi rendőrséget hétfőn reggel 9 után értesítették a hotelből, hogy holtan találták az énekesnőt.

Annyit már korábban is tudni lehetett, hogy Dolores egy lemezfelvétel miatt tartózkodott az angol fővárosban, ezzel kapcsolatban viszont van új információ. Nem egy új The Cranberries anyagon, és nem is egy szólólemezen dolgozott, hanem a Bad Wolves nevű metal bandánál készült vendégeskedni a Zombie című Cranberries sikerdal feldolgozásában. A Tommy Vext énekes (ex-Divine Heresy, ex-Snot, Westfield Massacre) vezette Bad Wolves a készülő albumára vette fel ezt a számot, az Eleven Seven Music kiadó főnöke, Allen Kovac pedig sok éven át menedzsere volt a Cranberries-nek.

 Kovac átküldte Doloresnek a dalt, az énekesnő pedig felvette a kapcsolatot a bandával, és felajánlotta a segítségét. A felvételek koordinálását a kiadó ügyvezetője, Dan Waite végezte, aki régóta barátja volt Doloresnek.Allen Kovac:

"Amikor először találkoztam Dolores-szel, azonnal tudtam, hogy mekkora tehetség. Óriási szakmai megtiszteltetés, hogy menedzsere lehettem a bandának, és hogy részt vehettem a Zombie elkészítésében, ami a maga idejében az egyik legnagyobb siker volt. Amikor Dan Waite azzal hívott fel, hogy Dolores közreműködhetne a Bad Wolves Zombie feldolgozásában, azonnal izgatott lettem, hogy újra részese lehetek annak a varázslatnak, amire csak Dolores képes. Részvétem a gyermekeinek és remélem, hogy békére lelnek a tragédia ellenére."

 

THE CRANBERRIES - Zombie (akusztikus verzió, 2017)

 Dan Waite:


"Mélyen megrázott a barátom, Dolores halála. A Universal kiadónál együtt dolgoztam a Cranberries zenekarral és azóta is kapcsolatban maradtunk.

A múlt éjjel, nem sokkal éjfél után Dolores még üzenetet hagyott a rögzítőmön, hogy mennyire tetszik neki a Bad Wolves zenekar Zombie verziója, és hogy nagyon várja a stúdiós találkozásunkat, amikor rögzítjük az énektémáit. A hangja alapján tele volt élettel, viccelődöttm és izgatottan várta, hogy a hét folyamán találkozzon velem és a feleségemmel. A halálhíre lesújtó volt, és részvétem Donnak, a volt férjének, a gyermekeiknek, valamint Dolores édesanyjának."
  Tommy Vext (Bad Wolves):

"A Zombie egy hihetetlenül személyes dal... Mindig is úgy éreztük, hogy Dolores őszintesége, nyers tisztasága, mind a színpadon, mind a felvételeken, olyasmi, amire minden bandának törekednie kell... Amikor értesültünk arról, hogy énekelni akar a saját Zombie verziónkban, az a leghatalmasabb elismerés volt számunkra. Ennél nagyobb elismerést nem kaphat egy zenekar."


Dolores O'Riordanról tudni lehetett, hogy bipoláris depresszióban szenved, tavaly több koncertet is le kellett mondani az egészségi állapota miatt - a zenekar közleménye szerint hátproblémái voltak. Karácsonykor a zenekar Facebook oldalán azt írta, hogy jól van - írja a BBC.

Az ír elnök is részvétét nyilvánította az államfő hivatalának honlapján.


"Sajnálattal hallottam Dolores O'Riordan zenész, énekesnő és író halálhírét. Dolores O'Riordan és a The Cranberries óriási hatással voltak a rock és pop zenére Írországban, de nemzetközileg is" - olvasható Michael D. Higgins közleményében.


 

Hammer TV

 
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
2021. november 29. (hétfő) 14:13

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part II.-hoz, a 2019-es lemezük második részéhez. Akárcsak az első Alchemy lemezt, az újat is Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween gitáros) produceri irányításával rögzítette a melodikus, progos metal csapat, a keverés és a maszter is Roland munkája. Tony Hernando gitáros szerint az új anyag súlyosabb és komorabb hangulatú lett: "Mindenki ismeri a régi mondást: 'Egy második rész sosem olyan jó, mint az első...',  de őszintén szólva, azt hiszem, hogy ez a lemez kivételnek számít. Roppant erős dalok gyűjteménye ez, különféle elemekkel kiegészítve, amelyek összességében ismerőssé, mégis mássá teszik ezt a második részt. Minden album varázsa az egyediségében rejlik, és végső soron ez volt a célunk: az, hogy ne ismételjük...

BETHLEHEM - Onielar énekesnő teljes mellrákkezelésen esett át
BETHLEHEM - Onielar énekesnő teljes mellrákkezelésen esett át

A német black metal színtéren 1997 óta aktív Darkened Nocturn Slaughtercult alapító gitárosa/énekesnője, aki egyben 2014 óta a Bethlehem énekesnője is, Onielar a közösségi...

ESCAPE MY SHADOWS - Klippel a fiatal metal ötös harmadik dala: Látszat
ESCAPE MY SHADOWS - Klippel a fiatal metal ötös harmadik dala: Látszat

Hamarosan megjelenik a fiatal srácokból álló modern metalos Escape My Shadows bemutatkozó albuma, a Minden szóval, harmadik előzetesként pedig itt a klippel kísért Látszat daluk. "Mi...

IMÁGÓ - Klippremier: Lapot a húszra
IMÁGÓ - Klippremier: Lapot a húszra

A februári számunk extra CD-mellékleteként jelent meg az Imágó zenekar első nagylemeze, és annak második dalához - Lapot a húszra - készült el a csapat friss klipje. "Minden...

MINA - Új videoklip a nyíregyházi triótól: Fődút
MINA - Új videoklip a nyíregyházi triótól: Fődút

2022 tavaszára várható a nyíregyházi Mina második nagylemeze, a Vadgender, az új klipjük azonban még a tavasszal kiadott Kár beléd lemez Fődút dalához készült el. Máris...

PRAYING MANTIS - Januárban jön a Katharsis album, az első dal: Cry For The Nations
PRAYING MANTIS - Januárban jön a Katharsis album, az első dal: Cry For The Nations

Katharsis címmel január 28-án egy új stúdióalbummal jelentkezik a Brit Heavy Metal Új Hullámának egyik karakteres csapata, a Praying Mantis. A brit hard rockerek legutóbbi lemeze a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS