NEW FRIEND REQUEST - Dal- és klippremier: Előttünk szakadék

Tavaszra várható a Nem kel fel a Nap című lemezük

2017. december 31. (vasárnap) 10:11 | utoljára módosítva: 2017. december 31. (vasárnap) 11:41

Új dallal és klippel jelentkezett a modern metal vonalas budapesti New Friend Request, és akárcsak a tavasszal bemutatott Zavar a lárma, ez a nóta is a 2018 tavaszára várható Nem kel fel a Nap című lemezük előfutára.

"Az Előttünk szakadék egy újabb mérföldkő számunkra - mondja a nóta és a klip kapcsán a frontember Kerecsen László. - Azt gondolom, sikerült mind a zenével, a hangzásvilággal, a szöveggel, az általunk közvetített energiával és a mondanivalóval is megtalálni azt az ízt, amire már azt lehet mondani, hogy ez 'NFR-es'. A Sárból vízhez hasonlóan ez sem mondható egy tipikus 'szerelmes' dalnak. Ahogy akkor is, ennél a számnál is fontosnak találtam, hogy az emberi kapcsolatok egy olyan oldalát mutassam be, amiről nagyon ritkán szólnak dalok..."
 


www.facebook.com/newfriendrequestAz Előttünk szakadék egy kapcsolat azon szakaszát mutatja be, amikor akarva akaratlanul is két embert feladatok és döntések elé állít a közös élet. Már nem az számít, hogy ki ad többet vagy kevesebbet a kapcsolathoz, hanem ahhoz a bizonyos életszakaszhoz érkezik két ember közös jövője, amikor a másik szemébe kell nézni és azt mondani, hogy ezt vagy együtt kell végigcsinálnunk, vagy sehogy!

A dal egy külön érdekessége, hogy a kórus és csorda vokál részekben kivétel nélkül olyan énekesek és énekesnők szerepelnek, akik valamilyen formában kapcsolódnak a zenekarhoz. Akar szerepeltek már korábbi számokban, volt zenekarainkban, vagy éppen a lemez studió felvételeiben segédkeznek folyamatosan.

Mivel sokan ezt nem is gondolnák, így itt a teljes névsor, akiknek ezúton is borzalmasan köszönjük a részvételt: Besnyő Gabriella (Nova Prospect), Karai Anna (Lifehack), Bokodi Bálint (Lost Continent), Diószegi Kiki (Down For Whatever), Németh Attila (3Land, Turn Of Mind), Hunyadi Zoltán (Sunset).


A videó a tőlünk már megszokott módon az általam vezetett Syndrome Production műhelyéből gurult ki, ahol a rendezésen kívül ezúttal az utómunkálatokból is jóval több részt vettem ki az eddigi klipjeinkhez képest. Mivel a dalhoz is sokkal több személyes érzelmem fűződik, így fontosnak találtam, hogy jobban beleássam magam ezen munkafolyamatokba is, a minél hitelesebb végeredmény érdekében.

Nem mehetünk el szó nélkül a kisfilm két főszereplője Mészáros Mónika és Farkas Péter mellett sem, hiszen borzalmasan profin és valósághűen hozták karaktereiket, ami nem véletlen, hiszen ők a való életben is egy párt alkotnak. Arról nem is beszélve hogy extravagáns egyéniségükkel abszolút illenek a klip és a zenekar stílusához.

 


NEW FRIEND REQUEST - Előttünk szakadék (2017)
Ahogy azt már a legutóbbi videó (Zavar a lárma) megjelenésénél elmondtam, a készülő lemez jövő tavasszal Nem kel fel a Nap címmel fog egy kicsit vicces szóhasználattal napvilágot látni!

A 2018-as év ténylegesen egy igen erős vízválasztónak ígérkezhet a zenekar életében, ugyanis egy két felvonásos, határon túlra is kiterjedő turné keretein belül fogjuk a lehető legtöbb helyre elvinni élőben is a lemezt.

Ezen kívül jövőre további 3 videóklippel készülünk, valamint a talán ilyenkor legfontosabbnak mondható esemény, a fővárosi lemezbemutató nagykoncert időpontja is hivatalossá vált: 2018. április 20., a rendezvénynek pedig a Dürer Kert ad majd otthont!NEW FRIEND REQUEST - Zavar a lárma (2017)
A zenekar hivatalos oldalain folyamatosan nyomon tudjátok követni az aktualitásokat, és első kézből értesülni az újdonságokról!

www.facebook.com/newfriendrequest

www.instagram.com/NFRBAND

www.youtube.com/NEWFRIENDREQUESTTUBE

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
WOLFHEART - Gyilkos új dal a márciusi EP-ről: Hereditary
2021. március 2. (kedd) 18:27

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó dalt, amelyben egy vendégénekes is hallható, Petro az ukrán Wolfanger zenekarból, már korábban bemutattuk, most pedig a Hereditary nótával is lehet ismerkedni. Tuomas Saukkonen, a Wolfheart frontembere: "Zeneileg a Hereditary egész másmilyen, mint a Skull Soldiers. Az az egyik leginkább death metal-orientált nóta, amit valaha írtam, a Hereditary viszont egy jóval dallamosabb, akár heroikusnak is mondható nóta. Itt is a háború sötét, komor tematikája jelenik meg, mégpedig az a tény, hogy egy válságos vagy szorult helyzetben bárkiből lehet gyilkos, az a gyűlölet mindnyájunkban ott szunnyad." Az új EP két friss dala is a Téli Háborúhoz kapcsolódik, amely a csapat tavalyi Wolves Of Karelia lemezének fő témáját adta. A Skull Soldiers dal arról a...

HELLOWEEN - Ilyen lesz az epikus új daluk, a Skyfall
HELLOWEEN - Ilyen lesz az epikus új daluk, a Skyfall

Még pont egy hónap van hátra, mire megismerhetjük a Skyfall című új Helloween dalt, de a beharangozóját már most közzétették. Egy epikus Kai Hansen-szerzeménnyel, egy Skyfall...

HEALIN' SCARS - Dalpremier a budapesti zenekartól: Lélekharang
HEALIN' SCARS - Dalpremier a budapesti zenekartól: Lélekharang

Lélekharang címmel egy új dallal jelentkezett a Healin' Scars, egy 2017-ben alakult budapesti modern hard rock zenekar "A bandánk 2017-ben alakult és rá egy évre készítettük el a...

PABLO AND THE ESCOBARS - Itt van az új hazai banda teljes első EP-je: Play With My Blues
PABLO AND THE ESCOBARS - Itt van az új hazai banda teljes első EP-je: Play With My Blues

Play With My Blues címmel még január végén mutattunk be egy klippel kísért EP-előzetes dalt egy új hazai blues-rock bandától, a tavaly alakult Pablo and the Escobars-tól. Most már a...

SZIJÁRTÓ ZSOLT - Nyáron jön a második lemez, dalpremier: Túl ezer halálon
SZIJÁRTÓ ZSOLT - Nyáron jön a második lemez, dalpremier: Túl ezer halálon

Nyárra várható Szijártó Zsolt második szólóalbuma, a 2019-es Stoppos a galaxisban lemez utódjáról már itt is van az első dal. Hallgasd meg Túl ezer halálon nótát! "Sziasztok!...

A DAL 2021 - Közönségszavazatokkal döntőbe jutott a Mudfield
A DAL 2021 - Közönségszavazatokkal döntőbe jutott a Mudfield

Tegnap este A Dal 2021 első elődöntőjéből a közönségszavazatoknak köszönhetően a döntőbe jutott a szeghalmi Mudfield. Ezúttal akusztikus verzióban hangzottak el a A Dalba nevezett...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS