SZIVA BALÁZS - Klipes karácsonyi feldolgozás a RomEr frontemberétől: Szép ünnep

December 29-én RomEr koncert a Crazy Mamában

2017. december 23. (szombat) 05:41

Szép ünnep címmel egy karácsonyi (feldolgozás) dal klipjével jelentkezett Sziva Balázs, a RomEr frontembere

"Európában már több helyen kifejezetten tiltják a karácsonyi énekeket, nehogy 'mások érzékenysége' sérüljön, ezért aztán úgy gondoltam, hogy amíg még lehet, én rögzítek egy ilyet - mondta Balázs a Kiss T. Attilának adott friss interjú során. - Ez talán a világ legismertebb karácsonyi dalának, a Bing Crosby féle White Christmas-nek a magyar verziója, az én értelmezésemben, ami egy határozott állásfoglalás is a részemről. Nagyon szomorú, hogy az agyatlan és korrupt politikusok miatt ma már a géppisztolyos katonák látványa úgy hozzátartozik a Karácsonyhoz, mint a mézeskalács meg a fenyőillat."
(Fotók: www.facebook.com/nickokattografi)
 


Sziva Balázs a Facebookon
Pár nap múlva, 29-én a fővárosi Crazy Mamában egy szinte minifesztiválnak is nevezhető eseményen játszotok, ahol a Nemzeti Front és az Angry Noise társaságában léptek fel, itt szintén az Itthon vagyunk albumé lesz a főszerep.

"Igen, és ez egyben az évzáró koncertünk is, hiszen jövő márciusig máshol nem lehet majd velünk találkozni élőben. A műsor első felében a teljes Itthon vagyunk lemez elhangzik majd, a második részben pedig a kihagyhatatlan közönségkedvencek kerülnek sorra. Egy igazi forró hangulatú klubbuli várható. A hely befogadóképessége véges, így érdemes elővételben jegyet váltani."
 


SZIVA BALÁZS - Szép ünnep (Bing Crosby, White Christmas, 2017


 


December elején publikált az Action egy új dalt videoklipként, amit azért említünk meg itt, mert te is szerepelsz az Állatkínzó címet kapott kisfilmben. Erről elmondanád a legfontosabb infókat?

"Még nyáron indult el a 'Szurkolók az állatkínzás ellen' mozgalom, ami rövid idő alatt nagyon ismertté vált, legfőképp a hatásos állatmentő akciói révén. Én is elmentem egy párszor a srácokkal, például az emlékezetes bicskei megmozduláson is részt vettem, ahol hat, borzalmas állapotban lévő kiskutyát sikerült kihozni egy cigányputriból. Augusztus végén felhívott Szendrey Zsolti, az Action énekese, hogy az új lemezükre felvesznek egy állatvédelemmel kapcsolatos dalt és szerepelnék-e benne? Igent mondtam és a hozzá készült klipben is feltűnök, méghozzá egy csodaszép hófehér pitbull, Snow társaságban, aki sajnos most még a tárnoki Árvaház a gazdátlanokért kutyamenhelyen él."
 


ACTION feat. SZIVA BALÁZS- Állatkínzó (a 2018-as Ébredő erő album előzeteseként)
Legutóbbi beszélgetésünkkor a Sziva 40 születésnapi koncertedre készülődve búcsúztunk el egymástól. Ha egy jó nagyot ugrunk az időben, akkor legfrissebb híradásként már azt tudjuk közölni, hogy ennek a jubileumi bulinak az anyaga jövő márciusban meg is fog jelenni, mégpedig a HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként.

"Az a koncert az idei év legnagyobb szabású fellépése volt számomra. Több mint négy órán keresztül voltam színpadon, megidézve az egész eddigi zenei pályafutásomat az összes korábbi és jelenlegi együttesemmel. Öt zenekartól 48 dal szólalt meg. Rengetegen jöttek el aznap a Barba Negrába, ami ma egyértelműen a legjobb fény-, hang- és vizuális technikával felszerelt hazai rock koncerthelyszín, nem véletlen, hogy évek óta folyamatosan a legnagyobb itthoni és nemzetközi produkcióknak ad helyet. Így aztán mindenképpen szerettem volna megörökíteni az estét, így hang- és képfelvétel is készült a buliról.

Ez valóban egy nem mindennapi este volt, így az ott rögzített anyag is különleges módon fog megjelenni. A HammerWorld – hazánk 'leghangosabb rockmagazinja' – több évtizedes létezése alatt fogalommá vált a hazai rock/metal rajongók táborában, így megtisztelő, hogy a lap extra mellékleteként jöhet majd ki a CD, aminek az az előnye, hogy az ország összes újságárusító helyén kapható lesz. Tehát aki 990 Ft-os áron megveszi a magazint, egyben megkapja a koncertlemezt is."És mi lesz a képfelvétel sorsa?

"Lényegében emlék gyanánt, mindössze három kamerával rögzítették a koncertet, de olyan jól sikerült a vágás, hogy 2018 márciusában ezt is a közönség elé tárjuk. Az egész felkerül a Youtube-csatornánkra, így bárki ingyen megnézheti majd."


A teljes interjúhoz kattints ide!


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
WOLFHEART - Gyilkos új dal a márciusi EP-ről: Hereditary
2021. március 2. (kedd) 18:27

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó dalt, amelyben egy vendégénekes is hallható, Petro az ukrán Wolfanger zenekarból, már korábban bemutattuk, most pedig a Hereditary nótával is lehet ismerkedni. Tuomas Saukkonen, a Wolfheart frontembere: "Zeneileg a Hereditary egész másmilyen, mint a Skull Soldiers. Az az egyik leginkább death metal-orientált nóta, amit valaha írtam, a Hereditary viszont egy jóval dallamosabb, akár heroikusnak is mondható nóta. Itt is a háború sötét, komor tematikája jelenik meg, mégpedig az a tény, hogy egy válságos vagy szorult helyzetben bárkiből lehet gyilkos, az a gyűlölet mindnyájunkban ott szunnyad." Az új EP két friss dala is a Téli Háborúhoz kapcsolódik, amely a csapat tavalyi Wolves Of Karelia lemezének fő témáját adta. A Skull Soldiers dal arról a...

HELLOWEEN - Ilyen lesz az epikus új daluk, a Skyfall
HELLOWEEN - Ilyen lesz az epikus új daluk, a Skyfall

Még pont egy hónap van hátra, mire megismerhetjük a Skyfall című új Helloween dalt, de a beharangozóját már most közzétették. Egy epikus Kai Hansen-szerzeménnyel, egy Skyfall...

HEALIN' SCARS - Dalpremier a budapesti zenekartól: Lélekharang
HEALIN' SCARS - Dalpremier a budapesti zenekartól: Lélekharang

Lélekharang címmel egy új dallal jelentkezett a Healin' Scars, egy 2017-ben alakult budapesti modern hard rock zenekar "A bandánk 2017-ben alakult és rá egy évre készítettük el a...

PABLO AND THE ESCOBARS - Itt van az új hazai banda teljes első EP-je: Play With My Blues
PABLO AND THE ESCOBARS - Itt van az új hazai banda teljes első EP-je: Play With My Blues

Play With My Blues címmel még január végén mutattunk be egy klippel kísért EP-előzetes dalt egy új hazai blues-rock bandától, a tavaly alakult Pablo and the Escobars-tól. Most már a...

SZIJÁRTÓ ZSOLT - Nyáron jön a második lemez, dalpremier: Túl ezer halálon
SZIJÁRTÓ ZSOLT - Nyáron jön a második lemez, dalpremier: Túl ezer halálon

Nyárra várható Szijártó Zsolt második szólóalbuma, a 2019-es Stoppos a galaxisban lemez utódjáról már itt is van az első dal. Hallgasd meg Túl ezer halálon nótát! "Sziasztok!...

A DAL 2021 - Közönségszavazatokkal döntőbe jutott a Mudfield
A DAL 2021 - Közönségszavazatokkal döntőbe jutott a Mudfield

Tegnap este A Dal 2021 első elődöntőjéből a közönségszavazatoknak köszönhetően a döntőbe jutott a szeghalmi Mudfield. Ezúttal akusztikus verzióban hangzottak el a A Dalba nevezett...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS