ICED EARTH - John Schaffer szerint ezért nem lett igazán nagy banda belőlük

Januárban Európa-turné, de magyar buli nélkül

2017. december 18. (hétfő) 12:27

Még a nyáron jött ki az Iced Earth új stúdióalbuma, az Incorruptible, januárban pedig újra Európába jön az amerikai power metal csapat, magyar bulijuk azonban ezzel a körrel nem lesz. Jon Schaffer gitáros/főnök a SiriusXM-nek adott interjújában arról beszélt, hogy miért nem lett az Iced Earth igazán nagy csapat.

"Szerintem ez több dolog kombinációja (kiadó és felállás változások) miatt alakult így. Ha visszamegyünk a banda rettenetesen korai időszakához, a brutális kezdetekhez, az akkori szerződésünket tekintve egy kész csoda, hogy egyáltalán életben maradt az Iced Earth, hogy egészen őszinte legyek...
www.facebook.com/OfficialIcedEarth...Brutális volt, egy igazi rabszolgaság. És bizonyos fokig a korai évek tagcseréi is közrejátszottak, ez nem kétséges.

Ugyanakkor hiszek még valamiben, és az a megfelelő időzítés. Ha az Iced Earth mondjuk nyolc évvel korábban indul, vagy netán tízzel, akkor nagyon is passzoltunk volna a színtérhez.

Amikor a legelső albumunk kijött 1990-ben, erre mindenki emlékszik, az a tampai nagy death metal korszak volt. A független kiadók mind az ilyen típusú csapatokat szerződtették. És valahogy fura volt, hogy felbukkant ott egy melodikus metal banda. Bárminek lehetett minket nevezni, speednek, thrashnek, powernek, mindet hallottam, de valójában mi csak metal vagyunk. Igen, egy metal banda. És ha a csapat történetének ezt az időszakát nézzük, az egy küzdelem volt. Mindig is küzdelem volt.

Szóval, mindenezek kombinációja a magyarázat, érzetem szerint, de nem sajnálom, hogy így történt, mert így is pokoli nagy hatásunk volt. Van egy nagyon-nagyon lojális táborunk. És nagy is ez a tábor.

Amikor Kínába mentünk, fogalmam sem volt, hogy mire számíthatunk. 'Vajon milyen lesz?' És kiderült, hogy ott is minden nagyon remek. És persze még nincs vége semminek. Bőven van még mit mondanunk és tennünk. Kiderül majd, merre visz még az utunk, de én elégedett vagyok a sikereinkkel. Van egy rakás banda, amelyik az egyik golyóját is odaadná mindazért, amit elértünk."ICED EARTH - Black Flag (a 2017-es Incorruptible albumhoz)Arról, hogy gondolta-e volna, hogy ilyen hosszú pályafutása lesz az Iced Earthnek:

"Vicces, de bizonyos szempontból igen! (nevet) Már kiskölyökként is rettentő elszánt voltam. Maximálisan. A kezdetek kezdetétől fogva. A bukás gondolata bennem fel sem merült.

Lényegében eljöttem otthonról, már tinédzserként. Nem volt alattam biztonsági háló. Mindig is az volt a hozzáállásom, hogy bukásról szó sem lehet. Bármit megteszek, amit kell. És hálás vagyok, ne érts félre, de mindvégig hittem abban, hogy el fogunk érni valamit a bandával.

Az Iced Earth-nek nagyon hűséges a tábora. És ez egy kihívást jelentő pozíció, ugyanis nagyon-nagyon sok éven át ott mozogtunk közvetlenül a felszín alatt, a határán annak, hogy igazán nagy banda legyünk.

Azonban nincs olyan anyagi hátterünk, hogy egy komoly stábot alkalmazzunk, így a meló java rám marad, és persze a menedzsmentre, de ahhoz, hogy minden működjön, irgalmatlan melót kell belefektetni a színfalak mögött. Ez az, ami megnehezíti a dolgokat. És idővel előjönnek ennek hátulütői is.

Néha muszáj egy kicsit lassítani, egy kicsit szusszanni. Néha túl sok mindent vesz a nyakába az ember, ezt a sok melót. Kihívás ebben a középmezőnyben nyomulni. Tényleg az.

Amikor egy bandának sikerül az áttörés, hirtelen ott terem egy rakás pénz, ami lehetővé teszi a stáb bővítését, a munka megosztását. Ez az egyik oka annak, hogy igyekszünk eljutni ide, ezen folyik most is a munka a főhadiszállásunkon."ICED EARTH - Clear The Way (December 13th, 1862) (szöveges videó a 2017-es Incorruptible albumhoz)Az Iced Earth soraiba még 2015-ben visszatért Brent Smedley dobos, a 2016-ban kilépett Troy Seele gitáros helyét pedig a 24 éves Jake Dreyer (Kobra And The Lotus, Witherfall, ex-White Wizzard) vette át. Az új lemezborítót David Newman-Stump és Roy Young készítette.ICED EARTH - Great Heathen Army (szöveges videó a 2017-es Incorruptible albumhoz)
ICED EARTH - Raven Wing (szöveges videó a 2017-es Incorruptible albumhoz)
ICED EARTH - Seven Headed Whore (szöveges videó a 2017-es Incorruptible albumhoz) 


 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
WOLFHEART - Gyilkos új dal a márciusi EP-ről: Hereditary
2021. március 2. (kedd) 18:27

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó dalt, amelyben egy vendégénekes is hallható, Petro az ukrán Wolfanger zenekarból, már korábban bemutattuk, most pedig a Hereditary nótával is lehet ismerkedni. Tuomas Saukkonen, a Wolfheart frontembere: "Zeneileg a Hereditary egész másmilyen, mint a Skull Soldiers. Az az egyik leginkább death metal-orientált nóta, amit valaha írtam, a Hereditary viszont egy jóval dallamosabb, akár heroikusnak is mondható nóta. Itt is a háború sötét, komor tematikája jelenik meg, mégpedig az a tény, hogy egy válságos vagy szorult helyzetben bárkiből lehet gyilkos, az a gyűlölet mindnyájunkban ott szunnyad." Az új EP két friss dala is a Téli Háborúhoz kapcsolódik, amely a csapat tavalyi Wolves Of Karelia lemezének fő témáját adta. A Skull Soldiers dal arról a...

HELLOWEEN - Ilyen lesz az epikus új daluk, a Skyfall
HELLOWEEN - Ilyen lesz az epikus új daluk, a Skyfall

Még pont egy hónap van hátra, mire megismerhetjük a Skyfall című új Helloween dalt, de a beharangozóját már most közzétették. Egy epikus Kai Hansen-szerzeménnyel, egy Skyfall...

HEALIN' SCARS - Dalpremier a budapesti zenekartól: Lélekharang
HEALIN' SCARS - Dalpremier a budapesti zenekartól: Lélekharang

Lélekharang címmel egy új dallal jelentkezett a Healin' Scars, egy 2017-ben alakult budapesti modern hard rock zenekar "A bandánk 2017-ben alakult és rá egy évre készítettük el a...

PABLO AND THE ESCOBARS - Itt van az új hazai banda teljes első EP-je: Play With My Blues
PABLO AND THE ESCOBARS - Itt van az új hazai banda teljes első EP-je: Play With My Blues

Play With My Blues címmel még január végén mutattunk be egy klippel kísért EP-előzetes dalt egy új hazai blues-rock bandától, a tavaly alakult Pablo and the Escobars-tól. Most már a...

SZIJÁRTÓ ZSOLT - Nyáron jön a második lemez, dalpremier: Túl ezer halálon
SZIJÁRTÓ ZSOLT - Nyáron jön a második lemez, dalpremier: Túl ezer halálon

Nyárra várható Szijártó Zsolt második szólóalbuma, a 2019-es Stoppos a galaxisban lemez utódjáról már itt is van az első dal. Hallgasd meg Túl ezer halálon nótát! "Sziasztok!...

A DAL 2021 - Közönségszavazatokkal döntőbe jutott a Mudfield
A DAL 2021 - Közönségszavazatokkal döntőbe jutott a Mudfield

Tegnap este A Dal 2021 első elődöntőjéből a közönségszavazatoknak köszönhetően a döntőbe jutott a szeghalmi Mudfield. Ezúttal akusztikus verzióban hangzottak el a A Dalba nevezett...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS