ZZ TOP - Boldog születésnapot Billy Gibbons-nak!

1949-ben ezen a napon született a texasi trió frontembere

2017. december 16. (szombat) 18:32

1949-ben ezen a napon született Billy Gibbons, a ZZ Top frontembere, akinek a Rolling Stone tett fel néhány kérdést, és nem is feltétlenül zenei jellegűeket.A legjobb tanács, amit valaha kaptál?

"B.B. King egy elég egyszerű kijelentést intézett hozzám egyszer: azt tanuld meg játszani, amit hallani akarsz. Amikor megpróbálsz megtanulni egy hangszeren játszani, esélyes, hogy egy olyan tanárral akadsz össze, akinek minden bizonnyal van egy elképzelése arról, hogy mit kéne megtanulnod. De ha azt tanulod meg, amit igazából hallani akarsz, akkor máris egy lépéssel előrébb jársz."Kikapcsolódásként mit szeretsz csinálni?


"Óriási mázlim van, mert beléphetek Jimmy Shine titkos világába. Ő egy kaliforniai hot-rodder, aki valóban ismeri a dörgést. Nemcsak beenged a garázsába, de néha még a franciakulcsot vagy a hegesztőpisztolyt is megfoghatom."
Melyik várost szereted a legjobban az egész világon?


"Las Vegast. Ott van az egyik kedenc házam. Az én órám zenész-módra jár, Las Vegas pedig a nap minden órájában nyitva áll. Ráadásul ott minden szögletes, semmi sem gömbölyű. Amikor az ember ezt az utazós, bizonytalan életet éli, nem szeretji a gömbölyű dolgokat, még a karosszék karfáját tekintve sem. Egy klassz, szögletes szék kell nekem, jól beazonosítható sarkokkal."A szerencsejátékokat is szereted?

"Naná. Kockázni szoktunk. Megyünk a craps asztalhoz és reménykedünk a 7-esben vagy a 11-esben." Gyerekkorodban melyik volt a kedvenc könyved és miért?

"A Jr's Fun To Drow, amit azt hiszem, hogy 1944-ben adtak ki eredetileg, és ha mázlista vagy, az eBay-en el is csípheted. Az a könyv tényleg megtanítja rajzolni a gyerekeket, oldalról oldalra. Körökkel, négyszögekkel és oválisokkal indít, aztán ezeket kombinálhatod a minták alapján. Nagyon informatív könyv."


ZZ TOP 1975 És melyik a legkedvesebb könyved mind közül?

"Egy szürreális könyv Haruki Murakamitól, az a címe, hogy a Világvége és a keményre főtt csodaország. Pár évente mindig újra elolvasom. Kétségtelen, hogy egy kicsit félelmetes. Nagyon hatásosan szakít ki a folytonos agyalásból, mert a kreatív agy olyan, hogy nem hagyja nyugton az embert. Van ezzel kapcsolatban egy nagyon jó mondás: 'Emlékeztető a kreativitásra hajlamosaknak: nem szükséges minden labdát lecsapni'."A legönzőbb vásárlásod?

"Az első jogdíjamból vettem egy Cadillac Eldoradót, egy lenyitható tetőst. Mindenhol hófehér volt. Ez egy igazán önkényeztető vétel volt, és ezzel indult nálam az autó-mánia, ami kiterjed az újakra, a régiekre, valamint a kettő között mindenre..."Gene Simmons szerint a rock halott. Szerinted is?

"Talán az ő fejében valóban az. Az én fejemben azonban ma is egy elég masszív módja az önkifejezésnek. A rock segítségével tényleg meg lehet szabadulni a stressztől, ami nagyon is egészséges."A hip-hop zenét szereted?

"Eléggé. Emiatt is nagyon klassz volt Houstonban felnőni és ott lógni. Az ottani hip-hop és rock színteret nagyon élveztük. A Digital Service Recording-nél mindig összefutottunk a hip-hop arcokkal. Ők tudni akarták, hogy kell gitározni, mi meg kíváncsiak voltunk arra, hogy hogyan hozzák össze azokat az őrült ütemeket. Remek ötletcserék folytak."
Egészen 2005-ig nem nősültél meg. Miért vártál ezzel ilyen sokáig?

"Jó párszor az oltár elé járulhattam volna, de aztán rájöttem, hogy az élet túl rövid. Addig kell mindent kipróbálni, amíg még lehet. Okés, akkor próbáljuk ki ezt is! És kiderült, hogy a házasság egy kellemes dolog."Eszedbe jutott valaha, hogy megszabadulj a szakálladtól?

"Évekkel ezelőtt kaptunk egy ajánlatot, hogy egy nagyon komoly összeg ellenében legyünk simabőrűek. Egy másodpercig el is gondolkodtunk rajta! (nevet) De nem voltunk biztosak abban, hogy mi is van a szakáll alatt, így bölcsen passzoltuk a lehetőséget. Ami korábban egy elég feltűnő viselet volt, abból látszólag mára divat lett, emiatt ma már nem keltünk akkora feltűnést az utcán. Régebben mindig azt hitték, hogy vagy valami westernfilmből szöktünk meg vagy vallási fanatikusok vagyunk."Szivószállal iszod a sört, hogy a szakállad ne legyen sörhabos. Van egyéb szokásod is, ami a szakáll miatt alakult ki?

"Van egy visszatérő kérdés: 'Az ágyban a takaró alatt vagy a takaró felett van a szakállad?' Nos, ez sok mindentől függ. Ez olyan, mint a szabadban... Az időjárástól függ! (nevet) De ha szakállat növesztesz, azt tudnod kell, hogy mindenhová elkísér... És az is fontos, hogy kiismerd magad az ápolószerek között. Mindig legyen nálad egy csomó kondicionáló szer!"


Olvastam, hogy a hotelekben inkább a padlón alszol, és nem az ágyban. Ennek mi az oka?


"Manapság annyira puhák és süppedősek a matracok, hogy aki nem bírja az ilyesmit, az könnyen kikészül tőlük. Emiatt inkább a padlón ágyazok meg magamnak. Igyekszem is jóban lenni a takarítókkal, mert könnyen meglepődhetnek, amikor az ember féltucatnyi extra takarót kér, féltucat extra párnával. És még egy extra lepedőt is."És mit gondol erről a feleséged?

"Már beletörődött... Csatlakozni is szokott hozzám ebben a piknik-zónában! (nevet) Aztán ha elálmosodik, felmászik az ágyra. Szóval, ezt is meg tudjuk oldani. Ha pedig arra vágyik, hogy tutujgassam egy kicsit, akkor felmászom mellé és megölelgetem. Ezt azért muszáj megtennem."


 


Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
WOLFHEART - Gyilkos új dal a márciusi EP-ről: Hereditary
2021. március 2. (kedd) 18:27

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó dalt, amelyben egy vendégénekes is hallható, Petro az ukrán Wolfanger zenekarból, már korábban bemutattuk, most pedig a Hereditary nótával is lehet ismerkedni. Tuomas Saukkonen, a Wolfheart frontembere: "Zeneileg a Hereditary egész másmilyen, mint a Skull Soldiers. Az az egyik leginkább death metal-orientált nóta, amit valaha írtam, a Hereditary viszont egy jóval dallamosabb, akár heroikusnak is mondható nóta. Itt is a háború sötét, komor tematikája jelenik meg, mégpedig az a tény, hogy egy válságos vagy szorult helyzetben bárkiből lehet gyilkos, az a gyűlölet mindnyájunkban ott szunnyad." Az új EP két friss dala is a Téli Háborúhoz kapcsolódik, amely a csapat tavalyi Wolves Of Karelia lemezének fő témáját adta. A Skull Soldiers dal arról a...

HELLOWEEN - Ilyen lesz az epikus új daluk, a Skyfall
HELLOWEEN - Ilyen lesz az epikus új daluk, a Skyfall

Még pont egy hónap van hátra, mire megismerhetjük a Skyfall című új Helloween dalt, de a beharangozóját már most közzétették. Egy epikus Kai Hansen-szerzeménnyel, egy Skyfall...

HEALIN' SCARS - Dalpremier a budapesti zenekartól: Lélekharang
HEALIN' SCARS - Dalpremier a budapesti zenekartól: Lélekharang

Lélekharang címmel egy új dallal jelentkezett a Healin' Scars, egy 2017-ben alakult budapesti modern hard rock zenekar "A bandánk 2017-ben alakult és rá egy évre készítettük el a...

PABLO AND THE ESCOBARS - Itt van az új hazai banda teljes első EP-je: Play With My Blues
PABLO AND THE ESCOBARS - Itt van az új hazai banda teljes első EP-je: Play With My Blues

Play With My Blues címmel még január végén mutattunk be egy klippel kísért EP-előzetes dalt egy új hazai blues-rock bandától, a tavaly alakult Pablo and the Escobars-tól. Most már a...

SZIJÁRTÓ ZSOLT - Nyáron jön a második lemez, dalpremier: Túl ezer halálon
SZIJÁRTÓ ZSOLT - Nyáron jön a második lemez, dalpremier: Túl ezer halálon

Nyárra várható Szijártó Zsolt második szólóalbuma, a 2019-es Stoppos a galaxisban lemez utódjáról már itt is van az első dal. Hallgasd meg Túl ezer halálon nótát! "Sziasztok!...

A DAL 2021 - Közönségszavazatokkal döntőbe jutott a Mudfield
A DAL 2021 - Közönségszavazatokkal döntőbe jutott a Mudfield

Tegnap este A Dal 2021 első elődöntőjéből a közönségszavazatoknak köszönhetően a döntőbe jutott a szeghalmi Mudfield. Ezúttal akusztikus verzióban hangzottak el a A Dalba nevezett...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS