DEPRESSZIÓ - "Sokszor írok dalokat az emberi lélek működésével kapcsolatban"

December 16-án lemezbemutató buli a Barba Negrában

2017. december 3. (vasárnap) 10:17 | utoljára módosítva: 2018. január 30. (kedd) 12:07

Már csak három állomás van hátra a Depresszió őszi-téli turnéjából, amelyen a Válaszok után... című új albumot mutatják be Halász Feriék. December 8-án Szolnokon, másnap pedig Kecskeméten fognak játszani, aztán jön a budapesti lemezbemutató buli a Barba Negrában, december 16-án. Az új lemez kapcsán a Depresszió frontemberével Leirer Tímea készített interjút a fülesbagolyblog számára.

"2 hét múlva budapesti lemezbemutató! Már nagyon izgatottan várjuk a Barba Negrás év- és turnézáró koncertet! Javában készülnek a buli látványtervei. Érdemes időben beszerezni az elővételben kedvezményes árú jegyeket. Bővebb információk itt!"

 


www.facebook.com/depressziomusic


A budapesti lemezbemutató buli Facebook oldalaAz új Depresszió album címe, Válaszok után. De mik voltak a kérdések? És vajon milyen válaszok érkeztek, amelyek után vagyunk?

"Sokáig gondolkodtunk, hogy mi legyen a lemez címe. Van egy Válaszok után című dalunk, ennek kapcsán kezdtünk el gondolkodni és arra jutottunk, hogy tökéletesen passzol az album mondanivalójához. A dalokban ugyanis kérdéseket teszünk fel és kérdéseket válaszolunk meg. Pont jó összegzésnek tűnt ehhez a Válaszok után cím.

Egyébként, ha nagyon meg akarnám magyarázni a dolgokat, valójában azt is mondhatnám, hogy ez a cím jól jellemzi a Depresszió zenekart, amely most már 17 éve működik. Ennyi idő elteltével egy banda már a 'válaszok után' van, nem keresi önmagát, hanem nagyon jól tudja, mit akar és megy előre az úton, hogy elérje, amit szeretne."
És mik azok a kérdések, amelyekről úgy gondoltátok, hogy érdemes felvetni őket az album dalaiban?

"Nyilván azokra a társadalmi vagy emberi kapcsolatokra vonatkozó kérdésekre reflektálok, amelyek engem éppen foglalkoztatnak. Sokszor gondolkodom és írok dalokat az emberi lélek működésével kapcsolatban. Mindig szerettem ezeket a kérdéseket fejtegetni, boncolgatni és a saját álláspontomat kifejteni velük kapcsolatban. A dalszerzés kiváló alkalmat ad erre. Az alapgondolatok nem, csak inkább az érettségi szint változik."Fontos, hogy egy rockzenekar dalszövegei tartalmasak legyenek?

"Születtek már sikeres rocklemezek anélkül is, hogy bármilyen mély tartalom lett volna mögöttük. Ugyanakkor, számomra ez egyfajta önkifejezési forma, ahol azokról a dolgokról 'beszélek' az embereknek, amelyeket fontosnak tartok. Az elejétől fogva volt bennem egyfajta elszántság, hogyha úgy érzem, hogy egy dal jól sikerült, akkor ahhoz szeretnék hasonlóan színvonalas, tartalmas szöveget írni.

Nagyon sokszor, amikor megszületik a fejemben egy dallam, egy zenei motívum, már jönnek is hozzá a gondolatok és megszólalnak a sorok a fejemben. Fontosnak tartom, hogy tartalmas szövegeket írjak, hiszen ezeknek a gondolatiságával tudnak igazán azonosulni, ezekhez tudnak kötődni az emberek."DEPRESSZIÓ - Ami közös bennünk (szöveges videó a 2017-es Válaszok után... albumhoz) 


Az új albumon ismét négyen dolgoztatok. Ez változtatott a dalok hangzásán vagy az alkotói folyamaton?

"Az alkotói folyamaton nem igazán, mert bár januárig volt egy sampleresünk, többnyire négyen írtuk a dalokat, most sincs ez másképp. Sőt, ha az új daloknál eszünkbe jutott, hogy esetleg elférne valamelyik dalban egy-egy 'szinti-szőnyeg', akkor ezt is belekalkuláltuk és Varga Zoltán, a producerünk kisegített minket egy-egy billentyűs szólammal. Nyilván most nem volt bennünk az a 'kényszer', hogy mivel van egy ötödik zenekari tagunk, ezért az ő hangszere is mindig szerepet kell, hogy kapjon."


A teljes interjúhoz kattints ide!DEPRESSZIÓ - Turnéfilm (Debrecen, Miskolc, 2017)


DEPRESSZIÓ - Válaszok után... (7 szöveges videó és egy klip)


 
 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
NIGHTFALL - Albumpremier a dark metal görög mestereitől: At Night We Prey
2021. március 4. (csütörtök) 17:17

At Night We Prey címmel holnap jelenik meg, de már végighallgatható a görög dark metal legenda, az idén éppen 30 éve aktív Nightfall új stúdióalbuma, a 2013-as Cassiopeia lemez utódja. A lemezről bővebben is olvashatsz a márciousi HammerWorld magazinban: "...A Nightfall zenei világa egy elég érdekes keverék, amelyben megtalálhatóak a Dimmu Borgirra, vagy a honfitárs Septicfleshre hajazó szimfo-black motívumok, de azért kevésbé harsányan, intenzíven és teátrálisan. A billentyűket is alkalmazó, a már-már epikus, és csodás keleties dallamokkal is felvérzett, nem mellesleg remek Meteor Gods ilyen például..."   www.facebook.com/nightfallbandofficial NIGHTFALL - At Night We Prey (a 2021-es album) 01. She Loved The Twilight 02. Killing Moon 03. Darkness Forever 04. Witches 05. Giants Of Anger 06. Temenos 07. Meteor Gods 08. Martyrs Of The Cult Of The Dead (Agita) 09. At Night We Prey 10. Wolves In Thy Head...

ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior
ATREYU - Nyáron jön az új album, friss dal a Blink-182 dobosával: Warrior

Baptize címmel június 4-én jelenik meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu nyolcadik stúdióalbuma. A metalcore...

CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages
CADAVERES - Áprilisban új album jön, videoklippel az első dal: Savages

Ars Moriendi (A meghalás művészete) címmel április 9-én jelenik meg a Cadaveres hatodik albuma, első előzetesként pedig a videoklippel kísért Savages dallal lehet ismerkedni. "A...

EPICA - Omega (lemezkritika)
EPICA - Omega (lemezkritika)

EPICA Omega (Nuclear Blast)   Öt évvel a kiváló The Holographic Principle után végre megérkezett a holland szimfo-metal alakulat új, sorrendben nyolcadik soralbuma, az...

:NODFYR: - Pagan metal bemutatkozás Hollandiából, az első album: Eigenheld
:NODFYR: - Pagan metal bemutatkozás Hollandiából, az első album: Eigenheld

A pagan metal holland :Nodfyr: első albuma Eigenheld címmel jelent meg a Ván Recordsnál. A lemezt máris végighallgathatod, a kritikáját pedig megtalálod a márciusi Hammerben. "Az...

WOLFHEART - Gyilkos új dal a márciusi EP-ről: Hereditary
WOLFHEART - Gyilkos új dal a márciusi EP-ről: Hereditary

Skull Soldiers címmel egy 4 tételes és 2 új dalt tartalmazó EP-vel jelentkezik március 5-én a melodikus death metalt különlegesen fagyos hangulattal kísérő finn Wolfheart. A címadó...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS