AUDIONERVE - Zenekarrá alakult a stúdiós projekt

Szeptemberben jött ki a Burn Your System lemez

2017. november 30. (csütörtök) 07:08

Szeptemberben jelent meg Hájer Gergő (az Omega Diatribe alapító gitárosa) stúdiós projektjének lemeze, és az Audionerve albumán olyan nemzetközileg ismert zenészek működtek közre, mint Nick Oshiro dobos (ex-Static-X), Kevin Talley (Misery Index, Suffocation, Six Feet Under), Schrottner Tamás (Ektomorf), valamint Andres Vincze (ex-Monastery, The Ministers). Nagyon úgy fest, hogy nem csupán egy stúdió-projektként kell gondolnunk az Audionerve-re.

Hájer Gergő: "Fantasztikus visszajelzéseket kaptunk a Burn Your System lemezre, ami nagyon sokat jelent nekem. Nem számítottam arra, hogy ekkora igény lenne a hallgatók részéről egy ilyen attitűdöt képviselő zenére 2017-ben, hiszen számomra az volt a legfontosabb, hogy szimplán csak kiadjam magamból ezeket a dalokat...
 www.facebook.com/audionervemusic


...Az utóbbi néhány hónapban viszont annyit rágták a fülem, hogy csak színpadra kéne vinni a produkciót, hogy összeültünk néhány zenész barátommal, akikkel már régóta terveztük a közös zenélést és elpróbáltunk néhány tételt. Úgy tűnt, hogy baromira működik a kémia közöttünk és a dalok is hatalmasat szólnak élőben!

A közös zenélés hatására gyorsan le is forgattunk egy klipet, az alábbi formációval:

dobok - Makai László (Apey & The Pea)
ének - Vincze Andres (ex-Monastery)
basszusgitár - Csák 'Carlose' Károly (gRain)
gitár - Höflinger Tamás (Omega Diatribe)
gitár - Hájer Gergő (Omega Diatribe)


Addig is, amíg nem érkezik a klip, egy szöveges videóval kedveskedünk nektek:

 

 

Kiss T. Attila interjúja Gergővel a lemez kapcsán:


A dalaiban a '90-es évek második felében, és a 2000-esek elején fénykorát élő modern/groove metalt felidéző, neves külföldi muzsikusok vendégszereplésével is megerősített Audionerve album zenei része teljes egészében Gergő alkotása, aki nem mellesleg egy stúdiót is üzemeltet, valamint az ESP Guitars egyik magyarországi képviselője. Interjúnkban legfőképp a pár hete megjelent Burn Your System című anyagra fókuszáltunk, de nem hagytuk kihasználatlanul a lehetőséget, hogy Gergőtől személyes vonatkozású témákról, illetve anyazenekarának aktuális dolgairól is kérdezzünk.


Kora tavasszal indítottad el a zenekari Facebook-oldalt, ahol aztán mindig csepegtettél néhány infót, belinkeltél néhány izmos híradást, aztán már egy dalt is bemutattál, majd szeptember legelején az első iskolai becsöngetés meg is hozta a lemez megjelenését. Avatatlan szemnek lehet, hogy elég gyorsnak tűnt a tempó, de a hírek arról szólnak, hogy több évig készült a háttérben az Audionerve anyaga.

"Tulajdonképpen az első dal már 2015-ben a publikum elé tárult, ami betudható volt a nagylemez első promó maxijaként, Ghost Train címmel. Az viszont tény, hogy viszonylag sokat kellet várni a nagylemez megjelenésére, hiszen egyrészt az Omega Diatribe-bal folyamatosan koncerteztünk az Abstract Ritual lemez kapcsán, másrészt pedig nehéz volt az egyeztetés a Burn Your System korongon szereplő vendégzenészekkel.

Azt azért hozzátenném, hogy ez a néhány év mindenképp jót tett a daloknak, hiszen – mind szerkezetileg, mind hangzásilag – nagyon sokat csiszolgattam őket, hogy a végeredmény egy baromi erős anyag legyen."

 

AUDIONERVE - Burn Your System (a 2017-es album)Kevin Talley dobossal már nem először dolgoztál együtt, hiszen az előbb már említett anyazenekarod (amiről később bővebben is szót ejtünk majd) egyik kiadványán ő dobolt. Most is könnyű volt rávenni egy kis vendégjátékra?

"Kevin Talley-vel (ex-Dying Fetus, Misery Index, Suffocation, Chiamira, stb. dobos – a szerk.) már valóban dolgoztam együtt Omega Diatribe anyagon, így a haveri kontakt már adott volt. Nem okozott nehézséget egyikünknek sem újra összedugni a fejünket egy dal erejéig, ami a Politpigs címet kapta.

Erről a szerzeményről tudni kell, hogy ez volt az első olyan eset, hogy egy már feljátszott, fix struktúrájú dobsávra írtam rá a gitárokat. Roppant inspiráló volt ez a munkafolyamat! Hallható is, hogy az eddig megszokott hangulatelemeimen kívül viszonylag kísérletezős irányba ment el a szám, ami szerintem kifejezetten jót tett a dalnak, és a lemeznek egyaránt."

 Azt is elmeséled olvasóinknak, hogy Nick Oshiro miként szerepelhet a lemezen?

"Nick Oshiro (ex-Static-X, ex-Seether dobos – a szerk.) vendégeskedése a lemezen több mint megtiszteltetés és egy valóra vált álom számomra, hiszen a Static-X mindig is útmutató volt számomra, nagy hatást gyakorolt rám ifjú koromban.

A lehetőség pedig úgy adódott, hogy Wayne Static halála óta nem aktívan turnézó zenész Nick, hanem session-dobosként jeleskedik. Ebből adódóan meghirdetett egy dalszerző versenyt, ahol a nyertessel közreműködik egy nóta erejéig. Hát, szerencsémre – több száz jelentkező közül – ez a szám az én My Own Enemy dalom lett, ami akkor még Jump Around munkacímre hallgatott. Iszonyú rugalmas volt vele együtt dolgozni, és érezhetően szívét, lelkét beletette, maximálisan magáénak tudta érezni a dal attitűdjét."És hogy ne fogyjunk ki a nemzetközi szereplőkből, a venezuelai származású Andres Vincze írta a szövegeket, és énekelte fel a dalokat. Ő hogy került a képbe?


"Andres-szel (egykori Monastery, The Ministers énekes – a szerk.) nagyon régre nyúlik vissza az ismeretségünk. Olyannyira, hogy én még ifjú titán zenészként próbáltam nyitogatni a szárnyaim, amikor elkezdtünk együtt lógni. Mindig is nagyra tartottam a hangi adottságait, valamint a tehetségét, ezért úgymond egy tíz évre visszanyúló tervet valósítottunk meg azzal, hogy együtt zenélünk az Audionerve projektben."

 Tiszteletét tette egy nótában Schrottner Tamás gitáros is. Őt te kérted fel a közreműködésre, vagy amikor híre ment a terveidnek, magától jelentkezett?

"Tomival elég szoros baráti viszony alakult ki köztünk szinte egy csapásra, mikor megismerkedtünk 2006-ban. Sok mindent éltünk már meg együtt, ami összekovácsolt minket úgy, mintha tesók lennénk. Mivel a zenei beállítottsága is szinte teljesen egyező az enyémmel, így nem is volt kérdés, hogy meginvitálom egy dalhoz. Természetesen egyből beleegyezett, és rá egy hétre már fel is volt játszva a szóló, ami szerintem a hamisítatlan 90-es éveket idézi, ami az egyik legmeghatározóbb éra számomra."


A teljes interjúhoz kattints ide!


A lemez megrendelhető CD és vinyl formátumban: audionerve.bandcamp.com/merch    Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS