ALICE COOPER - Három dolog, amit garantálni tud a zenészeinek

Hétfőn a bécsi Stadthalléban játszik, vendégzenekar: Europe

2017. november 26. (vasárnap) 13:16

Hétfőn a bécsi Stadthalléban koncertezik Alice Cooper, méghozzá a svéd Europe társaságában, a Kerrangnak pedig néhány nem túl komoly kérdésre adott nem túl komoly válaszolat a sokk rocker nagymester.

 
Előfordult valaha, hogy követtek a megszállott Alice rajongók?

"Az ilyen mindennapos. Nem is értem, hogy az ilyen fickókat miért nem küldik az ISIS nyomába, mert minden másodpercben tudják, hogy éppen hol vagyok. Bámulatos! Ha másik géppel kell repülnünk vagy ha repülés helyett busszal kell mennünk és egy másik hotelben szállunk meg, amikor odaérkezünk, már ott állnak a hotel bejáratánál! (nevet) 'Honnan a francból tudtátok? Mert ügyesebben találtok meg embereket, mint a CIA!'" (nevet)


Előfordult valaha, hogy a színpadon sérülést okoztál egy zenésztársadnak? Szándékosan vagy véletlenül...

"Mindenkinek okoztam már sérüléseket. Ha valaki beszáll a bandámba, annak három dolgot tudok garantálni. Világot fog látni, kap gázsit, és a harmadik, hogy lesznek sérülések! Megesett olyan is, hogy a feleségem, Sheryl, egy picit túl közel került a kardhoz, amit lóbáltam... De egy Alice Cooper show már csak ilyen."

 Előfordult már, hogy üldöztek a rendőrök az utcán?

"Igen, még a korai időkben Ausztráliában. Le is tartóztattak. Biztos megvolt az oka, arra már nem emlékszem. 64 ezer dollár volt az óvadék, de ez péntek éjjel történt, szóval esélyem sem volt arra, hogy valaki kerítsen nekem ennyi pénzt a hétvégén... Szerencsére azonban épp volt ennyi a pénztárcámban! (nevet) Igen, akkoriban elég sok készpénzt tartottam magamnál..."


Van olyan dalod, amitől ma már kiráz a hideg?

"Igen, a (No More) Love At Your Convenience. Azt a diszkós dalt valójában csak poénból csináltam, de ez egy olyan poén volt, amin rajtam kívül senki sem nevetett... Néhány rajongónak persze tetszett, és hiába is mondtam nekik, hogy ezen csak röhögnötök kellene, mert annyira rossz!"

Minden bulin "meghalsz" a színpadon. Megesett már, hogy túl jól sikerült ez a show-elem?

"Igen, egyszer, Londonban, amikor felakasztottam magam. A 'láthatatlan' zongorahúrnak el kellett volna bírnia, de elpattant. Még szerencse, hogy épp hátrakaptam a fejem, de még így is megcsapta az államat. De olyan erővel, hogy el is ájultam. Ezután váltottunk át a guillotine-ra, mert egy 18 kilós penge csak biztonságosabb..."


Szenvedélyes golfos vagy. A legnagyobb összeg, amit a golfra költöttél?


"Egyszer összehoztam egy 3 napos golfversenyt Kaliforniában, négyünknek. Egyetlen menet 500 dollár volt, úgyhogy az a három nap rendesen megcsapolta a bukszámat. De legalább élveztük!"

 Ki az a rocksztár, akit legutóbb felhívtál telefonon?


"Rob Zombie. Sokat szoktunk dumálni. Egy időben Connecticutban lakott, és amikor láttam a tévében, hogy épp belepte őket a hó, mindig felhívtam, hogy elmeséljem, mekkora kánikula van nálunk Arizonában! (nevet) 'Szia Rob! Épp kint lazulunk a medencénél, mindjárt sütünk egy kis húst... Nálatok mi a helyzet?'" (nevet)
 
Ha valamiért új színpadi nevet kéne választanod, ismét egy női nevet vennél fel?


"Nem, a változatosság kedvéért. Egy új névnek is mindenképpen nagyon különlegesnek kéne lennie, és persze sötét hangulatúnak is. Vagy pedig teljesen idétlennek, bizarrnak és klisésnek... Meg is van! Mondjuk Darth Skywalker lennék. Az remekül mutatna egy lemezborítón! Mindenki felkapná rá a fejét..."


Ha megmarna egy mérgeskígyó, kiszívnád magadból a mérgét?


"Nem, mert az nem így működik. Ilyen esetben amúgy az a legrosszabb, ha beparázol, mert akkor felmegy az adrenalinszinted, és még gyorsabban terjed a méreg a véreddel. Ha egy kobra vagy egy fekete mamba megmar, akkor neked annyi."

Tegyük fel, hogy összehozol egy bandát Rob Zombie-val és Marilyn Mansonnal, de csak egyikőtök lehetne a fő énekes. Hogyan oldanád meg a problémát?

"Ha énekről van szó, akkor én lennék az. Ne érts félre, Manson is tud énekelni, azzal a súlyos baritonjával, Robot pedig egy pszicho-rappernek mondanám, és abban óriási, amit csinál. De ha mindegyikünk felénekelne egy refrént, a visszahallgatáskor egyből rámutatnék arra, hogy nem is lehet kérdés, ki énekeljen... (nevet) Ne vicceljünk, srácok!"

 Hol van a mennyország? Lent vagy fent?

"Bibliai értelemben odafent van, mert az úgy jobban felfogható, de én inkább úgy tekintek rá, mint a másik oldalra. Abban azonban biztos vagyok, hogy a pokol odalent van. Amikor felnézel, az mindig valami jót jelent, amikor meg lefelé, az valami rosszat."
  


 

Hammer TV

 
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
2021. szeptember 25. (szombat) 11:12

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú, melankolikus doom vonalat képviselő Dawn Of Solace harmadik albuma november 12-én jön majd ki Flames Of Perdition címmel, második előzetesként pedig itt a klippel kísért Skyline dal. A Skyline dalban a Kaunis Kuolematon frontembere, Mikko Heikkilä közreműködik. "Biztos vagyok abban, hogy valamilyen szinten mindenki ismeri azt a súlyos érzést, amely minden nappal csak növekedni látszik. A hajnal előtti sötétség olyan, mint egy menedék, egy ideig még elrejt a káosz elől, aztán a hajnal felgyújtja a 'skyline'-t és visszaránt a hideg fehér fénybe."   www.facebook.com/dawnofsolace DAWN OF SOLACE - Skyline (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz) DAWN OF SOLACE - White Noise (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz)...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend
PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend

Megjelent és végig is hallgatható a komplex thrash/power vonalas Paradox új albuma, a Heresy II. Charly Steinhauer a Heresy II - End Of A Legend című konceptanyagot Christian Münzner...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS