RÓMEÓ VÉRZIK - Saját szavaikkal az Újratervezés album dalai

A nyár közepén jött ki a nyolcadik albumuk

2017. augusztus 29. (kedd) 11:35 | utoljára módosítva: 2018. január 30. (kedd) 10:08

Újratervezés címmel a nyár közepén jött ki az új Rómeó Vérzik album, amelynek dalait most a frontember, Kovács Koppány mutatja be. A 2017-es lemez anyagát azzal a Scheer Viktoral vették fel, akivel korábban az Engedd belém! és a Rock'n'Roll az élet albumokon dolgoztak.

 


www.facebook.com/romeoverzik
 


NYÁR VAN VÉGRE!

"Egy tipikus laza nyári punk nóta. Amikor kb. egy éve megmutattam a srácoknak az egy szál gitárral, a telefonomra felvett verziót, nagyot nevettek és el is tettük a süllyesztőbe! (nevet) Aztán csak előkerült, mivel kaptunk egy felkérést, hogy írjuk meg az Ukk & Roll Fesztivál idei hivatalos indulóját, így ehhez igazítva írtam hozzá még egy versszakot. Sokat nem tököltünk vele, egy nyári, laza dalocska lett belőle és erre készítettük a lemez első klipjét. Ez a dal amúgy pár Rómeó Vérzik fanatikusnál kiverte a biztosítékot, sokan azt hitték, ennyire lazára vettük a dolgot." (nevet)RÓMEÓ VÉRZIK - Nyár van végre! (a 2017-es Újratervezés albumhoz)


ÚJRATERVEZÉS


"A lemez címadó dala. Eredetileg más refrénje volt és szinte a stúdiózás alatt kapta meg a végső formáját, mind zeneileg, mind szövegileg. A mondanivalója, hogy minden helyzetből fel lehet, sőt fel kell állni. És itt beszélhetünk akár a zenekarról is. Nincs az a dolog, az a helyzet, amikor akár egy pillanatra is lemondanék a zenekaromról és az életstílusomról. Soha nem adom fel, mert bennem ég a jel!"


RÓMEÓ VÉRZIK - Újratervezés (rádiós verzió, a 2017-es Újratervezés albumról)
KERESEK EGY TESTET!

"Ez a bátyám, Kova szövege, épp csak egy kicsit kozmetikáztam rajta. Szeretek vele dolgozni, inspiráljuk egymást, akár úgy is fogalmazhatnék, hogy kiegészítjük egymás gondolatmenetét. A dal zenei részét teljes egészében Ricsi hozta. Hallatszik is, tiszta metal."
ÖRÖKKÉ ÁLOM

"Ebben a dalban is benne van Kova keze, de a nagyobb részét én írtam. A dal arról szól, hogy kevés ez az egy élet, nem lehet mindent belesűríteni. Bár próbáljuk, de nem megy. Sokszor jó lenne egyszerre több helyen lenni, mindent megvalósítani, amit elképzelünk. De a vágyaknak határt szab az a huszonnégy óra, amiből egy nap áll."
MÉG, MÉG, MÉG!


"Azt hiszem, ez a Térdelj elém egyenes folytatása. Tipikus szex-orientált dal, nincs mit szépíteni a dolgon, ez a dolog a mai napig a legjobban izgat! (nevet) Jó kis csajozós dal, remélem a koncertek egyik fénypontja lesz!"
MINDENT MEGBOCSÁJT


"A dal egy törökös beütésű gitárral indít, aztán egy húzós nóta kerekedik ki belőle. A refrén szerintem a csúcspontja ennek a dalnak. Nagyon üt a többszólamú ének. Imádtam ezt a dalt felénekelni. Szerintem zeneileg a lemez egyik csúcspontja lett."RÓMEÓ VÉRZIK - Újratervezés (a 2017-es album)


ROZSDÁS TÁLCA


"Ez a dal lehetne akár a hitvallásunk is. Tényleg rólam, rólunk szól. Sokan a fél karjukat adnák azért, hogy úgy éljenek, ahogyan mi, vagy csak a negyedét átélhetnék annak, amit mi. Remélem, hogy még sok ilyen izgalmas évtized áll még előttünk!"
JÓL VIGYÁZZ


"Tipikus Rómeó Vérzik dal, mind szövegileg, mind zeneileg. Ha angolul megpróbálsz ráhalandzsázni, egy fasza kis Motörhead nóta lenne belőle. Az akusztikus gityó a refrént szinte kirepíti az égbe. Szerintem ez a dal is egy tipikus koncert kedvenc lesz."
KÉT X UTÁN

"Ezt a számot az őszi turné egy állomásán mutattam meg a srácoknak. Az öltözőben találtunk is egy zongorát hozzá... A stúdióban viszont Zumi barátunk zongorázta fel. Ő az, aki az Utca az én hazámban is zongorázik, nagyon érzi ezt a stílusunkat. Fasza kis dal arról, hogy volt egy-két ember aki kihullott mellőlünk, de ez a trió atombiztos jelenleg. Nagyon egy húron pendülünk, jól érezzük magunkat egymás társaságában, szinte minden nap látjuk egymást. Olyan ez, mint egy szerelem. És még rengeteg jó dalt fogunk együtt írni!"
KELL EGY ÚJABB ÁLOM


"Ez a nóta sokáig kapufa volt, egyikünknek sem volt a favoritja. De amikor elkészült, megkapta a végső formáját, nekem egyből bejött. Olyan kis Ozzys refrénje van. Elsőre fura a fülnek, de aztán ki sem tudod verni az agyadból. Annyira ellentéte a laza Nyár van végre dalnak, hogy adta magát, ezt mutassuk meg másodikként a rajongóknak. Telitalálat volt, hiszen a kétkedők is belátták, hogy nem poposodtunk el."
 


RÓMEÓ VÉRZIK - Kell egy újabb álom (szöveges videó a 2017-es Újratervezés albumhoz)


MINDENT MEGBOCSÁJT (akusztikus)


"Ricsi javában játszotta fel a gitárokat a SiperSize-ban, amikor az egyik este játszogattam egy szál gitárral a dalokat, és a Mindent megbocsájt szöveg alatti verzerészbe beillesztettem egy másik akkordot. Annyira megtetszett, hogy átküldtem Maxnek, mutassa meg Ricsinek, esetleg így játssza fel a dalt, ezzel a plusz akkorddal. Max viszont ráharapott az akusztikus verzióra, és mondta, hogy ezt a verziót is fel kéne rakni a lemezre. Tolt alá egy iszonyatos jó vokált és egyetlen este alatt feltoltuk ezt a dalt is. Egyszerűen imádom, olyan szólamok vannak benne!"
 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS