SYSTEM OF A DOWN - "Ha rajtam múlna, az utóbbi 12 évben öt lemezt is kiadtunk volna"

Június 16-án játszanak a Nova Rockon

2017. május 26. (péntek) 07:11

Júniusban az osztrák Nova Rockon, illetve Prágában és Krakkóban is fellép a System Of A Down, John Dolmayan dobos pedig rovábbra is azt mondja, hogy 15 olyan új daluk van, amelyek simán megállják a helyüket a régi nagy nótákkal való összevetésben, de ő maga sem érti, hogy miért nem készül az új lemez. A legutóbbi SOAD album a 2005-ben kiadott duó volt, a Mezmerize és Hypnotize.

 

 


John Dolmayan az X107.5 rádiónak nyilatkozva:


"Nem tudom, miért nem hozunk ki egy új lemezt. Ez nagyon elkeserítő...

Látszólag mind jól kijövünk egymással, nagyon élvezzük a turnézást, ma is igazán jó zenéket készítünk. Szerintem egy fantasztikus lemezt tudnánk kiadni."


"Tudom, hogy egy csomó amerikai rajongónk teszi fel a kérdést: 'Miért nem turnéztok gyakrabban az USA-ban?'

Beszéltünk erről két éve. Azt mondtuk: 'Nézd, nincs új lemezünk' - és akkor még mindössze egy évtizede nem készült új albumunk, csupán egy rövid évtizede, mintha annyira sok lenne még hátra... (nevet)  És ahogy dumáltunk erről, azt mondtuk, hogy előbb készítsük el a lemezt.

Megvolt hát minden szándék, hogy stúdióba vonuljunk és egy új lemezen dolgozzunk. Ami az időbeosztást illeti, mindenkinek megvolt a maga véleménye arról, hogy mikor legyen album. Szerintem már 10 éve meg kellett volna történnie...

Ha én osztanám a lapokat, akkor az utóbbi 12 évben öt lemezt is kiadtunk volna. És szerintem rosszat teszünk így magunkkal, mert az idő csak telik.

Ha bármiféle bizonyíték kell erre, Chris Cornell halála is azt mondja, hogy bármikor véget érhetnek a dolgok. Ez azért más megvilágításba helyezi az egészet, az ember rájön, hogy mennyi időt pocsékol el..."


"Van egy csomó banda, akikről azt gondolom, hogy bárcsak ne adnának ki lemezeket, mert jó ideje nem készült jó lemezük.

Tavaly stúdióztunk és már vagy 15 dalunk készült el, amelyek bármelyik korábbi nótánk mellé odatehetők, vagy még jobbak is azoknál... És nem tennék ilyen kijelentéseket, ha nem tudnám valamivel alátámasztani.

Jobbak vagyunk, mint valaha, feszesebbek is, tudjuk, mit csinálunk, és megvannak a dalok is. Csak annyi kellene, hogy összejöjjünk, félretegyük a bármilyen nézetkülönbségeket vagy problémákat, amelyek teszem hozzá,  meg sem jelennek, amikor együtt vagyunk. Számomra csaknem olyan ez, mintha  két System Of A Down lenne."


Arra a kérdésre válaszolva, hogy van-e valaki a csapatban, aki útjában áll egy új album elkészítésének:

"Konkrétan senki. Az a vicces, hogy a stúdióban mind remekül kijövünk egymással és a turnézást is nagyon élvezzük.

Igazából nincs olyan nehézség a bandánkban, hogy valakinek félresiklott az élete vagy súlyos helyzetbe kerülr, inkább csak arról van szó, hogy mikor jövünk már össze, hogy történjen valami. Nagyjából 12 év telt azóta, hogy kiadtunk egy lemezt..."

 

 

 John Dolmayan már tavaly ősszel a brit Kerrang!-nak is hasonlókat mondott egy új lemezről.

"Az utóbbi hat hónapban egy új albumon dolgoztunk és van vagy 15 nóta, ami szerintem érdemes arra, hogy lemezre kerüljön... Azt azonban nem tudjuk, hogy mi a helyzet a kiadás terén, ezzel kapcsolatban még mindig nincsenek 100 %-os tervek.

Én azt akarom, hogy mindenki részt vegyen a munkában és jó érzéssel, ezt próbáljuk most megvalósítani. Óriási a nyomás rajtunk, hiszen 11 év telt el - minimum 12, mire ki is jön az új album.

Jobban zenélünk, mint bármikor és kipróbálunk új dolgokat is. Nem próbálunk egy Toxicity második részt elkészíteni, pusztán azért, mert messze az volt az eddigi legsikeresebb lemezünk.

A SOAD rajongók új generációjához is szólnia kell egy új lemeznek, hogy mindenki láthassa, nem üldögélünk a babérjainkon. Nem is fogom hagyni, hogy a nevem felkerüljön egy olyan lemezre, amire nem vagyok 100 százalékosan büszke.

Tudom, hogy sok a duma a lemezről, mi is olvassuk ezeket - hidd el nekem. Különösen Shavo (Shavo Odadjian basszer), ő imádja az ilyen cuccokat! A rajongók sok mindent mondanak, és meg is értjük a frusztráltságukat, ahogy annak a ténynek is tudatában vagyunk, hogy ezt a szenvedélyességük szüli, elsődlegesen.

A SOAD egyértelműen egy új albumon dolgozik, csak azt nem tudjuk még, hogy pontosan mi történik majd. Nagyjából ez minden, amit elmondhatok!"


A 2017-es koncertekről:

"Nyilvánvalóan leszállítjuk majd, amit kell! (nevet) A koncertezés a legerősebb oldalunk, azt hiszem. Annak idején, amikor felnőttem, elmentem megnézni az olyan bandákat, mint a Led Zeppelin és a Rush, akik mindig jobban szóltak élőben. Ez az, amit mi is mindig igyekeztünk megvalósítani... Nincsenek nagy trükkjeink. Nálunk azt kapod, amit látsz.

És ugyanez a helyzet a lemezeken is. Nem használunk egy csomó olyan stúdiós szarságot, mint más bandák. A színpadon sem a világításra meg a piróra támaszkodunk, mint más bandák, sokkal inkább a közönség és a banda energiájáról szólnak a SOAD bulik, egymást erősítjük. Nyilván vannak fényeink, de azt hiszem, attól egy kicsit tartunk, hogy felgyújtsuk magunkat a színpadon...

Gondolj csak arra, hogy ott van Daron (Daron Malakian gitéros) és ott van Shavo, akik a színpad két szélén úgy rohangálnak, mint az őrültek, és az énekesünk, Serj (Serj Tankian) is rendesen bejárja a deszkákat... Nincs búvóhely sehol, legalábbis számukra, ellentétben velem... De más sem hiányzik, mint az hogy valamelyikük belerohanjon a piróba, aztán beessen a dobcuccomba! (nevet) Én hova tudnék akkor menekülni?

Turnéztunk a Rammsteinnal, akik - teszem hozzá - nagyon rendes srácok, és amikor a gitárosuknak valamiért haza kellett mennie, Daron beugrott a helyére. Sosem láttam még olyan szobormereven állni Daront a színpadon! (nevet) Az egy király turné volt számunkra, mi a Slipknottal és a Rammsteinnal, pont amikor a Toxicity album megjelent. Nem is tudom, hogy manapság összejöhetne-e egy ilyen turné, hiszen ma már mindhárom csapat egy szinten van.  Ki nyitna és ki játszana utoljára? Talán cserélgetni kéne a sorrendet... De az azért egy igen masszív turné lenne, hiszen mindhárom banda hatalmas show-t csinál."

 


SYSTEM OF A DOWN - Europe 2017

06/01 - Hallenstadion, Zurich, Switzerland
06/02 - Rock Im Park, Nürnberg, Germany
06/04 - Rock am Ring, Mendig, Germany
06/07 - Open Air Zenith, Nancy, France
06/09 - Download Festival UK, Derby, United Kingdom
06/10 - Download Festival, Paris, France
06/12 - O2 Arena, Prague, Czech Republic
06/13 - Wuhlheide, Berlin, Germany
06/14 - Barclaycard Arena, Hamburg, Germany
06/16 - Nova Rock, Nickelsdorf, Austria
06/17 - Impact Festival, Krakow, Poland
06/20 - Nimes Festival, Nimes, France
06/22 - Copenhell, Copenhagen, Denmark
06/23 - Download Festival, Madrid, Spain
06/30 - Main Square Festival, Arras, France
07/01 - Rock Werchter, Werchter, Belgium
07/02 - TUI Arena, Hannover, Germany


Infó:
www.systemofadown.com/tour
 

 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS