OSSIAN - Listavezető lett az új album, 18 lemezük a Mahasz Top 40-ben!

Szombaton lemezbemutató koncert a Barba Negra Trackben

2017. május 5. (péntek) 17:36 | utoljára módosítva: 2018. január 30. (kedd) 06:56

A Mahasz-lista 1. helyén nyitott az április 21-én megjelent új Ossian album, Az igazi szabadság, az eheti eladási listán összesen 18 (!) Ossian album szerepel. A lemezbemutató koncert holnap, május 6-án (szombaton) lesz a Barba Negra Trackben.

Az újságosoknál már kapható a HammerWorld magazin májusi száma, Ossian címlappal és az új lemezhez kapcsolódó interjúval.
www.facebook.com/OssianOfficial


A lemezbemutató koncert május 6-án, szombaton lesz a Barba Negra Track nagyszínpadán, vendégünk a Kalapács és az Akusztika."

A lemezbemutató Facebook oldala18 Ossian album az eheti Top 40 Mahasz-listán!
Kiss T. Attila friss interjúja Paksi Endrével:


Az igazi szabadság címmel az Ossian eddigi pályafutásának talán legmerészebb, de mindenképpen legszemélyesebb és legfelszabadultabb hangvételű lemezét adta ki a napokban. A hazai metal színtér egyik vezető csapatának 22. stúdióalbumára a megszokottól jóval gazdagabb hangszerelési megoldásokban bővelkedő – jó néhány esetben kimondottan balladisztikus megszólalású –, valamint zömében bensőséges mondanivalójú, értékes, erős üzeneteket hordozó szövegeket tartalmazó szerzemények kerültek.

Már az előzetes híradások alapján sejteni lehetett, hogy valami új (az eddigi zenei határokat feszegető alkotás) készül, a zenekar több vendég stúdióba invitálása mellett még külső helyszínen, a Kismarosi Római Katolikus Templom énekkarával is rögzített vokálokat, sőt, a billentyűs részeket feljátszó Ádám Attila (Tales of Evening) egy dalban társszerzőként is szerepelhetett.

A már az előjegyzés ideje alatt aranylemezzé, interjúnk elkészülte után pedig platinalemezzé (!) nemesedett 11 tételes albumról kérdeztük Paksi Endrét, az idén már 31. születésnapját ünneplő Ossian vezetőjét, énekesét.OSSIAN - Az igazi szabadság (szöveges videó a 2017-es Az igazi szabadság albumhoz)Abszolút telitalálat a lemez címe! Mindenképpen főhajtást érdemel, hogy egy ennyire személyes hangvételű albumot adtatok ki. Előző interjúnkban „izgalmas, színes kitérőként” jellemezted előzetesen ezt a lemezanyagot, sőt az azt megelőzőben még úgy fogalmaztál, hogy a saját szórakoztatásotokra készítitek, majd meglátjátok, hogy mi lesz belőle. Eldőlt, hiszen kézben, lejátszóban a CD. Milyen folyamatok, érzések generálták ezeknek a daloknak a megszületését?

"Nem titok, hogy nagyon sokféle zenét hallgatok, én is és Ricsi is. Az Ossian 30 éves múltja, 21 eddigi albuma kialakított egy bizonyos stílust, aminek – mint mindennek – voltak valós, vagy vélt határai. Nem akartunk semmit gyökeresen megváltoztatni, de ezeket a határvonalakat szerettük volna kicsit messzebb rakni, hogy a tér, amiben létezünk, tágasabb legyen. Nagyon szeretem a balladáinkat, a gazdagabb, színesebb hangszereléssel, most minden dal kapott egy hasonló köntöst. Az alaphangszerek – gitár, basszus, dob – vannak most is előtérben, abszolút erőteljes megszólalásban, de most minden sokkal színesebb."

 Ha lehet ilyet mondani, ez a legbensőségesebb (új szerzeményeket tartalmazó) Ossian album, mind a komoly mondanivalót, mind a dalok hangszerelését, megszólalását tekintve. Nem tartasz attól, hogy esetleg egy páran nem fogják érteni, hogy ez az anyag miért lett ilyen? Szerinted nem szükséges-e esetleg egy bizonyos fokú érettség ezek befogadásához, magyarul a legfiatalabb korosztály is ugyanúgy a keblére öleli majd, mint az eddigi kiadványokat is, vagy zömében az idősebb rajongók fognak etalonként tekinteni rá?

"Jól látod, de én azt mondanám, hogy ez a fajta érettség nem feltétlenül az életkor függvénye. Vannak idősebb rajongók is, akik értetlenkednek és van egy csomó egészen fiatal, aki imádja az új albumot. De újra el kell mondanom, hogy elsődlegesen az volt a cél, hogy önmagunknak feleljünk meg száz százalékosan zeneileg és mondanivalóban egyaránt."

A teljes interjúhoz kattints ide!


OSSIAN - Célszemély (szöveges videó a 2017-es Az igazi szabadság albumhoz)
 

 

 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hammer TV

 
PRAYING MANTIS - Januárban jön a Katharsis album, az első dal: Cry For The Nations
2021. november 28. (vasárnap) 17:20

Katharsis címmel január 28-án egy új stúdióalbummal jelentkezik a Brit Heavy Metal Új Hullámának egyik karakteres csapata, a Praying Mantis. A brit hard rockerek legutóbbi lemeze a 2019-es Gravity volt, az utódjának első előzetese pedig a videóval kísért Cry For The Nations dal. A Katharsis anyagot ugyanaz a felállás készítette, mint két elődjét, azaz John 'Jaycee' Cuijpers énekes és Hans in 't Zandt dobos megtalálta a helyét a bandában. A Troy tesók által eredetileg 1973-ban alapított banda első hivatalos felvétele, a kiváló Captured City dal 1980 februárjában jelent meg azon a legendás Metal For Muthas válogatáson, amelyen két korai Iron Maiden felvétel mellett az Angel Witch és a Samson is szerepelt. Az akkori brit pályatársaknál melodikusabb és epikusabb zenét játszó Praying Mantis bemutatkozó albuma 1981-ben jött ki Time Tells No Lies címmel. A '90-es években főként Japánban voltak sikeresek, akkoriban...

BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP
BLOOD SPORT - Régisulis speed metal Finnországból, itt az első EP

Ha szereted az olyan régisulis finn bandákat, mint a Ranger, a Speedtrap vagy a Satan's Fall, akkor érdemes megismerkedned a Blood Sport bemutatkozó EP-jével. A finn formációt mindössze...

INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed
INHALE ME - Érzelmi hullámvasút, új EP a budapesti modern metalosoktól: Cursed

Cursed címmel egy 4 dalt tartalmazó EP-vel jelentkezett a modern metalos budapesti Inhale Me. A borító egy brit tetováló, Craig Dobson (Daggers for Teeth) munkája, a felvételek pedig Tóth...

SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől
SION - Teljes album és mellé új videó Howard Jones és Jared Dines közös projektjétől

Azt már az év eleje óta tudjuk, hogy Sion névre hallgat az az új projekt, amelyben az ex-Killswitch Engage frontember, Howard Jones (Light The Torch) fogott össze a metalos youtuberrel, Jared...

CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body
CYNIC - Az új album mellé egy új klip is érkezett: Diamond Light Body

Ascension Codes  címmel pénteken jelent meg a prog metal vonalon legendás Cynic új albuma, a Diamond Light Body dalhoz pedig egy videó is született. A csapat legutóbbi lemeze a...

SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time
SHAPE OF DESPAIR - Hét év után új album a finn doom császároktól, az első dal: Reflection In Slow Time

Hét év után új albummal jelentkezik az atmoszférikus, funeral doom vonalon jól ismert finn Shape Of Despair. A 2015-ös Monotony Fields utódja, az ötödik Shape Of Despair album február...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS