LORD - Zenekari közlemény Gidófalvy Attila kliépésével kapcsolatban

Gidó két napja jelentette be, hogy távozik a csapatból

2017. április 24. (hétfő) 07:21

Két napja jelentette be Gidófalvy Attila, hogy kilép a Lordból, most pedig a zenekar adott ki egy terjedelmes közleményt az álláspontjukkal.

“Hivatalos közlemény a zenekar részéről Gidó kiválással kapcsolatban:

Optimális esetben egy ilyen szituációban, diszkréten és látszólag korrekt módon, a pontos részletek ismertetése nélkül szoktak folyni az események. Mi viszont – mivel a zenekar által szeretett és tisztelt zenésztársunkat érték komoly és sok esetben vérlázító vélemények - mégsem ezt tesszük. Ebben az esetben viszont elkerülhetetlen, hogy az eredeti tervek szerint bizalmasan kezelendő, csak a zenekarra tartozó információkat legalább kis részben érintsük, anélkül, hogy a Gidót megbántanánk.

 Az elmúlt közel 30 évben a billentyűs kérdés nehézkesen alakult a zenekar számára. Gidó egyéb elfoglaltsága miatt Őt folyamatosan helyettesíteni voltunk kényszerűek. Nem volt egyszerű elfogadni sem a közönségnek, sem a zenekarnak, hogy Gidó, amikor a másik zenekar játszik, nem oda keres helyettest, hanem a Lordba. Sok Őt helyettesítő ember megfordult a zenekarban, de ezek mindig félmegoldásnak bizonyultak.

Nyilván nehezen elvárható egy szabadúszó zenésztől, hogy az 'alkalmi tagság' elég motiváció legyen a közönség által jogosan elvárt teljes odaadásához. De Ti, a közönség a félmegoldásokat is toleráltátok, holott az sokszor a zenei minőség rovására is ment és nagyban nehezítette a színpadi munkát. De ezt a helyzetet ne mi okoztuk. Nem volt jó nekünk, de nem volt más választásunk. Azaz lett volna, de a zenekar végül is úgy döntött, hogy tolerálja ezt a helyzetet a Gidónak. Ő azt szerette volna, hogy amikor a Karthago játszik, akkor a Lord ne álljon színpadra. Ezt mi nem engedhettük meg.

Ebből is csak az látszik, hogy neki a Lord a másodlagos zenekara volt.

2015-ben a turné előtti utolsó pillanatokban derült ki, hogy az addig Gidót helyettesítő Török Józsi nem szándékozik többet jönni. Akkor jutott Gidó eszébe Márk, akit jó embernek és jó zenésznek tartott. Ezért elhívta közénk.

Márk azonnal a segítségünkre sietett és amellett, hogy az egyetlen közülünk, akinek fix, minden hétköznapot betöltő munkája is van, pár napos felkészülési idő alatt 36 dalt tanult meg. Már a próbák alatt lehetett látni, hogy nem akar megúszni helyzeteket és szakmai maximalizmusa nem megy el olyan dolgok mellett, ami felett akár a zenekar is átlendült volna. Ez más volt, mint amit eddig tapasztaltunk ezen a poszton. Komoly munkába és ötletelésekbe kezdtünk vele, aki sok dolgot jobban látott kívülről, mint mi belülről. Elkezdtünk együtt játszani. Márk hosszú ideig honorárium nélkül jött és játszott a zenekarral. Odaadása egyértelmű volt.

Akartuk őt és a szakmaiságát. Nem akartuk elveszíteni, és ezért zenekari tagságot ajánlottunk neki. Nem törtetett. Nem Ő furakodott. Gidó hívta, mi pedig a folyamatos jelenlétére tartottunk igényt. Nem akartunk több helyettest megszokni, betanítani, minden évben újra kínlódni. Szakmaisága még feljebb emelte a dalokat. Több mint két éve minden bulin játszik. Józansága, precízsége, folyamatos be- és kiszámíthatósága nélkülözhetetlen kezdett lenni.

Már-már az volt az érzetünk, hogy Gidó a vendég. Néha megjött, azután ismét nem láttuk egy ideig. Jelenléte azon múlt, hogy a másik zenekarának mennyi koncertet sikerül tető alá hoznia. Gondoljatok a gyakorlatra. Senki mással nem fordult ez elő. Mi MINDIG, MINDEN bulin Veletek voltunk. Márk is. Az egész állapotot az idézte elő, hogy Gidó rengetegszer nincs a színpadon a Lorddal. Nekünk pedig – Márknak köszönhetően - így egyetlen bulit sem kellett lemondanunk.

Erős Attila a tervezett szólólemezéhez kérte Márk szakmai segítségét már az ismeretségük elején, mert azt látta, hogy ez az iszonyú méretű lelkesedés az övéhez hasonló. Ekkor indult minden…

A zenekar időközben kérte Attilát, hogy Lord lemez készüljön, ne szólólemez. Attila azt érezte, hogy most mást szeretne. Valami olyat, amit az addigi billentyűs kollégával nem tud. Gidó világosan jelezte, hogy nem is szeretne ebben segíteni. Márk nagyon kérte Gidót, hogy játsszanak együtt az új dalokban, de Gidó végül is nem élt a lehetőséggel. Így a Lord 45 lemezen nem játszik. Nem ki lett hagyva (!!!)

2016 januárjában Márk felvetette az ötletet, hogy mi lenne, ha a 45 éves jubileumi buli a Budapest Arénában lenne. Megmosolyogtuk… Ő azt mondta, hogy megszervez egyedül mindent, csak higgyünk magunkban és a közönségben. Ismét megmosolyogtuk, de határozottsága és a benne égő tűz leírhatatlan mérete miatt áldásunkat adtuk rá. Három nap múlva szólt, hogy lefoglalta 2017 február 11-ét és talált egy szponzort, aki szinte gyerekkori barátja és hogy megcsináljuk.

Gyakorlatilag egyedül minden tekintetben - leszámítva és nem kevésbé tisztelve Zsolt barátját - tető alá hozta a 45 éves Jubileumi koncertet. Gondoljatok bele! Egy ember. Napi munkája volt vele egy éven át. Közben turné, család, munka. Ma már tudjuk, mit jelentett ez a koncert mindannyiunknak. Gidó a betegsége miatt az Aréna felkészülésben is korlátozott volt, amit mindenki tolerált. Azt is tolerálta mindenki, hogy az új lemez egyetlen dalát sem tanulta meg. Sőt azt is tolerálta volna, hogy amíg Ő nem gondolja másképp, a zenekar visszavárja és játszik vele az idők végezetéig, hiszen az állapotától függetlenül megszólalnak a billentyű szólamok a Márk által. Másként gondolta. Úgy döntött, hogy végleg elhagy bennünket.

Ezt a zenekar három tagjával közölte csak és abban is azt említi levele végén, hogyha a zenekar a betegségére hivatkozva tesz közleményt, akkor nyilvánosságra hozza az említett levelet. Ez zsarolás. Nem korrekt dolog. Erős Attilával kiválási szándékát nem is közölte. A személyes találkozást kerülte, és gyakorlatilag egyetlen összejövetelt sem szervezett meg a Lordnak, amin ezt megbeszélhettük volna, miközben a másik zenekarral már szalonnát sütögettek a napokban. 30 év után így ment el tőlünk. Nem kis kalamajkát maga mögött hagyva.

A felétek közölt Facebook-kommentje egyértelmű és akár korrektnek is mondható lenne, ha a sorok között nem lenne érezhető valami sértettség, amire egyértelmű, hogy az Őt szeretők azonnali találgatásokba kezdtek. Tudomásunk van arról is hogy sok 'ős'-rajongót félretájékoztatott a távozását kiváltó okokról. Azok már szavaikat meg nem válogatva kezdtek pocskondiázni. Nem teljesen korrekt az sem, hogy az általa indukált Facebook-kommenteket nem moderálja és nem véd meg valakit, aki Őt a kezdetektől kisegítette abban, hogy amikor máshol játszik, a Lordban ne legyen baj.

Márk nevéhez sok dolog fűződik még, de a legfontosabb, hogy mi szeretjük Őt, szeretünk vele zenélni, és szeretnénk tudatni veletek, hogy a helyzetet néhányan rosszul látjátok. A teljes igazság feltárása ugyanakkor sok sebet nyitna fel és az komoly gondot okozna sokaknak. Ezért kérünk benneteket, hogy vegyétek tudomásul egyértelmű állásfoglalásunkat, miszerint aki Márkot bántja, a zenekart bántja. Ez a srác többet tett a zenekarért az elmúlt két évben, mint a zenekar többi tagja együtt.

Nyilván lehetetlen minden kommentre konkrétan reagálni, de higgyétek el, hogy sok valótlanság terjed. Gidó magától állt a közönségnek háttal az Arénában. Nem állította Őt így be senki. Maga állíttatta így be a hangszereit. Mi sem értettük. És még sok egyéb igen furcsa gondolat terjed… Kérünk benneteket, hogy ne tegyétek. Fogjunk össze és segítsétek a zenekart. Ne engedjük, hogy rajongó és rajongó közzé ék verődjön.

Képzeljétek magatokat a Márk helyébe egy pillanatra, aki soha semmilyen kárt nem okozott egyikünknek sem. Milyen érzés lehet olvasni a soraitokat pár héttel az általa tető alá hozott Aréna buli után, amiért rengeteget melózott.

Az, hogy maximalizmusa és muzikalitása megláttatott velünk és másokkal sok mindent, azt pedig köszönjük neki.

Aki szeretné érteni az érzéseit a zenekarba érkezéséről, hallgassa meg az új lemezről a Melletted vagyok című dalt, mert arról szól.

Két dolgot ne feledjetek!

Az egyik: A jelenlegi helyzetet nem a zenekar idézte elő. Gidó a lemez megjelenését és az Aréna koncertet még megvárva, visszaérkezését ígérve egyszer csak így döntött. Elmegy. Mert el akar menni. Elfogadjuk. De mi maradunk, mert mi maradni akarunk. Itt, Nektek, Veletek.

A másik pedig, hogy továbbra is 'SZÁMÍTUNK RÁTOK', mert Ti is mindig számíthattok ránk. A zenekar a témát ezzel lezártnak tekinti. Kérünk titeket, hogy tegyetek ti is így.

Őszinte Szeretettel, A Lord zenekar: Misi, Attila, Loi, Frenki, Márk és Pityesz." 2017.04.23.


 

Hammer TV

 
HAMMERFALL - Itt az első dal a 2022-es albumról: Hammer Of Dawn
2021. december 1. (szerda) 06:01

2022 elején jelenik meg az új Hammerfall album, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal azonban már lehet ismerkedni. A Hammer Of Dawn nóta hivatalos klipje ma délután érkezik majd. Az új anyagot Fredrik Nordströmmel rögzítették a Castle Black stúdióban, az ének felvétele pedig Jacob Hansennel folyt a dániai Hansen stúdióban.   www.facebook.com/hammerfall   HAMMERFALL - Hammer Of Dawn (a 2022-es album előzeteseként)    

GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS