ANDREW LENHARD - Albumpremier: Thy Keeper

Az első szólólemez 9 tételben

2017. április 23. (vasárnap) 10:42

Andrew Lenhard, azaz Kulutácz Endre Lenhárd korábban olyan bandákban zenélt, mint a Silent Homes, a Sirens Chant, a Hybrid Reality, a Heroes Never Die, most azonban újra szólóban alkot, és máris megismerkedhetsz az első szólóalbumával, a 9 dalos Thy Keeperrel.

 www.facebook.com/andrewlenhardproject


"Thy Keeper lemezt 2015 vége környékén kezdtem el tervezgetni. Eredetileg csak egy négy vagy öt dalos EP-t szerettem volna felvenni, de mivel nem voltam időhöz kötve, nagyon sokat kísérleteztem. A tavalyi év elején már úgy éreztem, hamarosan célba érek és végre befejezem az anyagot, de valami bekattant és négy dalból hármat kidobtam, majd szépen lassan írtam három másikat. Decemberre ez a szám kilencre duzzadt.

Ez az anyag számomra egy összegzés az elmúlt néhány évem pozitív és negatív élményeiről és azoknak a következményeiről. Vannak dalok, amelyeket érzelmileg egyszerűen megterhelő volt megírni és felénekelni és vannak pillanatok, amikor ezeket végighallgatni sem egyszerű.

Nem tartom magam jó zenésznek, énekesnek vagy zeneszerzőnek, de minden nehéz időszakban a zene, a zeneírás, a próbák, a szövegírás, a tabolás és a folyamatos agyalás az új témákon volt az, ami képes volt egyben tartani és megkönnyíteni a nehézségeket. Éppen ez az, amiért én magam szerettem volna a hangzást és az arculatot is felépíteni. A borítót készítő Alapi Zsolt munkájától eltekintve, közel sem profi az anyag, sőt a jóhoz sem áll teljesen közel. De épp ez volt az egész lényege, hogy én magam építsem fel az egészet."

 

ANDREW LENHARD - Thy Keeper (2017)


"A lemezborítóért, mint az elmúlt pár év során mindig, most is Alapi Zsolt volt a felelős és ismét remek munkát végzett. Szívvel ajánlom mindenkinek a munkáját!
 

A hangszeres felvételek, a keverés és a maszter otthon készültek. Az énekfelvételek során Mede György (Silent Homes) segített. Eltöltöttünk együtt néhány hétvégét a Revolver Stúdióban. Egy élmény volt. A közös munka nyomán egy közös dal is született, ami néhány hete jelent meg Youtube-on.

Ezúton szeretnék még egyszer köszönetet mondani néhány embernek: Alapi Zsoltnak a borítóért, Fejei Zsenattnek a logóért, Mede Györgynek, hogy segített az énekfelvételek során, valamint Székely Petinek, hogy ehhez garantálta a jó hangulatot. Köszönet a szüleimnek, Herbák Bélának, Lengyel Péternek, Mihály Dávidnak, Medovarszki Norbertnek és Bittó Máténak hogy az elmúlt évben végig kitartottak mellettem és jó tanácsokkal láttak el a zenével kapcsolatban."
 


ANDREW LENHARD - Swimming In The Smoke (a 2017-es Thy Keeper előzeteseként)
Bio:


"Név: Kulutácz Endre Lenhárd | Andrew Lenhard
Született: 1990.11.22. Pécs, lakhely: Budapest
Korábbi zenekarok: Silent Homes | vokál, dalszövegek Sirens Chant | vokál, dalszövegek Hybrid Reality | gitár, vokál, dalszövegek, zeneszerzés Heroes Never Die | gitár, vokál, dalszövegek, zeneszerzés

Az első próbálkozásom szólóprojekttel 2007 körnnyékére tehető. Összeraktam néhány demót és kiadtam Theatre Of Shades név alatt, de nem igazán tetszettek, így motiváció és tapasztalat hiányában félretettem a dolgot. De természetesen továbbra is kísérletezgettem.

Pár évvel később egy Message From The Otherside nevű zenekarban kezdtem el énekelni és gitározni. A közös munka nem ment, így bedobtam egy saját dalomat, ami végül ahhoz vezetett, hogy a továbbiakban is az én szerzeményeimet játszottuk. A csapat feloszlását követően nem szerettem volna zenével foglalkozni egy ideig, de nyár végén valami bekattant és újra szólóprojektbe kezdtem.

Befejeztem négy dalt, amit még a zenekarnak írtam és 2013 elején megjelent a Hybrid Reality bemutatkozó anyaga, az Infinity. Időközben pedig a Message From The Otherside volt gitárosával, Szegvári Andrással csatlakoztunk a pécsi Heroes Never Die zenekarhoz. Néhány koncertet követően megjelent a Rémálom című kislemezünk, majd ismét szétváltak útjaink.

2013 végén ismét kísérletezni kezdtem, aminek eredményeként megszületett a Hybrid Reality második lemeze, az Nexus Of Eden. Ugyanezen a napon a project színpadon és debütált Pécsett, az olasz Liez Of Nazca vendégeként. Később a Hybrid Reality zenei világa olyan irányt vett, ami többé már nem képviselte azt, ami ezt a nevet viselte. Időm sem igazán akadt már az új zenei felfedezésekre a munkám és az új csapatom, a Heroes Never Die dobost, Bíró Zsombort és basszusgitárost Gájer Gergőt is magáénak tudó Sirens Chant mellett.

Amikor végre úgy éreztem, hogy megtaláltam a helyem a zenei világban, a munkám miatt Budapestre, majd fél évre az Egyesült Királyságba költöztem. Így a közös munka megszakadt. Miután visszatértem Budapestre megismertem Mede György gitárost és némi ismerkedés után csatlakoztam a szólóprojektjéhez. Az első közös demó felvételét követően hamar zenekarrá duzzadt a Silent Homes és megjelent az első kislemez Soul Harbour címmel.

Néhány koncert után, olyan remek zenekarok társaságában, mint a Silent Planet, Cedron, Dryvia, Shell Beach és a The Southern Oracle, az újabb külföldi terveim és a zenekarral kapcsolatos elképzelések közti különbségek miatt úgy döntöttem, hogy egyedül folytatom a pályafutásomat."
 
 

Facebook: https://www.facebook.com/andrewlenhardproject

Instagram: https://www.instagram.com/andrewlenhard

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqrI5lxphZLXQrtY90Jr-dA 

Hammer TV

 
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
2021. december 4. (szombat) 09:32

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig Schuster Lórival beszélgetett Fábry Sándor. És már az indítás remek volt... Fábry Sándor: "...A zacskós tejet már beadtuk, mint hungarikumot. Szeretnénk téged is beadni, mert úgy vagy rock-ikon, zenekarvezető, hogy se nem énekelsz, se nem zenélsz. És mégis... Ez a világon egyedülálló." Lóri: "...Annak idején, az Országos Rendező Iroda és más egyéb cégek azt mondták, hogy szervező csak az lehet, aki a zenekar tagja. Mert a szervező vagy a menedzser, az egy rohadt kapitalista ármány. Az kizsákmányolja a zenészeket... Így aztán levizsgáztam kongából..." A P. Mobil ma este Gyöngyösön játszik, az idei év utolsó Mobil-koncertje pedig a klubjukban lesz, az Analogban december 11-én. És még egy hír, már vinylverzióban is...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS