TRIDENT - Best Of lemez és "home video" pályázat

"Mindig is kísérletezős zenekar voltunk, most is tele vagyunk ötletekkel"

2017. április 18. (kedd) 07:12

A 2016-ban újra beindított Trident zenekar egy Best Of lemezen dolgozik és ehhez kapcsolódva egy "home video" pályázatot is meghirdettek.

"A stúdiómunkálatok már javában folynak, a zenekar által kiválasztott számokat újra rögzítjük és mindez egy lemez formájában lát majd napvilágot. Addig is a dalok egyenként folyamatosan hallhatóak lesznek a közösségi oldalunkon, s ehhez egy 'home videó' pályázatot is hirdetünk. A videó lehet szöveges, vagy pl. archív képekből, vagy bármilyen hangulatfokozó képekből kreált alkotás is. Akinek felkeltettük az érdeklődését, a régi Trident klasszikusok valamelyikére videót készítene és ezáltal részese szeretne lenni a régi dalok újra bemutatásában, keressen bennünket a Facebookon! A videók készítőit megjutalmazzuk!"

 www.facebook.com/tridentzenekarA 90-es évek egyik zeneileg legszínesebb és legizgalmasabb formációja a berettyóújfalui Trident volt. Az újra beindított banda tele vannak tervekkel, új dalötletekkel. Hogy minden érdekesség a felszínre kerüljön, Papp Misi (Kelet Underground) kérdéseire Demeter Zoli (DZ) és Papp "Gezbee" Zsolti (GZS) válaszolt.


Meséljetek egy kicsit a régi időkről, a Trident életében történt fontosabb eseményekről, bulikról, megmérettetésekről!

DZ: "Az 1995-ös Marlboro Music vetélkedő második helye és az, hogy a Hammer által kiadott Demonstráció lemezen a Megöl a hideg nyitószámként jelent meg, valamint hogy szintén a Metal Hammer magazin 1997 reménységzenekarának szavazta meg a Tridentet, mindenképpen a zenekar pályafutásának csúcspontjai. A legemlékezetesebb turné talán a Necropsiával közös 1995-ös koncertsorozat volt."

 GZS: "Igen, ezek nagyot ütöttek! De a brassói Drakulafeszt sem volt gyenge 1992-ben. Vagy 93-ban!? Aztaa, de rég volt! (nevet) Ott 15 ezer ember előtt játszottunk! Na, az is nagy élmény volt, húú ez hosszú és velős sztori! Röviden a lényeg, amit még a nyomdafesték is elbír...

Magyarországot az Ossian és mi képviseltük. Akkora színpadot nem is láttunk addig! Ez egy egy hétig tartó fesztivál volt, ahol néhány nappal korábban Phil Collins és Whitney Houston is fellépett. A koncertet élő egyenes adásban közvetítette a román televízió, sőt másnap amikor felébredtünk a szállodában, az ismétlést láttuk a tévében! Összesen több, mint nyolcszáz darab plakátot és szórólapot vittünk magunkkal, de kevésnek bizonyult a dedikálásokhoz… Voltak egyébként - többek között - nagyon jó Dance-es, Sing Sing-es, Sex Action-ös, Aurórás és Tankcsapdás bulik is."
  Miért lett vége a zenekarnak 1997-ben?


DZ: "A hosszú távú együtt zenélés hasonló a házassághoz. Vannak hullámhegyek és hullámvölgyek. Ez ismert. A gond ott volt, hogy hiába voltunk zeneileg saját magunkhoz képest a csúcson, valahogy pont egyszerre találkoztak a hullámvölgyek minden téren."

GZS: "Kiegészítve Zolit - én úgy érzem alapvetően a kilátástalanság volt a legfőbb ok, ami nyilvánvalóan felőrölt bennünket. Többször keresztbe is tettek nekünk, de rendesen…Hosszú évek alatt erőnkön felül iszonyatos energiákat mozgattunk meg aminek meg is volt az eredménye, viszont az utolsó időszakban nem igazán jöttek jó lapok, csak az akadályok, a problémák tornyosultak, a fejlődésre, a továbblépésre nem láttunk esélyt... Ma viszont már abszolút nem foglalkozunk a múlttal, csak előre nézünk és csak a jó dolgokat elevenítjük fel, amiből azért hála az égnek van bőven!" (nevet)Mivel foglalkoztatok az újraalakulásig?


DZ: "Munka, család. Én egyáltalán nem foglalkoztam a zenével. Az élet sok más oldala is érdekelt. Mondhatnám a zenén túl is találtam értelmet és tartalmat az életemben."

GZS: "Természetesen a család és a munka. Közel 20 éve borászkodom ami egyben hobbi is, továbbá a Szélső Érték Kör egyesület vezetőjeként civil közösségi tevékenységet is végzek. A Trident után eleinte csak kedvtelésből zenélgettem, majd a Szeg kapcsán újra komolyra fordult a dolog. Később újra próbálkozások itt – ott, majd a Szélső Érték és újra a Szeg, ami még ha nem is gőzerővel - de van - mert igényünk van rá!

Paszti, mint ahogyan sokan tudjátok, a Phaidon és a Benzin zenekarok frontembereként tevékenykedik. Sőt, egy kis időre a Project zenekart is feltámasztották. Egyébként ő is keményen dolgozik a hétköznapokban, azok közé a zenészek közé tartozik akik nem adják el a lelküket csak hogy megélhessenek a zenélésből."

 

 A basszusgitáros poszton változás történt a régi felálláshoz képest. Miért volt szükség erre a lépésre és ki az új tag?


GZS: "Jónival mi már lassan 10 éve zenélek együtt. Kezdetben a Szélső Érték basszusgitárosaként, majd a kettőnk stúdióprojektjében, a DED-ben basszerként és szólógitárosként is frenetikus dolgokat művel. Dalszerzői vénája is erős, sok dalt írtunk, írunk együtt is. Óriási Trident fan volt mindig is, emberileg, zeneileg totálisan egy filmet nézünk, egyértelmű volt, hogy Ő a mi emberünk!"

DZ: "Bár mindig jó basszusgitárosok voltak a zenekarban, mégis mindig ez volt az a poszt, ami állandóan cserélődött, és mindig a basszusgitárosok 'miatt' sodródott a feloszlás szélére a zenekar. Ennek számtalan oka volt, de a legfontosabb szerintem az, hogy igazából egy basszusgitáros sem volt azon a frekvencián, mint én és Zsolti.

Volt aki zseniális dolgokat tett a zenéhez, és az, hogy azzá lettünk, akik lettünk, ahhoz nagyban hozzájárult, de mégsem működött valami miatt a dolog. Én Jancsit nem ismertem előtte, de a személyisége számomra annyira természetesen ebbe a közegbe illő, hogy ezt még nem éreztem egyetlen elődjénél sem. És az sem baj, hogy mellette még basszusgitáron is tud játszani!" (nevet)


Miért pont majdnem 20 év után kezdtétek újra?

GZS: "Miért 20 év? Ez teljesen véletlen, vagy mégsem? Azt mondják nincsenek véletlenek! (nevet) A Trident megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából a Phaidon zenekar (ahol Paszti az énekes) egy emlékkoncertet tartott Hajdúszoboszlón, ahova a gitáros Rásó Peti meghívott. Kérte, hogy beszéljek Zolival is, hátha lenne kedve közreműködni. Végül a koncertre nem tudtunk elmenni, de elindult valami! Ezúton is köszi, Peti!" (nevet)

DZ: "Nem volt ebben semmi előre megtervezett dolog. Szinte sorsszerűen önmagától alakultak így a dolgok. Semmi görcsölés, semmi erőltetés. Persze ez a sorsszerűség ennyi év alatt fejtette ki a hatását. És pont ezért jó. Önmagától fejlődtek a dolgok ilyen végkifejlet felé. Egy idő után minden út egy irányba mutatott, szinte kézenfogva vezetett minket az újjáalakuláshoz."


Mit szeretnétek elérni az újrakezdéssel? Milyen célok, tervek vannak?

DZ: "Számomra nagyon egyszerű de igaz - zenélni és a zenével örömet okozni magamnak és annak aki meghallgatja. Rengeteg mindennel feltöltődtem az elmúlt évek alatt, rengeteg ötlet van kibontakozóban. Természetesen mint minden, mi is változtuk. Nyilván nem ugyanaz lesz a zenénk mint húsz éve, mert mi sem vagyunk ugyanazok, és a világ sem.

A régi számok remek összekötő kapcsok lesznek a 90-es évek és a jelenkor Tridentjének. Ahogy a Facebook oldalunkon mottóként megfogalmaztuk, szeretnék feltámasztani a 90-es évek szellemét. Annak a korszaknak fantasztikus hangulata és újításai voltak a rockzenében. Ma már világos, hogy egy második 60-as évek volt a zenei forradalom terén. És mi bőven benne voltunk ebben az áramlatban. De egyáltalán nem nosztalgiázásnak szánjuk."

GZS: "Elérni? Az biztos, hogy nem akarjuk és nem is tudjuk 'megváltani a világot'. Ismerve a mai lehetőségeket, trendeket, a mi kompromisszumoktól mentes zenénkkel... Anno mondták ránk, hogy 'meghaladtuk a korunkat'. Na, most majd meglátjuk mit mondanak, van bőven meglepetés a tarsolyban! (nevet)

Az együtt zenélés, az alkotás öröme önmagában hatalmas élmény a számunkra és természetesen várjuk a koncerteket is, de csak ha már tényleg úgy érezzük, hogy mind zeneileg, mind technikailag készen állunk... Mindig is kísérletezős zenekar voltunk, most is tele vagyunk ötletekkel…Nagyon várjuk a közönségükkel való találkozást!"
 

 

 Milyen tervek vannak a 2017-es évre? Gondolkodtatok-e a régi anyagok újrafelvételén, kiadásán?


GZS: "Természetesen. Intenzíven dolgozunk, párhuzamosan folyik a régi dalok felelevenítése, demózása, stúdió előkészületei, az újak írása, kidolgozása. Igen, ez azt jelenti, hogy a régi slágerek egy része újra stúdióba kerül, melyeket dalonként folyamatosan közzé teszünk a közösségi oldalunkon. Ezt követően terveink szerint még az első koncertek előtt az új dalokból is ízelítőt kap a közönség.

Érdemes tehát kapcsolatban lenni velünk a Facebookon! Tavasz végén, nyár elején szűk körben, reunion party keretében egy klubkoncerten mutatkozunk be először, a Szélső Érték Kör koncert termében. Ezt követően egy nagyobb szabású koncert következik hazai pályán - Berettyóújfaluban - még a nyár folyamán. Később kisebb - nagyobb bulik itt - ott, jelenleg ez még képlékeny."

DZ: "Egy ütős album anyagának az összehozása, de mindenképpen elővesszük a régi számok legjavát, mert úgy érzem bőven megállják ma is a helyüket. És azok is mi vagyunk."


Hol vagytok elérhetőek? Hol érhetőek el a régi felvételek, cikkek, képek?


GZS: "A www.facebook.com/tridentzenekar oldalon előbb, vagy utóbb mindent megtaláltok." 

Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS