NIBURTA - Lengyelországban startol a New Wave Of Folk Metal turné

Május 1-jén lesz a budapesti koncert a Dürer Kertben

2017. április 16. (vasárnap) 13:58 | utoljára módosítva: 2018. január 30. (kedd) 07:12

Április 20-án, Lengyelországban indul az újra aktív Niburta 7 állomásos New Wave Of Folk Metal turnéja, amelynek záró eseménye május 5-én lesz a Dürer Kertben.

"A New Wave Of Folk Metal turné - illetve reményeink szerint turnésorozat - elsődleges célja a folk metal innovatív, modern irányzatát képviselő csapatok összefogása, a 'folkcore' eljuttatása minél több országba, városba, és ezzel együtt a közönség zenei és kulturális látókörének kitágítása. Komoly sikernek tartjuk, hogy egy hétállomásos regionális turnén tudjuk bemutatni az új felállásunkat, lengyel és román barátainkat pedig elhozva a hazai közönségnek is a Dürerbe..."

 www.facebook.com/niburta


"Régen adtunk hírt magunkról, ezért úgy gondoltuk, érdemes beszámolnunk röviden az elmúlt időszak eseményeiről, jelenlegi projektjeinkről és jövőbeli terveinkről.

Aki figyelemmel kísérte a Niburta Facebook oldalát, az láthatta, hogy tavaly nyáron történt egy nagy szakadás a zenekaron belül. A második lemez munkálatainak vége felé a teljes tagság úgy döntött, hogy kilép Hormai 'Busó' Balázs, a Niburta vezetője, alapítója és frontembere mellől és külön utakon folytatja tovább, részben szakmai, részben személyes nézeteltérések és az eltérő jövőbeli tervek okán. Ebből fakadóan a 2016-os esztendő, mely egészében a lemez és az ahhoz kapcsolódó videoklipek háttérmunkáival telt, összes eredménye elveszett a Niburta számára.

Szerencsére a kezdeti sokk után a sorok hamar rendeződtek: Balázs a régi, klasszikusnak mondható irányhoz való visszatérés mellett döntött, melyben első társaként Horváth Martina Veronika visszatért a zenekarba a közönség nagy örömére.

Novemberre Balázs és Martina mellé felsorakozott egy, a régitől kissé eltérő, de izgalmas teljes felállás: a gitárokért az Ann My Guardból ismert Varga Krisztián; a basszusszekcióért nagybőgőn (!) Arday Dániel (Tárkány Művek); a dobokért a Wisdomból, Mytrából és Dreamgrave-ből ismert Tóth Tamás; a népi hangszerekért és torokénekért pedig Erdei Dávid felelnek, illetve session-zenészként a Folkfree-ből és Face'n'Base-ből ismert Hajas Gábor (tekerőlant, sampler) is közreműködik a Niburta munkájában.

 A vérfrissítés pedig a régi irányvonalhoz való visszakanyarodás mellett újításokat is hozott: egyrészt a balkáni, belső-ázsiai és kelet-európai dallamok mellett közel-keleti, kelet-ázsiai és ausztrál népi témák is megjelennek didzseridú (yidaki), duduk és egyéb egzotikus hangszerek bevonásával, másrészt például dzsesszes, funkys vagy épp elektronikus hatások is felfedezhetők lesznek a készülő dalokban.

Ahogy ez is mutatja, már javában dolgozunk az új dalokon és a tervek szerint év végére előrukkolunk az új nagylemezzel.

Azonban jelenlegi fő projektünk nem más, mint visszatérni a színpadra, méghozzá azonnal egy nemzetközi turné keretében! Amint a tagság fixálódott, még 2016 legvégén belevágtunk régi álmunk megvalósításába az Old Buso Productions stábjával. A New Wave Of Folk Metal turné - illetve reményeink szerint turnésorozat - elsődleges célja, ahogy azt neve is sejteti, a folk metal innovatív, modern irányzatát képviselő csapatok összefogása, a 'folkcore' eljuttatása minél több országba, városba és ezzel együtt a közönség zenei és kulturális látókörének kitágítása.

Az első, idei turnusba a korábbi lengyelországi koncertjeink során megismert Netherfellt és a fiatal és egyben nagyon ígéretes erdélyi román E-an-nát vontuk be.


Az eredeti koncepcióban egyébként a bolgár Khanъ is szerepelt, ők azonban belső problémáik miatt sajnos idén nem tudnak velünk tartani. Mivel elég gyorsan, mondhatni rekordidő, alig pár hónap alatt szerveztük le a turnét, sajnos több tervezett állomásról le kellett mondanunk, így a bolgár mellett a szlovák, cseh, illetve osztrák és szlovén állomások sem valósulnak meg idén szervezési nehézségek és egyéb problémák okán, de ami késik ugye...

 A kompromisszumok ellenére így is komoly sikernek tartjuk, hogy egy hétállomásos regionális turnén tudjuk bemutatni új felállásunkat, ellátogatva mindhárom országba, lengyel és román barátainkat pedig elhozva a hazai közönségnek is a Dürerbe.

Erre a turnéra a korábbi dalainkból álló, egyfajta 'Best Of Niburta' szettel készülünk. Ezt afféle gesztusnak szánjuk hűséges közönségünk irányába, hogy ezzel is megköszönjük kitartásukat és támogatásukat, mely minden nehézségen és csapáson átsegítette a bandát a múltban és viszi előre továbbra is a kijelölt úton. Hamarosan ismét találkozunk! Addig is friss hírekért kísérjetek figyelemmel minket a Facebookon!"

 

 A NWOFM ’17 turné állomásai:

04/20 - Krakkó (PL), Alchemia –
https://www.facebook.com/events/381117202268041/
04/21 - Varsó (PL), VooDoo Club –
https://www.facebook.com/events/1398402196873116/
04/22 - Chorzów (PL), Red & Black –
https://www.facebook.com/events/1402129626527590/
04/27 - Kolozsvár (RO), The Shelter –
https://www.facebook.com/events/399722793717569/
04/28 - Suceava (RO), 31 Motor's Pub –
https://www.facebook.com/events/1646268525678126/
04/29 - Iași (RO), Underground –
https://www.facebook.com/events/869041219901211/
05/01 - Budapest, Dürer Kert –
https://www.facebook.com/events/712775712237130
 
 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS