ALARIC & PINKISH BLACK - Borongósság és a pszichedelia a Dürer Kertben

Hazai részről a Pigeoncoma. és a Planet Void lép fel

2017. április 12. (szerda) 08:37

Április 24-én a kaliforniai Alaric és a szintén amerikai Pinkish Black játszik a Dürer Kert kistermében, két nem mindennapi zenekar, amelyek közös jellemzője, hogy a borongósság és a pszichedelia felől közelítik meg a zenét. Mindkét banda most először játszik nálunk.

 


A koncert Facebook oldala


"A 2008-ban alakult Alaric a mai kortárs zene egyik legérdekesebb zenekara, hiszen a sötét, atmoszférikus gitárhangzást képesek voltak egy újabb dimenzióba emelni, hogy utat mutassanak egy újabb nemzedéknek, akik csak hallomásból ismerik a Christian Death vagy a Killing Joke sötét, punkos hangzásvilágát.

Mindemellett az Alaric az évek során olyan karakterre tett szert, ami nagyon keveseknek adatik meg. A közel egy éve megjelent End Of Mirrors lemezük sok évvégi lista dobogóján foglalt helyet, és bizonyára az sem a véletlen műve, hogy a Neurot Recordings vette őket a szárnyai alá. A depresszív, komor, nihilt sugárzó zenéhez nagyon erősen kapcsolódnak Shane Baker mély és egyben nagyon személyes szövegei, amelyek egyszerűen belénk égetik a zenekar nevét egyszer, s mindenkorra.
  


A Pinkish Black története sajnos tragikusan kezdődött, hiszen az eredetileg trióként induló zenekar The Great Tyrant néven már létezett korábban, de a basszusgitárosuk öngyilkossága után egy időre jegelni kellett a projektet. 2010-ben újult erővel és új névvel folytatták, vagy ha úgy nézzük, újrakezdték, amit még anno hárman indítottak el: egy előremutató, de egyben sötét és atmoszférikus zenét.

A 2013-as lemezüket még a Century Media gondozta, viszont a soron következő 2015-ös Bottom Of The Morning már a Relapse Records-nál kötött ki, ami egy újabb szinttel feljebb emelte őket a képzeletbeli lépcsőn. A korábbi hangzásvilág mellett újabb stílusjegyek kerültek a látókörükbe; a végeredmény egy sötét, disszonáns, horror hangulatú, de mégis fülbemászó lemez lett, amelyre a post-punk, doom és a new-wave arcok is hamar rátaláltak.
  


Ha kíváncsi vagy rá, milyen lehet egy bedrogozott Melvins tripje, amikor John Carpenterrel találkozik, akkor nagyjából el lehet képzelni, milyen lehet a duó zenéje.

Hazai részről két remek zenekar fogja nyitni az estét: az indie/math rockos Pigeoncoma. és az elektronikus / industrial rockban érdekelt Planet Void."

 

Hammer TV

 
HAMMERFALL - Itt az első dal a 2022-es albumról: Hammer Of Dawn
2021. december 1. (szerda) 06:01

2022 elején jelenik meg az új Hammerfall album, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal azonban már lehet ismerkedni. A Hammer Of Dawn nóta hivatalos klipje ma délután érkezik majd. Az új anyagot Fredrik Nordströmmel rögzítették a Castle Black stúdióban, az ének felvétele pedig Jacob Hansennel folyt a dániai Hansen stúdióban.   www.facebook.com/hammerfall   HAMMERFALL - Hammer Of Dawn (a 2022-es album előzeteseként)    

GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS