AUDIONERVE - Az első dal az Omega Diatribe gitáros különleges projekjétől: My Own Enemy

Egyszerre készül az új Omega Diatribe és az Audionerve lemeze

2017. április 2. (vasárnap) 08:44

Az Audionerve nevet viseli az Omega Diatribe gitáros Hájer Gergő új stúdióprojektje, amelynek nyárra elkészül a lemeze is. Közben az új Omega Diatribe albumon is folyik a munka. 

Az Audionerve dalaiban nem kisebb nevek működnek közre, mint Kevin Talley (Suffocation, Misery Index, Chimaira dobos), Nick Oshiro (Static-X, Seether dobos), valamint az egykori Monastery, The Ministers énekes, a venezuelai származású Andres Vincze, aki a lemez összes dalában felel a vokálokért . A Nick Oshiro dobossal elkészült My Own Enemy dallal máris megismerkedhetsz.

 www.facebook.com/audionervemusic


"Még 2013-ban pattant ki a fejemből az ötlet, hogy fel kéne használnom azon dalaimat is, amelyek nem férnek bele az Omega Diatribe profiljába - mondja Gergő a projektről. - Az Audionerve-ben egészen letisztult, kézzelfogható dalokra lehet számítani, hagyományos 6-húros gitárokkal.

Mivel meghatározó volt számomra az 1990-es évek végi, 2000-es évek eleji modern/groove metal hullám, ezért ahhoz, hogy teljesen kimerítsem a zenei vágyaimat, ennek a projektnek meg kellett születnie!

Ugyan az elején az volt a koncepció, hogy mindegyik dalt más vendégzenésznek tartogatom, de rá kellett jönnöm, hogy egyeztetés, idő és minden egyéb más dolgokból fakadó problémák miatt így nem biztos, hogy elkészülne a lemez ebben az évtizedben... Aki ismer közelebbről, az tudhatja, hogy nem vagyok egy véget nem érő türelemmel megáldott ember! (nevet) Így Andres került a fix vokál pozícióra és szerencsém adódott ismét Kevin Talley-vel dolgozni, valamint Nick Oshiro-val, ami egy újabb mérföldkőnek tudható be a zenei pályafutásom alatt.

 

AUDIONERVE feat. Nick Oshiro - My Own Enemy (a 2017-es album előzeteseként)

 


Nick úgy került a képbe, hogy meghirdetett egy dalszerző versenyt, amelyre bárki beküldhette a szerzeményét, és az volt a deal, hogy a neki legjobban tetsző dalnak megcsinálja a dobfelvételeit. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy végül az én dalomat választotta ki!

 A My Own Enemy nóta egy hamisítatlan, szörnyeteg groove-okkal ellátott, a korai modern metal időszakot felidéző dal, amelyhez tökéletesen passzolt Nick dobolási stílusa.

Túl sok kísérletet nem tartalmaz, inkább egy ösztönös, energiától duzzadó ám mégis érzelmekben gazdag dalról beszélünk. Ez az attitűd igazából az egész lemezre érvényes!"

 Andres a projekt és a dal kapcsán:

"Gergővel lassan 11 éve ismerjük egymást, még a Monastery-s időkből ès azonnal barátságot kötöttünk. Ezen a projekten már másfél éve titkon dolgozunk.

A szememben Nick Oshiro egy állat a groove-dobolásban, megtiszteltetès volt vele dolgoznom. Tisztelem és felnézek rá.

A felvételek könnyen mentek, zsigerből csináltam, a dallamok már rég megszülettek a fejemben, csak most sikerült egyesítenem Gergő sötét és fülbemászó dallamaival. Könnyű volt vele együtt dolgoznom, nèha már úgy érzem, szavak nélkül is értjük egymást.

Jelenleg több projekten is dolgozom, de mindegyikkel egyforma lelkesedéssel ès erőbedobással foglalkozom. Kíváncsian várom, mit tartogat a jövő az Audionerve számára!"

 Nick az Audionerve daláról:

"Amikor meghirdettem a dalszerző versenyt, eszméletlenül sok nóta érkezett be, de Gergő volt az a srác, akinek a riffjei falat rombolóak voltak és nem utolsó sorban a Meshuggah-hoz hasonló precizitással szólalt meg a demója. Hihetetlen, hogy a világ másik végéről dolgozom együtt egy gitárossal! A felvételeket nagyon élveztem, a végeredmény pedig rombol! Remek dal lett, barátom!"

 

 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS