TANKCSAPDA - "Gondolkodtunk, hogy csinálunk egy lemezt 'Az előző jobb volt' címmel"

Április 28-án nagykoncert az Arénában

2017. március 26. (vasárnap) 19:18 | utoljára módosítva: 2018. január 30. (kedd) 06:12

Pályafutása egyik legnagyobb show-jára készül a Tankcsapda. Április 28-án a budapesti Papp László Sport Aréna küzdőterének közepére helyezett színpadon igazán közelről láthatod és hallhatod a a zenekart 2017 legütősebb rockkoncertjén. A 24.hu számára Bodnár Judit Lola készített interjút a debreceni trióval.
(Fotó: Berecz Valter - 24.hu)

 

 

www.facebook.com/TankcsapdaÁprilis 28-án nagykoncert az Arénában, óriási apparátus, új színpadkép, és a többi – mit lehet tudni a buliról?

Lukács László: "Szándékunk szerint izgalmas és látványos, klassz buli lesz. A koncert nekünk is – technikai és más szempontból is – kihívás, bízunk benne, hogy tele lesz az Aréna, mert nem egy átlagos, más helyszíneken is látható színpad és ehhez kapcsolódó technikai apparátus készül a koncertre, hanem egy tőlünk is szokatlan, de összességében is formabontó dolog ezzel a középre helyezett színpaddal."

Fejes Tamás: "Olyan látványelemmel akarjuk megfejelni a koncertet, hogy akárhonnan nézi az ember, ülve-állva, elölről, hátulról folyamatosan vizuális élmények fogják érni. Elég sok dologgal készülünk, az Aréna adottságait igyekszünk kihasználni, tehát nemcsak egy egyszerű körszínpadon megoldás lesz, hanem mindent, ami a mai magyar technikával elérhető, azt próbáljuk bevetni, hogy maradandót tegyünk le az asztalra."


Ez az óriási show kinek szól, inkább a bandának vagy a közönségnek?

Lukács: "Ez a 'körszínpadon a közönség közé megyünk'-dolog azért lett, mert így tudunk egy nagy befogadású helyszínen a közönséghez a lehető legközelebb lenni. Magyarán egy klubkoncert intimitását, közvetlen hangulatát, fizikai közelségét igyekszünk megcsinálni nagyobb volumenben."

Fejes: "A Metallica már nagyban űzi ezt, nekik már a kisujjukban van, nekünk viszont újdonság, mi sem, a technikai csapat sem csinált még ilyet, így mindenkiben van egyfajta felfokozott várakozás, hogy na, most oda fogunk pakolni. Azon dolgozunk, hogy ne csak lemásoljuk ezt a körszínpados vívmányt, hanem 'tankcsapdásítsuk' is."

 
A "régi Tankcsapda-új Tankcsapda" szembenállásról:

Lukács: "Minden zenekar, aki egy bizonyos életkort átlép, és még sikeres is, annak lesz egy régi meg egy új 'verziója'. Ez igaz egy U2-ra, egy Metallicára, egy Rolling Stones-ra, egy AC/DC-re, egy Guns N' Roses-ra, Eddára, Ossianra, és így tovább. És minket büszkeséggel tölt el, hogy az emberek ennyi év után is hajlandóak még abba is belemenni, hogy melyik volt a jobb, a régi vagy az új. És telnek az évek, és az a korszak, amit fikáztak, az négy-öt év elteltével bearanyozódik, és éppen az aktuális lesz majd a szar."

Fejes: "Gondolkodtunk is már, hogy csinálunk egy lemezt, aminek az lesz a címe, hogy 'Az előző jobb volt', mert nevetséges, hogy az emberek évről évre megismételik ugyanazokat a gondolatköröket, miközben azt hiszik, hogy valami világmegváltó gondolatot osztanak meg a világgal." 

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.


A koncert Facebook oldala
  


 

 

 
A Cseh Tamás Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


 

Hammer TV

 
HAMMERFALL - Itt az első dal a 2022-es albumról: Hammer Of Dawn
2021. december 1. (szerda) 06:01

2022 elején jelenik meg az új Hammerfall album, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal azonban már lehet ismerkedni. A Hammer Of Dawn nóta hivatalos klipje ma délután érkezik majd. Az új anyagot Fredrik Nordströmmel rögzítették a Castle Black stúdióban, az ének felvétele pedig Jacob Hansennel folyt a dániai Hansen stúdióban.   www.facebook.com/hammerfall   HAMMERFALL - Hammer Of Dawn (a 2022-es album előzeteseként)    

GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS