METALLICA - Így készülj fel a holnapi jegyvásárlásra!

A jövő áprilisi koncertre pénteken 10 órától lehet jegyet venni

2017. március 23. (csütörtök) 18:37 | utoljára módosítva: 2017. március 23. (csütörtök) 18:50

Holnap reggel 10 órától lehet jegyet vásárolni a Metallica jövő áprilisi bulijára, és miután a 2010-es koncertre is nagyon gyorsan fogytak a belépők, a 13 ezer főre belőtt Papp László Sportaréna várhatóan egy-két óra alatt teltházas lesz. Kedden a regisztrált rajongók már megvehették a belépőiket, és a nekik szánt mennyiség is hamar gazdára talált. Néhány hasznos infó mindazoknak, akik a holnapi rohamra készülnek.....A Metallica koncert Facebook oldala


JEGYEKET CSAK ONLINE LEHET VÁSÁROLNI!
Pénteken, délelőtt 10 órától

Hol?

A Ticketpro oldalon - katt ide!

Ha szeretnéd meggyorsítani a vásárlást és még soha nem vettél jegyet a Ticketpro-nál online, akkor érdemes már most regisztrálnod a www.ticketpro.hu oldalán, hogy holnap minden gyorsabban menjen. Akár egy 'próbavásárlást' is végigcsinálhatsz az oldalon (egy másik rendezvény jegyeivel), természetesen a legvégén, a fizetés előtt törölve a kosár tartalmát. Így látható előre, milyen lépésekből áll a vásárlás.

A megvásárolt jegyek mellé ajándék is jár: a Hardwired... To Self-Destruct album, CD vagy digitális letöltés formájában (CD esetén postaköltséggel járhat).

Jegyvásárlási limit a ticketpro-nál: 4 jegy/főMekkora a befogadóképessége a Papp László Sportarénának?

A Metallica koncert esetében a Live Nation a maximális kapacitásra törekedett, azonban a küzdőtér közepén elhelyezett színpad miatt ez kb 13.000 főt jelent.
 


A jegyárak a 2018-as Metallica koncertre:Miért ilyen drága a belépő?


Ezzel kapcsolatban Borsos László, a Live Nation Magyarország ügyvezetője az alábbiakat mondta el az origo-nak:

"A legfontosabb tétel a zenekar gázsija. Erre jön az áfa, amely Magyarországon kifejezetten magas, 27 százalék, míg Lengyelországban vagy Csehországban, ahol a Metallica szintén fellép, 7 és 20 százalék a kulturális szolgáltatások áfája. De benne van a jegyárban a jogvédőnek fizetendő díj, továbbá a jegyterjesztési költségek, a zenekar ellátásának és elszállásolásának költségei, a helyszín bérleti díja, a kiszolgáló személyzet bére, a marketing, a koncert biztosításának költségei, és persze a szervező, a Live Nation elvárt profitja is."


Az is alapvetően befolyásolja a zenekar gázsiját, hogy hány koncertet tud/akar vállalni Európában. A Metallica csak 22 városban lép majd fel, pedig ennek a kétszeresére is bőven lenne kereslet.

"Muszáj olyan jegyárat kérnünk, hogy ki tudjuk fizetni azt a gázsit, amivel nem Zágráb kapja meg a bulit, hanem Budapest." Ebből következik, hogy az ajánlattételkor mindenki addig megy, ameddig csak bír. Borsos László azt nem árulhatta el az origo-nak, hogy a 31 ezer forintos állójegynek hány százalékát adja a Metallica gázsija, de elmondta, hogy a jegyeladásból származó nettó bevételnek bőven több mint a fele a zenekarnál landol majd.


A 2010-es jegyárakkal (állóhely: 12.900 Ft) való összevetésnél azt sem szabad kihagyni a számításból, hogy akkor a majdnem 40 ezer férőhelyes Puskás Ferenc Stadionban volt a koncert, 2018-ban pedig a 13 ezer fős kapacitású Papp László Budapest Sportarénában lesz, azaz jóval kevesebb embernek kellett összehozni a költségeket. Ehhez viszont maga a zenekar ragaszkodott: nem stadion-, hanem arénaturnét hirdettek meg.

Akkor sem járunk jobban, ha Bécsben vagy Prágában próbálkozunk a Metallica koncerttel. A 2018-as budapesti show árai ugyanis nagyjából összhangban vannak azzal, hogy mennyit kérnek el a zenekarért a környező országokban. Bécsben a jobb állóhelyekért körülbelül 36 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni, Prágában pedig nagyjából 34 ezer forintra jön ki az állójegy.


Borsos László szerint a jegyárak emelkedésének csak a közönség tűrőképessége szab határt.

A zenekarok annyit fognak elkérni a jegyekért, amennyit csak tudnak, mert a lemezeladásból származó bevételek drasztikus csökkenése miatt a fellépések lettek a legfőbb bevételi forrásaik.

„A trend teljesen egyértelmű. A '90-es években azért indultak el turnézni a zenekarok, hogy promózzák a CD-jüket. Most a Metallica jegyért ingyen le lehet tölteni az új lemezt. Teljesen más a két szituáció.”


A Guns N' Roses magyarországi koncertjére nem is érdemes várni.

A zenekar most újra nagyon felkapott lett, viszont még a Metallicánál is kevesebb helyen lépnek fel Európában. A Live Nation Magyarországnak nem is sikerült megszereznie őket, mert volt egy limit, ami fölé nem szívesen mentek volna a jegyárakkal. Borsos László szerint nem volt olyan helyszín, amire ki tudták volna kalkulálni a show költségeit.


Összefoglalva: a Metallica esetében a drágulás több összetevős; 2018-ban negyedakkora helyen lép fel a zenekar, mint 2010-ben, azóta 25 százalékkal nőtt a dollár forinthoz képesti árfolyama, 25-ről 27 százalékra emelkedett az áfa, a zenekar iránti európai kereslet nagyobb lett, illetve a járulékos költségek is növekedtek.

Az origo teljes cikkét ide kattintva olvashatod el.
 


A zenekarral közösen a CID Entertainment 3 különböző VIP csomagot is ajánl a koncertekre, amelyek a prémium jegyek mellett olyan további különleges élményeket és szolgáltatásokat tartalmaznak, mint kapunyitás előtti bejutás lehetősége az arénába, a Memory Remains elnevezésű zenekari kiállítás megtekintése vagy találkozási lehetőség a bandával.

További részletek a CID Entertainment honlapján, a budapesti koncert kapcsán pedig itt találhatók.


A Hardwired...To Self-Destruct album 2016. november 18-án jelent meg a banda saját kiadója, a Blackened Recordings gondozásában, és rögtön a slágerlisták első helyére ugrott az egész világon, több mint 800.000 példányt eladva csak az első héten. A lemez producere James Hetfield és Lars Ulrich mellett Greg Fidelman volt, az album pedig többféle formátumban is megvásárolható a www.metallica.com oldalon.

 A Hardwired... To Self-Destruct album többek között az alábbi kritikákat kapta:

The New York Times:

"A Metallica felvállalta a felnőttkort, visszanyerte zenéje keménységét, miközben elhagyja a fiatal banda kontrollálhatatlan imidzsét.”

Rolling Stone:
“A Metallica Hardwired... anyaga felvillantja a jó kis nyolcvanas évekbeli terrort.”

Decibel:
"A Metallica tökéletesen egyensúlyozik az örökség, a hosszú élet és a meghosszabbítás között a Hardwired... To Self-Destruct albumukkal."

Kerrang!:
"Ez a Metallica galvanizálta, megújította és újra felfedezte önmagát. Ez a legjobb anyag, amit a Fekete album óta csináltak? Igen."

The Guardian:
"A Metallica elkészítette az elmúlt 25 évük legjobb lemezét."

NME:
"A Metallica egyszerre életerős és újító."

San Jose Mercury News:
"A Metallica még egyszer le tudott tenni az asztalra egy olyan albumot, ami milliók életét és hangulatát határozza meg."


A budapesti koncertre jegyek a turné többi állomásával egyidőben, március 24-én, 10 órától kaphatók a
www.livenation.hu és www.ticketpro.hu oldalakon keresztül.

A VIP csomagok szintén elérhetőek, további részletek itt találhatók.
 
METALLICA - Európa 2017/2018
Sep 4, 2017 - Amsterdam, Netherlands - Ziggo Dome
Sep 6, 2017 - Amsterdam, Netherlands - Ziggo Dome
Sep 8, 2017 - Paris, France - AccorHotels Arena
Sep 10, 2017 - Paris, France - AccorHotels Arena
Sep 12, 2017 - Lyon, France - Halle Tony Garnier
Sep 14, 2017 - Cologne, Germany - Lanxess Arena
Sep 16, 2017 - Cologne, Germany - Lanxess Arena
Oct 22, 2017 - London, UK - The O2 Arena
Oct 24, 2017 - London, UK - The O2 Arena
Oct 26, 2017 - Glasgow, UK - The SSE Hydro
Oct 28, 2017 - Manchester, UK - Manchester Arena
Oct 30, 2017 - Birmingham, UK - Genting Arena
Nov 1, 2017 - Antwerp, Belgium - Sportpaleis
Nov 3, 2017 - Antwerp, Belgium - Sportpaleis
Feb 1, 2018 - Lisbon, Portugal - MEO Arena
Feb 3, 2018 - Madrid, Spain - Wizink Center
Feb 5, 2018 - Madrid, Spain - Wizink Center
Feb 7, 2018 - Barcelona, Spain - Palau Sant Jordi
Feb 10, 2018 - Turin, Italy - Pala Alpitour
Feb 12, 2018 - Bologna, Italy - Unipol Arena
Feb 14, 2018 - Bologna, Italy - Unipol Arena
Feb 16, 2018 - Mannheim, Germany - SAP Arena
Mar 27, 2018 - Herning, Denmark - Jyske Bank Boxen
Mar 29, 2018 - Hamburg, Germany - Barclaycard Arena
Mar 31, 2018 - Vienna, Austria - Wiener Stadthalle
Apr 2, 2018 - Prague, Czech Republic - O2 Arena

Apr 5, 2018 - Budapest, Hungary - Sports Arena

Apr 7, 2018 - Stuttgart, Germany - Schleyerhalle
Apr 9, 2018 - Stuttgart, Germany - Schleyerhalle
Apr 11, 2018 - Geneva, Switzerland - Palexpo
Apr 26, 2018 - Munich, Germany - Olympiahalle
Apr 28, 2018 - Krakow, Poland - Tauron Arena
Apr 30, 2018 - Leipzig, Germany - Leipzig Arena
May 2, 2018 - Oslo, Norway - Telenor Arena
May 5, 2018 - Stockholm, Sweden - Ericsson Globe
May 7, 2018 - Stockholm, Sweden - Ericsson Globe
May 9, 2018 - Helsinki, Finland - Hartwall Arena
May 11, 2018 - Helsinki, Finland - Hartwall Arena
Hammer TV

 
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
2021. december 3. (péntek) 18:41

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy. Kevin Ratajczak énekes: "Ez barátaink, egy hihetetlen utazás kezdetét jelenti a testetek és a lelketek számára! Hallgassátok meg az új dalunkat, tegyétek a napi rutinotok részévé, és érezzétek, ahogy testileg és lelkileg is fejlődni fogtok! Pumpáljátok hangosan, pumpáljátok keményen, érezzétek át az igazi Eskimo Callboy testkultúra szellemét!" Január 12-én a Barba Negrában játszanak, ha minden jól megy... A buli persze már rég teltházas, de ha nagyon akarsz pumpálni velük, talán eladó jegyet még találsz az esemény oldalán.   www.facebook.com/eskimocallboy  

DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will
DYNAZTY - Itt a második dal a svédek tavasszal érkező új albumáról: Power Of Will

2022 április 8-án jelenik meg a modern melodikus metalt játszó svéd Dynazty nyolcadik albuma, a tavalyi The Dark Delight lemez utódja, második előzetesként pedig már itt is van...

SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell
SCYTHICON - Az új hazai death metal banda második dala: Whitehell

Az még nyári hír volt, hogy befejezte első lemezének munkálatait a Scythicon zenekar, és be is mutattuk a Casus Belli lemez első előzetes dalát, a The Future Tomorrowt, most pedig itt a...

AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon
AMORPHIS - Hivatalos klippel a februári lemez első dala: The Moon

Halo címmel február 11-én jelenik meg az új Amorphis album, a 2018-as Queen Of Time lemez utódja, a finnek tizennegyedik albumának első előzeteseként pedig már lehet is barátkozni a The...

BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil
BLIND GUARDIAN - Ősszel jön az új album, videoklippel egy friss szám: Deliver Us From Evil

Még a nyáron írtunk arról, hogy befejezte új albumának munkálatait a Blind Guardian, most pedig már itt is van egy vadonatúj daluk, a Deliver Us From Evil. Ez az új szám ízelítő a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, klippel a harmadik dal: In Shadows

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az amerikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS